• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dostun acı sözleri...:(

Pink_Women

Hoppalaaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
3.973
3.452
83
36
Merhaba arkadaşlar... Benim 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı...Kendisini kendi kız kardeşimden ayırt etmezdim. O benden bende ondan hiç birşeyimizi saklayıp gizlemezdik. Ben eşimle severek evlendik. Yani ben istedim ailemde verdi.
Bu dostuma eşimin ailesi ile olan sıkıntılarımı anlatıyordum ve bana söylediği söz o kadar ağırıma gitti ki!!!
-'Sonuçta sen ananın babanın rızasını almadan evlendin, anne baba rızası Hakkın rızasıdır. Ailen eşine kendileri istediği için değilde, sen istediğin için vermek zorunda kaldı. Bu yüzdende bu sıkıntıları yaşaman normal' dedi.
Bu sözler çok ağırıma gitti benim, belki evet ben istediğim için ailem beni verdi ama şimdi görücü usulünde bile istediğin insanla evleniyor insanlar. Hem görücü usulü ile evlenen insanların hepsi mutlu mu ki?? Kendisi ile hemen hemen aynı zamanda evlendik, nasıl bir insan kendisine karşısında kilerine bu kadar güvenir de böyle konuşur ki?? Düşmez, kalkmaz bir ALLAH...Sadece duygularımı sizinle paylaşmak istedim...

Merhaba arkadaşlar... Benim 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı...Kendisini kendi kız kardeşimden ayırt etmezdim. O benden bende ondan hiç birşeyimizi saklayıp gizlemezdik. Ben eşimle severek evlendik. Yani ben istedim ailemde verdi.
Bu dostuma eşimin ailesi ile olan sıkıntılarımı anlatıyordum ve bana söylediği söz o kadar ağırıma gitti ki!!!
-'Sonuçta sen ananın babanın rızasını almadan evlendin, anne baba rızası Hakkın rızasıdır. Ailen eşine kendileri istediği için değilde, sen istediğin için vermek zorunda kaldı. Bu yüzdende bu sıkıntıları yaşaman normal' dedi.
Bu sözler çok ağırıma gitti benim, belki evet ben istediğim için ailem beni verdi ama şimdi görücü usulünde bile istediğin insanla evleniyor insanlar. Hem görücü usulü ile evlenen insanların hepsi mutlu mu ki?? Kendisi ile hemen hemen aynı zamanda evlendik, nasıl bir insan kendisine karşısında kilerine bu kadar güvenir de böyle konuşur ki?? Düşmez, kalkmaz bir ALLAH...Sadece duygularımı sizinle paylaşmak istedim...
ne kadar saçma bir düşünce tarzı yaa.. annen baban rıza göstermiş evlenmişsiniz ne diye böyle bişey söylemişki..

Saçmalamış , tabi ki kendin kimle istiyorsan onunla evleneceksin kardeşim. Ailenin de çocuğa sevdalanacak hali yok ya, sen kime istiyorsan ona verecekler tabi.

Kendi görücü usülü sevmediği biriyle falan mı evli? Kıskanıp saçmalamış olabilir.

Arkadaşın çok ağır bir şey söylememiş bana kalırsa genel geçer bilindik bir yorum yapmış... Ağrına gitme sebebi alttan alta haklı olabilir diye düşünmen olabilir. Bence çok fazla abartmaya gerek yok 10 yıllık bir arkadaşlık var sonuç olarak.

arkadaş ailesinin istediği biriyle sırf evlenmek için evlenmiş anlaşılan :KK53:

ne alakası var ya
o zaman her şeyi bir şeye bağlarsın
şimdi annemin bir öğrencisi var kas erimesi hastalığı var çocuk 10 yaşında mı ne günden güne eriyor ve ölecek..
bu çocuk çok büyük günah işledi de mi böyle oldu??
her şeyi bir şeye bağlamayın çok saçma..

Dost değilmiş ki bu. Dost acılara böyle oh olsun sana zaten müstahak şeklinde sözler söylemez, oturur çözüm arar, kendi derdi bilir üzülür.
Sanki bekliyormuş bir şey olsa da içimi döksem diye.
Yavaş yavaş uzaklaşın bu insandan; inanın dostunuz değil.

aileniz verdiyse razı değil midir zaten?
En başta karşı çıktılar ama oda normal anne baba nazıydı tanımıyorlardı bilmiyorlar ama tanışmaya geldiler ve babam o zaman tamam dedi. Yani tanımadan önce ki kız ailesi psikolojisiydi.

arkadaş ailesinin istediği biriyle sırf evlenmek için evlenmiş anlaşılan :KK53:
evet görücü usulü ile evlendi. Normalde başka biriyle görüştü onu istemedi ailesi kendisi istedi ama yok dediler, kendiside vazgeçti ve bu eşine karar kıldı ailesi ve evlendi..

Sahsen arkadasiniz terbiyesizligin en alasini uygulamis. Yillardir Arkadaslik edilen biri, ve yeri geldi Kardes gözüyle bakilan bir Insan, ona deger verene bu sekil sözler yagdirabilir mi? Yahu, bunu kilmak, ve ölcmek ona mi kalmis? Yaradan ve bir okadar da Ailen bu tercihin ve bu kararin ile kabul buyurmus ise, bunun neresi Aile ye karsi bir adim olsun?
Ister bu evliligi ya sadece senin icin kabul edilmis olsun olmasin, elbette böyle olmasindan disi mantiksizliga deyinmez mi? Simdi ben sevdigim ile bir Hayati paylasamayacaksam, sirf Annem istemiyor diye.. benim mutsuzlugum mu daha makbul yada mutlulugum mu?
Aileler cocuklarinin mutlulugunu ister sürünmesini degil, eger bir sorun olabilecegini düsünselerdi, ister evlat istesin istemesin, evladinin iyiligi icin redd ederlerdi, ki senin ailen onaylamis.. bunu gevelemek arkadasina düsmez. Gercekten okadar sinir bozucu bir olay ki bu, hic hazim edemedigim ve bu nedenle ben bile yeri geldi arkadasliklara "elveda" noktasini bile koymus bir insanim. Asla bir baskasi, ister onu seven olsun olmasin, degerli olsun kalitesiz olsun, hayatini sorgulamak ve utanmadan bu sekil yorumda bulunmak seviyesizlik ve kalitesizliktir.

evet görücü usulü ile evlendi. Normalde başka biriyle görüştü onu istemedi ailesi kendisi istedi ama yok dediler, kendiside vazgeçti ve bu eşine karar kıldı ailesi ve evlendi..
ve sen hala arkadaşım diyorsun öyle mi ,kız içten içe kinini kusmuş çaktırmadan sana hazmedememiş sevdiğinle evlenmeni..eminim ki hiçbir sıkıntısını anlatmıyordur evliliği ile ilgili.

E sizde diyemedeniz mi rizalarini almadan evlenmedim nerden cikariyorsun bunlari diye. Kendisi gorucu usulu ile mi evlendi ki? Kiskanmis sizi. Paylasmayin onunla ozelinizi. Hep guzellikleri anlatin bence ona :KK8:
evet kendisi görücü usulü ile evlendi... Dedim ama sanki kendisini bu konuşmaya hazırlamış gibi ardı ardına sıraladı her bişeyi.

ve sen hala arkadaşım diyorsun öyle mi ,kız içten içe kinini kusmuş çaktırmadan sana hazmedememiş sevdiğinle evlenmeni..eminim ki hiçbir sıkıntısını anlatmıyordur evliliği ile ilgili.
Yaaa ben gerçekten aptal biriyim...
Hiç aklıma gelmiyor ki böyle şeyler.
Hiç bir sorunları yok onun anlattığına göre ne eşiyle nede onun ailesi ile...
Ama herşeylerini saklıyorlar eşinin ailesinden..

Back
X