kabartma tozu yani demi
ay kabartma tozu aldım ama ben
yap yapta sende boyunun olcusunu al( yaptım ıgrenc ynıkımsı yanıkımsı oldu hıc bekletmeden aldıgım halde of ya bde o kdr ugrastım senın yazdgn tarıfle yaptım ama nıe olmadı bılmıorum (( esımde hıc begenmedii ühühühü (( bu arada pcnın sarjı bozuldu telden grıorum
Ben yapıyorum Donut canım istedikçe çokta güzel oluyoor:125: Ama asla satın aldığımızın yerini tutmuyorBenimde donut yapımında çok başarısız denemelerim olsa da artık püf noktalarını biliyorum.
1.Hamur olabildiğince yumuşak olmalı çok un katınca kabarmıyor. (Kolay şekil veriyim diye fazla un katmıştım pişmanım)
2.Şekil verdikten sonra ılık bir yerde donutlar 2 kat kabarana kadar bekletilmeli. (ben fırın tepsisine koyuyorum fırınıda çok ılık yapıp fırında kabartıyorum)
3.Donutların kızartılacağı yağın altı kısık olmalı ılık yağda kızartılmalı. (Patetes kızartıcak gibi yakarsak yağı kahve rengi sert donutlarımız oluyor)
Bu 3 noktaya dikkat edince satın aldığımız gibi olmasa da gerçekten lezzetli donutlar yapılıyor
Afiyet olsuuun
yok sonra toz maya aldım ve bekletttımde tarıe brebır uydum ama cok kotu oldum of
bebeımmm yaa foto koy hemen gormek ıstıorum koy koy :)) ve tarıfını ıstıorummmm ayrıca pc bozuk telden anca cebap verebılıorum haberın olsun
pekı bıze senın donut tarıfını yazarmısın???rıca etsem..
Yazarım tabii Ama sizin donutlarda süper olmuş zaten
Malzemeler:
50 gr eritilmiş margarin
1 yumurta
yarım su bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kibrit kutusu kadar yaş maya
Mayayı yarım bardak ılık suda ezip biraz şeker ekleyip kabarmasını bekliyoruz kabarınca unu havuz şeklinde açıp ortasına mayayı döküyoruz ve kalan tüm malzemeleri.Özleşene kadar yoğuruyoruz ve üstünü kapatıp 2 saat bekletiyoruz. Sonra donutlara şeklini verip tekrar kabarana kadar bekletiyoruz vee kızartıp afiyetle yiyoruz
cok seveırm donut'u.. ılk kez yapcagım ıcın tedırgındım.. yınede tarıf ıcın cok tesekkur ederım.. bunuda denıcem mutlaka..
Ben de sizin tarife baktım da zaten tarifler neredeyse aynı sizde 1 yumurta fazla bende yarım bardak şeker
İlk denemede iyi sonuç almanız süperben ilk yaptığımda semsert yamuk hamur kızartmaları olmuştu üzerine sürdüğüm çikolata sosuna hala içim yanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?