- 27 Kasım 2015
- 832
- 822
- 103
- Konu Sahibi Birhamisss
-
Yarın görüşecek inşallahHemen doktoruyla görüşün
Canım bence çok stres yapmayın çünkü annenin yaşı felan hesaplanıyor risk ona göre söyleniyor yani inş bi sıkı tı yoktur sadece tabloya göre risk görülmüştür çocuğun büyük olması genelde down ile alakalı olmuyorArkadaşlar bu kardeşimin test sonucu. Bu ne demek oluyor ? İnternetten baktım ama kafamız karıştı. Birde son adet tarihinden bebek ablamın hebamıza göre iki hafta büyük olduğunu söylüyor doktor. Yani kardeşim 18 haftalık hesaplıyor doktor 20 haftalık bu benek diyor. Şunu da ekleyim biz çok iri yapılı bi aileyiz. Baba tarafı da öyle.
Acaba genetik olarak bebek iri olduğu için haftaya göre iri çıkıyor. Bu şekilde risk grubunda olup sağlıklı bebeğimi kucağına alan var mı ?
Bu ne testi 4lü mü?Arkadaşlar bu kardeşimin test sonucu. Bu ne demek oluyor ? İnternetten baktım ama kafamız karıştı. Birde son adet tarihinden bebek ablamın hebamıza göre iki hafta büyük olduğunu söylüyor doktor. Yani kardeşim 18 haftalık hesaplıyor doktor 20 haftalık bu benek diyor. Şunu da ekleyim biz çok iri yapılı bi aileyiz. Baba tarafı da öyle.
Acaba genetik olarak bebek iri olduğu için haftaya göre iri çıkıyor. Bu şekilde risk grubunda olup sağlıklı bebeğimi kucağına alan var mı ?
Evet 4 lü testBu ne testi 4lü mü?
İlk yazdığınız cümleleri yazabilirlerdi. O tarz tavsiye bekledik. Bir perinatolog a görünmemizin daha faydalı olabileceği gibi. Doktora görünün hemen demek insanı daha panik yapıyor demek istedim. Dalga geçmişiniz birde. Zaten bilmediğimizden acaba mı diye sordum zaten farkındaysanız.Elbette doktora gorunmeniz tavsiye edilecek. Belki bir perinatolog bebegin burun kemigine, ense kalinligina bakacak ve supheli gorurse amniyosentez ya da genetik tani (nifty vs) isteyecektir. Bebegin iri olmasi ile down sendromunun ne alakasi var? Burada pozitif bilimsel bir sonuc paylasip ne yardimi bekliyorsunuz ki? Bilmem ne kurunu uygulasin down kesin gecer falan gibi bir sey mi?
Perinatolog da zaten uzman doktor, insanlar da domtora gidin demis isteİlk yazdığınız cümleleri yazabilirlerdi. O tarz tavsiye bekledik. Bir perinatolog a görünmemizin daha faydalı olabileceği gibi. Doktora görünün hemen demek insanı daha panik yapıyor demek istedim. Dalga geçmişiniz birde. Zaten bilmediğimizden acaba mı diye sordum zaten farkındaysanız.
Gittiğimiz doktor perinatolog değildi. Ayrıntılı inceleyecek ultrasonu yoktu. Her şeyle dalga geçmişiniz de bu durumla geçmeyin.Perinatolog da zaten uzman doktor, insanlar da domtora gidin demis iste
Hayir dalga gecmiyorum, sizin sordugunuz soru cok sacma onu soylemeye calisiyorumGittiğimiz doktor perinatolog değildi. Ayrıntılı inceleyecek ultrasonu yoktu. Her şeyle dalga geçmişiniz de bu durumla geçmeyin.
Hadi işinizeHayir dalga gecmiyorum, sizin sordugunuz soru cok sacma onu soylemeye calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?