dondurulmus embriyo ile eylul-ekim 2012 de baslayacaklar!!!!

Canim yasanan stres ve duyulan kaygilar farkinda olmasakta bunyemizi etkiliyor.
Benim bildigim her iki tup bebek arasinin en az 3 ay olmasi
Adet duzensizligine kistlerin sebep oldugunu dusunuyorsan uzulme dr lar nakil oncesi basit bir hapla eriyor bunlari
baslama tarihine sen karar ver ne zaman icine siniyorsa
Gerekirse bir ay gec olsunda sonuc guzel olsun.
Hadi hayirlisi guzel.haberler yazarsin insallah.

Doktorum doğum kontrol hapı vermicem dedi canım ya gerek görmedi çünkü ben hafif atlattım yumurtalıklarım 8-10 günlük sürede normale döndü ohssde. Yada bilerek vermek istemiyor. Artık adetim geldiğînde gidicem ben de 6 ay ara verenleri duydum o yüzden tedirginim sanki daha çok dinlenince daha iyi olur gibime geliyor bakalım kistler ne kadar küçüldü artık duruma göre bakıcaz demişti zaten doktorum.yani tutmazsa üzülmektense bikaç ay daha beklemeyi tercih ederim zaten adet gecikincr bir soğukluk geliyor vücudumun düzeni bozuk gibi hissediyorum. Birde bu ohss den kaynaklanan kistlerin gebelik oluşunca bebeği beslediğini falan söylüyolar acaba doğru mu bilemiyorum. Doktorum geçen ay ölçüp 10 mm in altındalar güzel demişti yani küçük olumca belki etkilemez. Bakalım canım kısmet artık ne diyim.

''canım 1.5 yıl gerçekten çok güzel dinlenmişsin. keşke ben de öyle sabredebilsem 1-2 ay dinlenmek gerçekten yetmiyor rahimin toparlanması için. ben de ekim de ohss oldum. kasım başı adet oldum . aralık adetinle başlarız dedi doktor şimdi onu bekliyorum. siz dondurduktan kaç ay sonra gittiniz transfere? tutmamasına üzüldüm gerçekten. ''

Planlı bir ara veriş değildi benimki , eşim ve ben yoğun çalışıyoruz. birde tayin durumumuz olmuştu. ondan epeyce ara vermiştim. ben dondurduktan 1 ay sonra transfere gittim. aslında dondurmayacaktı OHSS' ye doğru gidince donduralım dedi dr.um. bir sonraki adettin de 14. günü transfer etti. yani 1 ay sonra bir sonraki transferim ocak ayında. bakalım ne olacak. ssz

Yani tutmadı mı ohss sen sonraki transerin ( ohss den sonra adet oldun ondan sonra mı gittin yoksa 1 ay daha bekledin mi? Yani ben ohss den sonra 2 adet geçirip alıcam donmuş beneğimi.

Canim bu tup bebek olayinda ne dogru ne yanlis karistirir oldum.
Uygulanan yumurta gelistirme toplama ve nakil islemleri standart ama nakil icin verilen tarih sonrasinda uygulanan ilaclar degisiklik gosteriyor.
cok umutlu hastalar negatif sonuc alirken daha dusuk kalitedeki emb.larla pozitif hatta ikiz gebelik olusabiliyor.
yani sonuc rabbim nasip.etmis olsun ve dogru zamanda tedaviyi nasip etsin.
Daha baslamadan moralini bozma dr la detaylica konus kafanda soru isaretleri kalmasin.
Ve insallah pozitif sonucunu yazarsin.

Kızlar tam sökülmese de adetim geldi çok şükür bikaç güne gidicem soktoruma inşallah 2 adet dönemi ara yetmiştir gitmiştir ohss..

Kızlar bugün 3. Günümdü muayneye gittim ve dondurulmuş tedavisine başladık çok şükür rahim ve yumurtalıklar normale dönmüş ohss gerilemiş cyclo-prognova adında bir ilaç verdi sabah 1 akşam 1 içicem 6 gün cuma günü tekrar çağırdı kontrole. Benim tedavi esnasında rahim duvarım hep sıkıntılıydı o yüzden normalde 1 doz ile başlıyorduk ama 2 doz vericem sana dedi inşallah işe yarar kızlar bana dua edin.

Hersey yolundaymis ne guzel
Hadi bakalim iyi haberlerni bekliyorummmmm.

Feryalcim şimdilik hap kullanıyorum günde 2 tane ilk kontrol cuma günü benim opu dan sonra 5.5 mm ye düştüğü için rahim duvarım doktorum biraz sıkıntılı gördü 2 doz ile başladı direk gerçi transfer gününe kadar o zaman 3 gün progestan iğnesi ve bant kullanmıştım ve 8.3 mm olmuştu o yüzden yine olur inşallah bu sefer 2 ay dinşenmiş toparlanmış ohss den kurtulmuş bir rahim var çok şükür:) ama donmuşla deneyen herkes gibi embriyolarımın sağlıklı çözünmemesinden korkuyorum. 2 tane var birisi 6 birisi 8 hücreli 3. Gün embriyosu ikiside önce 8 hücreliyi çözdürüp almak istiyorum artık bişey olurda bozulursa da 6 hücreliyi alırız napalım ona da kötü demiyor doktorum Allah can verdikten sonra hem:) arık nasibimizde ne varsa onu yaşicaz belki de ikiside bozulacak ve hiç transfer olamamış olucam bilemiyoum ama o zaman da rabbimin takdiri derim napalım yola devam ederim cuma 9. Günüm oluyor 16.-17. Günü gibi yapıcaz transferi diyor doktorum o zamana kadar iyice kalınlaşır inşallah:)

bu arada her doktor farklı ilaç protokolleri uyguluyor opu dan sonra 15 tane progestan iğnesi aldırmıştı 3 ünü vuruldum transfer ertelenince bıraktım şimdi 12 tanesi duruyor şimdi vajinal fitil vericem diyor anlamadım gitti gerçi 3 kutu 200 mg lık ondan da var evde kalça bandım da var. varken de almak istemiyorum olanları kullanayım değerlensin onlar ben iğne kullanmak istiyorum ama bakalım benim doktorum da birden herşeyi söylemiyor her kontrolde sadece hangi ilacı kullanacağımı söylüyor. ben de merak ediyorum sonrasında ki kontrolde ondan sonrakinde transfere yaklaşınca transferden sonra ne verecek diye :)
ama geçtiğimiz ay önce hapla başlayacağını sonra bantla destekleyeceğini sonra da transfere 3 gün kala iğne başlayacağını söylemişti. belki unuttu o yüzden fitil veririm dedi artık her kontrolde başka bişey öğrenicez :)

Canım Allah yardımcımız olsun, inşallah herşey yolunda gidecek ve sen bebişini/bebişlerini kucağına alacaksın. Bakalım dr. bana ne diyecek. 7 ocak adet günüm. tabi zamanında olursam. umarım aynı dönemlerde hamile kalırız ve bunu paylaşırız.

Merhaba, ben topigi takip ediyorum, fakat yazmaya cesaret Edemedigim icin Sesimi cikaramiyom :-(. Ben 4 aşılama imsi ixsi ivf yaptirdim hepsi negatif oldu. Son ivf den yumurtalarım döndürülmüştü artık onları kullanmaya kadar verdiler.

Şimdi adetim bitmek üzere ve Perşembe gunü Dr uma gideceğiz. Artık hayırlısı hepsinin üstünden geldik. İnşallah bu defa hamis kalırız :)

Canim kotuyu dusunme
Ben iki kez dond.emb transferi yaptirdim ama hucreler cozundukten sonra
hicbir sorun yasamadik.
Insallah senin icinde hersey yolunda gidecek.

Canim benim ilk transferimde adetin 2. Gunu estrofemle basladi ve nakil oncesi progestan fitil kullandirmaya basladi.
ikinci silemde adetin 21. Gunu lucrin yeni adetin 2. Gunu dusukten baslayip artan dozlarla estrofem kullandirdi. Ve nakil oncesi 5 gun progestan fitil
Bende anlamis degilim ama ne derlerse yapiyoruz.
Insallah senin icinde en.iyisi olur
Ve guzel haberlerni alir mutlulugunu paylasiriz burda.:81:

Insallah
Persembe guzel haberlerle gel

Desenize ocak ayinda burasi senlenicek.:124:
hadi bakalim insallah.

feryal canım nasılsın bayadır görüşemedik tedavi işini ne yaptın

beni sorarsan adet oldum işte doktorla görüştüm temizlendikten sonra arıyacağım gün verecek yine rahime bakıcak neden kalınlaşma olmadı diye inş bundan sonra herşey güzel olur bende bebişlerimi göbüşüme alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…