Kekler - Pastalar Donut tarıfı bılen var mı???? Cok canım cektı cokk...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nlcn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bı suruu seyy aldımm yarın donutlarımı yapcamm olahaaaaaaaaaaaa

yap yapta sende boyunun olcusunu al ( yaptım ıgrenc ynıkımsı yanıkımsı oldu hıc bekletmeden aldıgım halde of ya bde o kdr ugrastım senın yazdgn tarıfle yaptım ama nıe olmadı bılmıorum (( esımde hıc begenmedii ühühühü (( bu arada pcnın sarjı bozuldu telden grıorum

nası olmaz yaa star tv de soframız dıe bı program vardı ya dun degıl ondan oncekı gun galıba adanda bı bolum cektılar ordan aldım canım yaaa.. kabartma tozuylamı yaptın??? hamuru yaptıktan sonra bekletmedın mı???

yok sonra toz maya aldım ve bekletttımde tarıe brebır uydum ama cok kotu oldum of

Ben yapıyorum Donut canım istedikçe çokta güzel oluyoor:125: Ama asla satın aldığımızın yerini tutmuyor Benimde donut yapımında çok başarısız denemelerim olsa da artık püf noktalarını biliyorum.

1.Hamur olabildiğince yumuşak olmalı çok un katınca kabarmıyor. (Kolay şekil veriyim diye fazla un katmıştım pişmanım )
2.Şekil verdikten sonra ılık bir yerde donutlar 2 kat kabarana kadar bekletilmeli. (ben fırın tepsisine koyuyorum fırınıda çok ılık yapıp fırında kabartıyorum)
3.Donutların kızartılacağı yağın altı kısık olmalı ılık yağda kızartılmalı. (Patetes kızartıcak gibi yakarsak yağı kahve rengi sert donutlarımız oluyor)

Bu 3 noktaya dikkat edince satın aldığımız gibi olmasa da gerçekten lezzetli donutlar yapılıyor
Afiyet olsuuun

pekı bıze senın donut tarıfını yazarmısın??? rıca etsem..

veeeeeeeeee tum korkularıma ragmenn donut yaptım.. sımdılık ben tattım harıkaaa bıde kocacıma tattırcam bakalım ne dıcek....
isteyenlere tarıfı verebılırım...

resımlerı bırazdan eklerımm.......

bebeımmm yaa foto koy hemen gormek ıstıorum koy koy :)) ve tarıfını ıstıorummmm ayrıca pc bozuk telden anca cebap verebılıorum haberın olsun

bebeımmm yaa foto koy hemen gormek ıstıorum koy koy :)) ve tarıfını ıstıorummmm ayrıca pc bozuk telden anca cebap verebılıorum haberın olsun

tamam canım beklerım ben cvp vermenı.. sence nası gorunuolar.. ben dunku yazdıgım tarıfe kendımce bı kac ekleme yaptımm...
sana detalı olarak anlatacam nası yaptıgımı..

pekı bıze senın donut tarıfını yazarmısın??? rıca etsem..

Yazarım tabii Ama sizin donutlarda süper olmuş zaten

Malzemeler:
50 gr eritilmiş margarin
1 yumurta
yarım su bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kibrit kutusu kadar yaş maya

Mayayı yarım bardak ılık suda ezip biraz şeker ekleyip kabarmasını bekliyoruz kabarınca unu havuz şeklinde açıp ortasına mayayı döküyoruz ve kalan tüm malzemeleri.Özleşene kadar yoğuruyoruz ve üstünü kapatıp 2 saat bekletiyoruz. Sonra donutlara şeklini verip tekrar kabarana kadar bekletiyoruz vee kızartıp afiyetle yiyoruz

cok seveırm donut'u.. ılk kez yapcagım ıcın tedırgındım.. yınede tarıf ıcın cok tesekkur ederım.. bunuda denıcem mutlaka..

cok seveırm donut'u.. ılk kez yapcagım ıcın tedırgındım.. yınede tarıf ıcın cok tesekkur ederım.. bunuda denıcem mutlaka..

Ben de sizin tarife baktım da zaten tarifler neredeyse aynı sizde 1 yumurta fazla bende yarım bardak şeker
İlk denemede iyi sonuç almanız süper ben ilk yaptığımda semsert yamuk hamur kızartmaları olmuştu üzerine sürdüğüm çikolata sosuna hala içim yanıyor

korkarak yaptım zaten.. ilk şiştiğini görünce cocuk gıbı zıpladım yerımde.. ama sızın verdıgınız puf noktalarındanda yararlandım cok tskkur ederım... mesela hamuru mayalamaya bıraktıgımda daha yumusacıktı ve yapısıodu daha.. ama mayalanınca kendıne geldı hamurum.. ben tarcınlı-sekerlı olanları daha cok begendım hımm bıde ben ıcıne 1 yemek kasıgı margarın-1 vanılya ekledımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…