donukmuşum... :/

olabilir ben istekli ve neşeliydim ama yansıtamıyorum belkide bilmiyorum artık...

yok kuzum bende önlisansa girdim bilmiyorum benimde pek iyi değildi sürem yetmedi yaşadığım küçük bi yer olduğundan kpss ye ümit bağladım olmassa ufak tefek bakıcam ama inşallah olur memurlar.nette bu sene en zor olmuş puanlar düşer diyolar ama bilmiyorum inşallah atanırız

Halkla ilişkiler donuk birinin altından kalkacağı bir alan değil. Siz de işinizi maaşınızı ön planda tutarak değerlendiriyorsunuz. Halkla ilişkiler gibi bir işe zorunluluk olarak bakıp "zaten asgari ücretle çalıştırıyorlar daha ne istiyorlar" tavrında yaklaşırsanız bu tavrınız insanlar tarafından da farkedilecektir.

Belki donukluktan kasıt yeterince istekli olmadığınızın fark edilmiş olmasıdır.
Size destek olmak adına işvereninizi alçaltıcı ifadeler kullanılması ancak sizi doldurur. Durduk yere sizden mini etek giyseniz çok memnun kalacak, asaletten yoksun davransanız hemen işe alacak despot bir patron yaratmayın kafanızda. Her patron ahlaksız değildir, umarım bu iş veya karşınıza çıkacak herhangi bir işte mutlu ve başarılı olursunuz, siz buna inanın ve pozitif bakmaya çalışın. Asgari ücretle de olsa işinizi sevmek size psikolojik olarak da iyi gelecektir.

ben o işe zorunluluk olarak bakmadım zaten eğitim kurumu olduğu için seviyeli biryerdir diye düşündüm temiz bir ortamda çalışırım diye başvurdum görüşmeye çağırdıklarında da çok sevindim ve görüşmede de istekliydim ücret beklentim sorulduğunda da şu olsun bu olsun demedim sadece sigorta benim için önemli dedim maaşı ön planda tuttuğumdan değil ama tutabilirim de sonuçta kendileri de en iyisini istiyolar ama para vermiyolar sani milyarlar verceklermiş gibi yada beyin ameliyatı yapcam gibi üç kişiyle görüştürüyolar birde yarın dördüncü kişiyle görüşcekmişim benim isyan ettiğim şey bu paragöz bi insan değilim.

inşallah atanırız bence de yoksa böyle insanlarla uğraşıyosun işte... inşallah düşer puanlar...

Kusura bakmayın ben ücretten bahsettiğiniz için öyle değerlendirdim bir an. Haklısınız artık çok daha fazla şey bekleniyor işe alımlarda. Hele ki şirket politikası adı altında uygulanan süreçler daha bir zor. Yine de ben görüşmenizi çok olumsuz bulmadım. Hatta kişiliğinizle ilgili de bir problem yok bence. Burada sorun iş alanı biraz da.. Beklenti yüksek.

önemli değil ben de kendimi iyi anlatamamış olabilirim iş arama süreci hep böyle sancılı olmak zorunda mı?

Mizaciniza gore yanlis meslek secmissiniz demek ki. Halkla iliskilerde donuk olmayan, cabuk kaynasan, iletisimi iyi olan birinin aranmasi normal. Belki baska is bakabilirsiniz.

burcum boğa neden merak ettiniz ki?

cünkü bende senin gibiyim, cok fazla agir belkide cok skiciyim yani ben kendimi öyle buluyorum..neseli, Hayat dolu bir insan degilm ve hic olmadim, böyle bicir bicir konusan kizlara hem özenmisimdir..

ortamlarda bana söz verilmedikce, soru sorulmadikca konusmam, burcun yengec mi diyecektim de ..

tipik bir boga degilsin ozaman, bilemicem bogalar, aktif olur, atak olur benim bildigim

Halkla ilişkiler mezunuyum ve donuk veya soğuk bir insanın yapabileceği bir iş olmadığını düşünüyorum.
Sonuçta tüm işiniz başka insanlarla, müşterilerle veya basınla. Ve siz çalıştığınız şirketi temsil ediyorsunuz insanların gözünde.

Gülümsüyorum diyorsunuz ama içten gelmeyen, sadece dudak kenarlarının kıvrıldığı bir gülümseme de pekala insanlar tarafından anlaşılır ve samimiyetsiz görünür.

İletişim mezunu musunuz bilemiyorum ama biz senelerce kişilerarası iletişim, halkla ilişkiler, sosyal psikoloji, sosyoloji dersleri aldık. Hatta imgebilim diye iletişimin sadece beden dili, renk, ses vb. öğelerini kapsayan zorunlu dersimiz bile vardı. Sadece beden dilinden sınava girerdik. Beden dili o derece önemli.

önemli değil ben de kendimi iyi anlatamamış olabilirim iş arama süreci hep böyle sancılı olmak zorunda mı?
Maalesef. Benim bir arkadaşım bilindik bir firmada iş bulmuştu, tabii hepimiz çok sevindik. Bir süre sonra kılık kıyafet yüzünden kız işten çıktı kendi isteğiyle. Sürekli etek giy, saçın şöyle olacak vs görünüşle ilgili müşteri çekmek amaçlı talepleri varmış firmanın. Patron da değil direk firmanın isteği bu. Gayet de bilinen bir yer.

eskiden böyle değildim eski çalıştığım yerlerde hiç donuk olduğumu yada ağır olduğumu söyleyen yoktu son zamanlarda böyle oldum bunu yendiğimi sanıyodum ama yenemedim galiba birde insanlar biraz fazla üstüme geldi gibi hissettim sorguya çekildim sanki üç kişi üst üste mülakat yapınca...

tamam onları anlıyorum ben olsam ben de işe kendine bakan kültürlü birini almak isterim ama onu giy bunu giy cilve yap bu kadarı da fazla...

Kendinize yanlış meslek seçmişsiniz o halde. Bu işi iyi yapanları ve patronları kötülemeye gerek yok. Bu işte devam edecekseniz bu işin gerektirdiği düzeyde iletişim becerilerinizi geliştirin bence. Her yerde dikkat çektiğinize göre belli ki yanlış birşeyler var. Bunun hanımefendilikle, ağırlıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Donukluk başka birşey ve övülecek bir yanı yok.

ay bana da böyle derler sorunlarım olduğunda hemen belli oluyor çünkü
neysek oyuz daha iyi aslında. ama iş ararken bizim için eksi olduğu da gerçek

ben gördüğüm birkaç kişiden ve olaydan örnek verdim bazı insanlar tam olarak anlattığım gibi malesef ama genelleme yapmak tabiki yanlış olur. ayrıca ben donukluk iyi bişey demedim farkındaysanız bunu nasıl yenebilirim diye konu açtım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…