Dostluğumu bitirmeli miyim

Olay benim kişisel çabamla çözülecek bir durum değil ve çözülmesi de belki çoook uzun sürecek. Dolayısıyla insan yanında dostları olsun istiyor
Mesaj atmis aramış daha fazla ne yapabilir ki ? Bu kadar bitik durumdayken sağlıklı karar veremezsiniz

Herkese merhaba
Sizden fikir almak istiyorum hanımlar. Detay vermek istemiyorum ama bundan 7-8 gün önce tüm ailemi etkileyen çok travmatik bir olay yaşadık resmen ölümden dönüldü ve bu durum sonrasında ailemden biri için hukuki bir süreç başlayacak. 2,5 ay sonra düğünüm vardı ve benim için şuan herşey allak bullak. İptal etsem mi yoksa etmesem mi diye kendimi yeyip bitiriyorum. Bu olay zaten psikolojimi derinden etkiledi
Bu süreçte yanımda olan geçmiş olsun dileklerinde bulunan çok kıymetli insanlar oldu. Henüz beni 5 gündür tanıyan biri bile her gün nasılsın nasıl oldun diye mesaj attı. Fakat durumu öğrenen neredeyse 15 yıllık samimi arkadaşım yalnızca 1 kez aradı 1 kez de mesaj attı. Aynı semtte olmamıza rağmen kapımı dahi çalmadı. Ve şimdiye kadar birbirimizin zor zamanlarında yanındaydık zannediyordum. Nasıl oldun dedi bir keresinde ondan 2 gün sonra da naptın diye mesaj attı, cevap vermeyince aradı fakat buz gibi konuştum. Şimdi ise 3 gündür hiç iletişime geçmedi.
Ben bu arkadaşım ile ilişkimi bitirmek istiyorum açıkçası. Çünkü yaşadığımız şey çok ama çok ağırdı ve maddi manevi dibe battığımız bir dönemdeyiz. Ve dostum dediğim insanın yaklaşımı bu oldu.
Siz olsanız bu koşullarda siler misiniz arkadaşlığınızı ? Düğünüme davet edip iyi günümde dahi yanımda olmasını istemiyorum
Ailevi bir olay ise karismak istememis olabilir. Amlatmak istemeyeceginizi dusunerek

Derdiniz büyük anlıyorum daha öncede yazdım sonraki msj okuyunca fazla takıntılı hissettim karakterinizi" beni aramalı,çok aramalı , yanımda olmalı" tarzınız fazla degil mi?
Aile içi bir sıkıntınız var ona odaklansaniz ve çözmeye çalışsanız olayı atlatıp sakin kafayla sorar düşündüğünüz gibiyse yolları ayirirsiniz.

Bu kadar ağır bir durumda kapı çalmayı yük olmak olarak görmüş olabilir. Kahve içecek durumda olmadığınızı düşünmüştür. Kötü niyetli olsa ne arar ne de mesaj atardı bence. Ailevi bir durumun ortasında elinden ne gelir ki? Belki ortalık sakinleşince desteğini çekmeyecektir. Bilmiyorum belki de ben olumlu yönden bakıyorum ama aramış mesaj da atmış yani

Arkadaşınızı yapı olarak en iyi siz tanırsınız ama ben yapı olarak çekingen biriyim biraz acaba rahatsız eder miyim acaba kafası bozuksa bunaltır mıyım diye düşünür 1 2 kez iletişime geçer ne zaman istersen sen yaz ben yazıp arayıp seni boğmak istemem derim. Eğer böyle biriyse belki sizi düşündüğü için geri durmuştur
Evett ben de böyle bir durumda karşı taraf gel derse giderim yoksa yük gibi hissederim kendimi

Bir insanın en yakınına kötü durumlarda nasıl yaklaşacağını fazla kestirememesini ben anlayabiliyorum. Belki o an ne kadar çok ararsam rahatsız ederim diye düşünüyor olabilir yada arayayım hep yanında olayım.. Ama hangisinin arkadaşıma iyi geleceğini nerden bilebilirim ki ? Sürekli ararsam sorarsam belki konuşmaktan anlatmaktan rahatsız olucak nasıl anlayabilirim bu durumu.. Bir de yabancının zor durumda yanında oluşu kolaydır 2-3 gün naber nasılsın der yarım saat konuşur yanında olmuş olur ama en yakın arkadaşın sanki ekstra bir şey yapması gerekiyormuş gibi gelir.
Gerçekten durumunuzda ne yapacağınızı bilemedim yinede en son seçenek arkadaşlığınızı bitirmek olsun :/

Benim için 2 kere araması yeterli. Napacaktı her gün nasılsın naptın diye mi soracaktı ki.

Şimdi olayı bilmeden yorum yapmak zor oluyor ama olay yaşanınca arayıp durumu sormuş ardındanda tekrar halinizi hatrınızı sormuş. 3 gündür aramıyorda aramasını gerektiricek durumlar yaşanacak bir olay mı ?

İnanın maddi manevi tükendiğimiz bir olay oldu. Ölümden dönüldü.Ailemden biri hapise bile girebilir dava sonrası. Elimizdekinden de olacağımız bir döneme girdik. Ve psikolojik olarak dağılmış vaziyetteyiz. Bu dönemde yanımda olmayan insanları hayatımda istemediğimi farkettim. Ve gerçekten ben olsam ne yapardım diyorum da kesinlikle bu değil.
insanlara bir haller oldu son yıllarda
neredeyse hiç kimse dert dinlemek istemiyor varsa yoksa muhabbet goygoy vs

konu sahibi bende silerdim.. düğünüme de çağırmazdım

Benim için 2 kere araması yeterli. Napacaktı her gün nasılsın naptın diye mi soracaktı ki.
Evet. Bu durum absürt mü sizce ? Benim en yakınım yoğun bakımdaydı ve tabiki her gün aranmasını beklerim. Hatta sadece aramasını değil bizzat ziyaretini bekledim.
Siz ikili ilişkilerinizi bu şekilde yaşıyor olabilirsiniz. Saygı duyarım

Evet. Bu durum absürt mü sizce ? Benim en yakınım yoğun bakımdaydı ve tabiki her gün aranmasını beklerim. Hatta sadece aramasını değil bizzat ziyaretini bekledim.
Siz ikili ilişkilerinizi bu şekilde yaşıyor olabilirsiniz. Saygı duyarım

İnsanlardan çok beklentiye girmemek lazım en sonunda hayal kırıklığı yaşamamak için.
Geçmiş olsun..

İnsanlardan çok beklentiye girmemek lazım en sonunda hayal kırıklığı yaşamamak için.
Geçmiş olsun..
Belki ben hayal kırıklığı yaşadım ama kendisi de böyle zamanlarda kapısını çalacak sayılı insandan birini kaybetti. Bu olay benim için biraz turnusol oldu diyebilirim. Hangisinin gerçek dostluk olduğunu ayırt ettim.
Bu arada çok teşekkür ederim

insanlara bir haller oldu son yıllarda
neredeyse hiç kimse dert dinlemek istemiyor varsa yoksa muhabbet goygoy vs

konu sahibi bende silerdim.. düğünüme de çağırmazdım
Basit bir mesajla artık dost olmadığımızı ve ilişkimizi sonlandırdığımı söyleyecektim ama ondan bile vazgeçtim.
Düğüne de davet etmeyeceğim

Basit bir mesajla artık dost olmadığımızı ve ilişkimizi sonlandırdığımı söyleyecektim ama ondan bile vazgeçtim.
Düğüne de davet etmeyeceğim
içinizde kalacaksa yapın bence
bakalım kendini nasıl açıklayacak

yanlış anlamayın ama sanki düğününüze çağırmayınca canına minnet diyecekmiş gibi duruyor

Back
X