Dövme ve Koca Engeli

Bir seyı merak ettım.. Dinen yazdınız ya hanı.. dovme yaptıran cehenneme gider dıyen birileri var diye.. Benimki sadece merak.. Peşin hukumle mı yargıladınız yoksa oyle bır sey olmadığını bildiginız için mi yorum yaptınız
Ne sorduğunuzu pek anlamadım anladığım kadarıyla cevap vereyım
dini boyutuna az çok baktım kv ye göre abdestsiz cehennemlik ve lanetlisin benim araştırıp edindiğim bilgi piercing yaptırmak gibi mekruh abdestsiz olma durumu yok

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.
ben tesettürlüyüm dövmem de var evlendikten sonra yaptırdım benim dövmem görünen bir yerde çokta minimal sayılmayacak fakat küçük bir dövme..ben dövmeyi yaptırırken eşimin adını da bir köşeye yaptırdım politik olarak :D tuttu mu tuttu alıştılar ses etmediler:D:D

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.

Eşiniz klasik, değişime karşı olan birisi sanırım.

kuş-dövmeleri-36.webp buna benzer

Neden istemediğini sordunuz mu? Benim eşim de dövme yaptırmayı çok ama çok istiyordu, ben de hiç karışmadım çok istiyor içinde kalmadın diye, bir de ben de severim zaten dövmeleri, herneyse yaptırdı ve bir hafta sonra "ben bunu birkaç sene sonra sildiririm " demeye başladı :DDD siz de iyi düşünün derim, insan sıkılabiliyor..

Ne sorduğunuzu pek anlamadım anladığım kadarıyla cevap vereyım
dini boyutuna az çok baktım kv ye göre abdestsiz cehennemlik ve lanetlisin benim araştırıp edindiğim bilgi piercing yaptırmak gibi mekruh abdestsiz olma durumu yok
Tesekkurler.. Piercing için yazacagım tek şey abdest alırken su gecme lı delinin yerden... Tıpkı kulagımızdakı kupe gıbı... Evet kayınvalıdenız bır yerde haklı abdest olmuyor.. Bılmeden yaptırdı dıyelım.. Sildirmeli.. Cesareti yok dıyelım.. Tovbe edıp bır daha yaptırmamak uzere af dilemeli Allahtan....
Dovmenın vs dini boyutu budur.. Kabul eder Etmez kişiye kalmış.. Hesabını ben almayacağım sonucta...
Tesekkur ederım yorumuma cevap verdiginiz için..

Burda mesele benim bedenim benim kararım olayı değil ki!
Elmayla armutu karıştırmamak gerekiyor.
Senin vücudunda sonradan yapılan bir şey Görüntü olarak eşini olumsuz etkiliyorsa,tasvip etmiyorsa onun da rızasını alarak yapmalısın.Nasıl ikna edeceğin konusunu biz bilemeyiz.Sonuçta eşinin karakterini sen bilirsin.

Bana kalırsa eşine bunu ne kadar çok istediğini göstermelisin.Benim dövmem var,bekarım ve sildirmek istiyorum hiç güzel olmadı dediğimde sevgilim dövme çok sevmesine rağmen nasıl istersen deyip parasını bastırıp beni bir doktora götürdü.Ne yazık ki kendisiyle 2 seans süresi çıkabildik dövmem tamamen silinmeden ayrıldık.Az daha dişimi sıkaydım iyiydi :KK45:

Karar vermiyor. Kesinlikle istemediğini söylüyor. istersen tabii ki yaptırabilirsin, benim istemediğimi bile bile, aramızda soğukluk olacağını bile bile yaptıracaksan bu senin kendi tercihin diyor. Karar benim de sonrası var
Neden istemiyor sevmediği için mi ?
Geçici Dövme yaptırın o zaman sizde akıp gider hem.

Erkekler evlenince kadının efendisi olduklarını düşünürler, kendileri ise evlenmekle hayatlarında hiçbişeyi ona göre uyarlamak istemezler

mesela sacınızı boyatırken de karısıyor hayır dıyor mu
ha sac boyası
ha dövme bı farkı yokta
sonucta sıze ait olan bırsey

hanı bır ucube resmı yaptırmadıkdan sonra korkunc korkunc
ne olabılır kı
bende bılegımın ıcıne kızımın ısmını yazdırmak ıstıyorum guzel bırsey gorursem yaptırcam

Senin bedenin kocan ne karışır ne demek yahu. Elbette karışır. Iyi madem eşin fikrini önemsemeyelim herkes dilediğini yapsın vücuduna.Beğenmiş beğenmemiş ne fark eder. Mesela benim kocam hacı yağı ile saçını şekillendirsin, saçlarının kenarını da kazıtsın, altın kolye de taksın, bir de çizgili takım elbise. Oh mis valla. Keko gibi dolaşır ortalıkta. Ben de hiç ses çıkaramam çünkü onun tarzı, onun seçimi, onun bedeni. Yok öyle dünya. Bir Keko ile evlenmek istesem öyle yapardım. Sonradan bana sormadan fikrimi almadan tarzını tipini değiştiremez. Gayet de karışabilir eşler bu durumda. Şayet eşiniz vücutta dövmeden hoşlanmıyor ise gayet de fikrini sormak, önemsemek durumundasınız. He sizinle evlenirken dövmeniz var ise elbette sorun yok. Ancak onunla birlikteyken kalıcı bir değişiklik yapacaksanız elbette fikri sorulmalı. Belki iğreniyor dövmeden. Belki sevişmek istemiyor dövmeli bir kadınla. Nasıl bu kadar atıp tutuyorlar bu hususlarda ben anlamıyorum. Bir arkadaşım kınadan nefret ederdi dokunamazdı bile. Bunu da eşine belirtti. Kadın şimdi benim kararım diye kına ile dövme mi yaptırsın. He isterse yaptırabilir ama o arkadaş asla dokunmaz kadına. Takıntısı bu ne yapacaksın.

Eşim yapay sarışınlıktan hiç hoşlanmaz. Ben de sevmem gerçi ama "benim saçım sana ne" deyip de sarıya boyatmam. Ulan sevgiliyken kırk takla atıyorsunuz "acaba neyden hoşlanır nasıl güzel görünürüm gözüne" diye. Evlenince karışamaz istediğimi yaparım. Yahu evliliğin manası ne acaba? Elbette eşler birbirinin fikrini, beğenisini önemsemeli. Asla boyun eğmem diye diye Mahmut abi oldu bütün kadınlar. Boyun eğmek de değil bu ayrıca. Eşinin fikrini önemsemek. Neyse sakinim ben. Konu sahibi siz burada yazılanlara aldırmayın eşinizinle ortak noktada buluşmaya çalışın.

Senin bedenin kocan ne karışır ne demek yahu. Elbette karışır. Iyi madem eşin fikrini önemsemeyelim herkes dilediğini yapsın vücuduna.Beğenmiş beğenmemiş ne fark eder. Mesela benim kocam hacı yağı ile saçını şekillendirsin, saçlarının kenarını da kazıtsın, altın kolye de taksın, bir de çizgili takım elbise. Oh mis valla. Keko gibi dolaşır ortalıkta. Ben de hiç ses çıkaramam çünkü onun tarzı, onun seçimi, onun bedeni. Yok öyle dünya. Bir Keko ile evlenmek istesem öyle yapardım. Sonradan bana sormadan fikrimi almadan tarzını tipini değiştiremez. Gayet de karışabilir eşler bu durumda. Şayet eşiniz vücutta dövmeden hoşlanmıyor ise gayet de fikrini sormak, önemsemek durumundasınız. He sizinle evlenirken dövmeniz var ise elbette sorun yok. Ancak onunla birlikteyken kalıcı bir değişiklik yapacaksanız elbette fikri sorulmalı. Belki iğreniyor dövmeden. Belki sevişmek istemiyor dövmeli bir kadınla. Nasıl bu kadar atıp tutuyorlar bu hususlarda ben anlamıyorum. Bir arkadaşım kınadan nefret ederdi dokunamazdı bile. Bunu da eşine belirtti. Kadın şimdi benim kararım diye kına ile dövme mi yaptırsın. He isterse yaptırabilir ama o arkadaş asla dokunmaz kadına. Takıntısı bu ne yapacaksın.

Eşim yapay sarışınlıktan hiç hoşlanmaz. Ben de sevmem gerçi ama "benim saçım sana ne" deyip de sarıya boyatmam. Ulan sevgiliyken kırk takla atıyorsunuz "acaba neyden hoşlanır nasıl güzel görünürüm gözüne" diye. Evlenince karışamaz istediğimi yaparım. Yahu evliliğin manası ne acaba? Elbette eşler birbirinin fikrini, beğenisini önemsemeli. Asla boyun eğmem diye diye Mahmut abi oldu bütün kadınlar. Boyun eğmek de değil bu ayrıca. Eşinin fikrini önemsemek. Neyse sakinim ben. Konu sahibi siz burada yazılanlara aldırmayın eşinizinle ortak noktada buluşmaya çalışın.
Erkek egemenliğinden nefret ederim asla kabul etmem ama bu öyle degil cok doğru yazmissiniz bu egemenlik değil istee ayırt edemiyorlar karışamaz da şu bu evlenmeyin niye evleniyorsunuz canım.tabiki herşeye karışmasınlar ama buda normal yani bazı hanımlar sallıyor bncede .)

Valla böyle düşünen bi benim sanmıştım.

Back
X