- 20 Mayıs 2013
- 231
- 97
- 48
sonuçta dediğiniz gibi Allah vermeyi diledi mi testlerin bir hükmü kalmıyor. milyonda bir risk çıksa o bile bizi bulabilir.inançlı insanlarız çok şükür Allahın verdiğine razı gelmekten başka elimizden bir şey gelemz. sağlıklı doğup menenjit geçiren ve down sendromundan çok daha kötü duruma düşen bebekler var. Allaha isyan etmek başka sıkıntılar getirir buna eminim. ama ne olursa olsun anne baba yüreği işte.evladının en ufak sağlık sorununun olmasını istemiyor. Test sonucunu ilk öğrendiğimde doktorumun tavrı yüüznden dünya başıma yıkıldı sanmıştım.günlerce ağladım.şimdi bakşka doktora gidiyorum.psikolojk olarak daha iyiyim. o şoku atlattım.Allah herkesin gönlüne göre versin.Ne tarama testlerinde ne de ultrasonlarda hiçbir şey çıkmadı! Tarama sonuçlarım da aşağıda görüldüğü gibi normal ama oğlum Down sendromlu. Amniyosentez ya da benzer bir yöntemle genetik analizler yapılmadan bir şey bilmek zor. Kısmetten ötesi yok. Sağlıkla ve hayırlısıyla evladınıza kavuşmanızı diliyorum...
İkili tarama:
Down Sendromu yaşa göre risk: 1/668,
Down Sendromu biyokimyasal risk: 1/1016
Ense kalınlığı: 1,5 mm.,
Down sendromu kombine risk: 1/5980
Üçlü tarama:
Trizomi 21 biyokimyasal risk: 1/2739,
Yaş riski:1/1111.
Merhaba,
Oğlum 27 aylık Down sendromlu. Dünya tatlısı bir şey... Şükür ki tiroid dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Ben doğduktan sonra Down sendromlu olduğunu öğrendim. Hamilelikte bilmek nasıldır bir fikrim yok, yaşamadım. Başta çok üzüldüm ama çok uzun sürmedi. Gelişimi elbette yavaş oluyor. Bir yaşına gelip arkadaşlarınızın çocukları yürümeye başladığında sizinki daha emeklemiyor oluyor. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Geçen ay yeni yeni yürümeye başladı oğlum. Attığı her adımda onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yaradan yavrunuza sağlıkla kavuşmanızı nasip eder. Sormak istediğiniz herhangi bir şeye bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Sevgiler...
Allah kolaylık versin.ben de hamileyken hiç bi testi yaptrmadım.dr um anlamıştı ben öyleyse bile kabulum demiştim.bebeğim gercekten de down sendromlu doğdu ancak doğarken MAS oldu ve 18 hün yaşadı sadece.şimdi ikimci gebelik için hazırlanıyorm ama bi uandan da korkuyorum.size şunu sormk istiyorum.bebeğinize hamileyken düşük tehlikesi yaşadınız mı?yaşadıysanız kaçıncı haftaydı?ya da hiç kanama yaşamadan downlu bebeği olan var mı?
Arkadaslar bi kizim var iki yasinda ve simdi ikinciye hamileyim.. Hersey güzel ilerlerken 12 haftalikken doktora kontrole gittigimde ense kalinliginin 4,5mm oldugunu söledi doktorum ve beni hastaneye yolladi bi test yapilacak dedi kan alindi benden ve esimden ve sonradan bebegin sivisindan az bisi aldilar igne batiraraktan iki üc gün sonra arayip sonucu bildirdiler ve dogmamis ufacik oglumda donwnsendromu oldugunu sölediler ve kesin dediler. ilerleyen zamanlarda bi kac testler fln da yapilcakmis tam neler bilmiorum. Merak ettigim aramizda donwsendromlu cocugu olan varmi??? Varsa nasil gidio egitmesi büyütmesi nasil oluyor. cevremde kimsede yok basima gelmese donwnsendromun ne oldugunu bile bilmiodum... Yardimlariniza paylasimlariniza ihtiyacim var beni neler beklio bilmek istiorum yani normal bi bebegi yetistirmekten farklidir sanirsam paylasirsaniz cok memnun olurum..
Başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.
Ben düşük tehlikesi yaşamadım. Yani herkesin ne kadar düşük tehlikesi varsa benim de o kadardı. Herhangi bir kanama da yaşamadım.
Hamilelikte yaşanan bazı kanamalar, vücudun gebeliğe tepkisi şeklindedir. Doğal seleksiyon diye bir durum var. Vücut, sıkıntılı olduğuna inandığı bazı şeyleri atmak istiyor. Bu işte bir terslik var diyor ve kendinden uzaklaştırmak istiyor. Kanama da bundan kaynaklanabiliyor bazen. Down sendromlu gebeliklerde de bu tarz şeyler görülebiliyor. Ama her seferinde olacak diye bir şey yok. Ancak Down sendromlu bir bebek dünyaya getirdiğiniz için artık riskli gebelik grubuna dahil oluyorsunuz otomatikman. Bu nedenle de riskli gebelik uzmanı tarafından takip edilmenizde ve bir sonraki gebelikte amniyosentez yaptırmanızda fayda görecektir doktorunuz.
Sağlıkla gebe kalıp evladınızı kucağınıza almanız dileğiyle...
Başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.
Ben düşük tehlikesi yaşamadım. Yani herkesin ne kadar düşük tehlikesi varsa benim de o kadardı. Herhangi bir kanama da yaşamadım.
Hamilelikte yaşanan bazı kanamalar, vücudun gebeliğe tepkisi şeklindedir. Doğal seleksiyon diye bir durum var. Vücut, sıkıntılı olduğuna inandığı bazı şeyleri atmak istiyor. Bu işte bir terslik var diyor ve kendinden uzaklaştırmak istiyor. Kanama da bundan kaynaklanabiliyor bazen. Down sendromlu gebeliklerde de bu tarz şeyler görülebiliyor. Ama her seferinde olacak diye bir şey yok. Ancak Down sendromlu bir bebek dünyaya getirdiğiniz için artık riskli gebelik grubuna dahil oluyorsunuz otomatikman. Bu nedenle de riskli gebelik uzmanı tarafından takip edilmenizde ve bir sonraki gebelikte amniyosentez yaptırmanızda fayda görecektir doktorunuz.
Sağlıkla gebe kalıp evladınızı kucağınıza almanız dileğiyle...
Çok tşk ederim.iki doktora göründüm ikisi de yüzde yüz bu da ds li olur demiyolar,ama risk de var.ve çok korkuyorum.Allah hepimizin
Teşekkür ederim.Rabbim dize de kolaylıklar versin.amniyosentez bi işe yaramaz bence.bu bir tanı şekli.o teşhisi koysa nolcak koymasa nolcak.ben ilk hamileliğimde de teşhis istemedim.çünki bebeğimin alınmasını istemem dddim.ben onu her haliyle kabulum dedim.ama başa gelmesi çok farklıymış.şu anda bu cümleyi kuracak gücüm yok.tabi ki Rabbim isterse ben kabulum .sadece önlem almk istiyorum..
Merhaba benim oğlumda 2 gün sonra 1 yaşına girecek, zaman çabuk geçiyor, çok yoğun geçen 1 sene yaşadık ama tüm zorluklara değdiğini düşünüyorum. Oğlunuzun yürümesi hayırlı olsun, darısı Başımıza inşallahMerhaba,
Oğlum 27 aylık Down sendromlu. Dünya tatlısı bir şey... Şükür ki tiroid dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Ben doğduktan sonra Down sendromlu olduğunu öğrendim. Hamilelikte bilmek nasıldır bir fikrim yok, yaşamadım. Başta çok üzüldüm ama çok uzun sürmedi. Gelişimi elbette yavaş oluyor. Bir yaşına gelip arkadaşlarınızın çocukları yürümeye başladığında sizinki daha emeklemiyor oluyor. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Geçen ay yeni yeni yürümeye başladı oğlum. Attığı her adımda onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yaradan yavrunuza sağlıkla kavuşmanızı nasip eder. Sormak istediğiniz herhangi bir şeye bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Sevgiler...
Down sendromlu bebek sahibi olan anneler bebeklerinizin anne karnındaki hareketleri nasıldı bende yüksek risk grubundayım amniyosentez yaptırmadım bebeğimi bekliyorum ama endişelenmekten kendimi alamıyorum
Down sendromlu bebek sahibi olan anneler bebeklerinizin anne karnındaki hareketleri nasıldı bende yüksek risk grubundayım amniyosentez yaptırmadım bebeğimi bekliyorum ama endişelenmekten kendimi alamıyorum
Konu hakkında bir fikrim yok ama inancınıza hayran kaldım. Belki ahirette o çocuk size şefaat edecek annem olmadan cennete gitmem diyecek. Bu düşüncenizden ötürü taktir ediyorum sizi.arkadaslar yorumlariniz icin tesekkür ederim aldirmayi doktorum önerdi tabiki ama asla zaten düsünmeden cevabimi verdim aldirmam dedim zaten suan 4aylik aldirmak istesem bile alinmio suni sanciyla ölü dogum yapilio ne bunu nede diger yöntemlerle onu aldirmak gibi bi yetkim yok benim rabbim onu o sekil vermis normal cocuklar verioda bas üstü tutuluoda bunu niye hayattan men edelimki böle bi yetkiye sahip degiliz allah vermis allaha almak düser.. Doktorumla konustum doktorum dedi bebek 2aylikken tedavileri baslio dedi terapilere gidilecek dedi falan ve ilerde ayirt edemiceksin normal bi cocuktan dedi ama zaman alicak tabiki dedi. merak ettigim iste buydu bu yüzden sordum downsendromlu cocuklari olan varmi aramizda diye.. Böle seyler normal cocuklarinda basina gelebilir allah korusun tabiki ama normal bi cocugumuz yürüyemez olsa konusamaz olsa onu öldürecekmisiniz onu merak ediorum.. neyse saolun hepiniz yorumlariniz icin
Teşekkürler cevaplarınız için bebeğim oldukça hareketli icimde bir umutla bekliyorum doğum yaklaştıkça korkuyorum down sendromlu bebeği olan annelere sabır ve güç diliyorum ben ihtimaliyle bile başedemiyorum suan herkesin çocuğu sağlıklı olur umarım daha anne olmadan acısını duymak cok zor tek dileğim sağlıklı olması tüm bebeklerin
canım allah yardımcın olsun.benim de ikili testim 1/103 çıktı ben de 18. haftamdayım her şey rabbimden diyorum. keşke üçlü testi yaptırmasaydım diyorum ama keşkenin faydası yok rabbim verecekse veriyor.22.haftadayız üçlü testim 1:36 yüksek risk çıktı sonrasında hiç bir şey yaptırmadım bekliyorum kendimi her ihtimale hazırlamaya çalışıyorum ama zor çok zor
Ayrıntılı usg ye girdim kalbinde parlaklık var dedi dr nıfty test yaptırsam mı bilmiyorum. Kafam çok karışık.Evet keşkeler hiç bitmiyor bir çok doktor ikili iyi çıkınca üçlü istemiyormuş bile ama benim doktorum çok acil gibi 15.haftada yaptı üçlü testi ve riskim çok yüksek doğuma kadar aklımdan çıkmayacak bu ihtimal biliyorum umarım doğumdan sonra keşkelerimiz olmaz hamileliğimin tadını hiç çıkaramadım ne gülebiliyorum ne hayal kurabiliyorum bu harika ve çok özel hamilelik sürecini daha farklı yaşamak isterdim ama inşallah doğumdan sonrası güzel olur bebeğim sağlıklı olsun başka birşey istemiyorum
19. Haftadayım. Ben se prof. Aydan biriye gittim bir dahakine belki eyüp ekivciye giderim ben de. Ben 4d ye girdim canım. Daha doğrusu ayrıntılı 4d ile yapıldı. 22. Haftada 32. Haftada tekrar gel desi. Bana yüksek riskli gebelik bölümüne falan da git demedi. Normal kontrollere git 22 ve 32 de bana gel dedi. Para almak için mi dedi bilmiyorum. Gatada 22. Haftamda kalp için rutin kontrol var zaten orda bana söylet doktor bşr şey varsa dşye düşünüyorum.Benim bulunduğum şehirde ayrıntılı ultrason yok riski öğrendiğimde hemen ankara eyüp ekiciye gitmiştim o %90 iyi dedi ama %100 diyemem onun için amniyosentez dedi yaptırmadım ama şimdi diyorum yaptirsamiydim acaba çünkü sende biliyorsun insan aklından çıkaramıyor ben 24 haftada 4d ultrasona gireceğim ve sabırla beklemekten başka yapacak bir sey yok sen kaçıncı haftandasin ve içinin rahat etmesi için yaptirabilirsin nifty test
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?