dördüzlerim var ne yapacağımı bilmiyorum

hdogan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
39
3
16
35
Sivas
arkadaşlar ben pco hastasıyım aşılama ile ikizlere hamile kaldım teki 10 haftalık karımda öldü tekinide 30 haftalık doğurdum .tabi çok sıkıntı yaşadık.şimdi 6 yaşında bir oğlum var.ona bir kardeş istedik.yine aşılama ve bu sefer dördüz.neye uğradığımızı şaşırdık.ben tekini bile erken doğum yapmıştım.sevinemedik bile. 7 hafta 5 günlük gebeyim doktorlar ikisini sonlandırmalıyız diyorlar.benimde ne inancım nede vicdanım buna elvermiyor.ama dördüz bir gebeliğin getireceği zorluklarıda bilkiyorum.günlerdir ağlamaktan harap oldum

Ağlama ağlamaaa 2 yi dr almadan düşüreceksin bak. Öncelikle bir sakin ooool . Allah şu anda snn kaderini zaten yazdı . Öyle düşün. Allahn bilgisi dahilinde olacak herşey. Biraz zor ama bence bekle . 2 sini aldırıpta kardeşleri ayırma Maddi manevi zor olacak ama off bilemedm

Ben daha bir taneyi yapamadım ki

bence sakın aldırma haklısın şu anda dahil olmak üzere hayatın her anında onlara bakmak büyütmek zor ama o bebekleri sana veren ALLAH herşeyi kararlamıştır.......
bak bi tanıdığım vardı kızı 4 yaşındayken aynı senin gibi aşılama yoluyla üçüz bebeklere hamile kalmış ve oturduğu şehirde yardımına koşacak kimsesi olmamasına rağmen o bebekleri büyüttü şimdi kocaman oldular çok uğraştı ,çok yoruldu.......

canım allah yardımcın olsun...cidden zor bir durum ama druna güven.çünkü çoğul gebelik çok zor ben ikiz bekliyorum şimdiden top gibiyim hiç bişey yapamıyorum.üçüz hamile samimi bir arkadaşım nefes almakta bile zorlanıyor.
yani vicdani yönü çok zor olsada hepinizin iyiliğini düşün.rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin
neden erken doğum yapmıştın ilk bebeğini?

Allah yardımcın olsun benimde üçüz kızlarım var üç yaşındalar benim drum da teklif etmişti birini sonlandırmayı ama ben başla bir dr un görüşünü aldım ve iyiki ilk dr u dinlemedim evet kızlarım erken doğdular 33 haftalıklardı ama allahıma şükürler olsun sağlıkları yerinde
Rabbim yardımcın olsun burda adını hatırlıyamadığım biri vardı o da dördüz doğum yaptı dört tane kızı oldu
Hakkında hangisi hayırlıysa rabbim onu nasip etsin

canım allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla sonuna kadar bebeklerin seninle olur ben olsam başka doktorlara da danışırdım kalbi atan bi bebeğin sonunu getirmek benim için de zor

bence aldırmayın. benim bir akrabam 3 üz doğurdu. doktorlar birini alalım demişlerdi. fakat o hiçbirine razı olmadı. üçü de bugün gayet sağlıklılar cnm. Allah sağlık sıhhat versin.

tüm cevap veren arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. inanın tek gebeliği bile çok sorunlu geçen biri olarak çok korkuyorum.doğduktan sonraki bakımı yada masrafları zerre kadar beni düşündürmüyor.ama o aşamaya kadar gelebilirmiyim düşüncesi bile beni mahvediyor.3 üz olsa ona bile razıyım yani belki umudum olur.
ilk çocuğumda ne kanamam ne sancım ne suyum gelmişti.doppler sonucuna göre bebeğe giden plesentada sorun var dediler.bebek karnında ölür dediler.zaten tekini kaybetmiştim.ne dedilerse yaptık.
benim yaşadığım il doktor imkanları açısından çok iyi değil. şuan biri prof olmak üzere 3 doktorda alınsın dedi.mesela ilimizde perinatolog yok.en yakın ildeki perinatolog 3 saat mesefade.

Allah ım sen verdin sonucuda sen kararla diye dua ediyorum bize seçim yapma mecburiyetinde bırakma.taşıyabileceğim kadarını nasip et.

Canım bence kıyma o meleklere. Doktorlar üçüz gebeliklerde bile hemen birini sonlandıralım zaten yaşamaz falan diyorlar. Ama Rabbim onlara alacak nefes bahşettiyse yaşıyorlar. Sen sonlandırtmasanda eğer alacak nefesi yoksa kısmetinde zaten alamaz. Bence Rabbime sığın. Gerisini düşünme. Allah yardımcın olsun.

İÇİM YANGIN YERİ.YÜREĞİM DARALIYOR.HİÇBİR YERE SIĞMIYORUM.rABBİM BU İMTİHANDAN YÜZÜMÜN AKIYLA ÇIKAR BENİ.

ALLLAH yardımcın olsun cidden çok zor bende ikizlerimi 30 haftalık doğurdum üstüne erken doğumun en kötü riskleri oğlum ağır beyin kan. geçirdi 3 kere beyin ameliyatı oldu şantı var en son mayıs ayında olduk kızımda 2 kere roptan ameliyat oldu yürümesi geçikti tam 2 yaşında mr çektirdik oda oksijensiz kalmış...ikiside 2 yaşında yürüdü çok şükür zihinsel algıssal bir problemimiz yok ama bu yaşadıklarımız hiç kolay şeyler değil insanı zaten bunlar korkutuyor çok iyi anlıyorum zaten ilk oğlunuz da erken doğmuş ameliyat olmuş oda bakımı uykusuzluk bunlar bi şekilde oluyor heleki maddiyat rabbim rızkını veriyor bizim oğlumuzun ameliyatları hem özelde oldu prof.üniv hast yapmadı gel görki okadar çok yardım geldiki halada 5 10 harçlık verseler yetiyor insana en azından hevesli olduğum bişeyi alabiliyorum diye kendinize göre korkularınızı anlayabiliyorum ben çok ama çok çektim halada devam ediyor biz daha 26 aylığız...kontroller hastaneler gezme yerlerimiz...rabbim kimseye çekemeyeceği yük vermez....

tatlım yerinde olsam Allah'ın bana hakkımda neyi takdir edeceğini sabırla beklerdim ve bunu yaparken doktorların aldırma ile ilgili bütün ama bütüüün tavsiyelerini kesinlikle kulak asmazdım. Çünkü benimde başıma seninkine benzer bir durum geldi.İlaç kullanımına bağlı alınmasını tavsiye eden farmakoloji profesörünü dinlemedik. çok şükür sağlıklı bir kız bir erkek bebeğimiz 10 aylık şimdi.

kardeşim çok halısın ama bekle derim bende arkadaşlarımın dediği gibi mevlam bilir çok zor bir süreç inş.hakkında hayırlısı olur sağ salim hepsini dünyaya getirirsin inş.

çok zor bir sınavdasın..

ben de ikiz gebelik sonucunda 34+1 de kızlarımı dünyaya getirdim....

ikiz gebelik bile öyle zordu ki. dördüz gebeliği düşünemiyorum...

serklajlar, plesanta previalar. doğum sonrası küvözler.....

hiç birine kıyılmaz, asla diyemem ki ikisini sonlandır...

ama çoğul gebeliklerde hep erken doğum oluyor ve dördü birden kaybedilebiliyor.. ya da beyin kanaması, görme problemleri olabiliyor....

rabbim seni zorda bırakmadan inşallah bir çıkış yolu gösterir... dua edicem sen ve bebeklerin için...

hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum. geceleri rüyalarıma giriyor kuzularım hiçbirine kıyamıyorum.ama dördüz olması beni çok korkutuyor.ikiz doğuran çok .hatta üçüzlerde az değil.ama dördüz..............

Rabbim kendin verdin kendin al.sağlıklı doğurabileceğim kadarını nasip et diye dua ediyorum.lütfen dualarınız esirgemeyin.şuan en çok buna ihtiyacım var. bide mide bulantılarım çok kötü çok halsizim.çalışıyorum.kadrolu olmadığım için uzun boylu rapor alamıyorum.

allah yardımcın olsun kardeşim benimde 15 aylık üçüzlerim var 35 haftalık doğum yaptım kiloları ve sağlıkları çok iyiydi hiç küvezde kalmadılar morel olsun sana bnde başlarda çok korkmuştum acaba olurmu olmazmı yapabilirmiyim diye ama sonunda kadere razı olduk ve bebeklerimi allaha emanet ettim hamileliğim boyunca okudum dua ettim ondan sonra hiç kaygılanmadım
allah nasip edrde olursa ben asıl sonrasını düşünüyorum ben üç taneyle zor baş ediyorum çok afacanlar ama çokda tatlılar

canım gerçekten çok zor durumdasın seni çok iyi anlıyoruz.Dördüz çok olması gerçekten çok zor ama Rabbim onu sana nasp etmiş.Rabbim onları senden alana kadar sen onlardan asla vazgeçme çok zor bi durum gerçekten kendimi yerine koyuyorum ilk doğumunda sorunlu olmuş ama Allahın verdiği verdiği canı yine Allah'ım alır kalbi atana bir cana asla kıyma.Allah'ım sana ne yazdıysa onu yaşarsın sen.Gerisi boş.Allah korusun ikisini alırlarsa rabbim daha beter acısını vermesin.Zor bi durum gerçekten seni teselli bile etmek zor.Bence ilerisini düşün.Bir anlık bi hata ileride daha kötü sonuçlara yol açabilir.Allah korusun tabiki.Allahım hakkında en hayırlısı neyse sana onu nasip etsin inşallah.

Allah bebeklerinede sanada sağlık sihhat versin inş hepsini kucagina alirsin allah inş banada nasip eder boyle bi mucizeyi
.

Arkadaşlar bn size hiç katılmıyorum,Allah'ın sınavı demek en kolayı bence Allah hepimize akıl fikir vermiş,burda defalarca okuduk 3üZ 4üz gelişemeyen sonu kötü olan bebekler,rahim 4ünü besleyenimize işte ,doğalı o değil şimdi 7 tane transfer edilse bu Allah işimi diyceZ bu kul müdahalesi,herşeyi Allah'a havale etmek yanlış bence,tercih var akıl car seçim var , ben yerinizde olsam araştırma hastanesine gider oradaki doktor ne derse onu yapardım, o strese hiç gerek yok düşünmek Orunda olduğunuz bir evladı ı daha var,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…