Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kardeşim down sendromlu. Nasıl bir sevda olduğunu anlatamam size, inanın kelimelerim yetmez. Ancak istemeyen bir annenin doğurmasına ısrar edemem asla. Çok iyi düşünün, sonuç olarak neye karar verecek olursanız olun hayırlısı olsun. Facebooktan down sendromlu bebeklerin aileleri için gruplar var oralara bakabilirsiniz isterseniz.
 
Allah içinize merhamet versin ne diyim. Hepimiz insanız. Ben de hamile kaldığımda bir çok tereddütüm vardı yeri geldi isyan bile ettim ama çocuğum sağlıklı doğdu çok şükür. Bu hanımefendinin suçu ne peki?
Merhametim olmasa dua etmezdim heralde konu sahibine değil mi?özellikle açıklamasını da ekledim
 
Aslında down sendromu belirli bir haftadan sonra oluşmuyor sonuçta döllenmeyle birlikte var olan bir şey. Bu yüzden benim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bebeği istemememin, keşke olmasaydı diye düşünmemin cezası olarak oluşan bir durum değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Tıbbi açıdan bilgim yok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.benim anlatmak istediğim şey isyan ve şikayeti bırakıp teşekkür ve duaya geçseniz daha pozitif olaylarla karışılacaksınız bizzat yaşadığım için söylüyorum
Ayrıca benim yiğenim için %100 down sendromlu demişti Dr un biri ama sapasağlam doğdu maşallah
Ben size doğurun da diyemem doğurmayın da sadece daha pozitif bakın hayata lütfen.
Allah yardımcınız olsun
 
Umarım kararınız hayatına son vermek olmaz bir başka bebeğin sapasağlam olacağının garantisini kimse veremez çünkü.Annenin hayati bir tehlikesi olmadığı halde sadece bir bebek daha istemediği için kürtaj olup hastalıktan kurtulmayamayan kaç kadın tanıyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun...
 
Kürtaja karşı değilim aslında ama artık içgüdü mü hormon mu bilmiyorum aldırayım en iyisi diye kestirip atamıyorum
Eşinizin ne düşündüğü de önemli.Bu konuyu sadece eşimle konuşup karar alırdım.Bu sayfada çok güzel fikirler veriliyor morel oluyor filan ama böle bir konuda düşünceleri okuyup kafamı karıştırmazdım herhalde.
 
allah yardimciniz olsun, cok zor durumda kalmissiniz.

ablamin 3. cocugu down sendromlu, suan 10 yasinda, konusamiyor, tuvalet egitimi yok, epilepsi var.

ve bu cocuk 3 ayliktan beri ozel hocalar, ozel egitimler aliyor. maddi durumlari cok cok iyi olsugu halde (fabrikalar, daireler dukkanlar) suan oturduklari ev bile hacizli,10 yildir onun egitimine resmen servet harcandi.

sabah 9 da okula goturuyor ablam, 3 e kdar okulda, oze egitim oldugu icin tabiki evlerine uzak bir yerde, ve ablam okula birakip eve donemiyor, o saate kadar okul cevresinde vakit gecirmek zorunda, cunku altini kirletebilir, epilepsi nobeti gecirebilir, acilen okulda olmasi gereken durumlar gelisebiliyor.

ablam uluslararasi bir firmada iyi bir pozisyonda calisiyordu, tabiki kariyerini birakmak zorunda kaldi cunku tum vaktini ona harcamasi gerekiyor.

onu seviyor mu cok seviyor, ama hamileyken ogrenmis olsaydi aldirir miydi? kesinlikle aldirirdi...

dogan yavrucak icin de cok zor, konusup derdinj anlatamamak, bu yuzden sinirli ve agrasif olmak...

cok iyi durumda olan down sendromlular tabiki var, ancak onca egitime ragmen bu sekilde olanlar da var.

allah gonlunuze gore versjn
 
Kim ne derse desin sen ve esin bu kararı ortak almalisiniz. Eğer dünyaya gelirse ikinizin de hayatı sonsuza dek değişecek. Maddi manevi ciddi bir yükün altına gireceksiniz. Ikiniz de buna hazi r misiniz? Öte yandan ufacık bir gülümsemeyle, küçücük öğrendiği bir şeyle bile sonsuz mutlu olacaksınız. Bu bambaşka bir sınav. Tabii down lı çocukların baska saglik problemleri de oluyor dr sunuz daha iyi bilirsiniz . Dr çevrenizin olması çocuğunuz icin avantaj olabilir bu anlamda. Çok ii düşünün.. .hayırlısı olsun inşallah.. .
 
Benim oğluma 5 doktor gezdim 2 si profesörcü hepsi down dedi.3 lı tes e down dedi. Ve sonuç down değil:) çok takılmayın testlere bence.keseden sivi alınıyor amniyosentez sıvısı o test yaptırdınız mi? Amniyosentez testi geçiyor. Çok iyi bir hastanede yatırırsanız hicbir zarar yok.ama deidgim gibi donanımlı bir hastane olacak.ben ankarada yaptırmıştm.kenimi bu fikse alıştırmak adına ve test bizi şok etti :) herşey down dedi.o test hayr down değil dedi. Doktorla bile yanılıyor yani.
 
gerçekten çok zor bir karar ve sabır diliyorum. benim bakış açım şöyle. elbette bilerek kimse bu durumda çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. fakat sağlıklı doğsa ve sonradan bir kaza, hastalık, vs ile bakıma muhtaç kalsa ? o zaman da o çocuğu atmak mım gerekecek ?
bunu sizi yargılamak için yazmıyorum; ne zaman böyle bir konu olsa etrafımda içimden bu geçiyor.
bence burası sadece kafanızı karıştırır. bu eşinizle başbaşa ve iç seslerinizi dinleyerek vermeniz gereken bir karar.
 
Öyle ama bırakalım annesi karar versin bir ömür boyu kolay değil benimde başıma gelebilir Allah korusun kayınvalidemin bir kızı var engelli Allah brnden once Alsin canini bu dunyaya birakmasin diyor hem zihinsel hemde bedensel engeli var 35 yıl sırtlarında taşımışlar çocuk gibi mesela benim eşime daha önce engelli ablası var annesi babası ölürse benim kızımmi bakacak diye kız vermemişler benim bir eltim var eşimin abisi ile evli teyze çocukları ikiside akraba evliliği yapmışlar çocukları sağlıklı ama kadın direk benim yüzüme ben bakmam diyor bu yaz hacca gitme ihtimalleri var ben 20 yaşına daha bu ay gireceğim çocuğum yok 5 buçuk 6 Aylık da evliyim 35 yaşında ki engelli görümceme bakacak kimse yok kim bakacak tabi ki ben bu kadar vicdansız olamam zor diyorum ya yaşamayan bilemez 35 yaşındaki görümcemin sabah akşam altını temizleyip sırtımda tasiycam kolaymı değil kınamak istemiyorum hor da göremem benim yarinimin garantisi yok bir anne için bu durum çok zor gerçekten kararını kendi vermeli

Içim acidi yazdiklarini okudugumda.
Akraba evliligini kinadigimda taşlandim, elestirildim.
Birtanem daha 20 yasindasin. Neden etrafinda sana dur yapma evlenme bu adamla diyen olmadi? Beni de seneler once biriyle tanistirmislardi. O kadar yakisikli bir beyfendiydi ki. Ustelik egitimli, kariyerliydi. O yaşa kadar evlenmemesine imkan yoktu. Araci kisiye defalarca sordum en sonunda down sendromlu bir abisi var dedi. Megerse cevresinde hicbir kiz bu yuzden evlenmek istememis. Anne ve baba cok yaslanmis. Bu adam da gencliginde cok kizla takilmis. Aslinda evlilik dusunmuyormus da erkek kardesini kesinlikle bakim evine veremezmis.
Yuz yuze geldigimizde çay içerken surekli kadinlar icin calisma hayatinin zor oldugunu ve kendisiyle evlenirsem calismama gerek kalmayacagini maddi manevi tum beklentilerimi karsilayacagini soylerdi.
Bu arada 45 yasindaki abisi ile ilgili sorular sordugumda - bilmiyormus gibi yapardim ozel durumunu - konuyu degistirirdi. Annem ile konustugumda cok kizdi derhal bitir dedi. Bitirdim. Adam tam bir şeytandi.

En samimi arkadasim adi Ayse olsun. Ayse 36 yasinda. Evlenmek anne olmak istiyor. Yuksek lisansini yarida birakmak zorunda kaldi. Downsendromlu kizkardesi var. Talipleri birlikte yasamayi kabul etmiyor. Bir bakimevini de kendisi kabul etmiyor.

Anne babalar niye boyle bencil ? Diger cocuklarinin hayati karartiliyor ?

Sen 20 yasindasin universite oku. Konserlere git. Baskalarinin hatalari seni baglamaz canim benim.

Realistik dusunmuyorlar. Anne baba vefat ettikten sonra ortada kalan down sendromlular var. Gecen sene down sendromlu 22 yasinda bir cocuk 3 kisinin tecavuzune ugramisti. Kan beynime sicradi adeta , o 3 kisi yanimda olsa bogabilirim.

Sevimliler. Saflar. Masum melekler. Sevgiye muhtaclar. Her an bir ömür boyu anne yaninda olamaz ki. Anne baba vefat ettikten sonra ne olacak ? Baska birine emanet etmek bencillik degil mi ? Hickimse hayallerinden ideallerinden baskasi yuzunden vazgecmek zorunda degil.
 
Bazen sanki cezalandırılıyormuşum gibi hissediyorum
asla böyle düşünmeyin.bu sadece bir imtihan. Allah herkesi birşeyle imtihan ediyor. kimini eşiyle, kimini maddiyatla, kimini sağlığıyla, kimini de evladiyla. herkes mutlaka birşeyle imtihan oluyor. dort dortluk hayati olan kimse yok.mesela benim oglumun da kalp kapakcigi bikuspit. kimine göre basit birşey gibi kalabilir ama öğrendiğimde anne yüreğiyle dünya başıma yikildi.

ama ben hep dua ederken allahım evladım hayirli bir insan olsun diye dua ederdim. sonra sağlıklı derdim. hatta doğum anında bile once hayirli insan olsun diye dua ettim. cunku sapasağlam olup da kötü bir insan olmak bence daha kötü.

demem o ki bu bir ceza değil sadece imtihan. evladiniz down sendromlu olmasa saglikli dogsa başka birşeyle imtihan yine olursunuz. bundan kacamıyoruz. lütfen ceza diye dusunmeyin. hakkınızda en hayırlısı olsun.
 
Içim acidi yazdiklarini okudugumda.
Akraba evliligini kinadigimda taşlandim, elestirildim.
Birtanem daha 20 yasindasin. Neden etrafinda sana dur yapma evlenme bu adamla diyen olmadi? Beni de seneler once biriyle tanistirmislardi. O kadar yakisikli bir beyfendiydi ki. Ustelik egitimli, kariyerliydi. O yaşa kadar evlenmemesine imkan yoktu. Araci kisiye defalarca sordum en sonunda down sendromlu bir abisi var dedi. Megerse cevresinde hicbir kiz bu yuzden evlenmek istememis. Anne ve baba cok yaslanmis. Bu adam da gencliginde cok kizla takilmis. Aslinda evlilik dusunmuyormus da erkek kardesini kesinlikle bakim evine veremezmis.
Yuz yuze geldigimizde çay içerken surekli kadinlar icin calisma hayatinin zor oldugunu ve kendisiyle evlenirsem calismama gerek kalmayacagini maddi manevi tum beklentilerimi karsilayacagini soylerdi.
Bu arada 45 yasindaki abisi ile ilgili sorular sordugumda - bilmiyormus gibi yapardim ozel durumunu - konuyu degistirirdi. Annem ile konustugumda cok kizdi derhal bitir dedi. Bitirdim. Adam tam bir şeytandi.

En samimi arkadasim adi Ayse olsun. Ayse 36 yasinda. Evlenmek anne olmak istiyor. Yuksek lisansini yarida birakmak zorunda kaldi. Downsendromlu kizkardesi var. Talipleri birlikte yasamayi kabul etmiyor. Bir bakimevini de kendisi kabul etmiyor.

Anne babalar niye boyle bencil ? Diger cocuklarinin hayati karartiliyor ?

Sen 20 yasindasin universite oku. Konserlere git. Baskalarinin hatalari seni baglamaz canim benim.

Realistik dusunmuyorlar. Anne baba vefat ettikten sonra ortada kalan down sendromlular var. Gecen sene down sendromlu 22 yasinda bir cocuk 3 kisinin tecavuzune ugramisti. Kan beynime sicradi adeta , o 3 kisi yanimda olsa bogabilirim.

Sevimliler. Saflar. Masum melekler. Sevgiye muhtaclar. Her an bir ömür boyu anne yaninda olamaz ki. Anne baba vefat ettikten sonra ne olacak ? Baska birine emanet etmek bencillik degil mi ? Hickimse hayallerinden ideallerinden baskasi yuzunden vazgecmek zorunda degil.
Haklisiniz ama bilmiyorum 😔 ben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki
 
Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Oncelikle sakin olun o testler olasilik olarak yansiyor olasiligin yuksek cikmasi kesin bir tani degil. Bu biraz vicdan biraz inanc birazda mantik meselesi aslinda. Ben hamileligimde bu testleri yaptirmadim Allah ne verirse kabulum kafasindaydim orada cikan down sendromu ya da baska bir hastaligin bana verilen bu hediyeyi geri cevirmek icin bir bahane olmasindan korktum hamile kalmak icin her yolu deneyen insanlar varken benim ben bunu begenmedim baska istiyorum demem dogru gelmedi acikcasi. Bir tek ayrintili ultrasona girdm o da doktorun sartiydi ki orada bir sorun olmadigi anlasildi doktorunda ici rahat etti benden cok ona dert olmustu bu testler..
Demem o ki eger aldirma dusunceniz yoksa ki bence olmamali ayrintiliyi bekleyin hayat bu belki de bu sizin imtihaninizdir ve hersey belki de sizin elinizdedir kalpten inanin ve dua edin sabredin vazgecmeyin her doktora her teste hemen inanmayin bu surecte kalbinizi dinleyin
 
Haklisiniz ama bilmiyorum 😔 ben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki

Hacca gidiyor bir de sevap kazanacak ! Yaziklar olsun. Sorsan müslüman. Rabbena hep bana.

Eşin dahi seni eziyor. Allah bize akıl verdi sorgulamamiz icin.

Bir an once aklini basina toplayip bosanmani diliyorum. Eşin seni eziyor dahasi senin gibi genc ve zayif bir kizcagizin zihinsel engelli birine bakmasi reva degil. Ucurumun kiyisindasin. Gencligin guzelligin gitmek uzere. Yanlis yoldasin kuzum. Bu evlilik degil. Senin iyi niyetini suistimal edecekler. Hemen boşan.
 
Toplum demeyelim de annelerin annelere yaptigi kotuluk diyelim. Babadan ziyade anne soz sahibidir cocugunda egitiminde o arkadaslariyla dalga gecen vs cocuklarin sebebi annelerdir malesef.. down sendromluyu birak diger cocuklarla da alay edip guluyorlar ortada bir sebep bile yokken. Sizler anne olarak cocugunuza iyiligi arkadasligi asilarsaniz bu dislanma alay etmede ortadan kalkar. Ama nerde hep elestiri hep kiyaslama heo ben en iyi anneyim benim coxugum en iyisi kafasi oldukca zor. Ben anlamiyorum hic kimseyi cidden evet down sendromlu olan cocukla hayat daha fazla ustune gelebilir hatta cevre ama inan down sendromlu olmasa bile aynisini hissediosn yani cevre faktoru her kosulda var. Zor bi karar ama ben kiyamazdim ama kesinse eger herkesle bas edebilir miyim evladimi koruyabilir miyim diye dusunur dururdum. Allah senin icin ne hayirliysa o yonde bi karar vermene yardimci olsun bence burada kafani karistirma sessizce sakince dusun
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X