Yüzde 99 muş amniyosentez yanü onun da yüzde 1 yanılma payı oluyor. Sen öğreneceksin sonucunu bir haftaya kadar ne güzel. Allahım inşallah benim de bebeğim sağlıklı doğar.Down sendromlu bebeği olan ailelerin yazdığı hemen hemen herşeyi okudum netteki ve gerçekten testleri herşeyi tertemiz olan ve doğumda öğrenen pek çok aile var tabi bizim testleri riskli grupta olup ultrasonda herseyi iyi görünen bebeklerde downlu dogabiliyor yada testler yüksek risk ense kalınlığı yüksek kalpte parlaklık var ama sağlıklı bebekler dünyaya geliyor tabi biz anne olarak iyiyi düşünme eğilimindeyiz aslında biraz kader yapacak bir şey yok tek yapılabilecek amniyosentez yaptırıp kesin bilgi almak ama inanır mısın doğru mu bilmiyorum amniyosentezin dahi yanıldığı bir kaç olay okudum tabi istisnadır
Bana da onu önerdiler ilkinde aydan biriye gittim perinatolog kendisi ömer ekici radyolog bildiğim kadarıyla ben de belki bir dahaki ayrıntılıda ona giderim malum benim takip edilmem gerekliymiş.Biliyorum ben de hep doğum anını düşünüyorum inşallah sağlıkla olsunda bebeklerimiz bu çektiğim sıkıntılara razıyım ankaradaysan eyüp ekiciye git bence riskli gebeliklerde cok iyi olduğunu görüşüne çok önem verildiğini duydum
konu çok eski ama merak ettim çocuk için, doktorların dediği gibi down sendromlu mu oldu acaba çocuğunuz
merhaba yazalı cok olmus ama bende şuan 12 haftalık hamıleyım ve enseı 4 mm çıktı ve kalp kapakcıgında kacak var bebegımın . kan testımdede rısk 1:5 . sizin bebegınız muhtemelen dogmustur . nasıl durumu acaba . bende yakınzamanda sıvı aldıracagımArkadaslar bi kizim var iki yasinda ve simdi ikinciye hamileyim.. Hersey güzel ilerlerken 12 haftalikken doktora kontrole gittigimde ense kalinliginin 4,5mm oldugunu söledi doktorum ve beni hastaneye yolladi bi test yapilacak dedi kan alindi benden ve esimden ve sonradan bebegin sivisindan az bisi aldilar igne batiraraktan iki üc gün sonra arayip sonucu bildirdiler ve dogmamis ufacik oglumda donwnsendromu oldugunu sölediler ve kesin dediler. ilerleyen zamanlarda bi kac testler fln da yapilcakmis tam neler bilmiorum. Merak ettigim aramizda donwsendromlu cocugu olan varmi??? Varsa nasil gidio egitmesi büyütmesi nasil oluyor. cevremde kimsede yok basima gelmese donwnsendromun ne oldugunu bile bilmiodum... Yardimlariniza paylasimlariniza ihtiyacim var beni neler beklio bilmek istiorum yani normal bi bebegi yetistirmekten farklidir sanirsam paylasirsaniz cok memnun olurum..
merhaba yazalı cok olmus ama bende şuan 12 haftalık hamıleyım ve enseı 4 mm çıktı ve kalp kapakcıgında kacak var bebegımın . kan testımdede rısk 1:5 . sizin bebegınız muhtemelen dogmustur . nasıl durumu acaba . bende yakınzamanda sıvı aldıracagım
oh maşallah allah bağıslasın .tabıkı aldırmak dusuncesınde degılım. ama kalbındedr sorun var eger kı down cıkmaz ise kalbındekı sıkıntıyı bılmek gerekıyo. Allah hakkımda hayırlısını nasıp etsıncanim benimki 7 yasinda 4mm fazla ama eger aldirma gibi bi dusuncen yoksa bence sivi aldirma cunku ogrenince insan ister istemez zor bi hamilelik donemi geciriyor ben hazirim diyebiliyorsan sbaredip dua edip bekle evladini kucaklamayi... internetten arastir herseyi bilgiler edin hazirla kendini .. biz iyiyiz terapilere gidiyoruz okula gidiyoruz zor donemlerimozi atlattik sayilir canim
oh maşallah allah bağıslasın .tabıkı aldırmak dusuncesınde degılım. ama kalbındedr sorun var eger kı down cıkmaz ise kalbındekı sıkıntıyı bılmek gerekıyo. Allah hakkımda hayırlısını nasıp etsıncanim benimki 7 yasinda 4mm fazla ama eger aldirma gibi bi dusuncen yoksa bence sivi aldirma cunku ogrenince insan ister istemez zor bi hamilelik donemi geciriyor ben hazirim diyebiliyorsan sbaredip dua edip bekle evladini kucaklamayi... internetten arastir herseyi bilgiler edin hazirla kendini .. biz iyiyiz terapilere gidiyoruz okula gidiyoruz zor donemlerimozi atlattik sayilir canim
evet canim downlu bi oglusum var 6 yasinda
Siz bir ara tekrar hamileyim demiştiniz ama ondan daha sonra hiç bahsetmemişsiniz.Merak ettim tatlı Sedatin kardeşi de oldu mu?canim benimki 7 yasinda 4mm fazla ama eger aldirma gibi bi dusuncen yoksa bence sivi aldirma cunku ogrenince insan ister istemez zor bi hamilelik donemi geciriyor ben hazirim diyebiliyorsan sbaredip dua edip bekle evladini kucaklamayi... internetten arastir herseyi bilgiler edin hazirla kendini .. biz iyiyiz terapilere gidiyoruz okula gidiyoruz zor donemlerimozi atlattik sayilir canim
40 yaşındayim.Üstelik haşimato trioidim var.Haşimato trioid başlı basina Down Sendromu yüksek riski demek.Yasimda malum.12.haftada malum testleri istersem yaptirabilecegimi söyledi Dr.Lakin sonuç fikrimi degistirmeyecegi,kalbi atan bir canlıya kiyip cinayet isleyemeyecegim için bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum.Esim kürtaj olmanı istemem,her haliyle o bizim çocuğumuz ama ne ile karsilasacagimi bilmek,kendimi hazırlamak istiyorum.Bu yüzden test yaptirmalisin mutlaka diyor.Özel bir hazırlık ne yapacaksa artık.Babam Down sendromluysa kurtajdan yana.Anneye,babaya bir şey olduğunda bu çocuklar ortada kalıyor.Diger sağlam çocuklar gibi hayat koşullarında ayakta kalamaz,rezil rusva olurlar,kardeslerin bile hayat standartlarını alt üst edecek normal zekada olmayan bu cocuğu evlerine almak istemezler.Bir kurumda kalsın isterler.O çocuk oralarda yalnız başına perişan olur.Biz zaten yasliyiz o büyüdüğünde biz de bakıma ihtiyaç duyar halde olacağız belki.Hayatta kotu ihtimaller iyi ihtimallerden önce gerçekleşir.Kotuyu dusunup dünyaya getirmemek mantıklı olan diyor eğer öyle bir şey çıkarsa.Hakli olabilirsin ama o bir canlı,kiyamam.Her kul kaderini yaşar.Rabbim hepimiz hakkında hayirlisini versin diyorum.
Yeni evlendim :) kötü ihtimalleri dusunup çocuk yapmamayı sececek değildim herhalde.Peki affınıza sığınarak sormak istiyorum. Tekrar gebeliği ileri yaşınıza ve ihtimallere rağmen isteyerek mi yaptınız yoksa kazayla mı oldu
Ben sizi konu sahibiyle karıştırdım. Özür dilerim. İkinci bebeğiniz sandım o yüzden o yorumda bulundum. Tabiki haklısınız. Sağlıkla kucağınıza alın.Yeni evlendim :) kötü ihtimalleri dusunup çocuk yapmamayı sececek değildim herhalde.
Tesekkur ederim siz de :)Ben sizi konu sahibiyle karıştırdım. Özür dilerim. İkinci bebeğiniz sandım o yüzden o yorumda bulundum. Tabiki haklısınız. Sağlıkla kucağınıza alın.
Canım konuyu okudum inşallah rabbim bu dusuncene ssglikla vermiştir evladini. çocuğun suan ne durumda mrk ettim testler doğru cikiyomu bilmiyorum cvp atarsan sevinirimarkadaslar yorumlariniz icin tesekkür ederim aldirmayi doktorum önerdi tabiki ama asla zaten düsünmeden cevabimi verdim aldirmam dedim zaten suan 4aylik aldirmak istesem bile alinmio suni sanciyla ölü dogum yapilio ne bunu nede diger yöntemlerle onu aldirmak gibi bi yetkim yok benim rabbim onu o sekil vermis normal cocuklar verioda bas üstü tutuluoda bunu niye hayattan men edelimki böle bi yetkiye sahip degiliz allah vermis allaha almak düser.. Doktorumla konustum doktorum dedi bebek 2aylikken tedavileri baslio dedi terapilere gidilecek dedi falan ve ilerde ayirt edemiceksin normal bi cocuktan dedi ama zaman alicak tabiki dedi. merak ettigim iste buydu bu yüzden sordum downsendromlu cocuklari olan varmi aramizda diye.. Böle seyler normal cocuklarinda basina gelebilir allah korusun tabiki ama normal bi cocugumuz yürüyemez olsa konusamaz olsa onu öldürecekmisiniz onu merak ediorum.. neyse saolun hepiniz yorumlariniz icin
Canım doğum yaptın mı bebeğin nasıl ve testlerin ne kadar riskliydi ben de doğumu bekliyorum ama hep tedirginim 2 li testim 1:219 çıkmıştı usg ler hep normal başka bişey yaptırmadım beklemedeyim...Teşekkürler cevaplarınız için bebeğim oldukça hareketli icimde bir umutla bekliyorum doğum yaklaştıkça korkuyorum down sendromlu bebeği olan annelere sabır ve güç diliyorum ben ihtimaliyle bile başedemiyorum suan herkesin çocuğu sağlıklı olur umarım daha anne olmadan acısını duymak cok zor tek dileğim sağlıklı olması tüm bebeklerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?