- 29 Eylül 2017
- 785
- 1.520
- 43
- Konu Sahibi Sekerportakalizeze
-
Her meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...
Bilirkisi ucretleri yuksek. 600 tl falan. Onun disindaBirtakım giderler öyle 20-30 liralık giderler değil fakat
Merak etmiyorum. Avukat da olmak istemezdim zaten.Davayı kazanmamızın halinde karşı taraftan vekalet ücreti almamız da, müvekkille anlaşmamız çerçevesinde vekalet ücreti almamız da, kazanılan tazminattan pay almamız da KANUNUN bize tanıdığı hak ve yetkidir. Merak ediyorsanız açıp okuyabilirsiniz.
Bilirkisi ucretleri yuksek. 600 tl falan. Onun disinda
Merak etmiyorum. Avukat da olmak istemezdim zaten.
Bu kliseyi insanlarin kafasina kim soktuysa... rica ederim kadinlar kulubu okudugunuz kadar bu konuyu da okuyunuz internetten. Okumaya üşenirseniz video da izleyebilirsiniz. Işin esasını öğrenmiş olursunuz. Işin esasini bilenlerin karşısında yukaridaki yorumunuzda olduğu gibi komik duruma düşmezsinizHer meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...
Benim amca kizi ilimizin en unlu avukati ve evet gercekten odemen gerekir o parayıMerhaba hanımlar Geçen yıl Kardeşimin eşi ile arası bozuldu. Kardeşim de çekişmeli boşanma davası açtı. ( konu ile alakalı olmadığı için nedenine girmiyorum ) bizimde tanıdık avukat dostumuz vardı. Davayı açtık ve 4 bine anlaştık o zaman. Yarısını şimdi verin, yarısını da dava bitince verirsiniz dedi. Hemen 2 bini ödedik. Ilk duruşma geçen ay oldu. sonra kardeşim barışıp davayı geri çekti. Fakat sadece bir duruşma olmasına rağmen avukat geri kalan parayı da istiyor. Açıklama olarak da duruşma olmasa bile dava açma masrafı varmış. Dava açarken o kadar para mı gidiyor.Biz tabi usül nedir bilmediğimiz için tamam dedik fakat Henüz ödeme yapmadı kardeşim. Acaba gerçekten böyle mi . Yani en az 4-5 durusmalik bir davada sadece bir duruşma olsa bile bütün para alınıyor mu. Özellikle hukukçu arkadaşlardan fikir rica eriyorum. Teşekkürler.
Massalahh siz avukatsınız sanirim
Adı üstünde bir takım giderler. Tüm giderler değil
Her meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...
Peki bu husus avukatlara mı mahsus? Biz de öyle müvekkiller görüyoruz ki davayı kazanırsak size ekstra bilmem şu kadar daha vereceğim deyip davayı kazandıktan sonra yaa siz zaten karşıdan almıyor musunuz diye çamura yatanlara ne demeli???ben de bir meslek icra ediyorum. O yüzden kimsenin mesleğini küçümseyemem. Fakat iki kuruş para için kırk tane hile çeviren o kadar insan tanıdım ki insanlara güvenmiyorum.
Çünkü danışman seans başına anlaşıyor avukat dosya başına. Duruşma başına para almış olunsaydı sizin mantığınız haklı olurdu. Ayrıca bir boşanma vardır 2 celsede biter bir boşanma vardır 8. Celsesine girersiniz. O zaman avukat senin duruşmalr cok uzadı diye ekstra ücret mi alsın?bu arada danışmanlık yapan kişi 5 seans anlaştıği kimseye 2 seans gelse bile geri kalanın da parasını istemiyor. Ne kadar hizmet verdiyse o kadarı isteniyor. Ama başta öyle anlaştık diye birsey yok
Çok para değil ama buraya 2 bin lira için konu açıp, meslek aşağılıyorsunuz.Avukatın mesaisi girdiği duruşma sayısı ile ölçülmez.Ayrıca çekişmeli bir boşanma için çok düşük bir ücret talep edilmiş sizden.Günahtır, mesleklerin ve insanların haysiyetleriyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.Sagolun Yani çok bi para değil fakat rahatsız eden şey niyetini anlamamak. Iki kuruş para için bunu yaparsa çok üzülürüm. Sevdiğim biri çünkü
Adı üstünde bir takım giderler. Tüm giderler değil
ben mı derdimi anlatamadim acaba. Tabi ki para verilmeli. Bunun tutarı konusunda şüphem olduğu için konu açtım. 2 binlik dava için neden 4 bin vereyim
Ne gucunuze gitti anlamadim. Neden okuyum onu da anlamadim. Meslegim avukatlik evet. Avukat da olmak istemezfim zaten. Komik duruma da dustugumu sanmiyorum. Adliyeye ilk adimim bosanirken oldu. Ilk avukatlik durumum. Ne ogrendi isem onu yazdim. Bunlar benim yasadiklarim. Yalan birsey de yazmadim. Kafamdan da uydurmadim. Birsey de iddia etmiyorum. Kanunen hakki olabilir bir avukatin iki taraftan da ucret almak ama bana da sacma ve mantiksiz ve kolay emeksiz kazanim geliyor. Zaten kanunlarda bosluk olmasaydi avukatlik diye de bir meslek olmazdi diye dusunenlerdenim. Kusura da bakmayin. Bu arada babamin is davalarina bakan bir avukat da var. O mesela kazaninca karsi taraftan aliyor. Yazdigimdan ne anladiniz bilmiyorum.Bu kliseyi insanlarin kafasina kim soktuysa... rica ederim kadinlar kulubu okudugunuz kadar bu konuyu da okuyunuz internetten. Okumaya üşenirseniz video da izleyebilirsiniz. Işin esasını öğrenmiş olursunuz. Işin esasini bilenlerin karşısında yukaridaki yorumunuzda olduğu gibi komik duruma düşmezsiniz
Sormaniz mi gerekiyordu? Mahkemede miyiz?Ben size avukat olmak ister miydiniz diye sormadım ki zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?