Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Yüzde 99 muş amniyosentez yanü onun da yüzde 1 yanılma payı oluyor. Sen öğreneceksin sonucunu bir haftaya kadar ne güzel. Allahım inşallah benim de bebeğim sağlıklı doğar.

Ben de öyle.. Nasıl geçecek bu zaman? Hiçbir şey yapasım yok. İnan evde yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum. Her şeyden soğudum.

Biliyorum ben de hep doğum anını düşünüyorum inşallah sağlıkla olsunda bebeklerimiz bu çektiğim sıkıntılara razıyım ankaradaysan eyüp ekiciye git bence riskli gebeliklerde cok iyi olduğunu görüşüne çok önem verildiğini duydum

Bana da onu önerdiler ilkinde aydan biriye gittim perinatolog kendisi ömer ekici radyolog bildiğim kadarıyla ben de belki bir dahaki ayrıntılıda ona giderim malum benim takip edilmem gerekliymiş.

merhaba yazalı cok olmus ama bende şuan 12 haftalık hamıleyım ve enseı 4 mm çıktı ve kalp kapakcıgında kacak var bebegımın . kan testımdede rısk 1:5 . sizin bebegınız muhtemelen dogmustur . nasıl durumu acaba . bende yakınzamanda sıvı aldıracagım

canim benimki 7 yasinda 4mm fazla ama eger aldirma gibi bi dusuncen yoksa bence sivi aldirma cunku ogrenince insan ister istemez zor bi hamilelik donemi geciriyor ben hazirim diyebiliyorsan sbaredip dua edip bekle evladini kucaklamayi... internetten arastir herseyi bilgiler edin hazirla kendini .. biz iyiyiz terapilere gidiyoruz okula gidiyoruz zor donemlerimozi atlattik sayilir canim

oh maşallah allah bağıslasın .tabıkı aldırmak dusuncesınde degılım. ama kalbındedr sorun var eger kı down cıkmaz ise kalbındekı sıkıntıyı bılmek gerekıyo. Allah hakkımda hayırlısını nasıp etsın

oh maşallah allah bağıslasın .tabıkı aldırmak dusuncesınde degılım. ama kalbındedr sorun var eger kı down cıkmaz ise kalbındekı sıkıntıyı bılmek gerekıyo. Allah hakkımda hayırlısını nasıp etsın

evet canim downlu bi oglusum var 6 yasinda

Merhabalar öncelikle yavrunuza Allah uzun omur versin sizi de tebrik ederim herşeye rağmen evladınızdan vazgeçmemişsiniz. Allah hep güzel günlerini göstersin size, benim merak ettiğim siz kaç yaşındaydınız down sendromlu bebeğinize Doğum yaptığınızda? geç hamileliklerle ilgisi var diyorlar ama doğru mu acaba?

Siz bir ara tekrar hamileyim demiştiniz ama ondan daha sonra hiç bahsetmemişsiniz.Merak ettim tatlı Sedatin kardeşi de oldu mu?

40 yaşındayim.Üstelik haşimato trioidim var.Haşimato trioid başlı basina Down Sendromu yüksek riski demek.Yasimda malum.12.haftada malum testleri istersem yaptirabilecegimi söyledi Dr.Lakin sonuç fikrimi degistirmeyecegi,kalbi atan bir canlıya kiyip cinayet isleyemeyecegim için bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum.Esim kürtaj olmanı istemem,her haliyle o bizim çocuğumuz ama ne ile karsilasacagimi bilmek,kendimi hazırlamak istiyorum.Bu yüzden test yaptirmalisin mutlaka diyor.Özel bir hazırlık ne yapacaksa artık.Babam Down sendromluysa kurtajdan yana.Anneye,babaya bir şey olduğunda bu çocuklar ortada kalıyor.Diger sağlam çocuklar gibi hayat koşullarında ayakta kalamaz,rezil rusva olurlar,kardeslerin bile hayat standartlarını alt üst edecek normal zekada olmayan bu cocuğu evlerine almak istemezler.Bir kurumda kalsın isterler.O çocuk oralarda yalnız başına perişan olur.Biz zaten yasliyiz o büyüdüğünde biz de bakıma ihtiyaç duyar halde olacağız belki.Hayatta kotu ihtimaller iyi ihtimallerden önce gerçekleşir.Kotuyu dusunup dünyaya getirmemek mantıklı olan diyor eğer öyle bir şey çıkarsa.Hakli olabilirsin ama o bir canlı,kiyamam.Her kul kaderini yaşar.Rabbim hepimiz hakkında hayirlisini versin diyorum.

Peki affınıza sığınarak sormak istiyorum. Tekrar gebeliği ileri yaşınıza ve ihtimallere rağmen isteyerek mi yaptınız yoksa kazayla mı oldu

Peki affınıza sığınarak sormak istiyorum. Tekrar gebeliği ileri yaşınıza ve ihtimallere rağmen isteyerek mi yaptınız yoksa kazayla mı oldu
Yeni evlendim :) kötü ihtimalleri dusunup çocuk yapmamayı sececek değildim herhalde.

Yeni evlendim :) kötü ihtimalleri dusunup çocuk yapmamayı sececek değildim herhalde.
Ben sizi konu sahibiyle karıştırdım. Özür dilerim. İkinci bebeğiniz sandım o yüzden o yorumda bulundum. Tabiki haklısınız. Sağlıkla kucağınıza alın.

Canım konuyu okudum inşallah rabbim bu dusuncene ssglikla vermiştir evladini. çocuğun suan ne durumda mrk ettim testler doğru cikiyomu bilmiyorum cvp atarsan sevinirim

Canım doğum yaptın mı bebeğin nasıl ve testlerin ne kadar riskliydi ben de doğumu bekliyorum ama hep tedirginim 2 li testim 1:219 çıkmıştı usg ler hep normal başka bişey yaptırmadım beklemedeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…