dördüzlerim var ne yapacağımı bilmiyorum

canım Allah yardımcın olsun yaşamayan bilemez ama kıyma sakın bebeklerine...geçenlerde tvde izlemiştim 4üz bebekleri Allahımmmm görsen öyle tatlılar ki...kocaman olmuşlar...4 yaşında olanlar vardı...2 yaşında olanlar vardı bir de bikaç aylık olanlar vardı...En hayırlısını Rabbim bilir ,dağına göre kar verir emin ol...kimseyi kalkamayacağı yükün altına sokmaz...Hayırlı evlatların olsun inşallah..

Arkadaşım aslında ne kadar şanslısın..Düşünsene dördüz bebek sahibi olabilmek şu dünyada kaç kişinin başına gelebilir?Rabbim ne kadar büyük bir lütufta bulunmuş sana!..Elbette asla kolay olmayacaktır ama sen Allaha dayanırsan o da sana kolaylığını verir. Eğer maddi durum açısından sorunun yoksa bence onlara bir şans vermelisin. Nihayetinde onlara o canı bahşeden Rabbim şayet alacakları nefes, dünyada yiyecekleri ekmek varsa ne olursa olsun yaşamaları için de kolaylığı verir. Okumuyormusun burada ne kadar çok insan bir tane bile bebek sahibi olabilmek için neler çekiyor.Sen dört tanesine sahipsin. Olumlu taraflarından bak.. Benim 33 aylık bir kızım var.Eşim ikinci çocuk baskısına başladı bile. Aman diyorum ben bir tanesiyle zor uğraşıyorum iki taneyle nasıl başedicem diyorum ama gel bir de sen bana sor. Cesaretim olsa 3-4 tane çocuğum olsa isterim. Heleki ikiz bebeklerim olmasını çok isterim.Ama genetikte yok maalesef..Ama hep içimde acaba bir sonraki ikiz olur mu diye bir heyecan var :) Çocuk bu hayattaki en güzel şeylerden biri.. doya doya bebek seveceksin yetmez mi? Daha ne olsun:)

Dördüz çok zor rahimde tutunması dediğim gibi burda kötü örneklerini gördük ,zayıf doğanlar ciğeri gelişmeyebleri sonu körü olanları , Allah akıl vermiş tercih et demiş , bence araştırma hastanesine gidin ve doktoru dinleyin çin zor dönemler siz bekliyor kolayda herkes yapsın tüp bebekle gazA gelmeyin ,tıp ne derse o,Üniversite gitseler ayda ortalamambğyük şehirde 1000 tl masraf oluyor bunu karşılayabilecekminşsz ,gezmeye görürseniz her birine bir simit aksanız 1 tl den 4 tl yanına ayran 1 tl ki sokak satısicısından alsanıZ 8 tl otobüse binseniz 16 tl hiç hiç bişi yapmasanız kuru park gezmesi 26 tl onların günlük sütü meyvesi dünya masraf ben şahsen karşılayamam ana baba olmak asgari ihtiyaçları karşılamaktır Allah bereketini verir demek kul iradesini hiçe saymakrır oturup ciddi ciddi düşünün

kusura bakmayın ama rızkın allahu tealadan olduguna inanmıyorsunuz sanırım siz. kolay olan öldürme yolunu seçiyorsunuz,daha dogrusu onu öneriyorsunuz.veren allah her türlü kolaylıgı ve sabrı verir merak etmeyin.peki yaşayacagı o büyük mutluluk? allah herkese nasip etmiyor.dördüzü oldu diye üzülsün mü yani?siz tevekkül etseniz zaten o masraflar gözünüze gelmez.ona bakarsanız tek çocuk da masraf.benim ikizlerim var.hiç ummadıgınız yerlerden neler neler geliyor inanamazsınız.oglumun karyolası küçük geliyordu,karyola alacak paramız da yoktu.bir arkadaşım yepyeni karyolasını verdi büyüdügünde 80x180 olan bir karyola hem de.en az 15 yaşına kadar karyola almayacagım.siz tedbir alıp gerisini allaha bırakırsanız,yani tevekkül ederseniz herşey kolaylaşır güzelleşir.
size naçizane tavsiyem,bu kadar ayrıntılı düşünmeyin.yoksa kimse çocuk sahibi olmaz.

Son düzenleme:
Hiç olurmu bende inanıyorum şükür ama böyle şeyler söylenmezde bir karyola ile bitiyor mu?yetimhanelere bırakılan onbirlerde çocuk var onlara neden Allah rızk vermemiş?bence bakabileceği kadar yapmalı insan elden gelen öğün olmaz olsada vaktinde olmaz demişler , kaldı ki ben diyorum çevrede vede bu forumda doktorları dinlemeyip tüm çocuğundan olanlarda var aslında şu da var ,çok özelim ama benimde ikizim barmış annem o zamanki teknolojiyle izin vermemiş ki doktorlar söylemiş birini almamız gerek rahim taşıyamaz annem müsaade etmemiş kardeşim ölmüş karnında ve annem hiç fark etmemiş bile ,doktor demiş bir kaç gün daha geçseymiş diğerinde zehirlenecekmiş ? Belkide bu yüzden de hassasım ,ve bende 3 ay önce 7 haftalık tek yumurta ikiLerimi düşürdüm ki herşey normaldi,ama nasıl tedavi için tıppa inanıyor doktor doktor gezişiuor,bundDa da tıbba inanmak gerekiyor bu arada arkım doktor diyor ki aslında 4 üz 5 izi. 3 üz başarısıZlıktır esas olan tek bebeğin yapılmasıdr ama doktorlar hangisi tutarsa diye çok embriyo bırakıyormuş,

konu sahibi uzun zamandır girmemiş son durum ne acaba inş . bebekleri ve kendi iyidir..

ne zordur o karar yaşayan bilir. eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar ya o misal işte.... yanlış anlamayın ama burdan fikir vermek ben olsam demek cok kolaydır ... çevrende (derken interneti kastediyorum artık herşeyi kolayca öğrenebiliyorsunuz bu forum misal ) doğuranda vardır 5 aylıkken hepsini kaybedende.. üstelik erken doğum riskleri yüzde 80 üstüdür ..aylarca küvezde durmaları ciğerlerinin gelişmemesi hepsi riskdir bunların..bu risk mal kaybı değil evlat kaybıdır...doğuranda vardır ki icinizden gecer bende doğururum belki dersiniz ama ya doğuramazsam..asla kabul etmez o vicdan onları bir iğneyle ................. (yazamıyorum).. yazamıyorum cünkü o kötü günü aklıma geldikce cocuklarıma baktıkca hep yaşıyorum... icim yanıyor derler ya ...icin nasıl yanar ben biliyorum.. halada düşünürüm,söylerim yaptırmasaydım o körolasıca işlemi... acaba bende doğururmuydum 4 üde kızdı ..kalan ikizlerime bakıp acaba onlar nasıl olacaktı şimdi 4 tane kızım 4 yaşına girecekti...acaba bunlarıda kaybedermiydim .... ne pişmanlıklarım biteer beniiim nede şükürlerim....iyimi yaptım kötümü günahamı girdim yoksa hic bilemeyeceğim ben ... ancak ölünce öğreneceğim kücük kuzularım bana neden yaptın mı diyecek..hesapmı soracak...ahhhhh ya ben ne diyeceğim..onları büyütmekten korkmadım kaybetmekten korktum..

Kul iradesi demek Allahın verdiği cana kast etmek demek değildir!.. Nihayetinde insan inancını sağlam tutarsa herşeyin üstesinden gelebilir. Başınız sağolsun siz de bebeklerinizi kaybetmişsiniz hem de hiç bir sorun olmadan, bu gerçekten çok üzücü..Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Fakat bu durumda suç kimin? Bunun da Allah'tan geldiğine inanmıyor musunuz? Eğer Allah bahşettiyse o canı, alacağı nefes varsa şu dünyada ne yaparsan yap bir şey olmuyor. Ama yaşamayacaksa eğer istediğin kadar dikkat et, bir iğne bile kaldırsan düşüp gidiyor. Benim anneannem teyzemi istememiş, o zamanın cahilliğiyle evin çatısından atmış kendi de birşey olmamış. Şimdi teyzem 50 yaşında gayet de sağlıklı..
Yanlış anlamayın ben yanlış düşündüğünüzü söylemiyorum. Tabiki de bu zamanda 1 çocuğa bile bakmak masraflı, zorlukları çok fazla. ama öncelikle yaradan Allah'a tevekkül etmek gerekiyor.. Nihayetinde veren de O,alan da... Başımıza ne gelirse gelsin bunun O'ndan geldiğini unutmamalıyız. Ama maalesef bizler şu zamanda herşeyi başkalarına ve başka şeylere yüklüyoruz. Gerçek kul iradesi yaptığı işlerde hayırlısını dilemektir...

tüp bebek olsun aşılama olsun kendiliginden olsun ne olursa olsun hepsine can veren yaşatan allahtır.allah istemese dilemese o tüp bebegin aşılamanın vs. hiçbiri tutmaz ki.
hep kötü örneklere yönelmişsiniz.olumlu düşünmüyorsunuz.3üz 4üz hamilelik yaşayıp sorunsuz doguran da var halbuki.tutun ki dogdular ve allah korusun sorunlu dogdular.bu da bir imtihandır,o annenin imtihanıdır.ve emin olun ki allah o sorunlu çocuklara bakmanın sabrını ve kolaylıgını da verir.bir yerlerde bir eksiginiz var,yapmayın,olumlu düşünmüyorsunuz.belki de acınızdan.
tabii ki karyolalyla bitmiyor.ama bebek evin bereketidir.yemesini içmesini kim karşılayacak demeyin.allah yardım ediyor.
ben iki günde bazen birbuçuk günde bir kutu mama bitiriyorum.benim bu mamaları alacak gücüm de yok.allah razı olsun babam temin ediyor.inanırsanız olur.kötü düşünmeyin.
ve ben ikizleri dogdugunda onlara bakmak istemeyen bir anneydim.yanımda istemiyordum.ben bu sıkıntıları da yaşadım.
yetimhanelerde olanların günahı tabii ki yok.onların rızkı da o kadarmış.kaldı ki anneleri babalarının yüzünden orada çogu.bakamıyorlar istemiyorlar.kimisi de ölüyor tabii ki.ama bu arkadaşmımz istiyor.masrafını düşünmüyor.öldürse hangisini öldürecek peki?doktorlara konuşmak kolay.ya yaşasalardı fikrinden nasıl kurtulacak?
hakkında hayırlısı olsun.evet epeydir grmiyor acaba ne oldu.

Kızlar sanırım ben yanlış anlaşılıyorum , ben diyorum ki iyi bir araştırma hastanesinde tetkik yapılsın şayet doktorlar hiç bir sorun yok derse elbette doğsunlar ama doktorlar yüzde seksen yaşamazlar sorunlu olur derse bu da ciddiye alınmalı birkaç hekimden bilgi alınmalı, elbette sağlıklı normal yavrular alınmaz,ama biliyorsunuz evren mükemmel canlıyı kusursuz dünyaya gelsin istiyor ,konu sahibi daga önce ikizlerinden birini kaybetmiş ve teki de erken doğmuş bunlar nasıl göz ardı edilecek ,hastaıcykla uğraşmak çok zor Allah bağışlayanadır diğer çocukları kime bırakıp tedaviye gidecek neden gerçekçi düşündüğüm için yargılanıyorum anlamıyorum . Saplıklıyken alınmaz ama doktorların olmaz dediği tek doktor değil elbet bünde 1 iyi oluyor,yoksa evlat bu tabikide kıyılmaz, ama ben şahsen 2 tane düşünüyorum bakamam durumun yok çocuklarıma birinin mama vs almasını bekleyemem b zamana kadar gelcek? Onlara bakmak ana babanın vazifesidir, konu sahibi naptı acaba

Canım ben senin iyi niyetle söylediğinin farkındayım ama bu konular hassas konular olduğu için yanlış anlaşılman çok normal

Sen işini Rabbine bırak ve o işi olmuş bil... Sakın boşuna üzülerek kendini heba etme. çok zor durumdasın seni çok iyi anlıyorum ama arkanda kooskocaman kainatı yaratan bir Rab var ki herşeye kadir.. Yeri göğü insanı hayvanı yaratan Allah ımız -haşa- 4tane mini minnacıcık yavruyu dünyaya getirmekten hiç aciz olabilir mi..? Sakın üzülme.. Ve sakın sakın o canlara kıyma.. onların ne günahı var..? Rabbine tevekkül et emin ol bu sana yetecektir..

Rabbim yar ve yardimciniz olsun insaAllah duaniz kabul olurda Rabbim bu zor secimi size birakmaz iyi haberlerinizi okumak umidi ile Allaha emanet olsun bebeklerinizi de Allaha emanet edin O herseyin en dogrusunu bilir...

s.a. yazdıklarınızı okuyunca tebessüm ettim gülümsedim maşallah bareklallah aman ya rabbi göbüşünüzde 4 tane mücize 4 tane rabbimin hediyesi var.ben bardağın dolu tarafından bakıyorum sizin için bana aşılama yapıldı ama malesef olumsuz rabbim nasip etmedi bak ne güzel rabbim size nasip etmiş çok nasiplisiniz elbette ki dünyaya geldiğinde zorlukları olacak ama bir tebessümleri yada en önemlisi varlıkları bilemutlu etmeye yeter eminim ki.inş aldırmazsınız die dua ediyorum selametle.hoşçakalın..

Arkadasin durumu hakkinda bilgisi olan var mi?
Ne yapti acaba?
Kendisi ve bebekleri nasillar?

Canim uzulme ne olur onlar senin canlarin evet ister istemez uzuluyorsun ama soyle dusun birde o minik dort tane bebis dogsa ve onlara yeterli annelik sut ve bakimi veremesen o zaman daha cok uzuleceksin ustune birde yipranacaksin . Onlar henuz minicik evet ilerde bir can olacaklar ama ne yaparsin dikkat etmelisin kendine .

uzun zamandır girmeye cesaretim yoktu.çok sıkıntılar çektim. Allah kimseye böyle imtihanlart vermesin.yalnız şu diyebilirim yapma etme demek başına gelmeyenler için çok kolay. bende olsam aynısını yapardım çünkü.
şuan gebeliğimin 19. haftası ve ikiz olarak devam ediyoruz.acılar pişmanlıklar gözyaşaları,kahrolmalar,vicdan muhakemesi daha neler neler yaşadım.hayatımın en zor en acı alarını yaşadım.bundan ötesi olmaz dedim.şimdi bunları anlatmak boş.ölsem ancak içimden çıkacak acılar yaşadım.şimdi iki kuzumun sağlıklı doğması için dua ediyorum.ben hiç bir zaman o bebeklerin rızkını düşünerek ya da bakımını düşünerek bu kararı almadım.tıp beni buna zorladı.Rabbim affetsin acizliğimi bağışlasın demekten başka çarem yok şimdi.

rabbim hakkında hayırlısını eylesin çok zor karar vermek ama lar olmasa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…