- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
Baktimda yok yeni konu ac sekmesi

Bu konunun olduğu sayfayı değil,bir derdim var sayfasını açın,oradan tekrar bakın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Baktimda yok yeni konu ac sekmesi
Öncelikle gerekçeli mahkeme kararı size ne zaman tebliğ edildi bunu öğrenmemiz gerekiyor. Nitekim gerekçeli kararın size tebliğ edildiği tarihten itibaren karara itiraz edebilmek için 2 haftalık süreniz var. 3 ay önce boşandığınızı söylemişsiniz. Bazı mahkemeler gerekçeli kararı 3 ayda anca yazabiliyor malesef. O yüzden şayet teblig tarihinden itibaren 2 haftalık süreyi kaçırmadıysanız kararı hala temyiz edebilirsiniz. Kaçırdıysanız eğer bu takdirde kanunun olağanüstü hallerde bize tanıdığı bir diğer alternatif değerlendirebilir. Bu da eski hale getirme kanun yoludur. Siz tebligatın size yapıldığı tarihte hastanede olduğunuzu ve ameliyat olduğunuzu raporlarla ispatlarsanız işte bu eski hale getirme kanun yolu dediğimiz yol ile anlaşma protokolünü baskı ve tehdit altında imzaladığınızı ileri sürebilirsiniz. Ancak burda da yine süre var. Eski hale getirme kurumuna başvurabilmeniz için hastaneden taburcu olup eve geçtiğiniz tarihten itibaren yine 2 haftalık sürede bu başvuruyu yapmanız gerekir. Size tavsiyem bu konulara hakim bir avukattan destek almanız yönünde olacaktır. Nitekim hukuk bilginiz olmadığı için tek başınıza bu kadar ayrıntının içinde kaybolur ve sonra telafisi olmayab hak mahrumiyetleri yaşayabilirsiniz.Merhabalar benim bir derdim var 3 ay once mahkememiz goruldu bosandik esim anlasmali bosanma icin bana imza attirdi atmazsan cocuklarin yuzunu bile goremezsin seni rezil ederim dedi bende cocuklarim icin attim. Dilekcede nafaka mal varlihi zinet talebinde bulunmayacagim ve cocuklarin velayeti babada kalacak ve mahkeme masraflarin kocaya aittir diye 3 tane madde yaziyordu. Mahkemeden sonra karar kesinlesmesi icin 2 hafta sonra gelin imza atin dediler ben gitmedim esim gecen hafta gitmis atmis ben simdi ameliyat oldum ben hastanedeyken eve tebligat gelmis ama yokum diye bildiri kagidi asmislar. Ben temyize basvurmak istiyorum. Esim zorluk cikarirsan seni ahlaksizlikla suclarim diyor. Ben oyle bisey asla yapmadim asil yapan kendisi ben disardan okuyorum diye sucladi facedeki acikogretim sayfasinda bilgi amacli gorusmemi ve internetten kitap aldihim kisiyi ile aramda bursey olduhunu idda ediyor gec saatteki whats app gorusmelerini falan delil saydiririm diyor ama alisveris yaptigim kisiler saat 11 12arasi musaitler diye o saatte iletisime gecoyordum mecburen o da onlari kotu anlama cekiyor. Simdi ben ne yapmaliyim. Bunlar gercekten beni haksiz saymaya yetermi temyize basvurdugumda muhtemelen bunlari ortaya dokecek cocuklarimi ve velayeti alabilirmiyim temyize nasil basvurabilirim?
Tebligat bana 28 temmuzda gelmis o tarihten 2gub once ben taburcu oldum babamgilde kalmaya basladim toparlanana kadar. Ama imzayi o ben hsatanedeyken atmis sirf budurumda temyize gidemeyim tebligattan da haberim olmasin o sure farkinda olmadan dolsun diye. Avukat tutmak icin hucbir durumum yok. Temyize basvurmak icin direkt olarak mahkemeye gidip dilekce yazamazmiyim saygisizlik ve seviyesizlesmeden bu durumu lehime olarak halletmek istiyorumÖncelikle gerekçeli mahkeme kararı size ne zaman tebliğ edildi bunu öğrenmemiz gerekiyor. Nitekim gerekçeli kararın size tebliğ edildiği tarihten itibaren karara itiraz edebilmek için 2 haftalık süreniz var. 3 ay önce boşandığınızı söylemişsiniz. Bazı mahkemeler gerekçeli kararı 3 ayda anca yazabiliyor malesef. O yüzden şayet teblig tarihinden itibaren 2 haftalık süreyi kaçırmadıysanız kararı hala temyiz edebilirsiniz. Kaçırdıysanız eğer bu takdirde kanunun olağanüstü hallerde bize tanıdığı bir diğer alternatif değerlendirebilir. Bu da eski hale getirme kanun yoludur. Siz tebligatın size yapıldığı tarihte hastanede olduğunuzu ve ameliyat olduğunuzu raporlarla ispatlarsanız işte bu eski hale getirme kanun yolu dediğimiz yol ile anlaşma protokolünü baskı ve tehdit altında imzaladığınızı ileri sürebilirsiniz. Ancak burda da yine süre var. Eski hale getirme kurumuna başvurabilmeniz için hastaneden taburcu olup eve geçtiğiniz tarihten itibaren yine 2 haftalık sürede bu başvuruyu yapmanız gerekir. Size tavsiyem bu konulara hakim bir avukattan destek almanız yönünde olacaktır. Nitekim hukuk bilginiz olmadığı için tek başınıza bu kadar ayrıntının içinde kaybolur ve sonra telafisi olmayab hak mahrumiyetleri yaşayabilirsiniz.
Eşinizin imza atması eşinizi bağlar sizi değil. Siz herhangi bir imza atmamışsınız ve doğru karar vermişsiniz. Zira o imza muhtemelen temyizden vazgeçme dilekçesine ilişkin bir imzaydı. 28 temmuzda eve geldiyse hala temyiz süreniz bitmemiş. Daha 11 gününüz var. Maddi durumunuz yoksa yaşadığınız ilçedeki baroya gidip size avukat atanmasını talep edebilirsiniz. Siz Hiçbir ücret ödemezsiniz avukata. Ama durumun acil olduğunu muhakkak belirtin ki süre kaçmasın. Hiç olmadı adliye çevresinde arzuhalciler oluyor. Tabii tasvip etmiyorum bu işi hukuk bilgisi olmayanların yapmasını ama onlara da gidebilirsiniz dilerseniz. Kendinize güveniyorsanız siz de internetten boşanma istinaf dilekçesi şeklinde araştırıp kendinize uyarlayıp bir temyiz dilekçesi yazabilirsiniz. Tercih sizin..Tebligat bana 28 temmuzda gelmis o tarihten 2gub once ben taburcu oldum babamgilde kalmaya basladim toparlanana kadar. Ama imzayi o ben hsatanedeyken atmis sirf budurumda temyize gidemeyim tebligattan da haberim olmasin o sure farkinda olmadan dolsun diye. Avukat tutmak icin hucbir durumum yok. Temyize basvurmak icin direkt olarak mahkemeye gidip dilekce yazamazmiyim saygisizlik ve seviyesizlesmeden bu durumu lehime olarak halletmek istiyorum
Baroya basvururken ailemin maddi durumu etkilemez degilmi? Benim hicbir gelirim yok fakat anneminde babaminda kendine ait evi arabasi ve emeklilihi var ikiside ayrilar ama. Ben ailem duysun istemiyorum sessizce halletmekten baska carem yok onlar duyarsa olay buyur ve cocujlarim yipranir. Dilekcede mahkeme masraflari kocata aittir yaziyordu. Istinaf masraflari bana ait mi olur ve temyize basvurma bedeli ortalama olarak nekadardirki. Dugunde takilan tum takilarimi da aldi onlar olsa bu tarz endiselerim de olmazdi. Benim icin en onemli olan cocuklarimin velayeti ve onlari yetistirebilmem icin masraflarini karsilayacak bi miktar nafaka odesin yeter fazlasinda gozum yok.Eşinizin imza atması eşinizi bağlar sizi değil. Siz herhangi bir imza atmamışsınız ve doğru karar vermişsiniz. Zira o imza muhtemelen temyizden vazgeçme dilekçesine ilişkin bir imzaydı. 28 temmuzda eve geldiyse hala temyiz süreniz bitmemiş. Daha 11 gününüz var. Maddi durumunuz yoksa yaşadığınız ilçedeki baroya gidip size avukat atanmasını talep edebilirsiniz. Siz Hiçbir ücret ödemezsiniz avukata. Ama durumun acil olduğunu muhakkak belirtin ki süre kaçmasın. Hiç olmadı adliye çevresinde arzuhalciler oluyor. Tabii tasvip etmiyorum bu işi hukuk bilgisi olmayanların yapmasını ama onlara da gidebilirsiniz dilerseniz. Kendinize güveniyorsanız siz de internetten boşanma istinaf dilekçesi şeklinde araştırıp kendinize uyarlayıp bir temyiz dilekçesi yazabilirsiniz. Tercih sizin..
Tabi muhtarlığa gidip tebligatı alın. Dilekçeyi yazan kişiye yardımcı olucak bilgiler var orda dosya numarası karar numarası tebliğ tarihi vs gibi. Hayır etkilemez aileniz değil siz başvuruyorsunuz baroya. Sizin hiçbir gelirinizin olmaması tek kıstas burda.Baroya basvururken ailemin maddi durumu etkilemez degilmi? Benim hicbir gelirim yok fakat anneminde babaminda kendine ait evi arabasi ve emeklilihi var ikiside ayrilar ama. Ben ailem duysun istemiyorum sessizce halletmekten baska carem yok onlar duyarsa olay buyur ve cocujlarim yipranir. Dilekcede mahkeme masraflari kocata aittir yaziyordu. Istinaf masraflari bana ait mi olur ve temyize basvurma bedeli ortalama olarak nekadardirki. Dugunde takilan tum takilarimi da aldi onlar olsa bu tarz endiselerim de olmazdi. Benim icin en onemli olan cocuklarimin velayeti ve onlari yetistirebilmem icin masraflarini karsilayacak bi miktar nafaka odesin yeter fazlasinda gozum yok.
Kendime ait birtek kürdanım bile yok hicbir gelirimde evde el isi yaparak harclihimi cikariyorumTabi muhtarlığa gidip tebligatı alın. Dilekçeyi yazan kişiye yardımcı olucak bilgiler var orda dosya numarası karar numarası tebliğ tarihi vs gibi. Hayır etkilemez aileniz değil siz başvuruyorsunuz baroya. Sizin hiçbir gelirinizin olmaması tek kıstas burda.
Feragatin iptali davası açabilirsiniz kesinleşme olduysa bile. Tabi teknik bir konu detayları var. Sizin durumunuz ikrah sebebiyle feshe girer. Dosya kesinleşti mi?Merhabalar benim bir derdim var 3 ay once mahkememiz goruldu bosandik esim anlasmali bosanma icin bana imza attirdi atmazsan cocuklarin yuzunu bile goremezsin seni rezil ederim dedi bende cocuklarim icin attim. Dilekcede nafaka mal varlihi zinet talebinde bulunmayacagim ve cocuklarin velayeti babada kalacak ve mahkeme masraflarin kocaya aittir diye 3 tane madde yaziyordu. Mahkemeden sonra karar kesinlesmesi icin 2 hafta sonra gelin imza atin dediler ben gitmedim esim gecen hafta gitmis atmis ben simdi ameliyat oldum ben hastanedeyken eve tebligat gelmis ama yokum diye bildiri kagidi asmislar. Ben temyize basvurmak istiyorum. Esim zorluk cikarirsan seni ahlaksizlikla suclarim diyor. Ben oyle bisey asla yapmadim asil yapan kendisi ben disardan okuyorum diye sucladi facedeki acikogretim sayfasinda bilgi amacli gorusmemi ve internetten kitap aldihim kisiyi ile aramda bursey olduhunu idda ediyor gec saatteki whats app gorusmelerini falan delil saydiririm diyor ama alisveris yaptigim kisiler saat 11 12arasi musaitler diye o saatte iletisime gecoyordum mecburen o da onlari kotu anlama cekiyor. Simdi ben ne yapmaliyim. Bunlar gercekten beni haksiz saymaya yetermi temyize basvurdugumda muhtemelen bunlari ortaya dokecek cocuklarimi ve velayeti alabilirmiyim temyize nasil basvurabilirim?
Yarın ilk iş tebligatınızla birlikte baroya gidip durumunuzu anlatın. Sürenizin kısıtlı olduğunu bildirin ki avukat görevlendirmesi ivedilikle yapılsın. Dosya adli yardım talepli olduğu için hiçbir ücret ya da masraf ödemeyeceksiniz..Insallah barodan hemen sonuc alirim surem dolmadan
Feragatin iptali davası açabilirsiniz kesinleşme olduysa bile. Tabi teknik bir konu detayları var. Sizin durumunuz ikrah sebebiyle feshe girer. Dosya kesinleşti mi?
Insallah barodan hemen sonuc alirim surem dolmadan
Dosya üzerinden karar verir temyizde en iyisi temyizde feragatin irade sakatlığı nedeniyle iptal olunması gerektiği ve deliller sunulmalı. Talep reddolsa bile ayrı bir dava ya da yeniden boşanma davası açabilir ama bununla kalmaz tabi. Ayrı dava açarsa yani feragatin iptalini isterse farklı, yeniden boşanma davası açarsa ayrı süreç işler. Yeniden boşanma davası açarsa feragatin ikrah ( tehdit, hakka yönelik saldırı nedeniyle ) sebebiyle feshi incelenir ve ona göre yargılamaya devam edilip edilmeyeceği karara bağlanır. Bu durumda temyiz sonucu beklenmeden feragatin feshi davası için ayrı dava açmak mantıklı. Lehe kararı alıp temyiz dosyasına sunmak işlemi hızlandırır.Eldeki tüm silahlarla saldırmak gerekli.kesinleşmemiş adam gidip kalemden tebliğ almış hanımefendiye de eve tebliğ edilmiş 28 temmuzda
bence biraz teknik yazmışsın kafası karışabilir
Dosya üzerinden karar verir temyizde en iyisi temyizde feragatin irade sakatlığı nedeniyle iptal olunması gerektiği ve deliller sunulmalı. Talep reddolsa bile ayrı bir dava ya da yeniden boşanma davası açabilir. Ayrı dava açarsa yani feragatin iptalini isterse farklı, yeniden boşanma davası açarsa ayrı süreç işler. Yeniden boşanma davası açarsa feragatin ikrah ( tehdit, hakka yönelik saldırı nedeniyle ) sebebiyle feshi incelenir ve ona göre yargılamaya devam edilip edilmeyeceği karara bağlanır. Bu durumda temyiz sonucu beklenmeden feragatin feshi davası için ayrı dava açmak mantıklı. Lehe kararı alıp temyiz dosyasına sunmak işlemi hızlandırır.Eldeki tüm silahlarla saldırmak gerekli.
Baskıyla feragat ettiğini ispatlaması gerekli. Elde delil var mı?
Teknik yazmamaya çalıştım elimden gelen bu oldu. Kendim okusam kafam karışır o derece yani.
Ortada feragat yok. zaten karar kesinleşmemiş, temyiz edebiliyor hanımefendi yani.Dosya üzerinden karar verir temyizde en iyisi temyizde feragatin irade sakatlığı nedeniyle iptal olunması gerektiği ve deliller sunulmalı. Talep reddolsa bile ayrı bir dava ya da yeniden boşanma davası açabilir. Ayrı dava açarsa yani feragatin iptalini isterse farklı, yeniden boşanma davası açarsa ayrı süreç işler. Yeniden boşanma davası açarsa feragatin ikrah ( tehdit, hakka yönelik saldırı nedeniyle ) sebebiyle feshi incelenir ve ona göre yargılamaya devam edilip edilmeyeceği karara bağlanır. Bu durumda temyiz sonucu beklenmeden feragatin feshi davası için ayrı dava açmak mantıklı. Lehe kararı alıp temyiz dosyasına sunmak işlemi hızlandırır.Eldeki tüm silahlarla saldırmak gerekli.
Baskıyla feragat ettiğini ispatlaması gerekli. Elde delil var mı?
Teknik yazmamaya çalıştım elimden gelen bu oldu. Kendim okusam kafam karışır o derece yani.
Temyiz eder her halde de yargılama esnasında feragat edilmiş olarak anladım ben. Biliyorsun feragat bağlar.zaten taraflar feragat etmemiş sadece gerekçeli karar tebliğ edilmiş ikisine de hala temyiz edebilir
Ziynet eşyası alacağımdan, tazminat hakkımdan feragat ettim dememiş mi? Konuyu eksik okudum galiba.İşte
Ortada feragat yok. zaten karar kesinleşmemiş, temyiz edebiliyor hanımefendi yani.
Ziynet eşyası alacağımdan, tazminat hakkımdan feragat ettim dememiş mi? Konuyu eksik okudum galiba.