Dondurulmuş bebeklerim için yardım...

8 embriyomu tek sefer de kullanmak mı? iki seferde kullanarak şansımı arttırmak mı?

• Ankete Katılan
    48
Canım ,tüp bebek tedavisi ve süreci uzak olduğum bir konu. 1. De hepsi transfer edilsin yok 2 parti halinde olsun, yok hepsi çöpe gitsin... Orasını bilemem. Sadece şunu biliyorum, çocuk sahibi olmak istiyor musun????? Şükürler olsun 9 yaşında bi kızın var :KK66: " kızım kardeş istiyor " diyorsun. Kızın ister , ben de isterim bi kardeş daha :KK66: 70 yaşımdaki anam doğursa hayır demem :KK66: ama önemli olan şu SEN Bİ ÇOCUK DAHA İSTİYOR MUSUN??? Kızına kardeş olsun diye çocuk yapma!!!!! Sen ve eşin aileyi büyütmek istiyorsanız yapın :KK66: sen bakabileceğine inanıyorsan yap :KK66: rabbim onun rıskını zaten verir hayırlısıyla :KK66: şimdi dondurulmuş embriyolar var, bu embriyolar senin ve eşinin. Tabi ki ziyan etmek istemiyorsunuz. Ben de aynı şeyleri hşssederdim. Ama 10 yıl sonra imha edileceğini biliyordun zaten, şimdi geri sAyım başlayınca panik olman çok normal. Sen zaten kızına kardeş isteseydin 4,5 yıl önce tekrar hamile kalırdın diye düşünüyorum. 40 yaşına geldin, bak çok güzel bi ameliyat oldun, istediğine kavuştun. Sanki sen artık kendinle ilgilenmek istiyorsun gibi geliyor bana. Sen Bebek isteseydin bu ameliyatı olmazdın. Ayyy beyin fırtınası yaptım galiba.❤️
Kız sabah sabah yerinde olmayan kafamı iyice karıştırdın valla:KK70::KK70:
Şaka bi yana sadece kızım için değil eşimle ben de çok istiyorum ama daha öncesinde denemedim değil acaba hayırlısı böylemi diyorum hep .
O yüzden son hazırda bekleyen embriyolarım varken şansımı denemek istiyorum haa embriyolarım olmasaydı şayet sıfırdan tüp bebek tadavisine başlardım zaten onuda bu sene için düşünürdüm .
Açıkçası beni birazda yaşım korkutuyor sorun yaşarmıyım, yaşamazmıyım?
Ne olursa olsun kendime o son şansı vericem,hayırlısı artık...

İki grupta 4er embriyo diye yazmışsınız zaten görmemişim. Kusura bakmayın. Kaliteleri değişebiliyor. Ama zaten dondurulduğuna göre yeterli kalitedelerdir.
Siz önce 4 tanesini çözdürüp 5. Gün Ya da mümkünse 6. Gün embriyosu olarak transferini isteyin. Eğer gidişata göre zaten dayanamayacaksa embriyolar 2.Grup çözülür.
Tabi doktorunuza da danışmanız gerekiyor bunu ben naçizane fikrimi belirteyim dedim:)
Zaten dr öneriside bu şekilde 3yada 4 gün gözlemleriz sonra transfer ederiz dedi .
Fikirleriniz için teşekkürler:KK66:

Kız sabah sabah yerinde olmayan kafamı iyice karıştırdın valla:KK70::KK70:
Şaka bi yana sadece kızım için değil eşimle ben de çok istiyorum ama daha öncesinde denemedim değil acaba hayırlısı böylemi diyorum hep .
O yüzden son hazırda bekleyen embriyolarım varken şansımı denemek istiyorum haa embriyolarım olmasaydı şayet sıfırdan tüp bebek tadavisine başlardım zaten onuda bu sene için düşünürdüm .
Açıkçası beni birazda yaşım korkutuyor sorun yaşarmıyım, yaşamazmıyım?
Ne olursa olsun kendime o son şansı vericem,hayırlısı artık...
Can'ım sen OLMUŞSUN, ben anladım ;) sen yeniden anneliğe hazırsın, taşşşş gibi anne :nazar: bu süreçte dualarım seninle ❤️

Benim pek bilgim yok ama magic yerinde olsam doktorun dedigini yapardim.en iyisini o bilir gibi.ama yine de iki kez sansini dene diyesim geliyor.tek seferde olmassa bitiyor mu sansin.2 kere denersen en azindan ilkinde olmassa tekrar sansin olur

Benim pek bilgim yok ama magic yerinde olsam doktorun dedigini yapardim.en iyisini o bilir gibi.ama yine de iki kez sansini dene diyesim geliyor.tek seferde olmassa bitiyor mu sansin.2 kere denersen en azindan ilkinde olmassa tekrar sansin olur
2 tüp var ya 2 tüp aaynı anda çözülecek yada iki seferde çözülecek dr 2 tüpü aynı anda çözme taraftarı

Maşalah ne kadar cok emriyonuz varmis :)
Ben olsam her seferinde iki emriyo trasfer le iki seferde sansimi denerdim Rabbim gonlunuze gore versin

2 hafta sonra yaşım 40.
2007 yılında tüp bebek tedavisi sırasında toplamda;
4 tüp,her tüpte 4 embriyo yani 16 embriyom vardı.
2007 yılında bir tüpü kullanıldı hamile kaldım şuan kızım 8.5 yaşında.
2011 yılında ikinci yüp transfer edildi sonuç: negatif.
2012 yılında transfer günü babamı kaybettik,:KK43::KK43:transfer iptal.
1 ay önce hastaneden arayarak sağlık bakanlığı tarafından kalan embriyoları
ya imha etmem gerektiğini yada kullanmam gerektiğini söylediler.
Geçen hafta doktorumla görüştüm.
Dr önerisi elimizde kalan 8 emriyoyu çözdürüp 2 veya 3 gün sonra aralarından en iyi olan 2 taneyi transfer etmek (yasalar değiştiği için yaş kaç olursa olsun 2 taneden fazla transfer edilmiyor)mecbur tamam dedim.
Eve geldim düşündüm...
2 tüp olan 8 embriyoyu tek seferde çözdürüp kullanmak mı?
2 seferde çözdürüp şansımı iki kez kullanarak fazlalaştırmak mı?
_Transfer 3000 tl
_Sil baştan tüp bebek ilaçlarla birlikte 10000 tl
Sizce ne yapmalıyım?
Canim en başta hayirlisini işte dondurulmuş embriyo transferinde tutma şansı daha fazla ama unutmamak gerekirki embriyoyu uyandirdiktan sonra ölme riskleri var yanlış hatırlamıyorsam yüzde 5 di sanırım bende dondurulmuş embriyo sayesinde 16+6 günlük hamileyim eğer mumkunse psikolojik destek almani da tavsiye ederim çok faydası oluyor bir de embriyolarin kalitesi çok önemli doktorundan bilgi al derim hakkında hayırlısı canım

İşte bu yüden dışarıda 3 yada 4 gün gözlemleyelim dedi
Kaç tanesi kalıcak diye normalde okadara bekletmiyorlar ama istisna olunca bekletilicek

2 seferde çözdürüp şansını iki kez kullanarak fazlalaştırmak bana daha mantıklı geldi ama tabi sizin seçiminiz.

bence iki kere sansı deneyin farzedinki bide ilk konulanlar tuttu ikiziniz oldu bidaha digerlerini imha edebilirsiniz :) hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ins.

Back
X