Down sendromu

Birhamisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
832
822
103
Arkadaşlar bu kardeşimin test sonucu. Bu ne demek oluyor ? İnternetten baktım ama kafamız karıştı. Birde son adet tarihinden bebek ablamın hebamıza göre iki hafta büyük olduğunu söylüyor doktor. Yani kardeşim 18 haftalık hesaplıyor doktor 20 haftalık bu benek diyor. Şunu da ekleyim biz çok iri yapılı bi aileyiz. Baba tarafı da öyle.
Acaba genetik olarak bebek iri olduğu için haftaya göre iri çıkıyor. Bu şekilde risk grubunda olup sağlıklı bebeğimi kucağına alan var mı ?

Eklentiler

• 33B2082B-2A04-48D7-ADCE-9A507BEB646B.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 399
Canım bence çok stres yapmayın çünkü annenin yaşı felan hesaplanıyor risk ona göre söyleniyor yani inş bi sıkı tı yoktur sadece tabloya göre risk görülmüştür çocuğun büyük olması genelde down ile alakalı olmuyor

31 yaşında annesi genetik olarak hiçbir sıkıntı yok. Akraba evliliği yok. Annenin bir tek başta şekeri yüksekti

Bu ne testi 4lü mü?

4 lü testin yanılma payı 2 liye göre daha yüksek ama yine de risk görünüyor. Seraa0606 nın dediği gibi, muhtemelen amniyosentez isterler.

Arkadaşlar öncelikle ben burada gebelikle ilgili çok sorular sorup çok iyi insanlarla karşılaşıp bilgiler aldım aynı ümitle yazmıştım ama direkt doktora görünün gibi şeyler söylendi. Biz zaten o gün doktora gidecektik. Eğer bu konu ile ilgili birileri derman arayacak olursa özetleyeyim. Bu testler tanı testi değilmiş. Yani bebek yüksek risk düşük risk olarak kategorize ediliyormuş. En önemli kısım ise kesin tanı kısmı.

Ablam yüksek riskli gebelik çıktı. 1:80 olasılığı. Yani ablamla aynı sonuçları yaşayan 80 kişiden 1 tanesi down sendromlu bebek doğurmuş. Kesin tanı konulabilmesi için 2 seçenek sunuluyor. Anne karnına iğne ile girerek sıvı alınması yada nifty testi. Biz 2300 liraya nifty testi yaptırdık. Sonuç ne olursa olsun bebeği istiyoruz. Amniyon sıvısı çok riskli olduğu için bizde aynı gün acil bir karar vererek Nifty testini yaptırdık. Anneden sadece kan alınıyor. Şu an sadece dua ediyoruz. O ihtimal biz olmayalım diye.

Elbette doktora gorunmeniz tavsiye edilecek. Belki bir perinatolog bebegin burun kemigine, ense kalinligina bakacak ve supheli gorurse amniyosentez ya da genetik tani (nifty vs) isteyecektir. Bebegin iri olmasi ile down sendromunun ne alakasi var? Burada pozitif bilimsel bir sonuc paylasip ne yardimi bekliyorsunuz ki? Bilmem ne kurunu uygulasin down kesin gecer falan gibi bir sey mi?

İlk yazdığınız cümleleri yazabilirlerdi. O tarz tavsiye bekledik. Bir perinatolog a görünmemizin daha faydalı olabileceği gibi. Doktora görünün hemen demek insanı daha panik yapıyor demek istedim. Dalga geçmişiniz birde. Zaten bilmediğimizden acaba mı diye sordum zaten farkındaysanız.

Perinatolog da zaten uzman doktor, insanlar da domtora gidin demis iste

İlk ben yazmışım doktoruyla görüşsün diye de kötü felaket senaryoları yazmamış ki kimse sıkıntı olacabilecek bi durum var ki bakın test istemiş doktor inşallah sağlıkla hayırla gelir bebeğiniz endişeye sevk ettiysem kusura bakmayın

Ben de muhtemelen amniyosentez ister demişim. Amniyosentez kesin sonuç, nifty de bir tarama testi ve kesinliği amniyosentez kadar değil. Ama tabii ki 4 lü teste göre göre daha yüksek.

burda bir kişiye cevap yazarken acaba yanlış birşey söyler miyim de vebal alır mıyım diye endişe duyuyorum ben şahsen. O yüzden de burda doktora gidin diyen arkadaşlara katılıyorum. Kimse size “ovv kesinn down” ya da “amaaan bişey çıkmaz” diyemez. Doktorunuz da diyememiş ki ekstra testler istemiş.

minik umarım sağlıkla dünyaya gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…