Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebek konusunda aşırı hassas olduğumu ve ne kadar zor kabullendiğimi ve bu kabullenmede onun baba olmayı bu kadar istemesinin çok büyük payı olduğunu biliyor. Altı yıldır beraberiz. Beni çok iyi tanıyor. Bu durumda ne kadar canımın yanacağını ve neler yapabileceğimi biliyor. Ama gitti ergen gibi kıyafetleriyle duşa girdi. Sanırım zatürre olana kadar ıslanmayı planlıyor. Bu şekilde kaçmasına kızıyorum. Ya sadece yanıma uzansaydı ve hiçbir şey söylemeden tavana baksaydık da yeterdi
Herkesin aciyi yasama aciyla basetme tavri baskadir. Ergenlik degil, suanda o da sadece basetmeye çalışıyor

Ya sonra ? anne baba vefat ettikten sonra ? hem de turkiye gibi ortadogu ulkesinde ? sinifinda down sendromlu cocuklari istemeyen karaktersiz velileri izlemediniz mi tv de ?
O otizimliydi. Ama gereksiz insanlar saglikli insanla bile uğrasiyor herşeyi düzgün olanin garantisi yokki.
Akıl saģliği kimin normal ki.. sadece masum bi insan dunyaya gelmekle suçlu olsun.
Coğu fizyolojik skntısı gozukmesede ruhsal olarak akillarini kullanamiyorlar zaten.
Down sendromlu olmayan kać evlat kac insan oldurüldü.. sen zarar vermiyorsun ama başkalari veriyor istese de coğu kişi koruyamiyor kendini ya da evladini. Biz herseye yetemiyoruz toplumlar ancak bir olursa duzelir birseyler.
Bana göre kavgali işkenceli bi evde buyüyen bir cocukta cok tehlikelidir ilerisi icin mesela.. onun aldiği yaralar tamir edilmesse cok daha buyuk hasarlar aćar toplumda..
Ve buna senin kizin benm oglum denk gelmeyeceği ne malum..

Son düzenleme:
Hacca gidiyor bir de sevap kazanacak ! Yaziklar olsun. Sorsan müslüman. Rabbena hep bana.

Eşin dahi seni eziyor. Allah bize akıl verdi sorgulamamiz icin.

Bir an once aklini basina toplayip bosanmani diliyorum. Eşin seni eziyor dahasi senin gibi genc ve zayif bir kizcagizin zihinsel engelli birine bakmasi reva degil. Ucurumun kiyisindasin. Gencligin guzelligin gitmek uzere. Yanlis yoldasin kuzum. Bu evlilik degil. Senin iyi niyetini suistimal edecekler. Hemen boşan.
😔 en önemliside annem gel diyor çocuk düşünme diyor düşünmüyorum zaten hiç kolay değil o kadar zor ki

önemli olan annelerin çocuklarına ne olduklarını hissettirmeleri. akıllı evlatlarına bile gerizekalı hissettiren anneler var.
her annenin evladı kendine özel ama her anne anneliği becerebiliyor diye bir kural yok. sıkıntılı durumlarda anneyle çocuk destek almalı.
aslında desteğe ulaşmaları kolay olsa.
ister down sendromlu normal farketmez mutlu anne komplekssiz özgür çocuk yetiştirir.

• Beğen
Reactions: H M
Haklisiniz ama bilmiyorum 😔 ben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki
Ben bakmam demek te çok doğru değil bence.
Böyle bir durum varken umre ziyaretini yapmayabilirler aslında, Rabbim görüyor sonuçta.
Hadi umreye gitmeyebilirler de, ya kendilerine birşey olsa görümcenizin hali harap anlaşılan.
Bu konuda yükün büyük kısmını eşiniz almak zorunda, ya beraber bakacaksınız ya da size yardımcı birini bulacak bu süreçte.
Evet zor, kimse kimsenin yükünü kaldırmak zorunda da değil belki ama ya bu insanların hayatı.
Düşününce, eli kolu aklı sağlam size mi üzüleyim yoksa hiçbir şekilde hiç bir ihtiyacını göremeyen görümcenize mi?
Umre bu durumda zaruri değil bence.

😔 en önemliside annem gel diyor çocuk düşünme diyor düşünmüyorum zaten hiç kolay değil o kadar zor ki
Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmalisin. Kadinin ici kan agliyordur.

Yaşıtlarin test çözüyor, universiteye basladi, gelecek kurgusu yapiyor. Bir hiç ugruna hayatini mahvetme.

Şöyle dusun bitanem, annenin de bakima ihtiyaci olacak. O zaman annenin yanina gidemeyeceksin. Eşin musade etmeyecek bakima muhtac görümcen yuzunden.

Ahhh 10 yil once senin yasinda olmak icin nelerimi vermezdim. Ucuruma yuvarlaniyorsun.

Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmasin. Kadinin ici kan agliyordur.

Yaşıtlarin test çözüyor, universiteye basladi, gelecek kurgusu yapiyor. Bir hiç ugruna hayatini mahvetme.

Şöyle dusun bitanem, annenin de bakima ihtiyaci olacak. O zaman annenin yanina gidemeyeceksin. Eşin musade etmeyecek bakima muhtac görümcen yuzunden.

Ahhh 10 yil once senin yasinda olmak icin nelerimi vermezdim. Ucuruma yuvarlaniyorsun.
Ya o bakıma muhtaç sizin evladınız olsaydı?

ikili teste güvenmem ama cvs testi bir tarama testi değildir güvenilirliğini bilmiyorum umarım Rabbim korktuklarınıza uğratmaz. unutmayın o bebek doğunca bu uzulduklerınıze uzuleceksınız.

Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmalisin. Kadinin ici kan agliyordur.

dindar insanlar yardıma muhtaç birine el uzatarak ne kadar sevap kazanacaklarını da biliyorlardır bence. dinimiz bu ve bunun gibi yardımlaşmalar için esasen insanları teşvik eden güzel bir dindir.

Çekik gözlü minik erkek adam dediğinizde bebeğinize duygusal olarak bağlandığınızı anladım..Ben de etkilendim bu sozunuzden..Hayalimde canlandı hatta..
Son karar sizin iyice düşünmelisiniz..Ama burda söz konusu edilen birkaç noktaya değinmek istiyorum..Ekonomik durumunuz iyi bu nedenle eğitimine bakımına gereken özeni gösterirsiniz..İlerde siz ölürseniz(Allah korusun) ne olur konusuna gelirsek..Şimdiden bunları düşünmek doğru mu..Şu dünyada bizim ne olacağımız belli mi...Nice tanıdığım ailelerin çocukları kazalar sonucu yatağa bağlı kaldılar..Konjenital hastalıkları olanlar var..Onlar ne yapacaklar..Ama ben bastan bunu önlemek istiyorum diyorsanız ona da bir şey diyemem..Umarım her şey gönlünüzce olur..Dogurursanız da inşallah çocuğunuzla mutlu bir yuvanız olur

o benim meselem olurdu. Kardesimin eşi bakmak zorunda degil.

Dünya sizin veya benim etrafimda dönmuyor. Kendi down sendromlu cocugum icin baskalarinin hayatlarini mahvetmezdim.
Siz hayatta olmadığınız da sizin sorununuz olacak bir durumunuz yok malesef, ölümsüz olduğunuzu düşünmüyorsunuz heralde.
Evet dünya sadece bizim etrafımız da dönmüyor, bize muhtaç insanlar olabilir etrafımız da, banane bakmam, doğurmasalardı mı diyeceğiz, herkes anne karnında öğrenmiyor sıkıntı olup olmadığını.
Ve hiç bir anın garantisi yokken, insanların kendi ve evlatlarının sağlıklarının garanti belgesini almış gibi davranmaları acı.
Ömrü el verdiği ve gücü yettiği sürece, bakıma muhtaç evlatların anneleri babaları tarafından bakılmaları taraftarıyım, ama bu insanların yardıma ihtiyaçları olduğu gerçeğini değiştirmiyor, herkesi kaderine terkedelim, özel günlerde de çığırtkanlık yapıp, sosyal medya hesaplarında duyar kasalım.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Haklisiniz ama bilmiyorum 😔 ben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki
şöyle düşünün sizin kardeşiniz için eşiniz bunları söylese, düşünse; ağırınıza gitmez mi ? bu nasıl evlilik demez misiniz ?
evlenince insanlar bir tek kadın ve adamla değil, aileleriyle de evleniyor. en avrupai dediğimiz toplumlarda bile var ailelerin evlilikle beraber iç içe olmaya başlaması.

diyelim ki görümceniz doğuştan bakıma muhtaç, sizin başınıza kaldı bakmanız için şu anda da. siz yarın bir kaza geçirseniz ve yatalak kalsanız ve görümceniz sağlıklı olmuş olsa..? bunların hepsi ihtimal ama aynı şekilde onun bir süre size bakmayacağını, bunu istemediğini düşünün ?

anladığım kadarıyla kv ve kp hacca gidiyor ve o sürede ilgileneceksiniz siz. çocuklarının böyle bir problemi var diye neden gidemesinler ? iç dünyalarında ne yangınlar var ve belki de Allah'a yakınlaşıp diledikleri bir ibadeti yerine getirip biraz olsun mutlu hissetmek istiyorlar.

Sadece yazıyorum yorumsuz Arkadaşıma doktorlar down sendromu ve bir bacagı kısa demişler hamileyken.. Şuan çok başarılı ilkokula giden saglıklı bir kızı var
Arkadaşım biopsi biopsi. Test değil yapılan. Bi okuyun da ona göre yazın. İhtimal yok yani. Tanı kesin.

Siz hayatta olmadığınız da sizin sorununuz olacak bir durumunuz yok malesef, ölümsüz olduğunuzu düşünmüyorsunuz heralde.
Evet dünya sadece bizim etrafımız da dönmüyor, bize muhtaç insanlar olabilir etrafımız da, banane bakmam, doğurmasalardı mı diyeceğiz, herkes anne karnında öğrenmiyor sıkıntı olup olmadığını.
Ve hiç bir anın garantisi yokken, insanların kendi ve evlatlarının sağlıklarının garanti belgesini almış gibi davranmaları acı.
Ömrü el verdiği ve gücü yettiği sürece, bakıma muhtaç evlatların anneleri babaları tarafından bakılmaları taraftarıyım, ama bu insanların yardıma ihtiyaçları olduğu gerçeğini değiştirmiyor, herkesi kaderine terkedelim, özel günlerde de çığırtkanlık yapıp, sosyal medya hesaplarında duyar kasalım.

benim bir anlamadığım da şu: bu insanlar çocukları hasta diye diledikleri ibadeti yapmak için gidemezler mi yani ? çocuklarını o süre için güvendikleri birine emanet edip ki en çok oğullarına ve gelinlerine güvenebilirler, hacca gitmeleri suç mu ? hayat bu kadar da tek yönlü olmamalı.

özlem kaymaz'ın tedx konuşmasını dinleyin derim böyle düşünenlere. bir anne baba çocuğunun böyle özel bir durumu için kendini eve kapatmak zounda değil. ve eğer "aile"olunuyorsa yeri gelince herkes bir ucundan o anne babaya destek olmalı. gelin, gelin gibi, evlat da evlat gibi.

hasta çocuğu olan onun başında otursun mantığı ancak içi nefretle dolu bir beyinden ve kalpten çıkabilir bana göre.

ve yardımseverliği dünyaya nam salmış ülkemin, ırkımın bunları konuşur hale gelmesi benim için içler acısı.

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.

bende özel bir çocuk annesiyim.
gerçekten süreç zor ve meşakkatli
allah yardımcınız olsun.

Çok zor bir karar. Size sabır diliyorum.
Fakat bizim ülkemizde bırakın down sendromlu çocuğu kilolu çocuğun bile yeri yok. Çocuklar ve onları yetiştiren veliler o kadar acımasız ki.
Engelli kuzenim o kadar zorluklar çekti ki. Bulaşıcıdır diye parka mı sokmadılar,restauranttan mı kovmadılar.
O işler bizim ülkede olacak iş değil çok üzgünüm.
Karar sizin. Yüreğinize ferahlık dilerim.

Anne babalar ölümsüz olmadigi icin dunyaya zihinsel engelli cocuk getirmek korkunc bir hata.

Baskalarinin cahilligi yuzunden kariyerden, ideallerden, mutluluktan vazgecmeye deger mi ?

Dogurmasaydi! Davranislarin sonuclari vardir. Ona buna guvenerek evlat sahibi mi olunur.
Ortadogu batakliginda taciz ve tecavuz siradan.

Öldün gittin mezarinda rahat rahat yat. O zihinsel engelli garibim de tecavuze ugrasin. E ben ne yapayim Allah boyle istedi imtihan dunyasi de gec. Azicik vicdan yahu.

Kimse kimseye de katlanmak zorunda degil. Dunyaya çile cekmeye gelmedik.

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.

Zor bir durum. Allah yardımcın olsun. Ancak, sağlıklı doğan çocukların da garantisi yok. Çok sağlıklı doğan bir çocuk mesela 3 yaşından sonra Otizm yaşayabiliyor.

Ama karar senin ve eşin. Her şeyi düşünüp karar vermelisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X