Donup kaldım..

Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim. Malesef annemle konuşamadım. Konuşturmadı daha doğrusu.

Kıskanıyorsun, şımarıksın demişler :)) Tek çocuk olmak toplumumuzda özenilen bir şey. Kimin kimi kıskandığını bu yazılanlardan ayan beyan görebiliyorum. O yüzden yorumlarda hep sana yüklenmişler. Annenin tavrını normal görüyorlar demek ki? Öz evlada üvey muamelesi yapmayı.. Kendileri de öyle anne olacaklarsa çocukları için üzüldüm.

Neyse konuya geleyim. Asi bi evlat olmadığını varsayıyorum. Annen haksız. Dolayısıyla baban da. Biz annelerimizi kusursuz varlıklar olarak görüyoruz ama onlar da normal birer insan. Hataları olabilir. Kendileri de kabullenmek istemez ama bu böyledir. Objektif olmak lazım. Sana yaklaşımı hoş değil. En azından bu kadar keskin davranmamalıydı. Senin yaşındaki bir kızı evden kovmak nedir? Tek çocuk olduğun halde, daha bir üstüne düşmeleri gerektiği halde bu şekilde yaklaşmalarını olumlu karşılamıyorum. Ve evet, bahsedildiği gibi, senin bir yere gidemeyeceğini düşündükleri için böyle diyorlar. Herkes her şeyini paylaşmak zorunda değildir. Okuduğuma göre de çok lakayıt bir kuzenin varmış. Ama onu daha üstün tutmalarını anlamadım. Yani sebep nedir? Ailenle ilişkin nasıldır? Aranızda sorunlar olur muydu?

Ayrı odalarınız olacaktır muhtemelen. Kapını kitler dersini de çalışırsın. Tepkini de direkt söyle kıza. Alttan aldıkça tepeye çıkar bazı insanlar. Sen sert oldukça o alttan almaya başlayacaktır. Denenmiştir :)

Tek başına ders çalışmaya alışmış biri için kuzeninin çıkaracağı zorluğu tahmin ediyorum.Alıştığın düzeni biliyor annen. Niye birden bu tavrı koyuyor, enteresan. Eşyalarını gerektiğinde paylaşıyorsun da zaten. Kuzeninle yaşıtmışsın ama sen ondan daha olgunsun. Baktın olmuyor, seç bir tane yurt. Özlesinler seni, kıymetini anlasınlar.

Bilmiyorum ama çocukluğumdan beri hep böyledir.. iremle beraber düşsek önce onu kaldırır önce ona yardım eder. Sıra sonra bana gelir. Ailemde irem konusu açılalı hiç bir problemim olmaz. Ne zaman İrem konusu açılsa sorun başlar. Yani 2-3 ay öncesine kadar. Gayet güzel davranırlardı, ailem istediklerimi yapardı, annemle oturur dertleşirdim. Herşeyimi anlatırdım. Tabiki tartışmalarımız olurdu her anne kız gibi.. Ama şimdi terslenirim diye anne demeye bile korkyorum. Diyeceğini direk söylüyorum. Anne sıfatını kullanamıyorum. annemden o kadar soğudum ki. Tamam annemdir, herşeyimdir ama insan öz çocuğuna böyle davranır mı ?
İrem ciddi anlamda yaşanacak bir kişiliğe sahip olsa ben zaten mutlu bile olurum yanlızlığıma ortak birisi olur diye. Ama biliyorum annem hep onu kayırır.. Daha gelmeden yaptığı gibi..
İremin huyları buna ilave. katlanacağım birisi olsa başımın üzerinde yeri var. ama katlanılacak birisi değil ki benim açımdan..
Kadın her sabah bana başka bir yurt katoloğu bırakıp gidiyor işe. Bu gidişle seçicem yurt da. zaten yurt hakkım var. İstesem onlarım imkanları olmadan da kalırım yurtta. Ama bilmiyorum. Bizden kurtulmaya ne meraklıymışsın diye daha da olay yaparlarsa o zaman naparım onu hiç bilmiyorum..
Hayatımda hep İrem üstün oldu. Benim notlarım ondan yüksek olduğunda bile "İrem ne kadar çalışkan, sen olamıyosun, sen çalışmıyosun.." Anne kaç almış irem ? Atıyorum 80 almış. Ama anne ben 90 aldım ? Olsun irem daha zeki irem daha iyi.. Ne bu irem sevdası anlamıyorum ki. :59:

bunun paylaşımla alakası yok, ben 1 kuzenim vardır aylarca gitmesin isterim, öbür kuzenim var ireme benzer 2 hafta zor tahammul ediyorum. ailenizin tepkisi çok aşırı. üvey evlat mısınız ne :37:

Bilmiyorum. Düşünmekteyim. :31:

Offf of bu anne babalar... Belli ki sana ders vermeye çalışıyorlar ama ağızlarına yüzlerine bulaştırmışlar. Eminim anne olan üyeler bana kızacak ama anne babaların iyi yapıyorum sanarak yaptıkları hatalardan dolayı nice psikolojisi bozulmuş insan kazandırılıyor topluma.

Bu aşırı tepkilerini ben de anlamış değilim.. :59:

Yazıyı okuduğumda şaşırdım ama ben asıl yorumları okuyunca dondum :)) şaşkınlıktan güluyorum..
Nerde yaşıyoruz biz Amerikada falan mı ?
Oralarda ana-babalar cocuklarını evden kovuyor , yurda çık , kendini geçindir diyor ..

Benim evim de ailemde! ki aileysek , kaç kısıysek herkezin fıkrı alınır ve ona göre kararlar verilir..
Aile olmanın kavramı budur çunku .. Ve annem kuzenım gelicek diye ben istemediğim halde bana ait odayı eşyaları hatta benim yerimi onlara vermeye hazırsa durup bir düşünürüm . Bunlar gercekten benim ailemmi diye..
Ana babanın ilk görevi : kendi cocuklarıdır .. yiğeni, kardeşi, kuzeni falan değil ..

İşte benim annemde öyle değil. Her zaman "Sen kızımsan, o da kadeşimin çocuğu" psikolojisi var. Hatta bir kere bana "başınıza bir şey gelse ilk kurtaracağım o olur" dmişti. :59:

canım bende tek çocuk gibi büyüdüm ablam benden 12 yaş büyük ben kendime geldigimde o üniversitedeydi sonrada evlendi zaten tatile geldiginde bile tahammül edemiyordum bazen.Şu an öyle bir problem yok Allaha şükür ikimizde kardeşi oldugunun farkında olan bireyleriz.Ailende senin bu huylarından rahatsız oldugu için seni akıllandırmak istemişler her istedidiginin olmayacagını anlatmak için yapmışlar. Kaldı ki kuzenini madem normal zamanda seviyorsun o geldigindede çok çok çok eglenceli bir hayatın olabilir.Hem arkadaş ortamı açısından hem aile açısından eğlenceli olacaktır.Kaprislerini bir yana bırakırsan mutlu olacagına inanıyorum.

Onunla geçinememe nedenimi zaten yazdım. Kapris yapmıyorum ki.. Geçinebilecek olsam zaten sesimi çıkarmam buyursun gelsin, aynı durumda ben de olabilirdim. (Ki gerçi ben yurt dururken milletin düzenini bozmazdım).. Ama ben onun davranışlarına 1 hafta katlanamazken 2-3 yıl nasıl katlanıcam ?

ben senin yerinde olsam çıkardım yurda çok fenada tavır alırdım baştan sallamazlar ama bak nasıl peşinden koşucaklar bence başının çaresine bak ailene muhtaç olmamaya çalış

Son çare öyle gözüküyor. :31:

valla artık ben senin olayları tamamıyla anlatmadığına inanıyorum.ailenle aranda geçen diyalogları tam olarak buraya dökmüyosun bence.ve ailene karşı tavrın bize anlattığın gibi değilmiş gibi geliyor bana.

Canım ben de başta senin haksız görmüş gereksiz kıskançlık yaptığını düünmüştüm ama kuzeninin huylarını anlattıkça sana hak vermeye başladım. Çünkü ben kuzenlerimi çok severim,onlar bizde kalacak olsalar çok sevinirdim. Ama o karakterde birine tahammül etmek gerçekten zor,belki sen de onun kalmasını istiyorsun ama sınırlarını koymak senin de hakkın. Annenin tavrı ders vermek için bile olsa hoş değil. Sadece baştaki konuşma olsa neyse bir kere aklını başına getirmek için söylenmiş diyeceğim ama, hergün yurt katalogları bırakması düşündürücü..

Annenle konuşmayı denemişsin ama bu soruların cevabını da bulman gerek.
- Annen ciddi ciddi senin yurtta kalmanı mı istiyor?
- Yeğeninin yurtta kalmasına razı gelmiyorken senin kalmana gerçekten razı gelecek mi?

Tabi buna bezer pekçok soru. Bunların cevabını verecek olan da yine senin ailen. Annenle konuşmakta sıkıntı çekiyorsan ona tüm sıcaklık ve samimiyetinle bir mektup yazmanı öneririm. Annesinden soğumuş bir çocuk olarak değil de,küçücük çocukluğundan itibaren anneni ne kadar sevdiğinden başlayarak, bu tavrından ne kadar kırıldığını,gerçekten seni kuzenine tercih edip etmeyeceklerini bilmediğini,yurtta kalmana gerçekten razı olabileceklerini bilmediğini,ve kuzeninle senin de kalmak istediğini ama bazı sınırlar koymanız gerektiğini ve yaşanabilecek sıkıntılara karşı birlikte önlem almanız gerektiğini mantıklı bir dille onlara açıklarsan umarım seni anlarlar..
:86:

ayy okuyunca içime fenalık geldi. ben kesinlikle konu sahibine hak veriyorum. benden izinsiz eşyamın alınması kadar nefret ettiğim bişey yoktur. valla canım bak sen kesinlikle ilk günden tavrını koy. senden izinsiz birşeyi aldığı zaman hemen söyle bu durumdan rahatsız olduğunu, eğer tekrar yaparsa da ciddi ciddi söyle rahatsız olduğunu. bir de illa onunla ders çalışmak zorunda mısın canım? hiç öyle şey duymadım. de ki"ben başkasıyla ders çalışamıyorum, konsantrasyonum bozuluyor, kusura bakma" de. çok geniş bir insanmış gerçekten...odanın kapısının anahtarı var mı? eğer yoksa yaptır bence, çok işine yarayacak. ya ben anlamıyorum, giysi, kozmetik falan kişisel eşyalardır. adı üstünde kişisel. ayrıca birşeyi ödünç alma edebine sahip olmayan bir kişi söz konusuysa, paylaşmamak en doğrusu. eğer neden vermiyorsun derse, sen daha kendi eşyalarını paylaşmayı bilmiyorsun ki dersin...belki anlar. canım Allah yardımcın olsun, kuzenine de akıl fikir versin ne diyeyim. bu arada söyleyeyim, paylaşmak güzel birşeydir, ama paylaşmayı bilenle...

Ben üniversite çağında zannettim ilk okuduğumda.Lisede ne gereği var ki.Yani 16 yaşında liseyi kazanıpda gelmedi yani anadolu lisesi filan olsa neyse diyeceğim.Muhtemelen ya mesleğe gidiyor yada düz lise...

Sakin olamayacağım kimse kusura bakmasın.
Onu bunu bir tarafa bırak öz evlatları oruç tutuyor yahu !
Nasıl bir tavırdır bu?
Tuttukları orucun kabul olup olmadığını da pekala sorgularım.Ne zulüm !
Önceki konularınızı da biliyorum.
Üniversite tercihi olsa dahi siz de o ailenin bir bireyisiniz sizin de fikrinizin alınması gerekir.
Evladın mutluluğu anne-baba için çok önemlidir hatta hayatlarında merkez niteliği taşır.Olması gerekeni de budur.
Yahu aileye bile güvenmemek gerekirmiş demek ki.
Allah şu mübarek günlerde yardımcınız olsun.
Allah ailenizi ıslah etsin.
Bu gidişle benim de aklıma ''son çare'' geliyor.
Sonuçta önceki yorumların birinde gördüğüm gibi onlar ödeyecek parasını.

Sakin olamayacağım kimse kusura bakmasın.
Onu bunu bir tarafa bırak öz evlatları oruç tutuyor yahu !
Nasıl bir tavırdır bu?
Tuttukları orucun kabul olup olmadığını da pekala sorgularım.Ne zulüm !
Önceki konularınızı da biliyorum.
Üniversite tercihi olsa dahi siz de o ailenin bir bireyisiniz sizin de fikrinizin alınması gerekir.
Evladın mutluluğu anne-baba için çok önemlidir hatta hayatlarında merkez niteliği taşır.Olması gerekeni de budur.
Yahu aileye bile güvenmemek gerekirmiş demek ki.
Allah şu mübarek günlerde yardımcınız olsun.
Allah ailenizi ıslah etsin.
Bu gidişle benim de aklıma ''son çare'' geliyor.
Sonuçta önceki yorumların birinde gördüğüm gibi onlar ödeyecek parasını.

haklısın katılıyorum. sırf kuzeninin gelmesine tepki gösterdiği için anne babasının böyle acımasız şekilde tepki göstermesi bence de çok yanlıştı...bir de şehir dışında olup bi sürü yurtta kalan öğrenci var. onlar ne yapsın? herkesin akrabası yok. hem benim de okulum evime çok uzaktı, okula yakın oturan akrabam sınav haftalarında kalmamı kaç kez söylediyse de kalamadım. rahatsız etmek istemedim, insanların kurulu bir düzeni var, küçük torununa bakıyor falan...bir de benimle mi uğraşacaklardı, bir de çok titizlerdi, insan sınav zamanı dikkat etmeyebiliyor titizlik açısından bazı şeylereinsanın kendi evi her zaman en rahat olduğu yer...ayrıca ders çalışırken de en ufak sese tahammül edemiyorum ben....ve bu nedenlerle karda kışta kaç saatlik yolu gittim geldim senelerce...çok rahat insanmış kuzeni çok.....

çoğunuz kuzen kardeş gibidir bencillik yapam demişssiniz ama her kuzen bir olmuyor. bu konuda konu sahibine hak veriyorum.

bu konuda aklımın almadığı şeyler var.ya konu fake ya da arkadaş bir şeyleri yanlış anlatıyor.

hiç bir anne ne olursa olsun yeğenini kendi çocuğundan önde tutamaz.buna asla inanmam.evet yeğenlerimizide çok severiz.ama evlat ayrı birşey.
yine de diyelim ki anne böyle düşünüyor.peki baba...? babada mı eşinin yeğenini kızından çok seviyor.hanginizin mantığı bunu kabul ediyor allahaşkına?

konu sahibine gelince,canim sen annenle babanı çok kızdırmışsın galiba ama nedeni irem olamaz.iremden dolayı olsaydı,sadece annen cephe alırdı.
babanda iremi senden daha çok seviyor değil ya.ailen sana bir ders vermek istiyor çok belli.ama nedeni başka bence.ayrıca iremin davranışları konusunda
haklısın bence ama bunun ötesinde birşeyler var gibi geliyor baba.

bence çok haklısın. benim de malım değerlidir yani paylaşmayı da evet sevmiyorum böyle bi huya da sahip olmak zorunda olduğumu da kesinlikle düşünmüyorum. onu geçtim kuzenlerinizin durumu yok mu ki yurda çıkamıyolar da size kalmaya geliyolar? hayır olsa bile ben de üniversite öğrencisiyim kesinlikle gidip bi akrabamın evinde sığıntı gibi kalmak istemezdim açıkçası zaten böyle bişeye benim ne annem ne de babam izin verir. annenizle babanız madem size böyle dedi, gidin ben yurda çıkıcam deyin. ha bi de bunun ben tek çocuk olmakla da alakası olduğunu düşünmüyorum benim bi ablam var, ben ablamdan başka kimseyle(babam/annem dahil) hiç bişeyimi paylaşmam ki paylaşmak zorunda olduğumu da düşünmüyorum.

kusura bakmayin ama siz neden bukadar kendinizi dusunuyorsunuz? bence hic hos degil bu dusunce, acaba sizi bu fikre iten bir sebep mi var? cocuklugunuzda kotu ani birakacak ve sizi boyle bir seye suruklecek birsey mi oldu. Belki anneniz babaniz boyle birsey izin vermez ama ya bir gun gelirde muhtac olursaniz ne olucak? sakin o gun gelmez demeyin dunya surprizlerle dolu........

dediklerin doğruysa gerçekten dehşete kapıldım açıkçası.

anne baba sırf eşyalarını paylaşmak istemedi diye 17 yaşındaki çocuklarını aç bırakıyorlar , evden kovmaya çalışıyorlar.

üstüne üstlük anne "başınıza birşey gelse ilk önce kuzenini kurtarırım" diyor.

sen evlatlık olmadığına emin misin

Annem ve baban hakkında yazdıkların kısmında kanım dondu . Bu mübarek ayda bu sıcaklarda

sen Allah rızası için oruç tutarken yemeğe gelmeyeceksin de ne demek :20:

Sen benim annem babamsan ilk görevin beni yetiştirmek ve bana bakmaktır .

Böyle bir tavrı ders için alsalar dahi gerçekten affedemem bu benim kişiliğime hakarettir.

Kuzenini nasıl senden öte sevebilirler aklım almıyor sonuçta sen onların bir parçasısın
gerçekten bu nasıl olabiliyor şaşkınım .

Paylaşmayı pek çok şeyden daha fazla bildiğini ve yaptığını düşünüyorum sana hak veriyorum

kimse kimsenin kişisel eşyasına dokunamaz izin almalıdır senin uyarılarına rağmen bu devam etmekteyse

sert ama kırmadan ona bunu söyle sınırını koy koymazsan aşan çok olur .

Ve o yurt broşürleri al bak ve seç istedikleri buysa istediklerini ver ama kendinden taviz verme

benim sana önerim bu kadar iyi şanslar canım :) (böyle konuşmak kolay aslında yaşamadan bilemeyiz

Allah yardımcın olsun )

Son düzenleme:
Daha önce böyle bir konu açmıştım. http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...lar/448571-kuzenimin-okumak-icin-gelmesi.html
Kuznlerim bize gelecekti. Bu konu aile içinde bir kaç hafta kapandı. Hatta okulum için ailem taşınmayı bile düşnüyordu kiii..

Daha hanımefendilerimiz ankarada hangi okula geleceklerine karar verememişler öyle dedi annem dün. Ben de peşin pşin "Anne kusura bakma ama gelirlerse öyle her istedikleri gibi onumu bunumu kullanamazlar. Burası benim evim ve herkesin özeli var!" dedim. Annemin verdiği tepkiye bakınız :
"Kusura bakma ama eğer ankarada okumaya karar verirlerse gayet de gelirler. Çok rahatsız oluyosan yurda çıkabilirsin yada başkasında kalabilirsin. Benim hiç umrumda değil. Ben 3 kişinin sorumluğunu alacağım ve 1 kişi eksilse hiç de fena olmaz. istediğin yere gidebilirsin. Onlar geleceklerse eşyalarını da, bilgisayarını da, odanı da, kitabını da herşeyini kullanacaklar. Yok kullandırtmam diyosan kalacak yer arayabilirsin kendine sonuçta 30 gün bişey kaldı okulların açılmasına. Git kendine adam gibi bi kalacak yer bul. Süreni israf etme!" dedi.
ve babamın tepkisi. "Annen ne diyosa o."
Bu olay sabah oldu.

Az önce odamdan çıktım salona gittim. Koltuğa oturdum. Kumandayı elime aldım. babam içerden geldi. kapıdan girer girmez "Odana git." dedi. ben de "niye" dedim. O da "Odana git dedim salona falan gelme. Yemeğe de gelme." dedi. ben de sesimi çıkarmadım odama gittim. Kapıyı da kapattım. Oturdular bir güzel yemeklerini yediler. Şimdi de çay içiyolar. Ne annem ne de babam gelip bi yemek ye, bi su iç bile demediler. Belli ki artık bu evde istenmiyorum. Tavırlarına bakılırsa. Nedeni ise büyük ihtimalle yukardaki olay. Sırf eşyalarımı kullanamazlar dedim die bi evden atmadıkları kaldı. Suçlu ben olurum diye sesimi de çıkaramıyorum.
Donup kaldım öylece oturuyorum saf saf odamda. İçerde çay içip tv izliyip gülüyorlar. Sinirden ağlayamıyorum. Öyle saf saf duvara bakıyorum. Ellerim titreye titreye yazıyorum bunları. Size derdimi anlatmaktan başka yapacak bir şeyim kalmadı artık. Allaha sığınmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum...

her ne olursa olsun ailenin senin rızanı alması gerekirdi.kuzende olsa ev ev üstüne kurulmaz.evet kuzenimle aynı eve çıkabilirim.ama onların evine yerleşmem her nekadar kardeş gibi büyüsekte çünkü herkesin bir düzeni var 1 ay 2 ay biryere kadar..eğer ailen senin rızanı alamasa bile senin fikirlerine saygı duyması gerekirdi..buna kızmakta çok haklısın .aynı şey bana olsa bende aynı tepkiyi verirdim.yapabileceğin tek şey onlara iyi dille fikirlerini anlatmak.başka maalesef yapılacak birşey yok..

herşey anlattığın gibiyse kesinlikle sana hak veriyorum. bende evimin içinde o kadar uzun süre birini istemem. üstelik anlattığın gibi birini hiç istemem. benden sana tavsiye ekonomik gücünü eline aldığında ailenden dna testi iste. veya dna testi için gerekli şeyleri öğren belki saç teli vs. gibi şeylerden tespit edilebiliyor mu onu öğren. bize bişi olsa "ilk onu kurtarırım" ne demek ya :)) allah sabır versin sana. eğer çıkabilecek durumdaysan o yurda çık. ailen senden özür dilemeden de yalvarmadan da o iremi de defetmedikten sonra o eve dönme.

Son düzenleme:
Neden inanmakta bu kadar zorlanıyorsunuz ki ?
her kadın ve erkek mukemmel anne - babamı ?
Ne anne adı altında o sıfatı anlayamamış kadınlar var .. Analığı doğurup emzirmek yedirmek içirmek sanan insanlar var.

Ve şu üstün tutma meselesi : benım babamda ben hariç herkezi beğenir, takdir eder bana sevgisini göstermez ama başkalarına gösterir... Eğer aile içi yada yakın çevrede bir sorun çıksa ; o ben haklı bile olsam benim yanımda olmz ..
karşı tarafı tutar .

Yani böyl tuhaf düşünceli ebeveynler var.. malesef.

bazıları ''sen öz evlatları olduğuna emin misin'' demiş ama benim aklıma ilk gelen iremin kardeşiniz olacağı fikriydi.bazı aileler var kardeşinin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunu verenler.sizinde sanırım aranızda 1 yaş var belki anneniz bakamam diye verdi kardeşine.çok saçma biliyorum ama annenizin iremi sizden üstün tutması kadar saçma olamaz :20:

bazıları ''sen öz evlatları olduğuna emin misin'' demiş ama benim aklıma ilk gelen iremin kardeşiniz olacağı fikriydi.bazı aileler var kardeşinin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunu verenler.sizinde sanırım aranızda 1 yaş var belki anneniz bakamam diye verdi kardeşine.çok saçma biliyorum ama annenizin iremi sizden üstün tutması kadar saçma olamaz :20:

onu diyen bendim, dediğinizi de düşündüm ama bu genelde tek çocuk olan ailelerde yapılmaz diye karar kıldım.

bu konuda aklımın almadığı şeyler var.ya konu fake ya da arkadaş bir şeyleri yanlış anlatıyor.

hiç bir anne ne olursa olsun yeğenini kendi çocuğundan önde tutamaz.buna asla inanmam.evet yeğenlerimizide çok severiz.ama evlat ayrı birşey.
yine de diyelim ki anne böyle düşünüyor.peki baba...? babada mı eşinin yeğenini kızından çok seviyor.hanginizin mantığı bunu kabul ediyor allahaşkına?

konu sahibine gelince,canim sen annenle babanı çok kızdırmışsın galiba ama nedeni irem olamaz.iremden dolayı olsaydı,sadece annen cephe alırdı.
babanda iremi senden daha çok seviyor değil ya.ailen sana bir ders vermek istiyor çok belli.ama nedeni başka bence.ayrıca iremin davranışları konusunda
haklısın bence ama bunun ötesinde birşeyler var gibi geliyor baba.

Merak etmeyin konu fake değil. :9:
Her şeyi tamı tamına anlatıyorum zaten size burda ne oluyorsa. Annemin neden onlara karşı o kadar düşkün olduğunu bende blmiyorum. Kardeşlerine çok bağlıdır annem. Kardeşlerine düşkündüğünden kaynaklıdır heralde.
Babama gelince, babamla zaten öyle çok iyi ilişkilerimiz olduğu söylenemez. zaten bir gün görürüm yüzünü bir gün görmem. Bir gün çalışıyor bir gün çalışmıyor çünkü. Sürekli laf sokar durur. sunu yapmıosun, bunu ypmıosun, sunu ypıosun vs. sürekli benimle uğraşır zaten annem de farkında onun. Ama genelde bana kızılır tabi. Her neyse. Babam bana ders vermek istiyor olablr. mesela babam bnim tv izlememi istemez. Ona ayırdığım vakitte temizlik yapacakmışım vs. zaten sürekli bir çarpışma halindeyizdir. biraz da soğuk birisidir. Arkadaşlarıyla iyidir ama ben bir kere bile babamın bana sarlıp canım kızım dedğini hatırlamam. adamın bana sarıldığını hatırlamam ki.. Sevgisini gösteremiyordur belki de.. Oda annemin kardeşlerinin çocuğu, üzülmesin die brsey demio. Anlayacağınız babamla zaten aram iyi olmadığı için irem gelse ne olur gelmese ne olur.

dediklerin doğruysa gerçekten dehşete kapıldım açıkçası.

anne baba sırf eşyalarını paylaşmak istemedi diye 17 yaşındaki çocuklarını aç bırakıyorlar , evden kovmaya çalışıyorlar.

üstüne üstlük anne "başınıza birşey gelse ilk önce kuzenini kurtarırım" diyor.

sen evlatlık olmadığına emin misin

Onu lafın gelişi mi söyledi yoksa ciddi mi bilmiyorum ama bazen düşünmüyorum değil evlatlık falan. :26:

Annem ve baban hakkında yazdıkların kısmında kanım dondu . Bu mübarek ayda bu sıcaklarda

sen Allah rızası için oruç tutarken yemeğe gelmeyeceksin de ne demek :20:

Sen benim annem babamsan ilk görevin beni yetiştirmek ve bana bakmaktır .

Böyle bir tavrı ders için alsalar dahi gerçekten affedemem bu benim kişiliğime hakarettir.

Kuzenini nasıl senden öte sevebilirler aklım almıyor sonuçta sen onların bir parçasısın
gerçekten bu nasıl olabiliyor şaşkınım .

Paylaşmayı pek çok şeyden daha fazla bildiğini ve yaptığını düşünüyorum sana hak veriyorum

kimse kimsenin kişisel eşyasına dokunamaz izin almalıdır senin uyarılarına rağmen bu devam etmekteyse

sert ama kırmadan ona bunu söyle sınırını koy koymazsan aşan çok olur .

Ve o yurt broşürleri al bak ve seç istedikleri buysa istediklerini ver ama kendinden taviz verme

benim sana önerim bu kadar iyi şanslar canım :) (böyle konuşmak kolay aslında yaşamadan bilemeyiz

Allah yardımcın olsun )

Teşekkür ederim yorum için.. :)

Yok canım.. Ben doğmuşum, ben 5 aylıkken yengem de ireme hamileymiş 6 aylık.. Fotoğrafları var hatta. Öyle bir şey olması imkansız. artı üstüne iremin 2 kardeşi daha var. :31:

hepinize yorumlar için teşekkür ederim. Hala evde düşman gibiyiz annemle.
Babam bu gün çalışıyor henüz benimle uğraşmaya vakit bulamadı. -,-

ya canım senınle yasıt bırı olarak sunu soyluyecegım benımde kuzenlerım var ama anlattıgın tarzda kuzenım olsaydı benden once annem onu eve sokmazdı :1:
benımde aklıma şu fikir yatıo evlatlık mısın ?Anne ve babanın soyledıklerınden sonra ben olsam yurda cıkardım okuluna yakın bı yurda .Madem istemiyorum madem kuzenım bnm evımde bnden ustun gıderdım.. Ayrıca boyle ders verılmez...:43: Dua edıyorum canım sana inş. herşey yoluna gırer :59:

"gelip bi iki hafta kalmayacaklar, herkesin bi düzeni var, üç yıl kalacaklar çok zor" diyenler falan olmuş da, bir iki haftalık ziyaretin daha düzen bozucu olacağını hepiniz takdir edersiniz sanıyorum. yani bir misafir gelip iki hafta kalsa, o süre içinde her şeyinize dikkat etmek zorundasınız, her şeyi ona göre ayarlamak durumundasınız; fakat uzun vadede bu kasıntılık ortadan kalkar, herkes kendinden biraz taviz vererek orta yolu bulur. değil üç sene, üç dört ayda düzen kurulur, yeni düzene de "yok ben sevmedim ben istemiyorum vik vik" edilmediği sürece alışılır gider.

"yurda çık" diyenler olmuş, konu sahibinin zaten cesaret edebileceğini sanmıyorum da, ailesinden (ne kadar garip huyları olsa da) iki insanla yaşamayı göze alamayan bir insan yurtta hepsi birbirinden farklı bin bir kişiyle hiç yapamaz. tek kişilik odada olmadığın müddetçe eşyaların izinli izinsiz kullanılacak, oda arkadaşının diğer odalardan arkadaşları gelecek, varsa bir taraftan sigara içen, bir taraftan saatlerce telefonda sevgilisiyle konuşan... tek kişilik odada olursan çat kapı diğer odalardan arkadaşların gelecek. kimse de seninle yakınlık kurmak için senin keyfini beklemeyecek. terslediğin an arkasını dönüp gidecek, sen de odanda özellerinle somurtup durmaya devam edeceksin.

ailenin tepkisinin savunulacak tarafı yok, fakat üç konunu da okumuş biri olarak şahsen meseleleri onların ağızlarından da dinlemek isterim onları eleştirmeden önce.

Back
X