Doymak bilmiyor...

Ben sizi haklı buldum. Mesele yenen yemek değil, mesele bencillik eşiniz arkasından gelecek insanı düşünmüyor. Bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Olanın hepsini yemek hele ki adetli bir şeyin tamamını yemek hoş değil, öyle iştahlı demek gibi basit bir şekilde de açıklanamaz. Eşiniz bu saatten sonra bu görgüyü edinir mi sanmıyorum ama çoğunluk gibi ölçüyü artırmanızdan yanayım

Eşim de çok yer sadece tatlı değil, sevdiği yemek, meyve, kuru yemiş, akşamları yemekten sonra sıra sıra yer hepsinden, sen yerken ben yoruluyorum derim hatta 😂 ama çocuklara da bana da ayırır, dışarıdan alınanları fazla alır. Pişen birşeye ne kadar hakkım var diye sorar, ona göre yer 😄

Eşinizin cocuk için ayırdığınız buzluktan çıkardığınız kurabiyeyi de yememesi lazim. Çok yap diyenlere de şaşırdım, ne kadar çok yaparsınız o kadar yiyecek eşiniz, önemli olan sizi, çocuğunuzu düşünerek kendini frenelemesi. Yaptığıniz şeyler de uyarın, kendisinin yiyeceklerini ayrı bir yere koyun, diğerlerine dokunma deyin çözüm olarak aklıma bu geldi 🤷

Haklısınız 😁 Benim aklıma ilk gelen piştiğinde eşinizin hakkını ayırın. Diğerleri çocuğun ve benim elleme deyin. Ister hepsini bir oturuşta yesin ister 2 günde yesin. Hatta hep aynı tabağa koyarsanız sadece kendi payını yemeyi öğrenir belki😁

Gülenleri tatlı bulanları anlamadım. Adamın bencil olduğunu görmek için başka bir konu mu olması gerekiyor illa. Hem de kendi öz be öz oğlunu düşünemeyecek kadar bencil. Bence çok yapmayın oğlunuza kadar yapın o da bir tane yesin bir süre.
Sağlık sorununu falan da düşünemeyeceğim böyle bencil adamın kaç yaşına gelmiş kendi akıl edebilmeli.

Kaç kilo bu kadar yiyen birinin.kilosoda olmalı acaba insulin direncin de bir sorun mu var

Tamamen bencillik olay yiyip yememesi değil. Benim eşimde de vardı ilk evlendiğimizde payını ayira ayira alıştı ama ailesi ile bir araya gelince yine yapıyor. En çok ben yiyeyim kafasında. Kardeşleri de aynı kocaman insanlar ama paylasmayi bilmiyorlar. Bi paket bisküviyi
bile ben aldım benim param diye laf yaptiklari olur. Bi gün mangal yapildi tam sofraya oturacağız kızım meme istedi ben sofradan kalktım emzirmek için. Bi döndüm ki sofrada hiçbir şey yok ama hiçbir şey salata ekmek bile kalmamış resmen. Sadece yarım birinin böldüğü yarım yanık tavuk kanadı. O kadar tuhaf oldum ki onların adina ben utandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama eşime kızdim beni düşünmesi çocuğu düşünmesi gereken kendisiydi. Ben o işteyken farklı bir şey bile yense ayiririm onun payını. Bunu bildiği halde yapması zoruma gitmişti.
Sizin eşinizinde yetişme tarzı böyle mi?

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Keşke Benimkilrde yese feda olsun herşey
Aç yaşıyorlar resmen böyle olması daha mı iyi olur du ? İki lokma yedirene kadarcanım çıkıyor.Pardon yiyen eşmiş 😂😂 ben cocuk sandım 😂 ozaman haklısın

benim sevgilim de insanustu bir sekilde yer yani inanamazsiniz. ama kendisi disindakilere de ayirir. mesela kurabiye aliyoruz icinden 12 tane cikiyor, benim cok yemeyecegimi bilir sagolsun bitirmez 3te 2sini falan yer. :KK70:

sorun adamin cok yemesi degil bencilligi bence. kendi cocugunu bile dusunmeden yemesi cok ayip. simdi okudum ara sayfalari, duzgunce uyarmaniza ragmen devam etmis. bence de bu adami artik boyle bozup utandirmaktan baska care yok yani cocukla itisiyor resmen.
Bozacam artık bundan sonra yıldım inan ki

Adam afedersiniz de cop ogutme makinesi gibi.
Herkes az yapin demis de aza da coga da ayni vakit ve emek harcaniyor. Ve evet insan mutfaktan cikamayinca yemek yapmaktan bıkıyor. Esinizin kendisine ket vurmasi lazim. Ne zamana kadar saklayacaksiniz ki ondan tatlilari?

Tamamen bencillik olay yiyip yememesi değil. Benim eşimde de vardı ilk evlendiğimizde payını ayira ayira alıştı ama ailesi ile bir araya gelince yine yapıyor. En çok ben yiyeyim kafasında. Kardeşleri de aynı kocaman insanlar ama paylasmayi bilmiyorlar. Bi paket bisküviyi
bile ben aldım benim param diye laf yaptiklari olur. Bi gün mangal yapildi tam sofraya oturacağız kızım meme istedi ben sofradan kalktım emzirmek için. Bi döndüm ki sofrada hiçbir şey yok ama hiçbir şey salata ekmek bile kalmamış resmen. Sadece yarım birinin böldüğü yarım yanık tavuk kanadı. O kadar tuhaf oldum ki onların adina ben utandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama eşime kızdim beni düşünmesi çocuğu düşünmesi gereken kendisiydi. Ben o işteyken farklı bir şey bile yense ayiririm onun payını. Bunu bildiği halde yapması zoruma gitmişti.
Sizin eşinizinde yetişme tarzı böyle mi?
Ne okudum ben ya. Hamile, emziren ve lohusa kadınlar konusunda çok hassasımdır. Ben çok etkilendim bu durumdan. Masada sizi düşünecek bir tane insan evladı nasıl olmaz (tamam en büyük suç eşinizde ama diğerleri de masum değil) bu olay herhangi birinin başına gelse düşünülmediği için üzülürdüm. Ama emziren birinin başına geldiğinde artı aç kalması da beni çok üzer. (ben emzirme dönemlerimde ekstra yeme ihtiyacı duyuyorum belki ondan)
Sonra kimse fark etmedi mi sizin aç kaldığınızı? Eşinizin ve diğerlerinin tepkisi noldu?

İğrenç ya nesi komik bu durumun. Bencilliği falan da geçtim insan gibi yemek yemeyen adam komik değil asla.

Medeniyet denen zerafet denen bir şey var ama o da bu topraklar da az olduğu için...

Ne çekiciliği kalır ne başka bisey böyle insanların.

Mutfak işlerini size yakmasını geçtim, kendi yapmadığı yiyeceği yapana da bırakmıyor. Kendi çocuğunu bile düşünmüyor şaka gibi.

Adamı nerden tutsam elimde kalıyor, tıpkı bu konudaki adama gülen yorum sahipleri gibi.

Back
X