Down sendromu, fetal dna , amniyosentez sürecim

merhaba ben de 11+1 de 2,5 ölçüldü.
11+3 te 2,25 ölçüldü 2 günde mm artma imkanı var mı
çünkü crl ilk 44 mm idi 2 gün sonra 46,9mm çıktı
ultrason ölçümü hatası mı yoksa arttı mı anlamadım fetal dna istendi burun kemiği göründü kalp ritmi ve beyin gelişimi güzel dedi

Geçmiş olsun. Benim bebeğim 14 haftalık doktor beyninde kist bağırsakta parlaklık gördü haftalardır kasılmalarım vardı progestan kullanıyorum acaba bebek sorunlu mu diye fetal dna testi verdim sonucu 2 haftaya çıkacakmış. Sizin süreciniz sonlanmış sanırım, bebeğin dna sına sonlandırdıktan sonra tekrar bakıldı mı acaba hastanelerin böyle bir çalışması oluyor mu yoksa isteğe bağlı mı yapılıyor? Sizde böyle bir çalışma yapıldı mı sonucu geldi mi merak ettim

Merhaba size de geçmiş olsun umarım güzel temiz sonuçlar alırsınız. Bebeğim doğduktan sonra otopsi yapılabilir dedi doktor. Ama ben istemedim. Bebeğimi gördüğümde zaten çekik duruyordu ve bacakları çarpıktı.

Teşekkür ederim umarım güzel haber alırım siz de umarım sağlıkla güzel bir hamilelik yaşar bebeğinizi kucağınıza alırsınız hiç üzülmeyin benim kuzenim 1 sene evvel 9 aylık bebeğini doğumda kaybetti bu sene sapasağlam bebeğini kucağına aldı Allah çektiğiniz acıları unutturur onunla inşallah

Amin inşallah. İnsanın kendi eliyle evladından vazgeçmesi en acı olanı.. bunu da yaşamak varmış. Umarım hiçbir anne yaşamaz artık

Amin inşallah. İnsanın kendi eliyle evladından vazgeçmesi en acı olanı.. bunu da yaşamak varmış. Umarım hiçbir anne yaşamaz artık
Kendinizi üzmeyin artık, yeterince üzüldünüz.. Hayat bu insana neler getireceği hiç belli olmuyor inşallah daha güzel bir gelecek sizi bekler, o bebek de siz de çok acılar çekecektiniz
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten bu kararı vermenin ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemez. Bebeğimde sorun olduğunu öğrenene kadar ben asla aldırmam diyen biriydim fakat şuan bebeğin ve kendimin yaşayacağımız acıları ve zorlukları düşündükçe bunu kaldırabilecek miyim, yetebilecek miyim, akıl sağlığımı koruyabilir miyim, bebeğime iyi bir anne olabilir miyim sabredebilir miyim diye herşeyi düşünmeye başladım. Allah böyle imtihanlarla sınamasın kimseyi gerçekten çok zor bir durum inşallah kimse yaşamak zorunda kalmaz, bazen başka çaresi olmuyor insanın hele ki desteği yoksa, yalnızsa, sürekli çalışması gereken bir işi varsa ve diğer çocuklar ve ailenin durumu buna bağlıysa, maddiyatı elvermiyorsa çok çok zor bir durum Allah yardım etsin çok zor

Kesinlikle. Ben çalışan biriyim. Eşimin işi sebebiyle tayin görüyoruz sürekli ve sısyal desteğim yok. 5 yaşında bir kızım var. Sağlıklı normal gelişimde olan çocuğumu büyütürken inanılmaz zorlandım psikolojik olarak. Özel gereksinimi olan bir çocuk büyütmek ekstra zor. Hadi diyelim büyüttük ülkemiz bu çocukları kabullenmeye hazır hiç değil. Hele ki bir kız çocuğu.. benden sonra ne yapar ondan maddi manevi fayda sağlamak isteyenler olur mu va vs hepsi çok zor durumlar

Kumsal merhaba,ben de mayıs ayında down sendromlu bebeğimden vazgeçmek zorunda kaldım,26 haftalıktı,detaylıda çok sorun görüldü,kalbinde büyük bir anomali,bağırsak tıkanıklığı vardı down sendromluydu doktorlar acı çekerek yasayacak dediler,çok zor bir karar verdim,ama oğlumun iyiliği içindi,cennette su an iyi biliyorum,seni çok iyi anlıyorum,seninle her zaman konuşabiliriz,özelden de yazabilirsin,hala ben de forumlara girip benzer süreçleri yaşamış kişilerin yazılarını okuyorum

Aynı şekilde ben de okuyorum. Vicdan rahatlatması mı denir yoksa verdiğin kararın doğruluğuna kendini ikna çabası mı denir buna bilmiyorum ama bir nebze rahatlatıyor beni bunları okumak. Bir de kendime görev edindim insanları uyarmayı. Doktorlar bana hep ultrason bulgularının geçeceği yönünde telkinde bulundular ben üzerine düşmesem muhtemelen doğumda öğrenecektm bebeğimin down sendromlu olduğunu. Bu sebeple herkesi uyarıyorum benim gibi karar vermeseler de en azından olumsuz bir durumla karşılaşacaklarını bilsinler istiyorum. Çok zor kararlar çok zor zamanlar bu zamanlar.

Senin de başın sağ olsun Allah bize sabır kalbimize ferahlık versin. En önemlisi sağlıklı evlatlar nasip etsin

Haklısın ben de aynı düşüncelerle giriyorum buralara,vicdan rahatlatması için yapıyorum sanırım,başımız sağolsun,yeni bir bebek fikri iyi gelecek bize

kuzum öncelikle çok geçmiş olsun. Bizler sana ne desek hepsi hafif kalır yanında biliyorum. Anne olarak en iyi en doğru kararı verecek olan sensin.
Ailenizde down sendromlu bireyler var mıydı genetik mi oluyor bu durumlar bende haftaya 2li teste gideceğim

Cok uzuldum hikayenize, karariniz ne olursa olsun sizin icin ve aileniz icin hayirlisi olsun.
En dogru karari siz esiniz birlikte verirsiniz. Bu bulgular 22. Hafta kontrolunde nasil kayboluyor? Baska bulgularla mi yer degistiriyor? Cocugum yok ondan soruyorum bilgisizligim bu konuda size cahillik gelirse eger

Yoktu hiç kimse. İlk kızım da gayet sağlıklı. Sonuç hepimizi şaşırttı ikili teste güvenmeyin. İkili testim düşük riskliydi.. imksnınız varsa fetal yaptırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…