Dondurulmuş Embriyo İle Hamile Kalanlar

Teşekkür ederim desteğiniz için
Tutacağı varsa tutar, tutmayacaksa birşeyler bahane olur. Stres hepsinden kötü, stres yapma bence. Ayrıca şöyle bir yazısını okumuştum Dr Bülent Traş’ın sayfasında. Görmediysen şimdi okuyup için rahatlasın.

Kaynak: https://www.bulenttiras.com/tup-bebek-tedavisinden-sonra-bilinmesi-gerekenler

Aynen kopyalayıp yapıştırdım.

Embryo transferinin ardından, cinsel ilişkiye giren ya da girmeyen anne ve baba adayları arasında, hamilelik oranı bakımından herhangi bir fark gözlenmemiştir. Hatta yapılan bir çalışma, embryo transferi ardından 48 saat içinde cinsel ilişkiye giren hastaların, hamilelik değerlerinde yükselme olduğu tespit edilmiştir. Bu durumdan, sperm sıvısı içinde yer alan bir takım bağışıklık maddelerinin, rahmin döllenen embriyoyu kabul etmeme ihtimalinde azalma oluşturmasının sorumlu olduğu kanısına varılmıştır.

Ancak tüp bebek tedavisi sonrası, cinsel ilişkiden doğabilecek mekanik travmaların, büyümüş yumurtalıklarda, hele ki ovaryan hiperstimülasyon sendromu gelişmiş ise, yırtılmalar neden olan ağrı ya da kanamalara sebep açma potansiyelinden dolayı, bir grup uzman embriyo transferinden sonra, cinsel ilişkiye girilmesini tavsiye etmemektedir. Ancak gene de bu husus ile ilgili netleşmiş bir fikir birliği bulunmamaktadır.

Çok teşekkür ederim yardımınız için gerçekten içim rahatladı

Geçen sefer çok stresliydim ve gergin bir dönemimdi. Tutmamasında onun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu sefer moralimi hep yüksek tuttum inşallah fark eder. Önce Allah isteyecek tabi..

merhabaa 11haziranda 5.gün dondurulmuş embriyo transferi oldum 2tane.7.gün değerim 216–9.gün 425– bugün test günümdü 12.gün 1846.ikiz mi sizce

Merhaba , cuma günü test yaptırdım beta hcg 288 idi ama şimdi kırmızı kan geldi ayıptır soylemesi kabız olmuştum klozetten kalkinca kani gördüm ve ağlamaya başladım çok kötüyüm (((( allah korkusun ama d,üşmüş müdür bilemiyorum ...(,

Korkma canim hemn dusuk degildir belkide belki makattan gelmistir kan bende cok kabizlik yasadim bisey olmadi hemen korkma doktorunu ara bildir

Korkma canim hemn dusuk degildir belkide belki makattan gelmistir kan bende cok kabizlik yasadim bisey olmadi hemen korkma doktorunu ara bildir
Yok canım o bölgemden geldi kan, doktoru c aradım kanama çok muydu dedi degildi sanırım hocam ,cok anlayamadım dedim, kabizligini giderici şeyler tüket dedi , tutunma döneminde olabiliyor böyle kanamalar dedi.kabız olmamam gerekiyordu dünden beri çok az su içtim ( umarım hala benimledir.sağol canım teşekkür ederim inşallah dediğin gibidir

Progestan yada crino jel kullaniyomusun

Ya kanama tarzinda biseyim olmadi ama kanamaai olanlar genellikle progestan ignesi vurunuyo diye biliyorum ama doktorun nasil diyorsa oyle yap

Yok bence hemdn doktora git icin rahatlasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…