Donup kaldım..

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Daha önce böyle bir konu açmıştım. http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...lar/448571-kuzenimin-okumak-icin-gelmesi.html
Kuznlerim bize gelecekti. Bu konu aile içinde bir kaç hafta kapandı. Hatta okulum için ailem taşınmayı bile düşnüyordu kiii..

Daha hanımefendilerimiz ankarada hangi okula geleceklerine karar verememişler öyle dedi annem dün. Ben de peşin pşin "Anne kusura bakma ama gelirlerse öyle her istedikleri gibi onumu bunumu kullanamazlar. Burası benim evim ve herkesin özeli var!" dedim. Annemin verdiği tepkiye bakınız :
"Kusura bakma ama eğer ankarada okumaya karar verirlerse gayet de gelirler. Çok rahatsız oluyosan yurda çıkabilirsin yada başkasında kalabilirsin. Benim hiç umrumda değil. Ben 3 kişinin sorumluğunu alacağım ve 1 kişi eksilse hiç de fena olmaz. istediğin yere gidebilirsin. Onlar geleceklerse eşyalarını da, bilgisayarını da, odanı da, kitabını da herşeyini kullanacaklar. Yok kullandırtmam diyosan kalacak yer arayabilirsin kendine sonuçta 30 gün bişey kaldı okulların açılmasına. Git kendine adam gibi bi kalacak yer bul. Süreni israf etme!" dedi.
ve babamın tepkisi. "Annen ne diyosa o."
Bu olay sabah oldu.

Az önce odamdan çıktım salona gittim. Koltuğa oturdum. Kumandayı elime aldım. babam içerden geldi. kapıdan girer girmez "Odana git." dedi. ben de "niye" dedim. O da "Odana git dedim salona falan gelme. Yemeğe de gelme." dedi. ben de sesimi çıkarmadım odama gittim. Kapıyı da kapattım. Oturdular bir güzel yemeklerini yediler. Şimdi de çay içiyolar. Ne annem ne de babam gelip bi yemek ye, bi su iç bile demediler. Belli ki artık bu evde istenmiyorum. Tavırlarına bakılırsa. Nedeni ise büyük ihtimalle yukardaki olay. Sırf eşyalarımı kullanamazlar dedim die bi evden atmadıkları kaldı. Suçlu ben olurum diye sesimi de çıkaramıyorum.
Donup kaldım öylece oturuyorum saf saf odamda. İçerde çay içip tv izliyip gülüyorlar. Sinirden ağlayamıyorum. Öyle saf saf duvara bakıyorum. Ellerim titreye titreye yazıyorum bunları. Size derdimi anlatmaktan başka yapacak bir şeyim kalmadı artık. Allaha sığınmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum...

Son düzenleme:
Ailenin böyle demesi tamamen blöf başka bişey değil çünkü sizin gidicek yeriniz olmadığını biliyolar.Böyle bi saçmalık nasıl olur aklım almıyor. Nasıl oluyorda aileniz 2genç kızın sorumluluğunu alıyor. Yarın öbür gün kavga çıktığında siz suçlu olursunuz gene. En güzeli herşeyi sessizce halletmek bilgisayarını kullanmak istediklerinde ödevim var bana lazım falan diye bahane bulmak, eşyanızı istediklerinde o bana hediye kmseye kullandırtmıyorum falan demek.. Çünkü artık yapcak bişey kalmamış canım ya sinir oldum bende bak üzme sen kendini .s

kusura bakma ama tek cocuk olmanın verdiği şımarıklık yaptiriyor sana bunları
empati yapmayi dene
sen iremlerin bulundugu yere okumaya gidiyor olsaydın (ki çok sevdiğini söylemişsin) irem annesine senin için "eşyalarımı kullanamaz, gitsin yurtta kalsın burda işi ne, düzenimi bozacak" demiş olsaydı ne hissederdin?
sevebilir miydin onu eskisi kadar?
paylaşmayi öğrenemeden büyümüşsün ne yazık ki...

ne olur kitaplarını, saç kurutma makinanı, saç düzleştiricini, tisortunu, ojeni paylaşsan kuzeninle?
arkadaşlarına yer varken o evde; kuzenine neden yok?

benim için kuzen kardeşten farksızdır
kavga edilir, küsülür ama kopamazsın
et tırnak gibi tıpkı...
hem sırdaşın olur, hem yalnızlığına sıcak bir dost...
şimdi yanında irem olsa ailenle tartıştıgında boş boş duvara bakıyo olur muydun?
hiç mi vicdan azabı cekmezsin irem senin yasadıgın yere geldiğinde sizin eviniz yerine yurtta kalsa?
sen hiç yurtta kaldın mı??
biliyor musun ordaki ortami??

yapma, hiç hoş değil bu tavrın
annen ve babanı zor durumda bırakır senin bu gereksiz davranışın

iremi de bir kardeşin farzet ve kır şu geçimsiz, paylaşmayı sevmeyen şımarık kız imajını...

bunları söyleyen annen mi? :53:
çok sert çıkışmış :/
sakın yurda falan çıkma. onlar rahat edicek diye sen düzenini bozma. kilitli bi dolabın varsa bütün özel eşyalarını orda sakla ve anahtarı hep üstünde taşı. herkesin bi özeli vardır bunu anlamaları lazım..

ben burda biraz kıskançlık kokusu sezdim kusura bakma canım ama.ailende seni aklınca cezalandırmaya kalkmış bi silkin kendine gel diye belkide.annedir olur böyle şeyler kendi çocuklarını evlerinden atıp kuzenlerini beslicek değiller.elbetteki onlar için sen değerlisin kuzenlerinde gelirler ilk yıl sizde kalırlar alışınca çevre edinince zaten giderler.bu zmanda kim kimin çocuğuna bakıyorki herkes kendini zor barındırıyor.bilmiyorum maddi durumunuzu ama nüfusunuz artcak annenlerde zorlanırlar.bence abartma onlar doğru yolu bulur zaten.kendi evinde göçebe gibi yaşatmazlar seni merak etme.tepkileride kendine gelmen açısından öyle olmuştur diye tahmin ediyorum.çok uzun okuyamadım ama genel manada anladığım bu konundan.takma kafana geçer..

vay anasını...
forum paylaşımcı gençlik kaynıyo helal olsun :51:
düşman geliyo ya tabi kilitlesin tüm eşyalarını anahtarı donunda saklasın, boynuna asarsa görüp gece çalabilirler alimallah :43:

bence çok haklısın. benim de malım değerlidir yani paylaşmayı da evet sevmiyorum böyle bi huya da sahip olmak zorunda olduğumu da kesinlikle düşünmüyorum. onu geçtim kuzenlerinizin durumu yok mu ki yurda çıkamıyolar da size kalmaya geliyolar? hayır olsa bile ben de üniversite öğrencisiyim kesinlikle gidip bi akrabamın evinde sığıntı gibi kalmak istemezdim açıkçası zaten böyle bişeye benim ne annem ne de babam izin verir. annenizle babanız madem size böyle dedi, gidin ben yurda çıkıcam deyin. ha bi de bunun ben tek çocuk olmakla da alakası olduğunu düşünmüyorum benim bi ablam var, ben ablamdan başka kimseyle(babam/annem dahil) hiç bişeyimi paylaşmam ki paylaşmak zorunda olduğumu da düşünmüyorum.

işte klasik bir anne ve klasik ötesi bir baba, meraklanma tatlım tüm ebeveynler böyledir, aynı sıkıntıları hepimiz çekmişizdir, tabi senin gibi kıskançlık krizine girmedim belki ama farklı sorunlarımdan dolayı gençlik yıllarımda onlar güle güle tv izleyip şakalaşırken ben odamdan dışarı çıkmaz sinirimden kafayı yerdim ve nasıl olupta ben burada bu kadar acı çekerken onlar tv başında hiç olmadıkları kadar mutlu olabiliyorlar diye düşünürdüm, hayretler içinde büyüdük kocaman kız olduk bak:p fazla takma kafana bu tip durumları, sonuçta ailen seni yönetmek istiyorlar ve bu dna'larında var:) kaçış yok yani!!!

sana ilk baslarda da bunun aslında güzel bişey oldugunu cok güzel anılarınızın olabileceğini söylemiştim ama işler sarpa sarmış.. bence en basından eşyalarımı kullanamazlar demekle hata etmişsin, tamam seni engelleyerek bilgisayarını kullanamazlar ama belli cerceveler içerisinde her seyini paylaşabilirsin. emin ol bişey kaybetmezsin. ailende seni evde istemediği için değil sana bir ders vermek için böyle demiş bence. yaptıkları hatanın farkına varmıslar, aslında biraz yurtta kalıp ailenin ve kuzenlerinin kıymetini anlasan hiç fena olmaz.

Böyle bi saçmalık hayatım boyunca duymadım

İnsan üvey evladına yapmaz bunu..!

cnm bak kuzenin senin ilerde belki işin düştüğünde ilk o koşucak yanına arkadaşlarım diyosun inanki kendi ailen kadar faydası dokunmaz sana arkadar bugn var yarın yok daha lisedesişn üni hayatına geçtiğinde o canım cigerim dediğin arkadaşların snein yanınmda olmıcak gene sen ireme kalıcaksın istemediğin ireme bu kadar katı olma ne var yani kullansa eşyanı elbet oda eşya getirecek sadace senin eşyanı kullanmaz valla benimde yeğenim var kızımla aralarında 7 ay var onunda öle bişeyi olsa bende bakarım sonuçta ablamın kızı benimde kızım sayılır kızım istemiyor diye gelmesin diyemezsin düşüncen çok yanlış tek büyüdğün için paylaşımı bilmiyosun cimrilik yapma senden büyük bi ablan yada bi kız kardeşin olsaydı o zman böle düşünmezdin zaten herşeyiniz ortak olurdu onuda bi kardeş yerine koy ders çalışırkende o başka odaya geçer sen başkay odaya çalışırsınız sonuçta senin kullandığn eşyalarıda annen baban almış sana dimi benim 16 17 yaşımda telefonum bile yoktu senin laptopun var halina şükret paylaşmayı bil sen gereksiz kıskançlık yapma öle değilim diyosun ama anlattıklarından o çıkıyor cnm benim ilerde çok ararsın iremide bulamazsın bugünlerinizin kıymetini bilin benim kuzenim olsa heryere onla giderdim arkadaş ortamımada sokardım tabiki arkadaşın gelince oda gelsin yanına ne olucak onun arkadşı gelsin sende onun arkadaşlarıyla arkadaş ol ne vari bunda bence abartıyosun annenlerin tavrı senin bu yaptıkların yüzünden yoksa sana git demezler seni korkutmak için yapıyolar tabiki göndermezler senden üstün değil irem hiçbi anne baba evladını atmaz ama onlaırda anlamak lazım

bence çok haklısın. benim de malım değerlidir yani paylaşmayı da evet sevmiyorum böyle bi huya da sahip olmak zorunda olduğumu da kesinlikle düşünmüyorum. onu geçtim kuzenlerinizin durumu yok mu ki yurda çıkamıyolar da size kalmaya geliyolar? hayır olsa bile ben de üniversite öğrencisiyim kesinlikle gidip bi akrabamın evinde sığıntı gibi kalmak istemezdim açıkçası zaten böyle bişeye benim ne annem ne de babam izin verir. annenizle babanız madem size böyle dedi, gidin ben yurda çıkıcam deyin. ha bi de bunun ben tek çocuk olmakla da alakası olduğunu düşünmüyorum benim bi ablam var, ben ablamdan başka kimseyle(babam/annem dahil) hiç bişeyimi paylaşmam ki paylaşmak zorunda olduğumu da düşünmüyorum.

ben şaşırıyorum vallahi şimdiki gençlere siz yoksulluk görmemişsinizde ondan böle vermem paylaşmam diyosun bulamasaydınız öle demezdiniz keşke olsada paylaşsaydım derdiniz cimri olmayan insan paylaşır Allahta eli açık insana verir belki durumu var ama orası daha güvenlidir diye koruyup kollarlar diye vermemişlerdir şahsen benimde kızım avr 16 yaşındaki kızımı bende yurda vermem arkadaş ortamı nasıl olur iyimi kötümü hergün genç kızlarımızın cinayet haberlerini okuyoruz Allah korusun çevre sandığın gibi toz pembe değil tatlım yaa önceden biz akrabamız gelsin kuzenlerimiz gelsin diye bakardık şimdikiler gelmesin aman onu karıştırır aman bunu alır aman rahatım bozulur ne kadar fesatsınız yaa akrabanın evinde sığıntı olarakmı kalınıyomuş konu sahibesinin ailesi kendi kızları gibi görüyolar sığıntı olmıcandan emin ol evet doğru diyosun tek çocuk olmakla alakası yok insaniyet meslesi mermahemet meslesi ilerde sizde çocuk sahibi olucaksınız annelerinizi biraz anlayın annen baban alıyor zaten sana neyi paylaşmıyosun ben onu anlamadım kendin çalışıp alsan paylaşma onların aldığını onlardanmı esirgiceksin ne saçma bi düşünce yazık vallahi sizin gibi gençlere :19::19::19:

bence sen abartiyorsun gibi,gele kisi el degil kuzenin sahsen ben kuzenime böyle davranmazdim..
sen neden kendine onu rakip olarak görüyorsun..onun icinde kolay degil ki baskasinin evind kalmak ne kadar teyzesinin evinde de kalsa
böyle yaptigin sürece rahat olamaz..
ben babaannemlerde kaldim 6 ay kadar ailem baska yere gitti inan yapmadikalri sey kalmadi yapmadikalri sey derken iyilik acisindan
hatta benimle birlikte kuzenimde kaldi erkek,o da ailesi doguda görev yaptigi icin okul lise icin oldugmuz yere gönderdiler ama ikimizde gül gibi bakildik ama
ailenin hasreti ayri oluyor..ben babaannemler cok rahttimdir ama baska yere gitsem halamlara filan ayni sekilde davranirlar ama yinede bicok seyime dikkat ettim
hic birsy yapilmadigi halde kötü oalrak yinede insanin kndi evi gibi olmuyor...ki düsün yani benim amcamin oglu derasneye halamarin oldugu sehirde kaldi
ve cok iyi bir üniversiteyi kazandi sadece kendi cocuklari gibi davrandilar..
ama sen benceo kizi biraz rakip görüyorsun hem tek cocukmusun kardes gibi olur...
benim bir kuzenim var yurt disinda geldiginde ayni yas grubunda diger iki kuzeniyle cok cok samililer gelirken kendine aldigi güzel bir bluzu vermis ama
geri dönerken diger kuzende baska sehirde o bluzu vlizden cikartirmis ben onu giyeyim gelirken getiririm demis ve cok üzülmüstü digr kuzenim sen yaslardaydilar
ne gerek var onu kullanamaz bunu kullanamz nazi kampinami geliyor hayir sadece kuzeninin evind okumaya geliyor bunda ne kadar dert ediyorsun.
kendi arkadasin olsa bunlari hic düsünmezsin ama kuzenine karsi nedn bu kadar sertsin anlamiyorum..
ailende hatani anlaman icin yapiyor.o kiz geldiginde böyle bir ortamda olmamsi icin ortam hazirliyorlar bence biraz düsün gelen düsmanin ya da yedi kat yabanci degil
bence abartiyorsun..ne oldu yani senin evinde senin esyalarini kullanasa bence cocukluk yapip büyütüyorsun..o kizin psikilojisinide biraz düsün
zaten glirken özel esyalarini getirir..ben hayatimda kimsenin kiyafetini giymem ablam disinda ama arkadasima esarbimi taksin diye veriyorum
kuzenlerim kapali olsa kiyafetlerimiz uysa verirdim..
eylülde tr ye gidiyorum ve simdi kara kara düsünüyorum ne alayim kuzenime diye benden 5 yas kücük ama o kadar paylasimalrimiz var ki o bana almasda birsey beklemem karsilik..bilmdigi yasamadgi bir ortamda ona yardim etmen gerekirken sen simdiden yasaklar koymaya baslamassin hos degil,az paylasimci olmaya dene canim ikinizde mutlu oalcaksiniz..

ben burda anne babayı hatalı görüyorum tamam ders vermeye calıştıkları çok açık fakat eve sürekli birini davet ediyorlarsa bence kızlarınında huzurunu düşünüp fikrini almalıydılar sonuçta çocuk paylaşmayı bilmiyorsada bunda anne babanın payı büyüktür ve belli yastan sonra küt diye huy degiştirmesi beklenemez..bence anne babanızla açıkça konusun bana ders vermeye çalıştıgınızın farkındayım hatalı davranmış olabilirim fakat düzenimin degişecek olması huzurumu kaçırıyor endişelerim var sizinde bu sekilde davranmanız bana kendimi çok yalnız hissettiriyor deyin bastan olumsuz tavrınız anne babanızı kızdırmış galiba ama ben sizi haklı görüyorum konusarak halletmeye çalışın..

onlar sizin kuzeniniz, aynı evi paylaşırken birlikte ortak eşyalarınızı neden kullanmayasanızki!! hee ama arsız yüzsüz insanlarsa bilemem tabi. bu durum beni rahatsız eder. özel eşyalarımın hepsini alabilirler ama hadsizlik devreye girerse o zaman bir dur derim ama ailenizin davranış ve yaklaşım şekli cok cok yanlış. öz evladına cek git, odana gir vs. aklım mantıgım almıyor! dur bakalım sesini cıkarma ve bekle. bir süre odanda yaşa, konuşma yorum yapma. belki kuzenlerinle cok iyi anlaşacaksın! belki ailen bıkıp, işten güçten yorulup kendileri yollamaya çalışacak. gün dogmadan neler doğar.

diğer konunuda okudum bunuda... kesinlikle annene hak verdim. bi eşya senin kuzeninden değerlimi? ben kuzenimle aynı evde büyüdüm ve 4 tane dahada kuzenim var hep birlikteyizdir herzaman evli olan kuzenime gider kalırım onlar gelir kalır aramızda hiçbişeyin lafı olmaz sonuçta AİLE! yabancı dışardan biri değiller. Annenin tepkisi senin bencilliin yüzünden bence. komşu kızı değil ki yurtta kalmasına gönlü razı olsun. sen kuzeninin yerinde olsan okumak için onların bulunduğu şehire gitsen ve seni yurda yollasa teyzen veya dayın herneyse ne hissedersin? üstelik yaşşıtmışsınz ne güzel işte... ama gördüğüm kadarıyla selenada bi kıvılcım vardı ya hah aynı onun huyları var sende :P şaka bi yanada bu kadar büyüten saçma altı üstü bi eşyamı kıymetli yoksa etten kemikten ve artı canından olan bi insan mı değerli? haa dersen kuzenimle anlaşamıyoruz çok kötü biri dedikodumu yapıyo onu bunu yapıyo yada kavgalıyız konuşmuyoruz hak veririm. ama bu durumda yaptığın bencillikten başka bişey değil.

Verdiğiniz linkteki konunuzu da okudum ve bencillik falan yaptığınızı düşünmedim açıkçası.Geçenlerde bir arkadaşımız konu açmıştı 15 yaşında ki kuzenini değişiklik olsun diye evine davet etmişti sanırım ve misafiri bir ay kadar kalmıştı.Hepimiz aa olur mu,bir düzeni vardır insanın vs.tarzı yorumlar yapmıştık.Ki diğer konuya baktığımızda sizin evinizden olmayan birinin üç yıl kalacağından bahsediyoruz.Ben kendi açımdan bakıyorum ve yapamazdım.İnsanın evine bir gün misafir gelse düzeni değişiyor,hele ki uzun soluklu hiç kolay değil.
Ama ben ailenizin bu aşırı tepkisini cidden anlayamadım.Yani 16 yaşında ki kuzeniniz yurtta kalamaz küçücük çocuk ama siz evladı olarak kalmaya bir yer yer arayacaksınız.Tamam mutlaka böyle bir şeyin olmayacağını düşündüğünden ama anlatım tarzı denen bir şey vardır ve çok sert çıkmışlar.Biraz daha sakin bir zamanda bencillik yapmadığınızı da belirterek tekrar konuşun derim ben.​

Çoğu kişi abartıyosunuz falan demiş. Ama gelip kalcağı 1-2 ay değil sonuçta 3 yıldan bahsediliyor burda. Herkesin evinde bi düzeni var bunu bozmak istemez. Bence gayet haklı..

Biz kuzenlerimizle kardes gibi büyüdük cocukken, hepimiz aynı kıyafetleri giyerdik ne alınırsa hepimize birden alınırdı..
Hala da öyle kuzenim benim kardesimden farksızdır. Kardesimden ayıramıyorum onu. Üni. okuayacak Allah izin verirse ve baska bir sehire gidicek o kadar cok üzülüyorum ki, her istedigimde yanına gidemiycem, o gelemiycek..
Düsüncelerin bana da biraz bencilce geldi ve ailenin sana karsı bu tutumu senin tavırlarındandır. Yoksa seni gercekten istemediklerinden degil.

Herkesin düsünceleri farklı farklı..
Biz bazen enisteme kiracını cıkarda, biz yasayalım orda diyoruz kardesim ve kuzenim..
Ama rahat edemem evde baskaları olunca vs denmesini de anlayısla karsılarım insanın yapısıyla ve karsısındaki insanın samimiyetiyle cok fazla alakalı bu.

Back
X