- 17 Ağustos 2021
- 1.652
- 2.053
- 83
- Konu Sahibi Handan2212
-
Merhabalar , daha önce dondurulmuş embriyolarını çözdürüp genetik test baktıran var mı ? Sonrasında tekrar çözülüp transfer olan ? Tecrübelerinize ihtiyacım var ? 2 kez donma ve çözme olacağı için sonuç ne olur bilemiyorum ?
Dondurulmuş embriyoya çözüp Pgt yapıp tekrar donduruyorlar. Biz dondurduktan sonra eşimde kromozom sorunu çıktığı için, artık bana hiç bir embriyoya bakmadan transfer edemeyiz dediler. Bir dondurulmuş embriyom var çözüp pgt için biyopsi yapıp, sağlam ise öyle tranfer edilecek Cumartesi günü çözülecek hatta. Aynı soruyu bende doktoruma sordum, artık donma çözme işlemleri çok geliştiği için çok yüksek ihtimal embriyoya zarar gelmiyor.Merhabalar , daha önce dondurulmuş embriyolarını çözdürüp genetik test baktıran var mı ? Sonrasında tekrar çözülüp transfer olan ? Tecrübelerinize ihtiyacım var ? 2 kez donma ve çözme olacağı için sonuç ne olur bilemiyorum ?
Hayır yapılıyor ama riskleri var tabi , çözülünce bozulma ihtimali oluyormuşBenim bildiğim çözdürdükten sonra pgt yapılmıyor.
Dondurulmadan önce isteyip istemediğini söylüyosun (bende öyle demişti doktorum ve öyle yaptık)
28 yumurtam vardı 5ncı güne 11 tane ulaşmıştı.
O 11 taneden 4üne pgt yaptırdık.
2si transfer edilir 2si transfer edilemez döndü.
Sağlam çıkan 2 taneden 1 bir tanesini bir ay rahim dinlendirdikten sonra transfer ettiler 1 nisanda.
Şükür pozitifi gördüm ilk denemede ve pazartesi ilk ultrasonum olacak (7+5 oluyor )
Merhaba. ben ekim ayında opu oldum ve embriyolar oluştu. ama bana doktorum dondurma işleminden sonra çözüp tekrar pgt yapıp tekrar donduralım diye bir şey yapamayız. dondurmadan önce isterseniz yapalım dedi bizde o şekilde yaptırdık. kendi açımdan cevap vereyim. bana iki kere çözdürme olayı çokta mantıklı gelmedi
Dondurulmuş embriyoya çözüp Pgt yapıp tekrar donduruyorlar. Biz dondurduktan sonra eşimde kromozom sorunu çıktığı için, artık bana hiç bir embriyoya bakmadan transfer edemeyiz dediler. Bir dondurulmuş embriyom var çözüp pgt için biyopsi yapıp, sağlam ise öyle tranfer edilecek Cumartesi günü çözülecek hatta. Aynı soruyu bende doktoruma sordum, artık donma çözme işlemleri çok geliştiği için çok yüksek ihtimal embriyoya zarar gelmiyor.
Ya çok sevindim inşaallah olur benim de 6 tane var bozulmazlar umarım çözerken sizin embriyo kaliteniz nedirDondurulmuş embriyoya çözüp Pgt yapıp tekrar donduruyorlar. Biz dondurduktan sonra eşimde kromozom sorunu çıktığı için, artık bana hiç bir embriyoya bakmadan transfer edemeyiz dediler. Bir dondurulmuş embriyom var çözüp pgt için biyopsi yapıp, sağlam ise öyle tranfer edilecek Cumartesi günü çözülecek hatta. Aynı soruyu bende doktoruma sordum, artık donma çözme işlemleri çok geliştiği için çok yüksek ihtimal embriyoya zarar gelmiyor.
Haberlerinizi bekliyor olacağımYa çok sevindim inşaallah olur benim de 6 tane var bozulmazlar umarım çözerken sizin embriyo kaliteniz nedir
Bizim de aynı oldu tüp bebekle hamile kaldım ama bebeğim engelli oldu meğer bilmediğimiz bir hastalık taşıyormuşuz şimdi donmuşlara bakmadan transfer ettiremiyoruz maalesefYa çok sevindim inşaallah olur benim de 6 tane var bozulmazlar umarım çözerken sizin embriyo kaliteniz nedir
benim embriyo kalitelerim 6aa ve 5aa ydıYa çok sevindim inşaallah olur benim de 6 tane var bozulmazlar umarım çözerken sizin embriyo kaliteniz nedir
Bence böyle bir durumda riskli sorunlu bir gebelik ve cocuktansa bakılmasında fayda var. Zaten onlar da bakmadan artık etmezler. Aynı durumdayız. Sadece gebelik yaşamadan 2 tüp bebek denemem olumsuz olunca durumu fark ettim. Benim tek donmuş embriyom var 4bb onu çözüp tekrar donduracaklar. Gerisi ise yeniden yumurta toplandı blast olmasını bekliyoruz ona göre blast olanlara biyopsi yapılacak.Bizim de aynı oldu tüp bebekle hamile kaldım ama bebeğim engelli oldu meğer bilmediğimiz bir hastalık taşıyormuşuz şimdi donmuşlara bakmadan transfer ettiremiyoruz maalesef
Benim de 4bb 3bb 2eb sanırım 6 tane embriyom var çözülünce biyopsi alınabilecek mi bana haber verir misiniz bana belki bozulur alınamaz dediBence böyle bir durumda riskli sorunlu bir gebelik ve cocuktansa bakılmasında fayda var. Zaten onlar da bakmadan artık etmezler. Aynı durumdayız. Sadece gebelik yaşamadan 2 tüp bebek denemem olumsuz olunca durumu fark ettim. Benim tek donmuş embriyom var 4bb onu çözüp tekrar donduracaklar. Gerisi ise yeniden yumurta toplandı blast olmasını bekliyoruz ona göre blast olanlara biyopsi yapılacak.
Yok zaten kesin bakılacak bakmadan ben de istemem sadece sıfırdan tüp bebeğe başlamak mı önce bunu denemek mi ona karar veremiyorumBenim de 4bb 3bb 2eb sanırım 6 tane embriyom var çözülünce biyopsi alınabilecek mi bana haber verir misiniz bana belki bozulur alınamaz dedi
Veririm, umarım bir problem olmaz.Benim de 4bb 3bb 2eb sanırım 6 tane embriyom var çözülünce biyopsi alınabilecek mi bana haber verir misiniz bana belki bozulur alınamaz dedi
Merhaba benim esim yillar once dna hasar testi yapmisti sikinti cikmadi. Buu kromozomu da iyi anlamina mi geliyor. Yoksa ikisi farkli testler mi??Dondurulmuş embriyoya çözüp Pgt yapıp tekrar donduruyorlar. Biz dondurduktan sonra eşimde kromozom sorunu çıktığı için, artık bana hiç bir embriyoya bakmadan transfer edemeyiz dediler. Bir dondurulmuş embriyom var çözüp pgt için biyopsi yapıp, sağlam ise öyle tranfer edilecek Cumartesi günü çözülecek hatta. Aynı soruyu bende doktoruma sordum, artık donma çözme işlemleri çok geliştiği için çok yüksek ihtimal embriyoya zarar gelmiyor.
Merhaba kadinlar kendine kromozom hasar testi yapaliyor mu?? Yani spermde deglde bende sorun olabilir mi diye merak ediyorum?Benim de 4bb 3bb 2eb sanırım 6 tane embriyom var çözülünce biyopsi alınabilecek mi bana haber verir misiniz bana belki bozulur alınamaz dedi
Eğer bahsettiğiniz spermden yapılan dna fragmantasyon ise benim eşimin de sorun çıkmadı. Sperm değerleri de iyi. Ama böyle bir sorun çıktı. Malesef bu testler güvenilir değilMerhaba benim esim yillar once dna hasar testi yapmisti sikinti cikmadi. Buu kromozomu da iyi anlamina mi geliyor. Yoksa ikisi farkli testler mi??
Evet her çifte kandan yapılıyorMerhaba kadinlar kendine kromozom hasar testi yapaliyor mu?? Yani spermde deglde bende sorun olabilir mi diye merak ediyorum?
Hmm yani ikisi farkli seyler.. peki ben kendime bu testi yapaliyor muyum? Ben 4 tup denemesi yaptim. 2 ayri zamanda 5a kalite embriyo koyuldu.negatif aldim.. son tup bebek tedavimdende genetik tarama onerdi doktorum ve 4 embriyomda genetik sorunlu geldi. Fakat bilemedim arastirmadim 4 yil gecti. Smdi normal yolla hamile kaldim 13 yil sonra ama kalbi duracak cok yavas atiyor kurtaj olacagim.8 haftalikken. Durum sanirim ciddi gorunuyor. Artk aklima sadece kromozom sorunu geliyorEğer bahsettiğiniz spermden yapılan dna fragmantasyon ise benim eşimin de sorun çıkmadı. Sperm değerleri de iyi. Ama böyle bir sorun çıktı. Malesef bu testler güvenilir değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?