Öyle ama bırakalım annesi karar versin bir ömür boyu kolay değil benimde başıma gelebilir Allah korusun kayınvalidemin bir kızı var engelli Allah brnden once Alsin canini bu dunyaya birakmasin diyor hem zihinsel hemde bedensel engeli var 35 yıl sırtlarında taşımışlar çocuk gibi mesela benim eşime daha önce engelli ablası var annesi babası ölürse benim kızımmi bakacak diye kız vermemişler benim bir eltim var eşimin abisi ile evli teyze çocukları ikiside akraba evliliği yapmışlar çocukları sağlıklı ama kadın direk benim yüzüme ben bakmam diyor bu yaz hacca gitme ihtimalleri var ben 20 yaşına daha bu ay gireceğim çocuğum yok 5 buçuk 6 Aylık da evliyim 35 yaşında ki engelli görümceme bakacak kimse yok kim bakacak tabi ki ben bu kadar vicdansız olamam zor diyorum ya yaşamayan bilemez 35 yaşındaki görümcemin sabah akşam altını temizleyip sırtımda tasiycam kolaymı değil kınamak istemiyorum hor da göremem benim yarinimin garantisi yok bir anne için bu durum çok zor gerçekten kararını kendi vermeli
Içim acidi yazdiklarini okudugumda.
Akraba evliligini kinadigimda taşlandim, elestirildim.
Birtanem daha 20 yasindasin. Neden etrafinda sana dur yapma evlenme bu adamla diyen olmadi? Beni de seneler once biriyle tanistirmislardi. O kadar yakisikli bir beyfendiydi ki. Ustelik egitimli, kariyerliydi. O yaşa kadar evlenmemesine imkan yoktu. Araci kisiye defalarca sordum en sonunda down sendromlu bir abisi var dedi. Megerse cevresinde hicbir kiz bu yuzden evlenmek istememis. Anne ve baba cok yaslanmis. Bu adam da gencliginde cok kizla takilmis. Aslinda evlilik dusunmuyormus da erkek kardesini kesinlikle bakim evine veremezmis.
Yuz yuze geldigimizde çay içerken surekli kadinlar icin calisma hayatinin zor oldugunu ve kendisiyle evlenirsem calismama gerek kalmayacagini maddi manevi tum beklentilerimi karsilayacagini soylerdi.
Bu arada 45 yasindaki abisi ile ilgili sorular sordugumda - bilmiyormus gibi yapardim ozel durumunu - konuyu degistirirdi. Annem ile konustugumda cok kizdi derhal bitir dedi. Bitirdim. Adam tam bir şeytandi.
En samimi arkadasim adi Ayse olsun. Ayse 36 yasinda. Evlenmek anne olmak istiyor. Yuksek lisansini yarida birakmak zorunda kaldi. Downsendromlu kizkardesi var. Talipleri birlikte yasamayi kabul etmiyor. Bir bakimevini de kendisi kabul etmiyor.
Anne babalar niye boyle bencil ? Diger cocuklarinin hayati karartiliyor ?
Sen 20 yasindasin universite oku. Konserlere git. Baskalarinin hatalari seni baglamaz canim benim.
Realistik dusunmuyorlar. Anne baba vefat ettikten sonra ortada kalan down sendromlular var. Gecen sene down sendromlu 22 yasinda bir cocuk 3 kisinin tecavuzune ugramisti. Kan beynime sicradi adeta , o 3 kisi yanimda olsa bogabilirim.
Sevimliler. Saflar. Masum melekler. Sevgiye muhtaclar. Her an bir ömür boyu anne yaninda olamaz ki. Anne baba vefat ettikten sonra ne olacak ? Baska birine emanet etmek bencillik degil mi ? Hickimse hayallerinden ideallerinden baskasi yuzunden vazgecmek zorunda degil.