Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

sonuçta dediğiniz gibi Allah vermeyi diledi mi testlerin bir hükmü kalmıyor. milyonda bir risk çıksa o bile bizi bulabilir.inançlı insanlarız çok şükür Allahın verdiğine razı gelmekten başka elimizden bir şey gelemz. sağlıklı doğup menenjit geçiren ve down sendromundan çok daha kötü duruma düşen bebekler var. Allaha isyan etmek başka sıkıntılar getirir buna eminim. ama ne olursa olsun anne baba yüreği işte.evladının en ufak sağlık sorununun olmasını istemiyor. Test sonucunu ilk öğrendiğimde doktorumun tavrı yüüznden dünya başıma yıkıldı sanmıştım.günlerce ağladım.şimdi bakşka doktora gidiyorum.psikolojk olarak daha iyiyim. o şoku atlattım.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Allah kolaylık versin.ben de hamileyken hiç bi testi yaptrmadım.dr um anlamıştı ben öyleyse bile kabulum demiştim.bebeğim gercekten de down sendromlu doğdu ancak doğarken MAS oldu ve 18 hün yaşadı sadece.şimdi ikimci gebelik için hazırlanıyorm ama bi uandan da korkuyorum.size şunu sormk istiyorum.bebeğinize hamileyken düşük tehlikesi yaşadınız mı?yaşadıysanız kaçıncı haftaydı?ya da hiç kanama yaşamadan downlu bebeği olan var mı?

Başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.

Ben düşük tehlikesi yaşamadım. Yani herkesin ne kadar düşük tehlikesi varsa benim de o kadardı. Herhangi bir kanama da yaşamadım.

Hamilelikte yaşanan bazı kanamalar, vücudun gebeliğe tepkisi şeklindedir. Doğal seleksiyon diye bir durum var. Vücut, sıkıntılı olduğuna inandığı bazı şeyleri atmak istiyor. Bu işte bir terslik var diyor ve kendinden uzaklaştırmak istiyor. Kanama da bundan kaynaklanabiliyor bazen. Down sendromlu gebeliklerde de bu tarz şeyler görülebiliyor. Ama her seferinde olacak diye bir şey yok. Ancak Down sendromlu bir bebek dünyaya getirdiğiniz için artık riskli gebelik grubuna dahil oluyorsunuz otomatikman. Bu nedenle de riskli gebelik uzmanı tarafından takip edilmenizde ve bir sonraki gebelikte amniyosentez yaptırmanızda fayda görecektir doktorunuz.

Sağlıkla gebe kalıp evladınızı kucağınıza almanız dileğiyle...

konu çok eski ama merak ettim çocuk için, doktorların dediği gibi down sendromlu mu oldu acaba çocuğunuz

Çok tşk ederim.iki doktora göründüm ikisi de yüzde yüz bu da ds li olur demiyolar,ama risk de var.ve çok korkuyorum.Allah hepimizin

Teşekkür ederim.Rabbim dize de kolaylıklar versin.amniyosentez bi işe yaramaz bence.bu bir tanı şekli.o teşhisi koysa nolcak koymasa nolcak.ben ilk hamileliğimde de teşhis istemedim.çünki bebeğimin alınmasını istemem dddim.ben onu her haliyle kabulum dedim.ama başa gelmesi çok farklıymış.şu anda bu cümleyi kuracak gücüm yok.tabi ki Rabbim isterse ben kabulum .sadece önlem almk istiyorum..

Kısmetten ötesi yok tabii ki. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Merhaba benim oğlumda 2 gün sonra 1 yaşına girecek, zaman çabuk geçiyor, çok yoğun geçen 1 sene yaşadık ama tüm zorluklara değdiğini düşünüyorum. Oğlunuzun yürümesi hayırlı olsun, darısı Başımıza inşallah

Sevgiler

Down sendromlu bebek sahibi olan anneler bebeklerinizin anne karnındaki hareketleri nasıldı bende yüksek risk grubundayım amniyosentez yaptırmadım bebeğimi bekliyorum ama endişelenmekten kendimi alamıyorum

Down sendromlu bebek sahibi olan anneler bebeklerinizin anne karnındaki hareketleri nasıldı bende yüksek risk grubundayım amniyosentez yaptırmadım bebeğimi bekliyorum ama endişelenmekten kendimi alamıyorum

Merhaba,
Anne karnında hareketleri normaldi benim oğlumun. En son hafta yavaşladı. Meğer kordona dolanmış ondanmış. 18. haftada ilk hareketlerini hissetmiştim. Şimdi 2.ye hamileyim. Risk nedeniyle CVS yaptırdım ben de. Şükür ki sonuçlar iyi çıktı. 20. haftadayım daha yeni yeni hissediyorum. Hiçbir gebelik diğeriyle aynı olmuyor tabiki. Ama hareketleri normaldi.

Endişelenmeniz çok normal. Doğduktan sonra bile insanın endişeleri sürüyor. Ama sonuç ne olursa olsun evlat insanın canının parçası. Bir güldü mü dünyayı değiştirecek gücü buluyorsun kendinde. Hakkınızda hayırlısını diliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah...

Konu hakkında bir fikrim yok ama inancınıza hayran kaldım. Belki ahirette o çocuk size şefaat edecek annem olmadan cennete gitmem diyecek. Bu düşüncenizden ötürü taktir ediyorum sizi.

Teşekkürler cevaplarınız için bebeğim oldukça hareketli icimde bir umutla bekliyorum doğum yaklaştıkça korkuyorum down sendromlu bebeği olan annelere sabır ve güç diliyorum ben ihtimaliyle bile başedemiyorum suan herkesin çocuğu sağlıklı olur umarım daha anne olmadan acısını duymak cok zor tek dileğim sağlıklı olması tüm bebeklerin

Ne kadarlık hamilesiniz? Kucağınıza aldınız mı her şeyi unutursunuz Allah'ın izniyle...

22.haftadayız üçlü testim 1:36 yüksek risk çıktı sonrasında hiç bir şey yaptırmadım bekliyorum kendimi her ihtimale hazırlamaya çalışıyorum ama zor çok zor

22.haftadayız üçlü testim 1:36 yüksek risk çıktı sonrasında hiç bir şey yaptırmadım bekliyorum kendimi her ihtimale hazırlamaya çalışıyorum ama zor çok zor
canım allah yardımcın olsun.benim de ikili testim 1/103 çıktı ben de 18. haftamdayım her şey rabbimden diyorum. keşke üçlü testi yaptırmasaydım diyorum ama keşkenin faydası yok rabbim verecekse veriyor.

Evet keşkeler hiç bitmiyor bir çok doktor ikili iyi çıkınca üçlü istemiyormuş bile ama benim doktorum çok acil gibi 15.haftada yaptı üçlü testi ve riskim çok yüksek doğuma kadar aklımdan çıkmayacak bu ihtimal biliyorum umarım doğumdan sonra keşkelerimiz olmaz hamileliğimin tadını hiç çıkaramadım ne gülebiliyorum ne hayal kurabiliyorum bu harika ve çok özel hamilelik sürecini daha farklı yaşamak isterdim ama inşallah doğumdan sonrası güzel olur bebeğim sağlıklı olsun başka birşey istemiyorum

Ayr
Ayrıntılı usg ye girdim kalbinde parlaklık var dedi dr nıfty test yaptırsam mı bilmiyorum. Kafam çok karışık.

Benim bulunduğum şehirde ayrıntılı ultrason yok riski öğrendiğimde hemen ankara eyüp ekiciye gitmiştim o %90 iyi dedi ama %100 diyemem onun için amniyosentez dedi yaptırmadım ama şimdi diyorum yaptirsamiydim acaba çünkü sende biliyorsun insan aklından çıkaramıyor ben 24 haftada 4d ultrasona gireceğim ve sabırla beklemekten başka yapacak bir sey yok sen kaçıncı haftandasin ve içinin rahat etmesi için yaptirabilirsin nifty test

19. Haftadayım. Ben se prof. Aydan biriye gittim bir dahakine belki eyüp ekivciye giderim ben de. Ben 4d ye girdim canım. Daha doğrusu ayrıntılı 4d ile yapıldı. 22. Haftada 32. Haftada tekrar gel desi. Bana yüksek riskli gebelik bölümüne falan da git demedi. Normal kontrollere git 22 ve 32 de bana gel dedi. Para almak için mi dedi bilmiyorum. Gatada 22. Haftamda kalp için rutin kontrol var zaten orda bana söylet doktor bşr şey varsa dşye düşünüyorum.

Down sendromlu bebeği olan ailelerin yazdığı hemen hemen herşeyi okudum netteki ve gerçekten testleri herşeyi tertemiz olan ve doğumda öğrenen pek çok aile var tabi bizim testleri riskli grupta olup ultrasonda herseyi iyi görünen bebeklerde downlu dogabiliyor yada testler yüksek risk ense kalınlığı yüksek kalpte parlaklık var ama sağlıklı bebekler dünyaya geliyor tabi biz anne olarak iyiyi düşünme eğilimindeyiz aslında biraz kader yapacak bir şey yok tek yapılabilecek amniyosentez yaptırıp kesin bilgi almak ama inanır mısın doğru mu bilmiyorum amniyosentezin dahi yanıldığı bir kaç olay okudum tabi istisnadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…