- 6 Mart 2019
- 255
- 296
- 53
- Konu Sahibi Sekerportakalizeze
-
O zaman biz de baroyu arayıp bilgi mi alsakHukukcu degilim ama ben de soyle birsey yasamistim. Bir dava acilmisti ve 2500 tl ye anlasmistik avukatla. Bir kismini verdim. Sonra ilk durusmada davayi yeterince onemsemedigini dusunup azlettim. Yeni bir avukat ile anlastim. O hic bir sozlesme yapmadigimiz halde geri kalan parayi istedi. Ben de azlettim ama hizmet almadigim seyin neden bedelini oduyorum dedim. O da icraya veririm cunku eski vekaletin var dedi. Ben de baroya sordum. Onlar da avukatlar icin her davada alinacak asgari ucret cizelgesi varmis. Onu odemelisin yoksa icraya verebilir dedi. Ben de peki su konu davanin asgari ucreti ne dedim. 1800 dediler. Ben de yatirdigim paradan 1800 dusup geri kalanini odedim. Odedigime dair de makbuz aldim.
Evet aslinda bosanma davasinin bu yilki asgari ucreti nedir deyin? Ne kadar ise bir hesap numarasi isteyin avukattan ve o asgari ucretin geri kalanini yatirin. Belki de borcunuz bile cikmayabilir. Umarim onceki odediklerinizin makbuzu vardir. Ve umarim sozlesme yapmamissinizdir. Sozlesme varsa bilmiyorum cunku. Yine de baroya durumu gidip sorun.O zaman biz de baroyu arayıp bilgi mi alsak
ben de bir meslek icra ediyorum. O yüzden kimsenin mesleğini küçümseyemem. Fakat iki kuruş para için kırk tane hile çeviren o kadar insan tanıdım ki insanlara güvenmiyorum.Cekismeli dava icin 4 bin cok düşük bir miktar bir kere. Ve evet, dava açılırken masraf yapılıyor. O masrafi siz mi verdiniz, avukatiniz mi?
2 satir dilekce yazdi, 5 dakika duruşmaya girdi diye basite indirmeyin insanlarin mesleğini lütfen. Bunun için yıllarca fakülte okuyup emek veriyorlar. Stajlar yapıyorlar
Ekstradan masraf ödemedikCekismeli dava icin 4 bin cok düşük bir miktar bir kere. Ve evet, dava açılırken masraf yapılıyor. O masrafi siz mi verdiniz, avukatiniz mi?
2 satir dilekce yazdi, 5 dakika duruşmaya girdi diye basite indirmeyin insanlarin mesleğini lütfen. Bunun için yıllarca fakülte okuyup emek veriyorlar. Stajlar yapıyorlar
Eşime sordum. Hayır o kadar olmuyormuş. Avukat sizden o parayı almayı çalışıyormuş.Merhaba hanımlar Geçen yıl Kardeşimin eşi ile arası bozuldu. Kardeşim de çekişmeli boşanma davası açtı. ( konu ile alakalı olmadığı için nedenine girmiyorum ) bizimde tanıdık avukat dostumuz vardı. Davayı açtık ve 4 bine anlaştık o zaman. Yarısını şimdi verin, yarısını da dava bitince verirsiniz dedi. Hemen 2 bini ödedik. Ilk duruşma geçen ay oldu. sonra kardeşim barışıp davayı geri çekti. Fakat sadece bir duruşma olmasına rağmen avukat geri kalan parayı da istiyor. Açıklama olarak da duruşma olmasa bile dava açma masrafı varmış. Dava açarken o kadar para mı gidiyor.Biz tabi usül nedir bilmediğimiz için tamam dedik fakat Henüz ödeme yapmadı kardeşim. Acaba gerçekten böyle mi . Yani en az 4-5 durusmalik bir davada sadece bir duruşma olsa bile bütün para alınıyor mu. Özellikle hukukçu arkadaşlardan fikir rica eriyorum. Teşekkürler.
Esinizin meslegi nedir?Eşime sordum. Hayır o kadar olmuyormuş. Avukat sizden o parayı almayı çalışıyormuş.
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyimEvet, avukat bey/hanım ucrete hak kazanmıstır. Durusma icin dilekce hazırlamak, tebligat takibi yapmak, dilekceler asamasını ve dava hazırlık safhalarını olusturmak da ciddi bir efor istiyor zira.
Bu bir meslek.
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyimİster barışsınlar ister barışmasınlar sonuç olarak avukat ile anlaşılmış. O tuttuğunuz avukatın da bir ücreti var haliyle ve evet dediği gibi dosya açmak için belli bir ücret ödeniyor (tam ücreti bilmiyorum baroya sorabilirsiniz). Hiçbir şey yapmasa bile avukatla görüşmeniz bile aslında ücret gerektirir; psikologlarda da aynı şey vardır mesela ilk görüşmeye geldiğinde dahi sonradan devam etmese bile seans ücreti alınır. Ben seanslara devam etmeyeceğim, ilk görüşme için ücret vermeyeyim diyemez mesela danışan. Tanıdık olmasa belki daha fazla öderdiniz; barışıp barışmaması avukatı ilgilendiren bir mevzu değil ki, açılan davaya bakar o.
bu arada danışmanlık yapan kişi 5 seans anlaştıği kimseye 2 seans gelse bile geri kalanın da parasını istemiyor. Ne kadar hizmet verdiyse o kadarı isteniyor. Ama başta öyle anlaştık diye birsey yokİster barışsınlar ister barışmasınlar sonuç olarak avukat ile anlaşılmış. O tuttuğunuz avukatın da bir ücreti var haliyle ve evet dediği gibi dosya açmak için belli bir ücret ödeniyor (tam ücreti bilmiyorum baroya sorabilirsiniz). Hiçbir şey yapmasa bile avukatla görüşmeniz bile aslında ücret gerektirir; psikologlarda da aynı şey vardır mesela ilk görüşmeye geldiğinde dahi sonradan devam etmese bile seans ücreti alınır. Ben seanslara devam etmeyeceğim, ilk görüşme için ücret vermeyeyim diyemez mesela danışan. Tanıdık olmasa belki daha fazla öderdiniz; barışıp barışmaması avukatı ilgilendiren bir mevzu değil ki, açılan davaya bakar o.
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim
İcra memuru (müdürlük sınavına hazırlanıyor orda harçlar diye bi kanun geçiyormuş. Tamamı yerine belli bi oranda ödeme yapılıyormuş)Esinizin meslegi nedir?
Ama bilmen lazım en büyük kazık dost kazığıdr.Yani okey de tanıdığınızsa, yüz yüze baktığınız biriyse sizi kazıklayacağını sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?