Dondurulmuş Embriyo ve Progesteron yüksekliği yüzünden transfer işlemim iptal edildi?

haziran0806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.038
979
208
progesteronum 2 aydır yüksek çıkıyor doktorum yine erteledi n'apmam gerek bilgisi olan var mı?

progesteronum 2 aydır yüksek çıkıyor doktorum yine erteledi n'apmam gerek bilgisi olan var mı?

Merhaba haziran0806
Progestronun yüksek çıkması 10 ve üzeri değerler yumurtlamanın gerçekleştiğini gösteriyor.
Benim de aynı şekilde, 2. kez iptal ettik biz de. Baskılama için olan estrofem, bant vs. 2. de daha da artırıldı ancak söz dinlemeyen yumurtalar baskılanmadığı için ve yumurtlama gerçekleştiği için progestron yükseliyor. Tüm ilaçlara rağmen yumurtlama gerçekleşiyor. Yumurtlama gerçekleştiği için endometrium inceliyor, transfere uygun olmuyor vs...

Yaşıma rağmen (15 güne 41 olacağım) yumurtlama olması normal durumda çok iyi ancak şu durumda ne yazık ki dondurulmuşların transferini etkiliyor. 6. güne ulaşmış 4 embriyomuz var sanırım 7 aydır buzlukta beklemekten çok sıkılmışlardır :)

Yüksek dozla da sonuç alamadığımız için biz bu reglde baskılamadan Natural Siklus ile doğal haliyle ilerlemeyi deneyeceğiz. Normal hamilelik gibi vücudun hamileliğe hazırlandığı anda tek farkla içeride embriyo çalışması yerine dışarıdan hazır embriyo transfer edilecek. Böyle planladık bakalım, aksilik olmazsa gerçekleşecek... Bugün 3. gün ile kontrollerim başladı. 3 gün aralıklarla doktorda olacağım.

Folik asit ve vitaminler dışında estrofem, climara bant vs. hiç bir baskılama ilacı kullanmadan yumurta takibi yapılacak. Daha sık ultrason, LH ovulasyon kiti, idrar tahlili, kan tahlili ve ateş ölçümleri ile yumurta büyüyüp çatlamadan önceki uygun gün tespit edilerek, transfer yapılacak.

Son döneminde eğer endimetrium kalınlaşmasında sıkıntı olursa ona yönelik takviye yapılacak... (Geçen ay hiç ilaçsız 7.5 mm olmuştu, bakalım şimdi ne olacak)

Umarım en kısa sürede transferin gerçekleşmesi mümkün olur ve 9 aylık birlikteliğiniz başlar...
Sevgiler :16:

Âmin inşallah anlayamadım ama benim değerim 1.1 çıktı yani değerleri aşmadı ama doktorum 1'in üstünde çıkarsa bu ay da ertelicez demişti. Yani düşürmem için ekstra bişey yapmama gerek yok sanırım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nasıl yani şimdi kaç aydır bekliyo musun! Herşeye rağmen progesteron değerin düşmedi demek kaçtı peki? Ya ama benim normal değerleri aşmamış doktorum neden böyle bir karar verdi anlam veremedim senin kaç çıkıyor progesteron değerin? Nelere dikkat etmem gerek hiç bilmiyorum !!! Sen de inşallah bebişlerine kavuşursun 😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhabalar
Benimde progesteron yuksekligi sebebiyle benimde transferim 2. Kez erteleniyor
Degrlerim 1.5
Neden boyle oluyor hic anlam veremiyorum.. Cok moralim bozuluyor. Ne yapsak duzelir bilgisi olan var mi? Yardimci olursaniz cok sevinirim

Back
X