- 16 Ekim 2014
- 36
- 13
- 8
- 36
Elifnaz hanim nerde yasiyosunuz.benim kuzumda haftaya 5 Aylik olucak.benim kizimda cokerken agulamaya gulmeye baslamisti.suan yatirinca kafasini kaldiriyo baya baya sesini cikarmaya basladi artik.
Canm ben de suan 7 aylik hamileyim benmde ikili teatte kan testi kotu cikti 112 /1 olma ihtimali varmis utrasyonda burnu var ensesi 1,8 di anmiyosentez istemedum simdiye kadar utrasyonda. Dr iyi dedi acaba utrasyonda.belirtileri varmi bide karninda oynama sikligi ne kusura bakmayin ama dusunmeden edemiyorumYanlis bilgi derken ben zaten hastalik diye bahsetmedim.. hamile kaldigim an bilgi edindim terapilere baslandi niye direk bana yazdiniz anlayamadim :/ irmak hanim
Ikili testte hangisi kotu cikmisti benimde ikili testim kotu cikti kandan 112/1 ilma ihtimali varmis biseyde yaptiemadimMerhabalar
Benimde bebeğim down sendromlu 10 gün oldu doğalı. Hamileyken biliyordum 2'li testte çıkmıştı aldırmama kararı verip diğer testleri yaptırmamıştım.
Şuan bebeğimi çok seviyorum ama beni nasıl bir zorluk bekliyor hayatım tamamıyla değişecek mi acaba düşünceleri beynimi kemiriyor. Melek oğluşumun birde abisi var 32 aylık.2 yavrumuda asla birbirinden ayırmayacağım ama özel olan evladım daha çok ilgi isteyeceği için büyük kuzuma haksızlık edermiyim acaba diye de korkular içerisindeyim .
Sevgiler
Ayşe
ka tipmeri po st: 4 0980634 .!.:slm anneler.bende 12 haftalikken utrasyonda bir sorun cikmadi ama kanda cikti 112/1 dawnli olma durumu suan 27 haftaligim enson 24 gittmistim dr bise demedi bu zamana kadarda bisey cikmadi utrasyonda ayrintilida bi dk baktiklar bise cikmadi bebegim ayni beta gunumle uyimlu ya anmiyo yaptirmadik kabulumuz ama hep aklimda dawnli bebegi olanlar bise yazin sizlerde yazildi
Canm yazin icin tesekkur ederim utrasyonda hic birsey yok hatta burnu esiminki gibi kocaman :)ben test kotu cikminda ozele.gitiyodum dr anmiyosentez istedi sonra bikac dr godim dedim devlete gidim tipa ozele ya ikili teatim koti cikti diyorum ne tansiyonuma baktilar hic biri ne dogru ilgilendiler hepsi anmiyo dedi bide marasta oturuyorum adamakilli dr yok simdi kadin hastanesinin bashekimine diyorum saolun guzel sekilde anlatti bana ama dr larin ikili testim koyltu cikti diye ilgilenmemeleri cok tuhafima gitti nasil ayri tutiyorlarmerhabalar ben ikili yada uclu test yaptirmadim detayli ultrasonda kalbinde delik olduğunu bobreklerde genisleme oldugunu ense kalin burun kemigi yok demislerdi en onemli belirtiler zaten kalp deligi ense kalin olmasi burun kemiginin olmamasi yada küçük olması eger ultrasonda bisey gormediler ise icinizi rahatlatin bence ben cok guzel bir melege sahibim hic moralinizi bozup akliniza bu dusunceleri sokmayin herseyde bir hayir vardir amniyosentez yatptirmadim eger netlestirmek istiyorsaniz bu konuda prof recep has var gercekten bize %99down olacagini soylemisti hem doktor olarak hemde rahatlamak amacli birde kendisine gozukebilirsiniz sizi yonlendirecektir burda sorgulamakla gelen cevaplar sizin kafanizi karistirmakdan ve moralonizin bozulmasindan baska.hic.bir ise yaramayacak hamileyken moral cok onemli ayaklarinizi uzatin ve hamileliginizin keyfini cikarip yiyin icin inanin oyle bile dogmus olsa diger bebeklerden hic bir farki yok. hayirli gunler
Kizlar bide bes aylikken ruya gormustum ben ruyamda uclu test yaptirmistim oda koti cikiyo 87/1 dr dawnli olur diyo dr bende ya ikili kotuydu buda daha kotu en iyosi anmiyo yapimda eger ole bisey vatsa aydirip diom .sonta iyurken yanagima kucuk bi parmak dokundu anne diye bende himmm diom bebein gozunu gordum bikac sn gozun icine bakti anlamli anlamli bakti gitti yavrumm sonra kendime dedim bos ver uzulme bebegim ruyasini bile kabul edmiyo dedim ama iste stresi bitmiyo
Merhaba,
Oğlum 27 aylık Down sendromlu. Dünya tatlısı bir şey... Şükür ki tiroid dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Ben doğduktan sonra Down sendromlu olduğunu öğrendim. Hamilelikte bilmek nasıldır bir fikrim yok, yaşamadım. Başta çok üzüldüm ama çok uzun sürmedi. Gelişimi elbette yavaş oluyor. Bir yaşına gelip arkadaşlarınızın çocukları yürümeye başladığında sizinki daha emeklemiyor oluyor. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Geçen ay yeni yeni yürümeye başladı oğlum. Attığı her adımda onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yaradan yavrunuza sağlıkla kavuşmanızı nasip eder. Sormak istediğiniz herhangi bir şeye bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Sevgiler...[ iyi aksamlar peki hamileligizde bi belirti yokmuydu yani,ikili test ayrintili falan cok zor bi surec hamilelimin tadini cikaramiyorum tabi bu durum kimseninde umrunda degil kendi ailem bile sadece ben.ve esim bide sorum bebek karninizdayken hareketleri nasil teak edrim
iyi aksamlar hamileyken bi belirtisi yokmuydu peki ikili test utrasyon falan benimki ikili test kotu cikti kanda ama ne olursa allahtan diye dusunuyorum ins saglikliyda dogarda cok zor bi surec insanlara anlattinda deatekci olan yok allahim sizede.sabir verain verain gercekten bide karninizdayken hareketleri nasildi yogunluguMerhaba,
Oğlum 27 aylık Down sendromlu. Dünya tatlısı bir şey... Şükür ki tiroid dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Ben doğduktan sonra Down sendromlu olduğunu öğrendim. Hamilelikte bilmek nasıldır bir fikrim yok, yaşamadım. Başta çok üzüldüm ama çok uzun sürmedi. Gelişimi elbette yavaş oluyor. Bir yaşına gelip arkadaşlarınızın çocukları yürümeye başladığında sizinki daha emeklemiyor oluyor. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Geçen ay yeni yeni yürümeye başladı oğlum. Attığı her adımda onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yaradan yavrunuza sağlıkla kavuşmanızı nasip eder. Sormak istediğiniz herhangi bir şeye bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Sevgiler...
Ben oğluma hamile iken testimiz kötü çıktı kalbinde parlak bir odak var ayrıca ense kalıngıda fazla falan dedi amniosentez dedi doktor insan o anda ilk öyle olsa bile ne yaparım die düşünüyor bebek hayali kuran onca insanı hatırlıyor ilk yarım saat çok kötüydüm ve haberi yalnız başıma aldım sonra küçücük masum birşeyin ne günahı olabilir ki die düşündüm ne başka test ne de amniosemtez yaptırdım hamileliğimde mükemmel geçti bir an olsun umutsuzluğa da kapılmadım ne gelirse rabbimden dedim şimdi 25 aylık sağlıklı bir aslan annesiyimMerhaba yazin icin tesekkurler ayrintili utrasyonda iki hafta geriye bas cevresi uc gunde bacak boyu dr onemli degil olabilir dedi cok ustune dusmedi baska bise cikmadi bu zamana kadar ama hep aklimda cok stres yapiyorum tamm sey sekilde kabulum ama insan dusunmeden edemiyo agiz tadiyla yasayamadim hamilelimi sizlerde gercekten cok ozel insanlarsiniz gercekten cocuklariniz cennetonizin anahtari
Aslinda bu testler yasaklanmis avrupada hep dogrulugu yok hemde.hamileleri sttese girmemek icin ilk ogrendimde bende.cok kotuydum surekli agliyodum naparim diye kesin bise olnadi halde sonra dusundum uc gunluk dunya ben.onun hayatini elinden alamam.ki zor durum su hamilelimi guzel sekilde yasayamiyorum strestenBen oğluma hamile iken testimiz kötü çıktı kalbinde parlak bir odak var ayrıca ense kalıngıda fazla falan dedi amniosentez dedi doktor insan o anda ilk öyle olsa bile ne yaparım die düşünüyor bebek hayali kuran onca insanı hatırlıyor ilk yarım saat çok kötüydüm ve haberi yalnız başıma aldım sonra küçücük masum birşeyin ne günahı olabilir ki die düşündüm ne başka test ne de amniosemtez yaptırdım hamileliğimde mükemmel geçti bir an olsun umutsuzluğa da kapılmadım ne gelirse rabbimden dedim şimdi 25 aylık sağlıklı bir aslan annesiyim
sizin testlerinizde veya ultrason incelemelerinizde sorun çıkmış mıydı? benim ikili testimde 69/1 biyokimyasal risk çıktı, kombine risk 518/1. burun kemiği var, ensesi de 1,10 çıktı. 16.hafta üçlü yapıldı 2483/1 çıktı, ayrıntılıyı prof.a yaptırdım aynı hafta hiçbir sorun göremedim herşeyi normal görünüyor dedi ama insanın içi rahat etmiyor.amniyosentez ben de yaptırmak istemeidm sonuçta ne olursa kabulüm diye.Merhaba,
Oğlum 27 aylık Down sendromlu. Dünya tatlısı bir şey... Şükür ki tiroid dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Ben doğduktan sonra Down sendromlu olduğunu öğrendim. Hamilelikte bilmek nasıldır bir fikrim yok, yaşamadım. Başta çok üzüldüm ama çok uzun sürmedi. Gelişimi elbette yavaş oluyor. Bir yaşına gelip arkadaşlarınızın çocukları yürümeye başladığında sizinki daha emeklemiyor oluyor. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Geçen ay yeni yeni yürümeye başladı oğlum. Attığı her adımda onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yaradan yavrunuza sağlıkla kavuşmanızı nasip eder. Sormak istediğiniz herhangi bir şeye bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Sevgiler...
sizin testlerinizde veya ultrason incelemelerinizde sorun çıkmış mıydı? benim ikili testimde 69/1 biyokimyasal risk çıktı, kombine risk 518/1. burun kemiği var, ensesi de 1,10 çıktı. 16.hafta üçlü yapıldı 2483/1 çıktı, ayrıntılıyı prof.a yaptırdım aynı hafta hiçbir sorun göremedim herşeyi normal görünüyor dedi ama insanın içi rahat etmiyor.amniyosentez ben de yaptırmak istemeidm sonuçta ne olursa kabulüm diye.
iyi aksamlar hamileyken bi belirtisi yokmuydu peki ikili test utrasyon falan benimki ikili test kotu cikti kanda ama ne olursa allahtan diye dusunuyorum ins saglikliyda dogarda cok zor bi surec insanlara anlattinda deatekci olan yok allahim sizede.sabir verain verain gercekten bide karninizdayken hareketleri nasildi yogunlugu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?