- 12 Aralık 2019
- 17.480
- 54.100
- 598
- Konu Sahibi Pollyanna41
-
Bence ilaç bittikten sonra biraz ara ver, vücut kendi hormonlarını üretsin ilaçlarla baskılanmadan. Sonra sağlık ocağında normal prolaktin testi yaptır, onun sonucuna göre de özel hastanede makroprolaktin testi yaptırırsın.Evet bende araştırdım biraz ve en az 2 kere test yapılması gerekiyormus ac olması gerekiyormus doğru sonuç için ve sabahtan yapılması gerekmiş. Ben doktora gittiğim zaman aşırı stresliydim panik halimdeydim o etkilemiş olabilir diye düşünüyorum kan verirken bile hemşire iyi misiniz diye sormuştu (stres olucak bişey yok ama elimde olan bişey değil dönem dönem kontrol edemiyorum malesef) . Sizinde baya fark cıkmış arada acaba bende bosuna mi ilaci kullandım ki
Valla bilmiyorum ki dün bitti ilacım adet olmayi bekliyorum işte . Ben zaten hiç bişey kullanamam içemiyorum yani ara ara adet düzensizliğim oluyordu ama bekarken stresten falan diye umursamadım açıkçası 1 2 ay düzensiz olup düzeliyorduBence ilaç bittikten sonra biraz ara ver, vücut kendi hormonlarını üretsin ilaçlarla baskılanmadan. Sonra sağlık ocağında normal prolaktin testi yaptır, onun sonucuna göre de özel hastanede makroprolaktin testi yaptırırsın.
Canım benim prolaktin 64 çıkmıştı yarın hipofiz MR çektiricem çok korkuyorum senin nasıl kendiliğinden geçti acaba birşey kullandın mı birde hangi durumlarda acaba ameliyat zorunlu benim hiç bilgim yok bu konu ile ilgiliBen şunu da ekleyeyim: bekarken adaçayına dadanmıştım bir ara. Çayı bıraktım, sonra çok saçma bir zamanda kanamalarım başladı. Apar topar doktora gittim. İlk prolaktin testim 98 çıktı, hemen MR filan çektiler. 5 mm boyutlarında hipofiz bezinde adenom çıktı. Adet gecikmesi olmadığı ve düzenli yumurtladığım için (bir de evli olmayıp hamilelik durumum olmadığı içim sanırım) doktor ilaç filan vermedi. Ben 2 senede bir MR çektirdim ve adenom kendiliğinden kayboldu. Tabii bu sırada evlendim filan. İlk 1 buçuk sene çocuk düşünmedik. Çocuk istediğimiz zaman da tahliller yaptırdım kendimi bildiğim için, prolaktin bazen normal bazen 30 çıkıyordu, doktorlar ilaca bile gerek görmedi. Çünkü azıcık yüksek çıkan değer sadece prolaktindi. Neyse zorla artık doktor eylülde dostinex verdi. Kullandım, değer 1e düştü, ilaç bitti zaman geçti değerim 17 çıktı kasım ayında. Bir daha da test yapmadı doktor.
Ben Şubat Mart aylarında hamile kalmak için kür uyguladım. Hayıt-üzüm-macun-çay. Onları kullanırken adetlerim gecikti, memelerimin ağrısından uyuyamadım çoğu zaman. Sonra Mayıs ayında dedim bir kez daha test yapayım o zaman işte prolaktin 71 çıktı, 2den yüksek olmayan tsh da 4.59 olmuştu. Sonrası yazdığım gibi makroprolaktin testi...
aman diyeyim doktor vermeden buradan duyduğunuz okuduğunuz bitkisel şeyleri denemeyin. Soğan suyu, incir kürü,dereotu, kuru üzüm... bunlar hep prolaktin yükselten şeyler. Değerlerinize baktırmadan bunları aşırı tüketmeyin.
Canım öncelikle sakin ol çünkü prolaktin stresle de yükselen bir hormon. Ben adenomun küçülmesi için hiçbir şey kullanmadım. Sadece düzenli olarak ilaçlı MR çektirdim. Ameliyat sanırım adenom çok büyük çıkarsa ve vücutta bazı problemler yaşatmaya başlarsa yapılıyormuş. Kaldı ki kaç doktora sorsam 90 üstü değerlerde MR çekilir dedi. Benim de ilk değerim 98’di. Öyle 50’de 60’ta çektiklerini yeni duyuyorum bu forumda. İnşallah sonuçların temiz çıkarCanım benim prolaktin 64 çıkmıştı yarın hipofiz MR çektiricem çok korkuyorum senin nasıl kendiliğinden geçti acaba birşey kullandın mı birde hangi durumlarda acaba ameliyat zorunlu benim hiç bilgim yok bu konu ile ilgili
İnşallah birşey çıkmaz canım gittim cektirdim bugün hafyaya Çarşamba çıkacak sonucum çok sabırsızlanıyorumCanım öncelikle sakin ol çünkü prolaktin stresle de yükselen bir hormon. Ben adenomun küçülmesi için hiçbir şey kullanmadım. Sadece düzenli olarak ilaçlı MR çektirdim. Ameliyat sanırım adenom çok büyük çıkarsa ve vücutta bazı problemler yaşatmaya başlarsa yapılıyormuş. Kaldı ki kaç doktora sorsam 90 üstü değerlerde MR çekilir dedi. Benim de ilk değerim 98’di. Öyle 50’de 60’ta çektiklerini yeni duyuyorum bu forumda. İnşallah sonuçların temiz çıkar
Sağlık ocağı ölçüyor bizim burada. İstersen pazartesi sağlık ocağında yaptır ya da özele git yarın yaptır.İnşallah birşey çıkmaz canım gittim cektirdim bugün hafyaya Çarşamba çıkacak sonucum çok sabırsızlanıyorumtekrar gidip prolaktin olcturmek istesem acaba doktora gitmeden olcturebilir miyim
En iyisi bir ay troid hapını içip gitmek o zaman belki düşer tüm değerlerimSağlık ocağı ölçüyor bizim burada. İstersen pazartesi sağlık ocağında yaptır ya da özele git yarın yaptır.
Amin inşallah . Umarim benim degerlerimde düşer sizin ki gibi hangi ilacı ne kadar kullandınız acabaBenim de prolaktin 111 tsh 4.50 çıktı ilaç kullandım TSH için ve orantılı olarak prolaktin de 50 ye kadar düştü. Mr sonucunu bekliyorum . Bu arada ben testere dişli aslan pençesi içtim prolaktini düşürdü bende. İnşallah kısa zamanda hamis kalmak dileğiyle
Bu arada benim sağ tüpüm kapalı çıktı canimSağlık ocağı ölçüyor bizim burada. İstersen pazartesi sağlık ocağında yaptır ya da özele git yarın yaptır.
En iyisi bir ay troid hapını içip gitmek o zaman belki düşer tüm değerlerim
N
Bu arada benim sağ tüpüm kapalı çıktı canim
İnşallah canım stres yapmayınca düşüyor. Ben TSH için ilaç kullandım levotiron 2.5 ay oldu.yalanci prolaktinden şüphelendi doktorum mr sonucuna ve kan sonucuna göre ilaç yazacak bekliyorum.Amin inşallah . Umarim benim degerlerimde düşer sizin ki gibi hangi ilacı ne kadar kullandınız acaba
Ben adet düzensizliğim için gitmiştim o zaman bakılıp anlaşılmıştı evlenmeden öncede oluyodu ama çok önemsememiştim , bende de anksiyete var ona bağladım strese bağlı bir horman olduğu için ilaçtan sonra değerlerim normale döndü , şu anlık adetinde düzenli ama bakalım böyle devam eder insallahlevotironu troidler içinmi kullandınız. seneler önce doktorun banada bu ilacı ölene kadar kullanmam gerektiğini söylemişti çocuktum o zaman bi kaç sene kullandım üniversiteye gittim ilacı kullanmamaya başladım sonra bi doktora gideyim kafama göre olmaz bu işler dedim doktora gittim troidlerimin düzenli çalıştığını söyledi bi dahada bu ilacı kullanmadım. 15 yaşından beri bu tarz şeylerle ugrasıyorum aylarca adet olmadıgımı bılırım bunun tek sebebi kiloymuş bunu anladım bı kadın doguma gittim beni görür görmez bi hastalıgın vardır bunlara bakıcaz tabıkı ama senın tek sorunun kilo , ver kilonu herşey duzene giricek demişti gercektende 20 kılo kadar verdim ve herşeyım düzene girmişti taki evlenene kadar şimdi yine kılo aldım ve aynı sorunları suandada yaşıyorum tek farkla troidlerim çok iyi proklatın yuksek o yuzden. demem o ki kilo verir yaşamınızı değiştirirseniz herşey ilaç kullanmadan yoluna girecektir uzun oldu kusuruma bakmayın umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Testere dişli aslan pençesi düşürüyor canım benim 111 den 50ye öyle düştü sonra da ilaca başladımCanım benim prolaktin 64 çıkmıştı yarın hipofiz MR çektiricem çok korkuyorum senin nasıl kendiliğinden geçti acaba birşey kullandın mı birde hangi durumlarda acaba ameliyat zorunlu benim hiç bilgim yok bu konu ile ilgili
Ben dostinex kullandım canım ama bitki çayı ile düştü ilk sonra ilaca basladimAmin inşallah . Umarim benim degerlerimde düşer sizin ki gibi hangi ilacı ne kadar kullandınız acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?