Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebek konusunda aşırı hassas olduğumu ve ne kadar zor kabullendiğimi ve bu kabullenmede onun baba olmayı bu kadar istemesinin çok büyük payı olduğunu biliyor. Altı yıldır beraberiz. Beni çok iyi tanıyor. Bu durumda ne kadar canımın yanacağını ve neler yapabileceğimi biliyor. Ama gitti ergen gibi kıyafetleriyle duşa girdi. Sanırım zatürre olana kadar ıslanmayı planlıyor. Bu şekilde kaçmasına kızıyorum. Ya sadece yanıma uzansaydı ve hiçbir şey söylemeden tavana baksaydık da yeterdi
Hepsi üstüste geldi daha çok yeni öğrendiniz. İnsanlar acı karşısında çok farklı tepkiler veriyor.

Bazen sanki cezalandırılıyormuşum gibi hissediyorum
Sakın böyle düşünmeyin, bu herkesin başına gelebilecek bir durum.. Ebeveynlik konusunda kendinizi hazır hissetmiyor oluşunuz çok normal ama başınıza bunun gelmesine sebep olmaz. Kendinizi üzmeyin.

Bunu yaşadım evet. Dayanamam dedikçe daha ağırı ile sınandım hep. Ama harika bir hamilelik geçirip doğumdan 2-3 ay sonra evladında farklı hastalık olduğunu öğrenen insnalar var. O yüzden yüzde yüz sağlıklı diye bir durum yok. Elbette çok sağlıklı çocuklara sahip olup mükemmel hayat yaşayan inşanlar var ama sanırım her zaman daha zor durumlara bakıp günümüze şükretmek gerek. Allah yardımcınız olsun. Ne denir bilemiyorum. Eşinizin yaşı kaç bu arada
Eşim 40 yaşında

Aldırıp aldırmamak oldukça kişisel bir karar, benim için inancım gereği ne şartta da olursa olsun çocuk aldırmak diye bir kavram yok, sizin yada başkası için olabilir. Neyi öncelediğimiz hayatı ne için yaşadığımızla da çok bağlantılı bu kararı vermek.

Kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz umarım.

Resmen oraya hapsetti kendini kıyafetleriyle öylece oturuyor suyun altında. Ne düşünüyor bilmiyorum bir yandan ona çok kızıyorum bir yandan üzülüyorum
Adamcağız için travma olmuş bu durum... İçsel olarak belki senden ağır geçiriyor durumu.... Hem sana nasıl destek olacağını düşünüyordur, doğsa nolur doğmasa nasıl kıyarım vs vs... İnan bak bazı kararlar var ki Bi sonraki hayat rotanı otomatik çiziyor ve onu yaşamaya mecbur kalıyorsun ... Senin durumda tam o çizgi de.... Ne büyük bir sınav. Allah yardımcınız olsun dostum eşinle birlikte....

Eşim 40 yaşında
Babanın yaşının ileri olduğu durumlarda döllenme sırasında genlerde mutasyon olma olasığı çok yüksek oluyormuş ne yazık ki. Yani binlerce genetik hastalıktan birimin denk gelme olasılığı çok fazla oluyor. Rabbim yardımcınız olsun. Aldırın diyemem çünkü size ait minicik bir can o. Rabbim başka şeylerle imtihan etmesin

Farkında mısınız hep fazlasıyla sınanıyorsunuz. Bence bir karar verin ya rabbim senden gelen herşeye razıyım deyip devam edin ya da kendinizi daha fazla üzmeden bu gebeliği sonlandırın.
Evet doktorsunuz ve tıbbın bütün gereklerini bilip uygulayabiliyorsunuz ama şunu daa unutmayın ki Allahın mucizelerini ne kitaplar yazabilir ne de bir bilim açıklayabilir.
Onun için kalbinizi Allaha dönme ve karnınızdaki mucizeye sonuna kadar sahip çıkma zamanı bence.
Sapasağlam doğup da 1 yaşında amansız ve ömğr boyu sürecek bir hastalığa yakalnmış olsaydı yavrunuz o zaman ne yapacaktınız?

Cidden çok ilgiye ihtiyacı var ve mesleğimiz gereği sürekli yanında olamayız. Bu beni çok düşündürüyor. Ama en sonunda doktor dedi ya oğlunuzun boyu ve kilosu normal diye. Ne bileyim işte bizim oğlumuz
Ah.. arkadaşım her şey gönlünüzce olsun.

En doğru kararı ikiniz vereceksiniz ve lütfen burda ki yorumlardan etkilenmeyin ne karar verirseniz verin sizin için doğrusu olacaktır.

Çok üzüldüm. :( Sizinle aynı yaştayım. Ben bizim ülkede farklı olmanın karşılığının hayata geriden başlamak ve hep dışlanmak olduğunu düşünüyorum. Üstelik benden sonra bakım verebilecek kimse de olmayacağı durumumu göz önüne alarak ben dünyaya getirmemeyi tercih ederdim diye düşünüyorum. Kararı eşiniz ile vermeniz en doğrusu. Umarım daha fazla üzülmezsiniz

Cidden çok ilgiye ihtiyacı var ve mesleğimiz gereği sürekli yanında olamayız. Bu beni çok düşündürüyor. Ama en sonunda doktor dedi ya oğlunuzun boyu ve kilosu normal diye. Ne bileyim işte bizim oğlumuz
Oglum saglikli dogdu. Ta ki 2.5 yasinda tani konana kadar. Simdi bir omur ozel bir insan olacagini hazmedebildim mi,hayir edemedim. Hamileyken bilseydim sonlandirir miydim, ona da hayir. Ama bazen bir gun o kadar zor geciyor ki. Maddi manevi somuren bir surec. Bu arada babasi cok istemisti onu. Simdi yilda bir veya iki defa goruyor,el gibi misafir gibi. Kariyerim mi, onu gomdum zaten. Ama onun o gozleri,masum bakisi beni dustugum yerden tekrar kaldiriyor. Bu bir secim. Zor bir secim. Sadece o olacak. Allah hakkinizda hayirlisini versin.

Çok zor bir karar evet. Ben şöyle düşünüyorum. Doktor olan sizsiniz tabii ki çok daha mantıklı hareket edersiniz ama ben sizin yerinizde olsam bir kere daha farklı bir yerde aynı testi yaptırıp ona göre karar verirdim. Yani yüzde bir ihtimal olsa bile o ihtimali de değerlendirirdim. Eğer o da benzer sonuç verirse o zaman bir kere daha oturup düşünürdüm.

Tabi down sendromlu olduğu için aldırma şansımız var. Bilmiyorum ya özel eğitimi, özel dersleri, fizyoterapisi vs maddi manevi yorucu bir süreç. Toplumun bakışı sonra o çocukların dışlanması vs. Yetebilir miyiz acaba? Öte yandan mesela CVS ile cinsiyetini de öğrendik, erkek. Çekik gözlü minik bir adam
Ultrasonda burun kemiği ense kalınlığı vs nasıldı

Şimdi beni taşlayacaksınız ama bundan önceki konunuzda sustum ama artık susamicam.
Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde o kadar çok isyan ettiniz ki...madem o kadar istemiyordunuz kondoma güvenmicektiniz gerekli önlemleri alacaktınız.madem almadınız hamile kaldınız o kadar isyan etmicektiniz..
Bu yorumumda oh oldu demişim gibi anlaşılmasın lütfen asla öyle bi niyetim yok inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi,dualarım sizinle..Lütfen sizde af dileyip dua edin bol bol..O isterse tüm mucizeleri yaşatır
Allah içinize merhamet versin ne diyim. Hepimiz insanız. Ben de hamile kaldığımda bir çok tereddütüm vardı yeri geldi isyan bile ettim ama çocuğum sağlıklı doğdu çok şükür. Bu hanımefendinin suçu ne peki?

Başıma gelenleri kısaca anlatıcam, ameliyatlik sorunlarım vardı. Neyse doktorlar tüp bebek diye tutturdu. Doğal yolla gebe kaldım ameliyatlarımı olmadığım için düştü. Ameliyatları olmadan önce olduktan sonra tüp bebek yaptirdilar. Sonuç negatif.
Ve bana şunu demediler ameliyatlarını ol sorunlar giderilsin doğal yolla gebe kalırsın.
Paralar havada uçtu, stresten kafamda saç kalmadı.
Ben doğal yolla gebe kaldım. İkili test sorunsuz çıktı. Hamileliğimde farklı sorunlar çıktı. Doğumum riskli olduğunu için doktorlar kabul etmiyordu beni. Zarla zorla doktor. Buldum kendime. Damar sorunu+ trombofili+ yüksek riskli gebelik+ doğumdan sonrada ameliyatim vardı. Neyse doktor kabul etti. Geldik 5.aya her test temiz çıktı. Bende sorunlar olmaya başladı...
Doktor o kadar şunu da yap bunu da yap diye ısrar etti ki testlerde artık bigun çok gerildim.
Bir daha bana test asla ama asla demeyin ne olursa olsun bizim kabulümüz dedim.
Sustu.
Bebeğim doğdu.
Rabbimin emaneti geldi.
Sağlıklı bir erkek.
Bebeğim ek gıda hiç sorunsuz yerken, birden gıda reddi başladı. O kadar üzülüyorum ki resmen kahroluyorum. İçim eriyo. Uyurken gidip gelip bakıyorum.
Bir gıda reddi beni bu hale soktu.
Siz çok büyük bir karar vereceksiniz.
Vereceğiniz her karar saygılı bir karar olacak.
Kolay kararlar değil, insanlar ufacık şeylerden üzüntü yaşıyor. Sizin kararınızı asla ama asla bı yorumda bulunamayız.
Rabbim guzel kalbinize kararınız ne olursa olsun ferahlık versin inşallah.

Başıma gelenleri kısaca anlatıcam, ameliyatlik sorunlarım vardı. Neyse doktorlar tüp bebek diye tutturdu. Doğal yolla gebe kaldım ameliyatlarımı olmadığım için düştü. Ameliyatları olmadan önce olduktan sonra tüp bebek yaptirdilar. Sonuç negatif.
Ve bana şunu demediler ameliyatlarını ol sorunlar giderilsin doğal yolla gebe kalırsın.
Paralar havada uçtu, stresten kafamda saç kalmadı.
Ben doğal yolla gebe kaldım. İkili test sorunsuz çıktı. Hamileliğimde farklı sorunlar çıktı. Doğumum riskli olduğunu için doktorlar kabul etmiyordu beni. Zarla zorla doktor. Buldum kendime. Damar sorunu+ trombofili+ yüksek riskli gebelik+ doğumdan sonrada ameliyatim vardı. Neyse doktor kabul etti. Geldik 5.aya her test temiz çıktı. Bende sorunlar olmaya başladı...
Doktor o kadar şunu da yap bunu da yap diye ısrar etti ki testlerde artık bigun çok gerildim.
Bir daha bana test asla ama asla demeyin ne olursa olsun bizim kabulümüz dedim.
Sustu.
Bebeğim doğdu.
Rabbimin emaneti geldi.
Sağlıklı bir erkek.
Bebeğim ek gıda hiç sorunsuz yerken, birden gıda reddi başladı. O kadar üzülüyorum ki resmen kahroluyorum. İçim eriyo. Uyurken gidip gelip bakıyorum.
Bir gıda reddi beni bu hale soktu.
Siz çok büyük bir karar vereceksiniz.
Vereceğiniz her karar saygılı bir karar olacak.
Kolay kararlar değil, insanlar ufacık şeylerden üzüntü yaşıyor. Sizin kararınızı asla ama asla bı yorumda bulunamayız.
Rabbim guzel kalbinize kararınız ne olursa olsun ferahlık versin inşallah.
Çok teşekkür ederim ❤

Maddi anlamda özel eğitimini, fizyoterapisini vs karşılayacak ekonomik güce sahibiz. Ama eşim de ben de cerrahız ve acaba bebeğe yeterli zaman ayırabilir miyiz? Duygusal anlamda güçlü durmak ne kadar mümkün olur

Anne olmayı okdr çok istiyorumki bi sağlıksız gebeligim oluştu zorunlu kürtaj oldum eşimle bazen konuşuruz sağlıksız olsa onu dünyaya getirirmiyim diye ama sadece olaya hiç bir zaman kendi tarafımdan bakmadım o bu hayatı istermi diye düşünürdum hep öyle yaşamak istermi diye düşünürdum sonra cevremde sağlıklı doğup belki süreden sonra havale geçirip yada kaza geçirip özel olan insanları gördükten sonra bunları düşünmek bile benim haddime olmadığına karar verdim allahın bana sanki bi mesajı gibi bişeydi bu benim için o yüzden hamilr kalırsam dataylı ultrosanda başka biseye baktirmamaya karar verdim onun yicek lokmasi varsa iki dünya bir araya gelse kimse engel olamaz her şerde bi hayır vardır muhakkak verdiyse vardır bir bildiği

Tabiki haklisiniz basima geldi.. ama ben iyiki dogurdum diyorum cunki aldirmis olaydim ztn panik attagim var omur boyu vicdan azabindan ölurdum..
Öyle ama bırakalım annesi karar versin bir ömür boyu kolay değil benimde başıma gelebilir Allah korusun kayınvalidemin bir kızı var engelli Allah brnden once Alsin canini bu dunyaya birakmasin diyor hem zihinsel hemde bedensel engeli var 35 yıl sırtlarında taşımışlar çocuk gibi mesela benim eşime daha önce engelli ablası var annesi babası ölürse benim kızımmi bakacak diye kız vermemişler benim bir eltim var eşimin abisi ile evli teyze çocukları ikiside akraba evliliği yapmışlar çocukları sağlıklı ama kadın direk benim yüzüme ben bakmam diyor bu yaz hacca gitme ihtimalleri var ben 20 yaşına daha bu ay gireceğim çocuğum yok 5 buçuk 6 Aylık da evliyim 35 yaşında ki engelli görümceme bakacak kimse yok kim bakacak tabi ki ben bu kadar vicdansız olamam zor diyorum ya yaşamayan bilemez 35 yaşındaki görümcemin sabah akşam altını temizleyip sırtımda tasiycam kolaymı değil kınamak istemiyorum hor da göremem benim yarinimin garantisi yok bir anne için bu durum çok zor gerçekten kararını kendi vermeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X