Kiraz hanim yorumunuz için teşekkür ediyorum lakin yazımı dikkatli okursanız belirttiğim ve istediğim burundan çok uzak olan deneyimimi aktardım yazıyım iyi okumadığınızı kaçıncı ay olduğunda orda yazdığından dolayı söylüyorum bu yorumuda yazmamın sebebi maalesef dr bey tarafından cevap verme durumu olabilme ihtimalini düşünüyorum burnumun düşmesi ile ilgili yazıdada yazdığı gibi kesinlikle kalkık bir burun istememem teşekkürler ilginiz içinburnunuzun kalkıklığı zamanla düşecek, onun dışında ben görüntüde olumsuz bişey göremedim.
ne kadar oldu ameliyat olalı?
dikkatli okursanız sorun sadece burnun kalkık olması değil "Burun deliklerim eşit değil ve sol tarafımda, içerideki bir çıkıntı nefes alırken rahatsızlık veriyor."burnunuzun kalkıklığı zamanla düşecek, onun dışında ben görüntüde olumsuz bişey göremedim.
ne kadar oldu ameliyat olalı?
Çok güzel bi konuya değinmişsiniz ben korede olmamak isteme sebebim ailemin yanıma gelmesi zor olacak diye bakacak kimsem yoktu sürecte ve kendi dilimde doktora daha iyi açıklama yapabilirdim diye düşündüm korecem ne kadar iyi olsada nihayetinde ben koreli değilim tam anlaşılmak istedim lakin bu olmadıNeden korede olmadınız taleplerinizi karşılayacak çok doktor var orada en azından ülkenin profili güzellik algısı türkiye'den çok farklı, burunda yüksek burun sîrti ve asla kalkik olmayan ama düşük te olmayan bir stilleri var, Türkiye maalesef barbie disney tarzında aldı başını gidiyor ..üzüldüm sizin için ama çok yeni yine de bekleyin sonucun değişmesi biraz bile olsa zaman alacak içinize sinebilir zamanla da bütünleşebilir sizinle
Selma hanım yaşadıklarınızın çok yakın olayları yaşamışım inanamıyorum yoksa bu doktor beyin bi taktiği olabileceğini düşünüyorum bu olabilirmi? Nasıl ayni şekilde ameliyat öncesi dolgunun çok tehlikeli olup sonrasında sanki bu hiç söylenmemiş gibi sürekli teklif edilebiliyor bu durumu çok korkunç olduğunu düşünüyorum yani biz neden ameliyat olduk o halde annem bile beni bu halde koreye gönderirken göz yaşı döktü hayatımın hiç bir yerinde bu kadar zor bi durumla karşılaşmadım yaşadığım bu deneyimden dolayıEşim ameliyat olduktan sonra yaşadığımız süreci anlatmak istiyorum:
Dr. Ali Kavuzlu hastasını dinliyormuş gibi yapıyor ama aslında ne anlıyor ne de gerçekten dinliyor. Hasta ne isterse istesin, kendi bildiğini okuyor. Burnun güzel olup olmaması, hasta beğenmiş mi beğenmemiş mi umrunda değil. Her şey tamamen ticarete dökülmüş.
Ameliyat öncesi “Dolgu yapmayız, biz önermiyoruz” diyen sekreteri Yasemin Hanım, ameliyat başarısız geçince bu kez aynı doktor “Dolgu yaparız, toparlanır” dedi. Madem dolgu çözümse neden en başta anlatılmadı? Madem önermiyorsunuz, neden ameliyat başarısız olunca öneriyorsunuz?
Eşim ameliyat olduktan yalnızca bir hafta sonra burnundan kemik parçası çıktı. Sağ tarafı çöktü ve nefes alma problemi başladı. Doktorun çözümü mü? Yine dolgu! İnsan hayatı, sağlığı bu kadar mı basit görülür?
Bu yaşananları Google yorumlarında yazmak istedik, ama yorumumuz silindi. Daha sonra gördük ki bizim gibi mağdur olan başka hastaların yorumları da sistematik biçimde kaldırılıyor. Yorumlar yanıltıcı, sistem paraya dayalı. Nereye düştüğümüzü o zaman anladık.
Lütfen bu yorumları okuyan herkes dikkatli olsun. Gerçek mağduriyetlerin üstü örtülüyor. Sırf görünüşe ve sosyal medya algısına bakarak karar vermeyin. Aynı hatayı siz yaşamayın. Bu yaşadıklarımızın adı tıp değil; bu düpedüz ticaret ve hastayı yarı yolda bırakmaktır.
Malesef keşke korede olsaydım yani istediğimin tamamen tam tersi olma durumunu hiç düşünmezdim. Ben tamamen ne istediğini bilen bir hastaydım yüksek düz ve burun ucu karşıya bakan asla ve asla kalkık istemedim üstüne birde burun altım çokca alınmış burnum hem yukarı bakıyor hem altı yok gibi birşey düz alt kısmı daha önce böyle bi burun görmedim yani eski burnum daha iyiydi bu burna göre ben tamamen dr hatası olduğunu düşüyorum sebebi burnum isteklerime yanıt verebilecek olduğunu düşünüyorum sadece kemeri alınsaydı üstten oyulmasaydı bu kadar gene bu kadar kahrolmayıp ucunu indirttirdim yani en sevmediğim hiç beğenmediğim bi burun ona bunları böyledim asla kavisli beğenmiyorum asla kalkık burun beğenmem ama neden yüzüme bunu yaptı çok üzülüyorum çok ağlıyorumNeden korede olmadınız taleplerinizi karşılayacak çok doktor var orada en azından ülkenin profili güzellik algısı türkiye'den çok farklı, burunda yüksek burun sîrti ve asla kalkik olmayan ama düşük te olmayan bir stilleri var, Türkiye maalesef barbie disney tarzında aldı başını gidiyor ..üzüldüm sizin için ama çok yeni yine de bekleyin sonucun değişmesi biraz bile olsa zaman alacak içinize sinebilir zamanla da bütünleşebilir sizinl
Geçmiş olsun öncelikle.LÜTFEN OKUYUNUZ...
BURUN AMELİYATIMDA yaşadığım süreç ne yazık ki beklentilerimin çok dışında gerçekleşti. Bu nedenle kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Ben Güney Kore’de yaşayan bir modelim. Estetik ameliyatım öncesi, doktorla iki kez yüz yüze görüşerek taleplerimi net şekilde ifade ettim:
Doğal, düz profilli ve asla kalkık olmayan bir burun istiyordum. Bu doğrultuda karşılıklı anlaştık ve doktor, yaklaşık bir ay içinde işime dönebileceğimi söyledi.
Burnum ameliyat öncesi ince derili, kemerli ama orantılı bir yapıdaydı. Ancak operasyon sonrası karşılaştığım sonuç, beni psikolojik olarak oldukça sarstı. Burnum belirgin şekilde kalkık yapılmıştı. Bu benim için travmatik bir durumdu.
Ameliyat sonrası belgelerde burnumun "kalın derili" olduğu yazıyordu. Oysa aynı doktor ameliyat öncesinde yüzüme karşı 'ince derili' olduğumu açıkça ifade etmişti. Durumu sorduğumda bunun bir şablon hatası olduğu söylendi, ancak bu açıklama tatmin edici değildi.
Doktor zamanla burnumun düşeceğini söyledi. Bu söze güvenerek bekledim. Ancak sorun yalnızca diklik değildi. Burnumun alt kısmı dümdüzdü, üst kısımdan fazla doku alınmıştı ve istenmeyen yapay bir kavis oluşmuştu. Defalarca belirtmeme rağmen burnumun küçültülmesi de beni çok üzdü.
Bu süreçte işime dönemediğim gibi, özgüvenim ve psikolojim de ciddi zarar gördü. Bugün ameliyatın üçüncü ayındayım ve hâlâ çalışamıyorum.
İlk ay dolmadan, doktor burnumdaki durumu geçici olarak düzeltmek için dolgu önerdi. Özellikle kolumella bölgesinin dümdüz ve yukarı kalkık olması sebebiyle bu müdahaleyi önerdi. Ancak bu olasılıktan ameliyat öncesi hiç söz edilmemişti.
Ayrıca bu dolgu teklifini yalnızca bana değil, aileme ve arkadaşlarıma da sundu.
Bununla da sınırlı kalmadı: Burun deliklerim eşit değil ve sol tarafımda, içerideki bir çıkıntı nefes alırken rahatsızlık veriyor.
Tüm bunların ardından revizyon hakkımın saklı olduğu belirtildi, ancak ilk ameliyatta taleplerim bu kadar dikkate alınmamışken, aynı kişiye güvenerek bir kez daha ameliyat olmak benim için çok zor.
Bugün başka bir doktoru tercih etmiş olsaydım, belki bu kadar üzülmezdim diye düşünüyorum.
Burnumun önceki hali, basit ve doğal taleplerimi karşılayabilecek durumdaydı.
Şimdi bu ilk ve en önemli hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum.
Aşağıya burnumun ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını da bırakıyorum. Kimseye zarar vermek değil amacım; sadece süreci tüm açıklığıyla paylaşmak istiyorum.
Yaşadığım gelişmeleri de zaman içinde dürüstçe güncelleyerek sizlerle paylaşacağım.
Umarım bu yazı, benzer bir karar aşamasında olanlara ışık tutar.
Tıpkı Dr Ali Kavuzluyu anlattınız.Aynisi basima geldi baska bir doktor tarafindan. Tamamen yalan soyledi. Soyle yapicam istedigin gibi olacak, ben hastanin istegine gore yapiyorum asla dokunmicam sonuc kafasina gore her yerini kesmis bicmis. Burnumun ucu kalmis sadece. Minicik bir burun yapmis. Sonuc su ki mahvetti. O kadar kotu ki her seyiyle bin pisman oldum yaptirdigima. Eski halinden daha kusurlu bir burnum var. Onceki burnum benimdi, dogaldi. Simdi yaptirdim. Yamuk yumuk asiri kalkik ozensiz bir burnum oldu ve bunlarin hicbirini bana anlatmadi ameliyattan once. Istedigim gibi yapacagini soyledi. Guya hicbir yerine dokunmayacakti.. hepsi yalanci bunlarin. Bir tanesine bile guvenmiyorum para icin insanlarin hayatlarini mahvediyorlar.
Anlıyorum durumunuzu iki kere ameliyat oldum burnumdan duygu durumlarını mutsuzluğu çok iyi bilirim lakin 3. Ayda ki düşüncelerle 11. Ay daki düşünceler çok farkediyor ne kadar beğenmediniz de bir süre sonra göz alışıyor ve burun da yüze oturuyor artık , tavsiyem acele etmeyin 1 seneyi doldurun fikriniz hala değişmezse farklı bir doktor ile görüşün mümkünse aynı doktoru düşünmeyin ilk ameliyat sa sizi anlamamış sa ikinci de şans vermeye değmez riske de atılmaz ve bütçenizi de ayarlamaya çalışın maalesef revizyon konusunda usta doktorlar fazla para talep ediyorlar, ya da sizin yerinizde olsam ikinciyi kore de olurumÇok güzel bi konuya değinmişsiniz ben korede olmamak isteme sebebim ailemin yanıma gelmesi zor olacak diye bakacak kimsem yoktu sürecte ve kendi dilimde doktora daha iyi açıklama yapabilirdim diye düşündüm korecem ne kadar iyi olsada nihayetinde ben koreli değilim tam anlaşılmak istedim lakin bu olmadısonucun değişiceğini düşünmüyorum hiçbir istediğim yapılmadı 1 tane bile malesef tamamen taleplerime ters düşen bi burnum var şuan estetik için yaptırmışken isteklerim nasıl dikkate alınmaz bu nasıl mümkün olabilir? ve türkiye burun estetiğinde öncü bir yere sahip bir ülke
Anlıyorum durumunuzu iki kere ameliyat oldum burnumdan duygu durumlarını mutsuzluğu çok iyi bilirim lakin 3. Ayda ki düşüncelerle 11. Ay daki düşünceler çok farkediyor ne kadar beğenmediniz de bir süre sonra göz alışıyor ve burun da yüze oturuyor artık , tavsiyem acele etmeyin 1 seneyi doldurun fikriniz hala değişmezse farklı bir doktor ile görüşün mümkünse aynı doktoru düşünmeyin ilk ameliyat sa sizi anlamamış sa ikinci de şans vermeye değmez riske de atılmaz ve bütçenizi de ayarlamaya çalışın maalesef revizyon konusunda usta doktorlar fazla para talep ediyorlar, ya da sizin yerinizde olsam ikinciyi kore de olurum
Aynisi basima geldi baska bir doktor tarafindan. Tamamen yalan soyledi. Soyle yapicam istedigin gibi olacak, ben hastanin istegine gore yapiyorum asla dokunmicam sonuc kafasina gore her yerini kesmis bicmis. Burnumun ucu kalmis sadece. Minicik bir burun yapmis. Sonuc su ki mahvetti. O kadar kotu ki her seyiyle bin pisman oldum yaptirdigima. Eski halinden daha kusurlu bir burnum var. Onceki burnum benimdi, dogaldi. Simdi yaptirdim. Yamuk yumuk asiri kalkik ozensiz bir burnum oldu ve bunlarin hicbirini bana anlatmadi ameliyattan once. Istedigim gibi yapacagini soyledi. Guya hicbir yerine dokunmayacakti.. hepsi yalanci bunlarin. Bir tanesine bile guvenmiyorum para icin insanlarin hayatlarini mahvediyorlar.
Aynisi basima geldi baska bir doktor tarafindan. Tamamen yalan soyledi. Soyle yapicam istedigin gibi olacak, ben hastanin istegine gore yapiyorum asla dokunmicam sonuc kafasina gore her yerini kesmis bicmis. Burnumun ucu kalmis sadece. Minicik bir burun yapmis. Sonuc su ki mahvetti. O kadar kotu ki her seyiyle bin pisman oldum yaptirdigima. Eski halinden daha kusurlu bir burnum var. Onceki burnum benimdi, dogaldi. Simdi yaptirdim. Yamuk yumuk asiri kalkik ozensiz bir burnum oldu ve bunlarin hicbirini bana anlatmadi ameliyattan once. Istedigim gibi yapacagini soyledi. Guya hicbir yerine dokunmayacakti.. hepsi yalanci bunlarin. Bir tanesine bile guvenmiyorum para icin insanlarin hayatlarini mahvediyorlar.
Neden korede olmadınız taleplerinizi karşılayacak çok doktor var orada en azından ülkenin profili güzellik algısı türkiye'den çok farklı, burunda yüksek burun sîrti ve asla kalkik olmayan ama düşük te olmayan bir stilleri var, Türkiye maalesef barbie disney tarzında aldı başını gidiyor ..üzüldüm sizin için ama çok yeni yine de bekleyin sonucun değişmesi biraz bile olsa zaman alacak içinize sinebilir zamanla da bütünleşebilir sizinle
Çok güzel bi konuya değinmişsiniz ben korede olmamak isteme sebebim ailemin yanıma gelmesi zor olacak diye bakacak kimsem yoktu sürecte ve kendi dilimde doktora daha iyi açıklama yapabilirdim diye düşündüm korecem ne kadar iyi olsada nihayetinde ben koreli değilim tam anlaşılmak istedim lakin bu olmadısonucun değişiceğini düşünmüyorum hiçbir istediğim yapılmadı 1 tane bile malesef tamamen taleplerime ters düşen bi burnum var şuan estetik için yaptırmışken isteklerim nasıl dikkate alınmaz bu nasıl mümkün olabilir? ve türkiye burun estetiğinde öncü bir yere sahip bir ülke
Neden korede olmadınız taleplerinizi karşılayacak çok doktor var orada en azından ülkenin profili güzellik algısı türkiye'den çok farklı, burunda yüksek burun sîrti ve asla kalkik olmayan ama düşük te olmayan bir stilleri var, Türkiye maalesef barbie disney tarzında aldı başını gidiyor ..üzüldüm sizin için ama çok yeni yine de bekleyin sonucun değişmesi biraz bile olsa zaman alacak içinize sinebilir zamanla da bütünleşebilir sizinle
Çok güzel bi konuya değinmişsiniz ben korede olmamak isteme sebebim ailemin yanıma gelmesi zor olacak diye bakacak kimsem yoktu sürecte ve kendi dilimde doktora daha iyi açıklama yapabilirdim diye düşündüm korecem ne kadar iyi olsada nihayetinde ben koreli değilim tam anlaşılmak istedim lakin bu olmadısonucun değişiceğini düşünmüyorum hiçbir istediğim yapılmadı 1 tane bile malesef tamamen taleplerime ters düşen bi burnum var şuan estetik için yaptırmışken isteklerim nasıl dikkate alınmaz bu nasıl mümkün olabilir? ve türkiye burun estetiğinde öncü bir yere sahip bir ülke
Kesinlikle haklısın. Dr. Ali Kavuzlu’nun taktiği tam olarak bu. Diğer birçok hastada da benzer durumlar yaşanmış ve hepsinin yorumu ya kaldırılmış ya da spama düşürülmüş. Burnunun olup olmaması onun için önemli değil; parasını aldıktan sonra gerisi umurunda değil. Zaten başarılı bir doktor da değil, hastanın isteklerini uygulayabilecek yeteneğe sahip değil ama kendisini öyleymiş gibi gösteriyor. Gerçekler ortada… Dr. Ali Kavuzlu bence hiç ameliyat yapmasa insanlara çok daha fazla faydası dokunur.Selma hanım yaşadıklarınızın çok yakın olayları yaşamışım inanamıyorum yoksa bu doktor beyin bi taktiği olabileceğini düşünüyorum bu olabilirmi? Nasıl ayni şekilde ameliyat öncesi dolgunun çok tehlikeli olup sonrasında sanki bu hiç söylenmemiş gibi sürekli teklif edilebiliyor bu durumu çok korkunç olduğunu düşünüyorum yani biz neden ameliyat olduk o halde annem bile beni bu halde koreye gönderirken göz yaşı döktü hayatımın hiç bir yerinde bu kadar zor bi durumla karşılaşmadım yaşadığım bu deneyimden dolayı
burnum çokca törpülenmiş ve isteğim dışı dikilmiş ve kavisli önden deliklerim görünüyor bunları istemediğimi ona çok net fotoğraflı ve güzel üslup ile anlattım. Ama kendime gelince karşılaştığım durum karşısında şok oldum . Estetik için girdiğim bi ameliyat ta doktor nasıl benim isteklerimi hiçbirini göz önünde bulundurmadan bu işi yapabilir? Kendisini model olduğumu belirttim paramı şuan için bu meslekten kazandığı ve vizeminde o şekilde işimle alakalı olup beni riske atmamasını iyi anlamasını istedim eğer bana taleplerimi karşılamayacağını söyleseydi ben olmazdım burnuma dolgu yaptırırdım zaten bunu dediğimde asistanı bizi korkutarak oraya daha önce dolgu yapmış birinin geldiğini burnunu iltihap kaptığını dolgunun çok zararlı ve kör edebileceğini söyleyerek içimize korku saldı. Bu yüzden kendisiyle 2 kez görüşme sağladım daha iyi anlaşılıyım diye ama sonuç… bu kadar küçültülmesi ve törpülemeyi doğru bulmuyorum istediğim değil zatende eşiniz içinde yaşadığı şey için çok üzgünüm Bize yaşatılanlar nolucak peki….google yorumlarınız neden siliniyor ?bizler karar aşamasında sosyal medyaya bakıyoruz illaki teknoloji çağındayız lakin bunun içine olmayan şeyler olmuş gibi gösterilirse bunun güvenilir olduğu düşünmüyorum.
İlk halin aşırı çekici minimal türpü yeterliymiş sizinle aynı durumu yaşıyorım birebir 9 . Ay öz güven sofır revizyon oşacagım kemikli ve büyrmek içinLÜTFEN OKUYUNUZ...
BURUN AMELİYATIMDA yaşadığım süreç ne yazık ki beklentilerimin çok dışında gerçekleşti. Bu nedenle kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Ben Güney Kore’de yaşayan bir modelim. Estetik ameliyatım öncesi, doktorla iki kez yüz yüze görüşerek taleplerimi net şekilde ifade ettim:
Doğal, düz profilli ve asla kalkık olmayan bir burun istiyordum. Bu doğrultuda karşılıklı anlaştık ve doktor, yaklaşık bir ay içinde işime dönebileceğimi söyledi.
Burnum ameliyat öncesi ince derili, kemerli ama orantılı bir yapıdaydı. Ancak operasyon sonrası karşılaştığım sonuç, beni psikolojik olarak oldukça sarstı. Burnum belirgin şekilde kalkık yapılmıştı. Bu benim için travmatik bir durumdu.
Ameliyat sonrası belgelerde burnumun "kalın derili" olduğu yazıyordu. Oysa aynı doktor ameliyat öncesinde yüzüme karşı 'ince derili' olduğumu açıkça ifade etmişti. Durumu sorduğumda bunun bir şablon hatası olduğu söylendi, ancak bu açıklama tatmin edici değildi.
Doktor zamanla burnumun düşeceğini söyledi. Bu söze güvenerek bekledim. Ancak sorun yalnızca diklik değildi. Burnumun alt kısmı dümdüzdü, üst kısımdan fazla doku alınmıştı ve istenmeyen yapay bir kavis oluşmuştu. Defalarca belirtmeme rağmen burnumun küçültülmesi de beni çok üzdü.
Bu süreçte işime dönemediğim gibi, özgüvenim ve psikolojim de ciddi zarar gördü. Bugün ameliyatın üçüncü ayındayım ve hâlâ çalışamıyorum.
İlk ay dolmadan, doktor burnumdaki durumu geçici olarak düzeltmek için dolgu önerdi. Özellikle kolumella bölgesinin dümdüz ve yukarı kalkık olması sebebiyle bu müdahaleyi önerdi. Ancak bu olasılıktan ameliyat öncesi hiç söz edilmemişti.
Ayrıca bu dolgu teklifini yalnızca bana değil, aileme ve arkadaşlarıma da sundu.
Bununla da sınırlı kalmadı: Burun deliklerim eşit değil ve sol tarafımda, içerideki bir çıkıntı nefes alırken rahatsızlık veriyor.
Tüm bunların ardından revizyon hakkımın saklı olduğu belirtildi, ancak ilk ameliyatta taleplerim bu kadar dikkate alınmamışken, aynı kişiye güvenerek bir kez daha ameliyat olmak benim için çok zor.
Bugün başka bir doktoru tercih etmiş olsaydım, belki bu kadar üzülmezdim diye düşünüyorum.
Burnumun önceki hali, basit ve doğal taleplerimi karşılayabilecek durumdaydı.
Şimdi bu ilk ve en önemli hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum.
Aşağıya burnumun ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını da bırakıyorum. Kimseye zarar vermek değil amacım; sadece süreci tüm açıklığıyla paylaşmak istiyorum.
Yaşadığım gelişmeleri de zaman içinde dürüstçe güncelleyerek sizlerle paylaşacağım.
Umarım bu yazı, benzer bir karar aşamasında olanlara ışık tutar.
Açık Ameliyat kapalı ameliyat fiyat farkından dolayı Dr Ali Kavuzlu hastaların burunlarda mevcut kusurları abartarak gereksiz burun birleştirme işlemleri yapıyor buda hastanın bir boyu sürecek nefes alma problemi ve bir ömür boyu sürecek pişmanlıklara yol açıyor.İlk halin aşırı çekici minimal türpü yeterliymiş sizinle aynı durumu yaşıyorım birebir 9 . Ay öz güven sofır revizyon oşacagım kemikli ve büyrmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?