• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost

istanbullu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
233
76
123
Almanya
Cok sey istemiyorum aslinda. Bi dost sadece. Etrafimda cikarci arkadaslar" dolaniyor. Lazim oldugumda gelirler bana. Kendime nasil dost edinebilirim.. Konuscak anlasacak birine cok ihtiyacim var..

istanbulda yaşamıyorum tatlım ama 4 aya kadar iş durumundan istanbula gelme şansım var çıkarsız dost bulmak çok zor çok :(

Cikar derken neyi kastediyorsun mesela?
Benim 3-4 yakin arkadasim var. Biri tam anlamiyla cikarci. Digerleri oyle degil. Cikarci olan da surekli birseyler isteyen, istegi yoksa selam bile vermeyen turden. Eskiden bu kadar degildi, rahatsiz etmiyordu. Sevdigimden gormuyor, onemsemiyordum bazi seyleri. Ama bu aralar dozu arttirdi, hepten sinir oluyorum. Sinir bozucu yani. Seninkiler de bu modelden mi?

Ama soyle de birsey var, az cok cikar ise her iliskide olur. Sen derdini anlatmak icin dost ariyorsan bu bile senin cikarin. Cikarci dedigin kisiler nasil bilmem ama bazi "cikar"lar masum oluyor, pek onemsenmemesi gerek.

Sorun ne, daha detayli anlatirsan okuruz.
:34:

Bu moda girdin mi daha da dost filan edinemiyorsun.Benden söylemesi :)

Bu geçici bir dönem ve bu dönemden çıktığında,aslında dostların olduğunu görebilirsin.

Cok sey istemiyorum aslinda. Bi dost sadece. Etrafimda cikarci arkadaslar" dolaniyor. Lazim oldugumda gelirler bana. Kendime nasil dost edinebilirim.. Konuscak anlasacak birine cok ihtiyacim var..

Bugun bu cumlelerin aynisini kendime soyledim biliyor musun ve oturup saatlerce agladim cok yalniz oldugumu anladimm artik gorustugum kimse yok arkadasim dedigim kimse hepsi sahtekar cunku :(:( cok mutsuzum ...

Valla benim çok dostum vardı,ya da ben dost sanıyordum..Hiç ayrılmayız o dostlarımdan sanıyordum ama şimdi çevreme bakıyorum da ya çıkarcı,ya kıskanç,ya dedikoducu tipler imiş meğer..
Keşke olsa diyorum dostum;en azından 1 tane,hakikatli ama sağlam dost..
Biraz zor ama ..

Dost bulmak zordur, çünkü bu bir sorumluluk işidir, yükü ağırdır.

Çok arkadaşımı uyardığım oldu hatalı davranışlarında, kötü olmak pahasına doğru bildiklerimi söyledim. Çünkü dost olmak, karşımdakinin hatalarına mani olmak istedim.

Sonuç;

Bu arkadaşlarımla artık görüşmüyoruz :ssz:.

Bence insanlar ne istediklerini bilmiyorlar.

'bana benden baska bir dost varsa bilmem lazim' durumu cok güzel özetliyor, biryerde hepimiz yalniziz, sen yinede umudunu kaybetme bu dünyada kötü insanlar varsa iyi insanlarda var seninde karsina en iyileri cikar umarim

Cikar derken neyi kastediyorsun mesela?
Benim 3-4 yakin arkadasim var. Biri tam anlamiyla cikarci. Digerleri oyle degil. Cikarci olan da surekli birseyler isteyen, istegi yoksa selam bile vermeyen turden. Eskiden bu kadar degildi, rahatsiz etmiyordu. Sevdigimden gormuyor, onemsemiyordum bazi seyleri. Ama bu aralar dozu arttirdi, hepten sinir oluyorum. Sinir bozucu yani. Seninkiler de bu modelden mi?

Ama soyle de birsey var, az cok cikar ise her iliskide olur. Sen derdini anlatmak icin dost ariyorsan bu bile senin cikarin. Cikarci dedigin kisiler nasil bilmem ama bazi "cikar"lar masum oluyor, pek onemsenmemesi gerek.

Sorun ne, daha detayli anlatirsan okuruz.
:34:

Ya cogu okuldan arkadaslarim. Ôdev veya biders kopya fln olsun hepsi yanimda bitiyorlar. Isleri bittimi yuzume bakan yok. Beni takan yok yinede seviyorum onlari kalp kirmamak icin sabrediyorum. Karsiliginda bisey istemiyorum sadece oturup iki cift laf etmek veya aralarinda beni de saysalar tamam.
Asla kendi menfaatim icin bir dost aramiyorum. Bunu yaparsam karsimdakinin neler hisedecegini biliyorum.

Ya cogu okuldan arkadaslarim. Ôdev veya biders kopya fln olsun hepsi yanimda bitiyorlar. Isleri bittimi yuzume bakan yok. Beni takan yok yinede seviyorum onlari kalp kirmamak icin sabrediyorum. Karsiliginda bisey istemiyorum sadece oturup iki cift laf etmek veya aralarinda beni de saysalar tamam.
Asla kendi menfaatim icin bir dost aramiyorum. Bunu yaparsam karsimdakinin neler hisedecegini biliyorum.

Acaba ozguvenle ilgili bir mesele olabilir mi?
Senin durusuna da bagli insanlarin sana gelmesi. Yalniz bile olsa kendi kendine yetebilmeli insan. Durusu dik olmali.
Ya da belki soguk duruyorsundur? Yanlarina gidip lafi sen acmayi deneyebilirsin mesela.
Senin de nasil birisi oldugunu bilmedigimiz icin belki oyledir, belki boyledir'den fazla tavsiye veremiyorum ben. :26:

valla üniversitede dört tane sağlam dostum var diye düşünüyodum ama üni bitti artık mesajlaşmıyoruz bile
herkes mi böyle acaba
benim de konuşacak zamanlı zamansız arayacak kimsem kalmadı valla
herkesle konuşur sohbet ederim ama herkesle dost olunmuyo çoğu çıkarcı fesat ya da dedikoducu oluyo
çok zor gerçek dost bulmak

benimde hiç yok kuzenlerime bile güvenemiyorum arkamdan iş çeviriyorlar söyleme dediğim şeyleri insanlara söylüyorlar bende kimseyle bir şey paylaşamıyorum kkda konu açıyorum mecbur:(

Back
X