Dostlugun ve dayanışmanın topiği

Gorkemm guzelb haberlerle don ins. canim.. kalp atini duymaya gidiyodun degil mi..
merve
senin yarin bat gunun du degilmi ...heyecanla bekliyoruz canim... dua ediyorum sizler icin. namazdqn sonra.

Gorkemm guzelb haberlerle don ins. canim.. kalp atini duymaya gidiyodun degil mi..
merve
senin yarin bat gunun du degilmi ...heyecanla bekliyoruz canim... dua ediyorum sizler icin. namazdqn sonra.

canım benım bat dundu :) dua edın ne olur bebegım benımle olsun su kırmızılar gelmesın :)

her hamilenin bilmesi gereken bilgiler...

http://img.blogcu.com/uploads/bebishyaman_baksana.jpgTebrikler demek hamilesiniz.. gözleriniz aydın…
Bu güzel haber ardından her günü farklı bir heyecan ile geçecek günler sizi bekliyor... hepsi tecrübe edilip pişmanlıklar sonucu çıkarılan önerilerden oluşan bir yazı bu... acı ve acabaları başkaları da yaşamasın diye:ve bu bilgileri zamanı geldikçe okuyarak umarım faydasını görürsünüz!!..
Bilinenin aksine hamileliğin ilk 3 ayı dinlenmek ve yavaş hareket etmek gerekir. devamında zaten bebiş tutunmuş olacağı için hareketlerinde hız kazanılabilir. Yolculuk bile yapılabilir ama ilk üç ay aşırı dikkat ayıdır... bolca uyku uyuyoruzzz...
artık ayakları üşütmüyoruz
banyoda fazla kalmıyor ve çok sıcak su ile duş almıyoruz.
kalorifer peteğine yaslanmıyoruz.
yataktan kalkınca sırta mutlaka birşey takıyoruz...
yükseklere askıya bile uzanmıyoruz, bırakalım eşimizin paltosu yerde kalsın
ağır şeyler kaldırmak zaten yasak o benim en acı tecrübem oldu (masayı çektim tam iki hafta sancılandım. Sancı bir yana bişey olurmu korkusu daha kötü idi…)
bol meyve tüketiyoruuuuz...
bol su ve süt içiyoruzzz... (sütü özellikle 7. aydan sonra artırıyoruz)
onun dışında canımızın istediğini yiyor istemediğini faydalı da olsa yemiyoruz…
yakında başlayacak bulantıların en güzel dermanı olan krikkrak ve kraker tarzlarını yatağımızın yakınlarında bulunduruyoruz... yanında da su tabii ki...
gece çok fazla wc ye çıkmaya kendimizi alıştırıyoruz asla şikayet etmiyoruz... (ayaklar üşüdükçe wc ye gitme olayı artıyor) ...
iş yerinde otobüste, arabada, tv izlerken sürekli kuruyemiş tarzı özellikle de fındık ceviz ve badem tüketiyoruz (bebişin ve bizim beyin hücrelerimizin yenilenmesi ve oluşumu için çok gerekli)...
kabız olunca kayısı kompostosu - ekşimeye bırakılmış tuzlu ayran veya yoğurt suyu, ishal olduğumuzda da muz ve ayva yiyoruz...
midemiz ekşidiğinde yeşil mercimek, tarçınlı şeker ve havuç yiyoruzzzzz...
kendimizde oluşacak değişimlere hazırlıklı oluyoruz...
korkuya kapılmadan önce sebeplerini araştırıyor öğreniyoruz...
acabalarla gezmektense biran önce kurtulmaya çalışıyoruz...
yaşayan her insandan alacak mutlak bir tecrübe olduğunu asla unutmadan, insanları kırmadan her olaya sakin yaklaşıyoruz. (çünkü onlara verdiğimiz tepkiler esnasında biiz kendimizi yani bebişi yıpratıyoruz)buna izin vermiyoruz:..
bizim dudağımızda oluşacak bir büzülmeye, hüznümüze sebep olan kişi en yakınımız bile olsa takmıyor sadece "oh, bebişim var şükür, kimse umrumda değil" diyoruz.. çünkü bizdeki hüzün anında bebeğe yansıyor...
herşeye duygulanmaya alışıyor ve çok içli ağlamamaya çalışıyoruz...
herkesin bünyesi farklı olduğu için her hamiledeki gelişmeyi, değişmeyi kendimizde aramıyoruz...
hamileliğin ilk dönemlerinde kasıklarda sancı, biraz ileriki dönemde karında sancı olacaktır... karındaki sancıların sadece gaz ve ayak üşütmesi sebeplidir endişelenme... birde o karın ağrısının sebebi: rahim büyürken daha az büyüyen rahim bebek arasındaki bağlar gergin hale gelip sancı veriyor ama o sancılarla genişleyerek büyüyorlar. Yani endişelenecek bir durum değil. . .
bulantılar durduktan kısa süre sonra kasıklarda ayrı bir sancı başlıyor ki bu; 15. haftada başlıyor; bebek yer değiştirirken çevresine baskı uyguluyor bu sancıda o sebepten...
7. haftada çeşitli testler ile sağlığın kontrol ediliyor(önceden çok test yapıldı ise bazen bu testleri yapmayabiliyorlar.) bu hafta bebek ve kalp atışları gözükür dinlenir... kafa daha hızlı gelişme gösterir.
12. haftada 2 li tarama testi var. Bebişin gövde gelişimi bu dönem sonrasında hızlanmaya başlar.
16-18. haftalar içerisinde 3 lü tarama testi yaptırılıyor ...
(2 li ve 3 lü tarama testleri koldan alınan ufak kan tüpleri ile yapılıyor)
veee cinsiyet belirlenebiliyor. aynı zamanda ilk hareketler de (kelebeğin çırpınışı gibi) bu vakitlerde belirir ve hemen sonrasında bir müddet durur. ardından tekmelerle gündeme gelir. veeee gündemi dolduruverir
24-28. haftalar arasında şeker yüklemesi yapılarak hamilelikte oluşması muhtemel şeker yükselmesi olayı kontrolü yapılıyor. (bu ise aç olarak gidiliyor. Kan alınıyor. verilen glikoz şurubu içildikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Sonuç 140 dan düşük ise sorun yok diyip eve gönderiliyor)
sonrasında doktor kontrolleri her ay değil de daha sık yapılabiliyor. Bebişin kalp atışlarının uygunluğu ölçümleri filan falan.. 29 hafta sonrasında bebiş erken doğsada sorun olmuyor. (Bu dönemlerde gündemi dolduran çarpıntılar için çözüm: gece sütü+pekmez) Allah hayırlısı ile kucağınıza alıp, anne-baba dediğini, emeklemesini, ilk adımlarını, koşmasını, düşmesini, okula başlamasını, mezuniyetini, düğününü ve torunlarınızı görmeyi nasip etsin…
Not: nacizane.. benim hamile iken ihmal etmediğim besinler…:
ilk üç ay ayva , her iki haftada bir balık, her hafta en az iki muz, hergün bir bardak süt, haftada en az bir bardak meyve suyu, haftada bir kez nescafe, sürekli meyvee

merve

Canim allah kabul etsin dualarini evet kalp atisi duymaya gidicez insallah duyar da gelirimm :)

Merveeeeee dunmuyduuu. kiz benim aklimda 8 ekim kalmis.
8 ekimdede bisey vardi.
aaa daha cok heyecanlandim simdi. yarini nasi beklicez.. @ama beklicezzz.....
hadi insallah canim ya...

feride
sonuc alacakti bugun....

Kızlaaaaar canım kızlaaaaaaaaaaaaaar nasılsını? ben iyiyim geçmişe çok bakamadım ama şöle bı goz atarken burcun yazısını okudum

BURCUUUU

Canım nasıl güzel anlatmışsın doğumu ağlamaktan bi hal oldum yaaa mşallah size:nazar::nazar: zaten o kadar gzüel bi meleğin varki allahım ömrün boyunca sevinçlerini mutluluklarını başarılarını göstersin sana, güzel yuvanızda sağlıkla mutlulukla huzurla yaşayın inşallah...off çok etkilendim..bu kuzuların ana rahmıne düşüşüsünü biliyoruz büyüdüler de doğuyolar yaaamaşallah:nazar::nazar::nazar:

başka başka haberler varmı

merveeeeeee

test yapmak için ne bekliyosun bebeğim??çocugun doğmasınımı:))))

Burcucugum dogum hikayenini o kadar guzel anlatmiskin ki duygulammamak elde değil alllahim insallah meryeminin diger guzrllklerini de anlatmayi nasip eylesin

kızlaaar ben geldim acil yetiştirmem gerek bir çeviri var o yüzden gelişmeleri okuyamıyorum sadece görkem pıt pıtları duymuş çok sevindim.Sonucumu aldım sonuç 23.6,aile hekimim gebelikle alakalı bir hormon bu normalde ama adet öncesi de yükselme olabiliyor dedi,gebelikte olabilir şuan kesin birşey diyemiycem dedi,öpüldünüz şimdilik

Merveeeeee dunmuyduuu. kiz benim aklimda 8 ekim kalmis.
8 ekimdede bisey vardi.
aaa daha cok heyecanlandim simdi. yarini nasi beklicez.. @ama beklicezzz.....
hadi insallah canim ya...

feride
sonuc alacakti bugun....

canım benim bat 7 side garanti olsun diye 8 i dedim ama bugun de bu saate kadar da adet olmadım.ya içimde anlatamadıgım bır huzur ve rahatlık var beklemek beklemek beklemek istiyorum

Kızlaaaaar canım kızlaaaaaaaaaaaaaar nasılsını? ben iyiyim geçmişe çok bakamadım ama şöle bı goz atarken burcun yazısını okudum

BURCUUUU

Canım nasıl güzel anlatmışsın doğumu ağlamaktan bi hal oldum yaaa mşallah size:nazar::nazar: zaten o kadar gzüel bi meleğin varki allahım ömrün boyunca sevinçlerini mutluluklarını başarılarını göstersin sana, güzel yuvanızda sağlıkla mutlulukla huzurla yaşayın inşallah...off çok etkilendim..bu kuzuların ana rahmıne düşüşüsünü biliyoruz büyüdüler de doğuyolar yaaamaşallah:nazar::nazar::nazar:

başka başka haberler varmı

merveeeeeee

test yapmak için ne bekliyosun bebeğim??çocugun doğmasınımı:))))

canımm haklısın baskası olsa sımıd neyı beklıyor dıye bende kızardım ama ınan okadar yoruldummm okadar kırıldım kı o hastaneden okadar yıkılmıs umutlarla cıktım kı okadar yaptıgım testlere lanet ettım kı her hamıleyım dedıgımde okadar yalan cıktı kiii suanda saskınım korkuyorum ama bır okadar da hzur var ıcımde ben cumartesı sabahtan randevu aldım ve o gune kadar beklemek ısıtyorum hakkınızı helal edın

Kizlaaarr cok sukur kalp atislarimizi duyduk :)))

bebegımmmmm cok sevındım ınanıyordum buna zaten darısı basıma arkadasım

kızlaaar ben geldim acil yetiştirmem gerek bir çeviri var o yüzden gelişmeleri okuyamıyorum sadece görkem pıt pıtları duymuş çok sevindim.Sonucumu aldım sonuç 23.6,aile hekimim gebelikle alakalı bir hormon bu normalde ama adet öncesi de yükselme olabiliyor dedi,gebelikte olabilir şuan kesin birşey diyemiycem dedi,öpüldünüz şimdilik

ayyy bebegım ınsallah sende hamılesınnnn :)

Merveeee
Cumartesi beklemeden idrar testi yap ben cuma gunu kayinvalidemlere gidecegim ve bir hafta yokum orda net yok catlarim meraktann

kızlar dayanamadım ve iki test aldımmm :) birini sabah birini birazdan yapacagımmm ayyy karnıma agrılarr gırdı kızlarr bana sans dıleyınnnnn :)

kızlarrr maalsefe testımmm negatıffff ıste bundan korkuyordummm yıne kıst oldu galıba sabah ılk ıdrarımla da yapacagım ama umudum kalmadı :(

Kizlaaarr cok sukur kalp atislarimizi duyduk :)))

cnm benim hadi gozun aydin.... artik daha da rahatlamissindir.. Insallah bundan sonrasi cinsiyet ozaman :34:

tatlim insallah bebisle ilgilidir... 15 gune kadar guzel haberi alirsin insallah... :49::49:
iyice bir arastir netten musait zamaninda degerini...

kızlarrr maalsefe testımmm negatıffff ıste bundan korkuyordummm yıne kıst oldu galıba sabah ılk ıdrarımla da yapacagım ama umudum kalmadı :(

cnm bu saate idrar testimi yapilir... en az 2 saat hic bisey icmemis olman lazim...
bosuma mi diyorlar sabah ilk idrar olsun diye... :20:
sen moralini bozma hemen... hem bu ay boyle olsa bile en azindan hemen regli olmani saglar diger ay icin biran once calismalara baslayabilirsin... ama test icin zamanlaman kotu gun sonu.... :19:

cnm bu saate idrar testimi yapilir... en az 2 saat hic bisey icmemis olman lazim...
bosuma mi diyorlar sabah ilk idrar olsun diye... :20:
sen moralini bozma hemen... hem bu ay boyle olsa bile en azindan hemen regli olmani saglar diger ay icin biran once calismalara baslayabilirsin... ama test icin zamanlaman kotu gun sonu.... :19:

haklisin canımmm üzülmedim ki :) zaten yarın sabaha da var idrar testim oda negatif çıkacak diye cokk korkuyorummmm ama korkunun ecele faydası yok hakkımda hayırlısı olsun ne bılım ıcımden bır ses uzulme dıyor ve ben o sese kulak vermek ıstıyorum sonucta adetım gelene dek umudumu yıtırmek yok

cnm benim hadi gozun aydin.... artik daha da rahatlamissindir.. Insallah bundan sonrasi cinsiyet ozaman :34:

tatlim insallah bebisle ilgilidir... 15 gune kadar guzel haberi alirsin insallah... :49::49:
iyice bir arastir netten musait zamaninda degerini...

Hemde nasil rahatladim anlatamam :))bundan sonra zaman da daha cabuk gecer sanirim daha cabuk buyur bebisim :)

Back
X