Dost kazığı mi( avukat parasi)

Sekerportakalizeze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
255
296
53
Merhaba hanımlar Geçen yıl Kardeşimin eşi ile arası bozuldu. Kardeşim de çekişmeli boşanma davası açtı. ( konu ile alakalı olmadığı için nedenine girmiyorum ) bizimde tanıdık avukat dostumuz vardı. Davayı açtık ve 4 bine anlaştık o zaman. Yarısını şimdi verin, yarısını da dava bitince verirsiniz dedi. Hemen 2 bini ödedik. Ilk duruşma geçen ay oldu. sonra kardeşim barışıp davayı geri çekti. Fakat sadece bir duruşma olmasına rağmen avukat geri kalan parayı da istiyor. Açıklama olarak da duruşma olmasa bile dava açma masrafı varmış. Dava açarken o kadar para mı gidiyor.Biz tabi usül nedir bilmediğimiz için tamam dedik fakat Henüz ödeme yapmadı kardeşim. Acaba gerçekten böyle mi . Yani en az 4-5 durusmalik bir davada sadece bir duruşma olsa bile bütün para alınıyor mu. Özellikle hukukçu arkadaşlardan fikir rica eriyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hayatta bir avukatlara 2 emöakçılara güvenme kan emiciler
Başta bir sözleşme imzalanıyor orda yazıyorsa mecbur ödeyeceksiniz
Ben işyerini verdim ıyuzlar hiç davaya girmeden 1500 aldı benden birdaha avujatmı tövbe
Adliyede insandançok avukat var başta ona göre konuşmak lazım akıllandım

Hukukcu degilim ama ben de soyle birsey yasamistim. Bir dava acilmisti ve 2500 tl ye anlasmistik avukatla. Bir kismini verdim. Sonra ilk durusmada davayi yeterince onemsemedigini dusunup azlettim. Yeni bir avukat ile anlastim. O hic bir sozlesme yapmadigimiz halde geri kalan parayi istedi. Ben de azlettim ama hizmet almadigim seyin neden bedelini oduyorum dedim. O da icraya veririm cunku eski vekaletin var dedi. Ben de baroya sordum. Onlar da avukatlar icin her davada alinacak asgari ucret cizelgesi varmis. Onu odemelisin yoksa icraya verebilir dedi. Ben de peki su konu davanin asgari ucreti ne dedim. 1800 dediler. Ben de yatirdigim paradan 1800 dusup geri kalanini odedim. Odedigime dair de makbuz aldim.

O zaman biz de baroyu arayıp bilgi mi alsak

O zaman biz de baroyu arayıp bilgi mi alsak
Evet aslinda bosanma davasinin bu yilki asgari ucreti nedir deyin? Ne kadar ise bir hesap numarasi isteyin avukattan ve o asgari ucretin geri kalanini yatirin. Belki de borcunuz bile cikmayabilir. Umarim onceki odediklerinizin makbuzu vardir. Ve umarim sozlesme yapmamissinizdir. Sozlesme varsa bilmiyorum cunku. Yine de baroya durumu gidip sorun.

Cekismeli dava icin 4 bin cok düşük bir miktar bir kere. Ve evet, dava açılırken masraf yapılıyor. O masrafi siz mi verdiniz, avukatiniz mi?
2 satir dilekce yazdi, 5 dakika duruşmaya girdi diye basite indirmeyin insanlarin mesleğini lütfen. Bunun için yıllarca fakülte okuyup emek veriyorlar. Stajlar yapıyorlar

Avukat ve muvekkilin basta sozlesmeyle ucret kararlastırmaması durumunda avukatın ucreti asgari ucret tarifesinde ilgili dava icin kararlastırılan tutardır. Ki bu bosanma davalarında 2019 yılı icin 2725 tl. Baslangıcta anlasılan tutar, 2725ten az olamaz ancak istenirse avukatla 100000 tllik anlasma da yapılabilir ki bu da gecerlidir.
Siz 4000 tl kararlastırmıssınız.
Davanın 10 celse ya da 1 durusma olması da onemli degil, onemli olan davanın gorulmesi. Hatta dava reddedilse dahi avukatın vekalet ucreti hakkı vardır.
Bunun haricinde, davayı acarken odeme yapmadıysanız avukat kendi cebinden pesin harcı yatırmıstır.
Avukatla gorusme yapmak dahi ucrete tabidir.
2019 avukatlık asgari ucret tarifesine bakabilirsiniz.
Evet, avukat bey/hanım ucrete hak kazanmıstır. Durusma icin dilekce hazırlamak, tebligat takibi yapmak, dilekceler asamasını ve dava hazırlık safhalarını olusturmak da ciddi bir efor istiyor zira.
Bu bir meslek. Doktora muayene olup hastalıgınızın cıkmaması durumunda nasıl hasta degilim ki, muayene ucreti odemeyecegim diyemiyorsanız avukatın vekalet ucretini de bu baglamda degerlendiriniz.

ben de bir meslek icra ediyorum. O yüzden kimsenin mesleğini küçümseyemem. Fakat iki kuruş para için kırk tane hile çeviren o kadar insan tanıdım ki insanlara güvenmiyorum.

Ekstradan masraf ödemedik

Eşime sordum. Hayır o kadar olmuyormuş. Avukat sizden o parayı almayı çalışıyormuş.

İster barışsınlar ister barışmasınlar sonuç olarak avukat ile anlaşılmış. O tuttuğunuz avukatın da bir ücreti var haliyle ve evet dediği gibi dosya açmak için belli bir ücret ödeniyor (tam ücreti bilmiyorum baroya sorabilirsiniz). Hiçbir şey yapmasa bile avukatla görüşmeniz bile aslında ücret gerektirir; psikologlarda da aynı şey vardır mesela ilk görüşmeye geldiğinde dahi sonradan devam etmese bile seans ücreti alınır. Ben seanslara devam etmeyeceğim, ilk görüşme için ücret vermeyeyim diyemez mesela danışan. Tanıdık olmasa belki daha fazla öderdiniz; barışıp barışmaması avukatı ilgilendiren bir mevzu değil ki, açılan davaya bakar o.

Evet, avukat bey/hanım ucrete hak kazanmıstır. Durusma icin dilekce hazırlamak, tebligat takibi yapmak, dilekceler asamasını ve dava hazırlık safhalarını olusturmak da ciddi bir efor istiyor zira.
Bu bir meslek.
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim

ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim

bu arada danışmanlık yapan kişi 5 seans anlaştıği kimseye 2 seans gelse bile geri kalanın da parasını istemiyor. Ne kadar hizmet verdiyse o kadarı isteniyor. Ama başta öyle anlaştık diye birsey yok

Yani okey de tanıdığınızsa, yüz yüze baktığınız biriyse sizi kazıklayacağını sanmıyorum. Bunun belli bir tutarı yok ki. Avukat bir dava için 10 bin de isteyebilir, 100 bin de isteyebilir. Sözleşme yaptıysanız benim bildiğim o tutarı isteme hakkı var, ne kadar olursa olsun. Yapmadıysanız avukatın vekalet ücretini ödemelisiniz, artık baro kaç lira derse. Dosya falan açmıştır, takibini yapmıştır vs, onların da ücreti oluyor.

Yoo ben anladım da siz beni anlamamıssınız. Baslangıcta anlasmıssınız ya 4 bin icin. 2725 alt limit, siz 4000 kararlastırmıssınız.
On inceleme tutanagı imzalanana kadar davadan feragat etseydi kardesiniz evet, kararlastırılan bedelin yarısını verebilirdi ancak ilk durusma goruldugu icin tamamına hak kazanmıstır.
Ki davanın basında, 2000 harici ekstra odeme yapmadıgınızı soylemistiniz, pesin harcı da cebinden yatırmıs avukat.
Avukatla yapılan ucret sozlesmesi gecerlidir, ister 4bin, ister 400000, ister ilk celse, ister 500. Durusma...

Esinizin meslegi nedir?
İcra memuru (müdürlük sınavına hazırlanıyor orda harçlar diye bi kanun geçiyormuş. Tamamı yerine belli bi oranda ödeme yapılıyormuş)

Eğer sözlü sözleşmede dava yarım kalsada kalmasada tamamı ödenecek şeklinde konuşulmuşsa yapacak birşey yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…