Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Duygusalları, "ama o daha melek"çileri, yok mutluluk getirir yok vırt zırt, hepsini atın kenara. Siz ölünce ne olacak?
Evet kimin ne kadar ömrü var kimse bilmiyor. Diyelim ki rutin seyrinde ilerledi her şey, sıralı ölüm dedikleri oldu. Siz ölünce ne olacak?
Bazı durumlarda mantıkla ilerlemek gerekir.
İlerleyen haftalarda maddi yükü biraz daha fazla olan testlerden yaptırıp kesin sonuç alabilirsiniz, doktorunuz yönlendirir.
Allah senin o beyinle hesaplayamadigini rabbim hesaplamistir merak etme

Bu teslerin kesinliği yok. Bir yakınımıza da aynı şeyi söylediler çocuk gayet sağlıklı doğdu. O yüzden içinizi temiz tutun. Down sendromlu olsa bile onlar bizden daha zeki 😊👍
Sadece ikilis test olsaydı yoktu ama cvs ile de kesinleşti artık. 😔

Bence bu kararı kendi özgür iradenizle verin. Milletin etkisinde kalmayın. Herkesin bu gibi konularda yaklaşımı farklı. O çocukla yaşayacak olan sizsiniz. Günah diyenler oluyor ama o çocuk ta bu şekilde yaşamak isteyecek mi acaba? Enine boyuna düşünülmesi gerekiyor. Siz eşinizle nasıl uygun görüyorsanız öyle yapın.

Ben ölürsem ne olacak kısmından sonra koptum
Allah buyuk Allah herseyi yoluna koyar. Eskiden bende 21 yasindayken hamile oldugumda ogrensem o cahilikle aldirirdim belki bilmiyorum bilgim yoktu cunku. Ama benim kizim herseyi yavas gelisiyor bu gercek. Ama herseyide ogrenebiliyor normal cocuk olmasada onlarinda yasamaya hakki var.. iyikide allahim gostermemis bana iyikide aldirmamisim iyikide gunaha girmemisim. Iyikide.. karar sizin..

Sadece ikilis test olsaydı yoktu ama cvs ile de kesinleşti artık. 😔
Belli olmaz bence yinede. Bilemez kimse de bunu. Allah'tan başka. Lütfen iyice düşünün. Benim fikrimce ben olsam doğururdum. Herkesin imtihanı farkıdır bu dünyada. Doğurmak istemezseniz de kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok.

Şimdi beni taşlayacaksınız ama bundan önceki konunuzda sustum ama artık susamicam.
Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde o kadar çok isyan ettiniz ki...madem o kadar istemiyordunuz kondoma güvenmicektiniz gerekli önlemleri alacaktınız.madem almadınız hamile kaldınız o kadar isyan etmicektiniz..
Bu yorumumda oh oldu demişim gibi anlaşılmasın lütfen asla öyle bi niyetim yok inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi,dualarım sizinle..Lütfen sizde af dileyip dua edin bol bol..O isterse tüm mucizeleri yaşatır

Belli olmaz bence yinede. Bilemez kimse de bunu. Allah'tan başka. Lütfen iyice düşünün. Benim fikrimce ben olsam doğururdum. Herkesin imtihanı farkıdır bu dünyada. Doğurmak istemezseniz de kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok.
Belki normalde anne olmaktan bu kadar korkan bir insan olmasaydım kabul etmek daha kolay olurdu. Şimdi bir yandan bir kromozom eksik veya bir kromozom fazla, o benim oğlum diye düşünüyorum. Bir yandan da gerçekten zor, o süreçte kendimi yitirirsem diye de korkuyorum.

Allah buyuk Allah herseyi yoluna koyar. Eskiden bende 21 yasindayken hamile oldugumda ogrensem o cahilikle aldirirdim belki bilmiyorum bilgim yoktu cunku. Ama benim kizim herseyi yavas gelisiyor bu gercek. Ama herseyide ogrenebiliyor normal cocuk olmasada onlarinda yasamaya hakki var.. iyikide allahim gostermemis bana iyikide aldirmamisim iyikide gunaha girmemisim. Iyikide.. karar sizin..
Çok tatlılar. Onları görünce böyle minciklayip sevesim geliyor. Illa ki zorlukları vardır ama bizden zeki olduklarına eminim

Şimdi beni taşlayacaksınız ama bundan önceki konunuzda sustum ama artık susamicam.
Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde o kadar çok isyan ettiniz ki...madem o kadar istemiyordunuz kondoma güvenmicektiniz gerekli önlemleri alacaktınız.madem almadınız hamile kaldınız o kadar isyan etmicektiniz..
Bu yorumumda oh oldu demişim gibi anlaşılmasın lütfen asla öyle bi niyetim yok inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi,dualarım sizinle..Lütfen sizde af dileyip dua edin bol bol..O isterse tüm mucizeleri yaşatır
Aslında down sendromu belirli bir haftadan sonra oluşmuyor sonuçta döllenmeyle birlikte var olan bir şey. Bu yüzden benim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bebeği istemememin, keşke olmasaydı diye düşünmemin cezası olarak oluşan bir durum değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Belki normalde anne olmaktan bu kadar korkan bir insan olmasaydım kabul etmek daha kolay olurdu. Şimdi bir yandan bir kromozom eksik veya bir kromozom fazla, o benim oğlum diye düşünüyorum. Bir yandan da gerçekten zor, o süreçte kendimi yitirirsem diye de korkuyorum.
Ben bekarım sizi anlayamam. Ama çocukları çok seviyorum ve anne olmayı çok isterdim. Herkesin bir takım korkuları vardır . Anne olmak kolay bir süreç tabi ki değil. Ama ben eminim ki kucağınıza aldığınız da iyiki diyeceksiniz, o sizin bu dünyada ki yaşama sebebiniz olacak. Ve daha güçlü tutunacaksınız hayata guclendiğinizi hissedeceksiniz. Down sendromu kötü bişey değil. Zamanla öğrenirsiniz. Lütfen bakış acınızı değiştirin belki de bir psikoljik yardim almayi deneyebilirsiniz

Duygusalları, "ama o daha melek"çileri, yok mutluluk getirir yok vırt zırt, hepsini atın kenara. Siz ölünce ne olacak?
Evet kimin ne kadar ömrü var kimse bilmiyor. Diyelim ki rutin seyrinde ilerledi her şey, sıralı ölüm dedikleri oldu. Siz ölünce ne olacak?
Bazı durumlarda mantıkla ilerlemek gerekir.
İlerleyen haftalarda maddi yükü biraz daha fazla olan testlerden yaptırıp kesin sonuç alabilirsiniz, doktorunuz yönlendirir.
Bir de Ülkemiz gercekleirni ve insanları biliyoruz .Özel eğitim gerekiyor ve bu ne kadar verilebilir ? Siz ne kadar bununla baş edebilirsiniz ? Burda herkes yazıp gidiyor ama siz onunla başbaşa olacaksınız .Ayrıca test öyle çıkıp sağlıklı doğan diyen arkadaşlar da yaptırdığınız testi bilmiyor diye düşünüyorum .
Herşeye kulak tıkayın ve ne istediğinizi düşünün derim .

Nice cocugu olmaayan insanlar var.. nice tamamen ozurlu cocugu olan insanlar var. Allahtan
Çok tatlılar. Onları görünce böyle minciklayip sevesim geliyor. Illa ki zorlukları vardır ama bizden zeki olduklarına eminim
Inan cok akilli rabbime sukurler olsun.. ben yine basima gelmesin diye tup bebek yaptiriyorum dusun. Cocuk aldirmaktan bukadar Allahtan korkuyorken..
Rabbim herkese dogru karar vermesini nasip etsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X