• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dost acı mı söyler?acıyı tatlı mı söyler?

Son derece haksızsınız. Arkadaşınıza size karşı dürüst olduğu için teşekkür edeceğinize kızmışsınız.

Muhtemelen gururunuz incinmiş ama bunun nedeni arkadaşınız değil ki. Eşiniz aynı zamanda arkadaş ortamında rencide olmanıza da neden olmuş.

Öfkenizi başkalarından çıkarmayın.

Kuran'ı yalanlarına alet edip özür dileyenlerin hiç inandırıcılığı kalmaz, bana göre tabi!! Sizin zaten affedeceğiniz de varmış ki dostmu düşmanmı, acı mı tatlı mı diye nitelemenize gerek yok. Kimse kimsenin yuvasının yıkılmasını da istemez, eşinizin suçunu başkasına yüklemeyin.

sonucta ayrılmazlar ama bildin vazgecirsin diye düsünmüş olamazlarmı ki öyle olmus vazgecmiş

bide her insan hataya düsebilir kötü alıskanlıkları olan insanlar dogustan kazanmıyorlar sonradan bir kerelikten birsey olmaz diyerek baslıyorlar alıskanlıkta yapabilir yani .

Kuran'ı yalanlarına alet edip özür dileyenlerin hiç inandırıcılığı kalmaz, bana göre tabi!! Sizin zaten affedeceğiniz de varmış ki dostmu düşmanmı, acı mı tatlı mı diye nitelemenize gerek yok. Kimse kimsenin yuvasının yıkılmasını da istemez, eşinizin suçunu başkasına yüklemeyin.
kuran'ı beni gitmediği yalanına ikna etmek için kullanmadı ama bundan sonra gitmeyeceğine inanmam için kullandı Allah ve kuran üzerine yemin etti yani benim kararımdan vazgeçmem için bunu eşim yaptıysa zaten benim ona karşı en ufak şüphem olamaz.affedeceğim varmış tabiki olacak burda 11 yıllık yuvam sözkonusuysa bana kuran gibi bir teminat verdiyse tabiki inanıcam kuran aşkı dediyse tabiki şans vericem de eşim hatasını kabul etti özür diledi yemin etti bende inandım ve kabul ettim sorun zaten bu diil ki anlamamışsın sen sorun şu dost diyorum dost bildiğin kişi seninle alay edercesine bir gerçeği açığa çıkarırsa sen naparsın diyorum anlatabildim inşallah.

Siz zaten konuyu anlatırken kendi kendinize cvp veriyorsunuz . Keşke size yalan söyleseymis esiniz gibi kandirsaymis.birde ben şuna takildim sürekli esinizin korumaya çalışıyorsunuz eşimin kötü alışkanlıklar i yok diyorsunuz doğru 3kere gitme dediginiz kumarhaneye gitmiş ki bence boşanmayı göze alarak.sorunuza gelince evet dost acı söyler ama siz anlayamazsiniz çünkü arkadaşınızın dostu falan degilsinix

sonucta ayrılmazlar ama bildin vazgecirsin diye düsünmüş olamazlarmı ki öyle olmus vazgecmiş
çok güzel işte tamda ben böyle yapardım ama fişekler gibi değil de sakinleştirerek olurdu böyle olması gerekir yani yanan alevin üzerine benzin dökmek gibi bişey bu yani söyleme tarzında sorun vardı gülerek söylenmesine taktım gayet basit bir konuymuş gibi

Kocan bı haltlar yemiş ama yazık arkadaş gazı, arkadasın kcanın yedıgı haltı sana syluyor dıye suclu yıvanın yıkılmasını ıstıyor oyle mi ? madem yıvanın yıkılmasını bu kadar dert edıyrsa kcan gtmeseydı yuvam yıkılır sylemeyın dıyecegıne yuvam yıkılır gıtmeyeyım deseydı. Kcanı aklamak ıcın arkadasını harcama bence . afettıysen affetın kımse sana neden bsamadın demez zaten rahat ol

çok güzel işte tamda ben böyle yapardım ama fişekler gibi değil de sakinleştirerek olurdu böyle olması gerekir yani yanan alevin üzerine benzin dökmek gibi bişey bu yani söyleme tarzında sorun vardı gülerek söylenmesine taktım gayet basit bir konuymuş gibi
ozaman haklısınız .sizin üzüleceginiz bir konuda gülmesi olmax

Siz eşinizi gerçekten çocuk gibi görüyosunuz belli. Eşim normalde öyle yerlere gitmez hay allah arkadaş gazına geldi kesin demeniz.. 1 kere değil 2 kere değil hatta boşanma konusunu açmanıza rağmen 3 kere gaza gelmiş. Çocukluk falan değil bildiğin sorumsuzluk, vurdumduymazlık bu. Evliliğinizi bitirmeye niyetli değilseniz bari boşanma lafını hiç anmayın. Eşinizi, evliliğinizi gerçekten gözden geçirmekten korkup arkadaşlığınızı kendinizce sınayarak kolaya kaçıyosunuz. Hata üstüne hata yapan eşi kurana el bastı diye affetmek kolay, arkadaşlık ilişkisini sorgulayıp tüm suç sanki yetiştirendeymiş gibi içinizi soğutmaya çalışmak daha kolay tabi. Arkadaşınız haksız olabilir, dediğiniz gibi art niyetli yaklaşmış olabilir ama şu durumda eşinizi affettiğiniz halde arkadaşınızla aranıza mesafe koyarsanız sizle dalga geçerler diye düşünüyorum. Zaten ne diceksiniz ki arkadaşınıza? Burda anlattıklarınızı söylemeye kalksanız sen kendi eşine bak önce demezler mi?

Seni fişeklemesi iyi olmuş kocanı kurtarmıssın işte. Arkadaşınla bu sebepten kötü olma bildiğini senden saklasaydı ve sen öğrenseydin o zamanda demezmiydin bu nasıl dost ki bildiklerini benden sakladı beni ayakta uyuttu diye.

Siz aptal bir kadın değilsiniz o belli ... arkadaşınız size bunu söylerkenki ses tonundan ve söyleyiş tarzından niyetini anlamışsınız zaten ... pek dostça haber verme işi değil bu bence fazla güvenip dert anlatmayın ilişinizi kesin demiyorum görüşün tabi ama dost olarak görmeyin bence

eşimi savunmuyorum suçlu tabikide kumar ne demek boşanma sebebi tek celsede biterdi evliliğim arkama bile bakmazdım eşimi o gece affettim yemin etti onun yemini benim için çok değerli 11 yıllık evliliğimizde bu ikinci yemini diğeri başka bir mevzu asla ve asla yemin ettiği konuyu tekrar yaşatmadı bana bu konudada yemin etti bundan sonrada yaşatmıcağından eminim eşimi tanıyorum.oda zaten farkında yaptığı hatanın da kafaya takılan başka birşey bizi tanayan iki yakın arkadaşımız nasıl olurda bizim evliliğimizi bu kadar rahat bitirme noktasına getirebilir ve bunu rahat bir tavırla gülerek yapabilir
Bence senin sorunun çok büyük konuşman. 3.ye şans vermem şöyle inadim böyle prensipliyim.esim asla yeminini bozmaz, beni çok iyitanir, gitmem dedi mi gitmez. O da gayet gitmiş 3.ye. Bence ınsanlari bırakın sizler kendinizi, durustlugunuzu, prensiplerinizi ve insanlara dost olamayisinizi sorgulayın. Suçluyu da başka yerde aramayın.

Siz zaten konuyu anlatırken kendi kendinize cvp veriyorsunuz . Keşke size yalan söyleseymis esiniz gibi kandirsaymis.birde ben şuna takildim sürekli esinizin korumaya çalışıyorsunuz eşimin kötü alışkanlıklar i yok diyorsunuz doğru 3kere gitme dediginiz kumarhaneye gitmiş ki bence boşanmayı göze alarak.sorunuza gelince evet dost acı söyler ama siz anlayamazsiniz çünkü arkadaşınızın dostu falan degilsinix
birçok yeri atlayarak okumuşsunuz ama maşşallah ne kadarda emin konuşuyorsunuz kusura bakmayında benim dostluğumu yargılama yetkisisini ben vermedim size ben bu arkadaşımın çok çok zor zamanlarında yanında oldum çok büyük sıkıntılar atlattık birlikte eşini uyuşturucu batağından birlikte çıkarttık karnında çocuğuyla intihara bile kalkışırken ona güç veren bendim kimse yoktu yanında ama ben bunları karşısında alay eder gibi gülerek yapmadım fişekliyerek hiç yapmadım ateşe körükle gitmedim elini tuttum atlatıcaz dedim onun sıkıntısını kendi derdim bilip ortak olduysam ondanda biraz daha hassas
birçok yeri atlayarak okumuşsunuz ama maşşallah ne kadarda emin konuşuyorsunuz kusura bakmayında benim dostluğumu yargılama yetkisisini ben vermedim size ben bu arkadaşımın çok çok zor zamanlarında yanında oldum çok büyük sıkıntılar atlattık birlikte eşini uyuşturucu batağından birlikte çıkarttık karnında çocuğuyla intihara bile kalkışırken ona güç veren bendim kimse yoktu yanında ama ben bunları karşısında alay eder gibi gülerek yapmadım fişekliyerek hiç yapmadım ateşe körükle gitmedim elini tuttum atlatıcaz dedim onun sıkıntısını kendi derdim bilip ortak olduysam ondanda biraz daha hassasiyet bekledim göremeyince belki yanlış anlamışımdır diye buraya yazdım ama bişeyi unutmuşum asıl körükleyiciler burdaymış

Ben olsam arkadaşıma söylerim, öylesine tanıdığım birine de derim, açıkçası kimsenin keyfi için yalan batağına sokmam kendimi, yalana ihtiyaç duyan benden ırak olur böylece zaten.

Eşiniz konusunda ise güvenmemeniz gerektiği kanaatindeyim, benim de öyle bir meyilim vardır itiraf etmek gerekirse, şans oyunlarına karşı zaafım var, bu zaafımı fark ettiğimden beri yılbaşı bileti bile almıyorum. Ama eşiniz bence sizin emin olduğunuz gibi sadece 3 kez gitmiş değildir, yoksa bu kadar sürede arkadaşlarını ekip kumarı tercih edecek seviyeye gelmezdi bağımlılığı. Daha ileri seviyede, bence bir müddet maddi kaynaklarınızın yönetimini siz üstlenmelisiniz.

Anlaşılan arkadaşınız kumar olayını sizin kadar önemsemiyor.Kendi eşi rahatça oynamaya gidiyor ve bu aralarında sorun olmuyor.Bu yüzden sizin kumara tepkinizi anlamıyor veya hafife hatta alaya alıyordur. Size gülerek söyleme sebebi bu olabilir.
accessdenied ın dediği gibi büyük konuşuyorsunuz.Belki arkadaşınıza da büyük konuşuyorsunuzdur.O da "bak gördün mü senin dediğin gibi değilmiş" demek istemiştir.
Burada asıl kızmanız gereken kişi eşiniz.Tehditleriniz ve takipleriniz işe yaramamış.Yerinizde olsam şimdi bile çok emin olmazdım.

Arkadasin sana kotu bisey dememis ki sana demesi gerekeni soylemis esin oraya gitmesin arksdasininda kalbini. Kirma o dgru olanu yapmis

Ben mesela dostum icin zaten bunu yaparim soylerim gizlemem esinin yaptigi yanlisi,dostumu da biliyorum buna bozulmaz da,dostum olmayan bir insana bile bu iyiligi yapmak isterim kandirilmasini istemem ama iste sizin gibi dusunen bir insansa diye cekinirim.cunku bazi insanlar esiyle barisinca boyle soyleyeni sucluyorlar.ama sizin gibi insanlar derken ben bu durum icin ornek vermek icin soyledim.siz o kisi soylerken alayciydi diyorsunuz eger gercekten oyleyse bu dostluk degil.ben soylerken sozlerimi secerek soylerdim.eger alayci bir tavirla ya da sizi kiskirtmak amaciyla soyledigini dusunuyorsaniz o kotu niyetli biri iyilik icin yapmamis.ama baristiniz diye size oyle geliyorsa aslinda normal bir sekilde sizin haberiniz olmasi icin soylediyse kizmayin dostunuzdur

Demek bazı üyelerin 'karı koca arasında siz karışmayın sonra onlar barışır siz kötü olursunuz' diye söylemelerinin sebebi buymuş.

Ben ki eşi bile olsa asla arkadaşımın kandırılmasına müsade etmem diye düşünürdüm. Bundan sonra bir kaç defa düşüneceğim.

Back
X