Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
İnstagram da kromozom martısı var takip edin arkadaşım down sendromlu kızı var hamileyken öğrendi paylaşımlarını takip edin içiniz rahatlar kızı için bi kitapta yazdı sormak istediğiniz şeylerde yardımcıda olur. Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin

Yav he he, ondan çocuk esirgeme kurumu diye bir kurum var, ondan sokağa atılan çocuklar var. Onların aklı senin kadar çalışmamış.
Nasıl bir insansıniz ya. Down sendromlu çocuklar sokağa atılmıyor. Bahsettiğiniz durumdakile anne babası vicdan yoksunu olan çocuklar. Çocuğun sokağa atilmakta suçu yok yani sizin gibi vicdan yoksunlarinin sucu...

Malesef aynı durumu çok yakın bir zamanda yaşadım.Üstelik tüp bebekti.Ense kalınlığı yüksek çıkınca prenatal test yaptırdık ve sonuç %99.5 down sendromu çıktı.Size kimse bu konuda şunu ya da bunu yapın diyemez yaşayacak olan sizsiniz.Çok zor bir karardı benim için de.Ben öldükten sonra ne olacak düşüncesi ağır geldi.13 haftalıkken sonlandırdık(.Kurul kararı ile sonlandırılıyor)

Ultrason bulgularında birtakım sorunlar (ense kalınlığı gibi )çıkınca ikili teste gerek duymuyorlar.Daha gelişmiş olan testler yapılıyor.Bu yüzden erken öğreniliyor

Yakın arkadaşımın başınada böyle bir durum geldi.Kürtaj konusunda çok düşünüp, taşındı. Onun bebeğinde başka anomalilerde vardı.Gebeliği sonlandırma kararı verdi.Tabi bu kararı vermek, onun için çok zor oldu.Müdahaleye alınacağı gün, son kez usg ile değerlendirilirken görüldüki, bebeğin kalbi durmuş.Anne karnındayken, ex olmuştu. Gebeliğin sonlandırılması, artık tıbbi bir gereklilik olmuştu. Böylece gebeliği sonlandırıldı. Bu arkadaş şimdi tekrar gebe kalmak istemiyor, korkuyor.
Sizin kararınız ne olursa olsun. Yanınızda size destek olacak insanlar olsun.Kadın olmak ve anne olmak gerçekten çok zor. Allah yardımcınız olsun.

Bu esinizle almaniz gereken bir karar burda yazilanlardan etkilenmeyin bence.
Siz, esiniz hatta aileniz bu duruma ne kadar hazir destek cok onemli bence.
Sonucta ortada beklenmedik ozel bir durum var erken ogrenmissiniz.
Ben trizomi 13 olan gebeligimi sonlandirdim kimsenin beni yargilamasina bu konuda izin vermem, oglum henuz 20 aylikti annem kanser hastasi bana destek olabilecek birileri yoktu..
Yasamla bagdasmiyordu ona ragmen bu karari cok zor aldim psikolojim cok bozuldu sonlandirma esnasinda surekli agliyordum sonra uzun bir sure kimseyle konusmamisim farkinda bile degilim.
Ama tabii benim gebeligim yasamla bagdasmiyordu sizim farkli kolay degil allah yardimciniz olsun umarim en dogru karari verirsiniz..

Down sendromlu çocuklarla bir arada bulunduğum bir süreç oldu. Gerçekten çok sevgi dolu ve saflar. Ama zor iş down sendromlu bir çocuğu iyi yetiştirip topluma kazandırmak
O kadar sevgi dolular ki mutlu oluyor insan gorse bile yetiyor
tabii ki zordur cocuk yetiştirmek çok zor bir de toplumun kötü davranışları anlayışsızligi ve ben olmazsam ne olacak düşüncesi zor

Cidden çok ilgiye ihtiyacı var ve mesleğimiz gereği sürekli yanında olamayız. Bu beni çok düşündürüyor. Ama en sonunda doktor dedi ya oğlunuzun boyu ve kilosu normal diye. Ne bileyim işte bizim oğlumuz
Herkesin bir işi gücü var. Bu konuda gerekli araştırmaları yapıp çocuğunuz için iyi anne baba olmaya çalışacaksınız . Bu gibi durumlarda eğer inançlı iseniz imtihan a boyun eğmek gerek. Son katıldığım özel eğitim seminerinde he 48 çocuktan birinin otizmli olduğunu öğrendim. Biliyorsunuz otizmde ortalama iki yaşına kadar pek belirti olmaz sonra çıkar. Ama kimse otizmli diye çocuğunu öldürmez . Yasalarda buna izin vermez. Test sonuçları %100 olmadığı halde yaşam sınorını geçen 24 haftalık bebeklerin alınmasına nasıl izin veriyor hayretediyorum. Yukarda da yazmıştım . İkiz gebeyim ve kızım için down deniyor. Deniyor diyorum ikili test ve amniyosentez yaptırmadım. Nazal kemiği kısalık bağrsak parlaklı vs var gelişimi geri bunlar hep anomali belirtisiymiş. Fakat ne olursa olsun o bna verilmiş bir evlat emanet bir can ben ona kıyamam. Sizin içinde Emin’im çok zor bir karar. Umarım isyan boyutunda çocuk yetiştirmeyiz. Yine de kabullenip evladınıza sahip çıkmanızı tavsiye ederim. Eminim doğunca iyiki doğurmuşum diyrcrksşnix

Bebek normalde tüm hayatınızı değiştiriyor zaten. Bambaşka bir gezegende yeni bir hayata başlıyorsunuz. Test sonucuna göre devam kararı alırsanız, özel bir çocuğunuz olacak. Ben sizi tanımamakla beraber çocuğunuzun özel durumunu kabullenecek bir psikolojiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Kimse annelik kasmasın, bu durum gerçekten çok çok başka.

Allah affetsin ama kesinse hala aldırabilirsiniz yasal olarak diye biliyorum.dünya down sendromu olmayan bireyler için yeterince kötü birde down sendromlu çocuk dünyaya getirip ona yazık etmek istemezdim.sürekli size bağımlı bir birey olacak hayatınızda.sizden sonra kardeşi olursa ona ekstra bir sorumluluk sürekli ne bileyim çok zor tabi kararı siz vereceksiniz Allah yardımcınız olsun.

Geçmiş olsun..
Ben olsam aldırırdım.
Onu doğurarak vebale giremezdim.
Bu ülkede onu doğuramazdım.
Bu ülke hoşgörü ülkesi değil.
Geçenlerde haberlerde bile cıktı. Okulda kaynaştırma eğitiminde olan otizmli çocuklara bile arkalarından bağırıp sizi istemiyoruz diyorlarmış devlet okulunda.Ve bunu yapanlarda veliler ve onların vicdansız çocukları.
Yani kimse güzelleme yapmasın. Burası vicdanlı insanların ülkesi değil artık.
Çocuğunuzun çok ama çok zor bir hayatı olacak.
Sizden sonra ne yapacak? Devlet sahip çıkacak mi? Kardeşi olursa destek olacak mı? Bu ülkede itilip kakılacak mı? Alay mı edilecek? Tek başına acılar içinde mi yasayıp gidecek?
Eğer Norveçte yaşasaydınız doğurun devlet aslan gibi sahip çıkar derdim. Ileride gözünüz arkada kalmaz derdim. Ama burada vicdansız insanlar ülkesinde çok zor.Imkansıza yakın.
Doğuracaksanız bunları düşünün.
Çocuğunuzun sizden sonra çekmesi muhtemel acıları düşünün. En kötüsünü düşünün.
Tabi ki karar sizin. Sonuçta sizin çocuğunuz olacak. Kararınızın sonuçlarıyla ölene dek siz yaşayacaksınız.
Ama ben bu vebale giremezdim.

Hele bu ülkede hiç girmezdim.
O kadar haklısınız ki...

Sadece yazıyorum yorumsuz Arkadaşıma doktorlar down sendromu ve bir bacagı kısa demişler hamileyken.. Şuan çok başarılı ilkokula giden saglıklı bir kızı var

Cidden ya iki hafta önce ne yapacağım ben bu bebekle diye ağlıyordum. Şimdi o kadar hissizim ki ya tepki veremiyorum.
Konunuzu okumuştum.. her zaman hayırlısı istemek en doğrusu.. tövbe edin bolca Allaha sığının. Nedense bana sağlıklı olacakmış gibi geldi ..

Kimin neye garantisi var saglıklı olarak doğuma girdiğin anda o an yaşanan bir olumsuzluk yine engelli bir çocuk getirir yok bu ülkede olmaz yok kim bakacak hepsi hesap...kimin ne olacagı hangi ülkede hayatını devam ettireceği meçhul... olmaz dersin olur düşmem der düşersin

Kimin neye garantisi var saglıklı olarak doğuma girdiğin anda o an yaşanan bir olumsuzluk yine engelli bir çocuk getirir yok bu ülkede olmaz yok kim bakacak hepsi hesap...kimin ne olacagı hangi ülkede hayatını devam ettireceği meçhul... olmaz dersin olur düşmem der düşersin

• Beğen
Reactions: H M
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X