• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

Kizlar selamlar,

Kusura bakmayin inanilmaz bir yogunluk var uzerimde. Sorusu olan varsa lutfen beni durtsun. Oyle genel bir baktim yazilanlara, hizla cevap yaziym:

1) Daha ilk gunlerden, hele hele de alci cikmadan, burnunuzun kalkik, kucuk, buyuk vs oldugu konusunda yorum hichic yapmayin sakin. Sonradan inanilmazzz degisecek. Benim 2 ay oldu henuz yeni yeni indi. e haliyle indikce, ucu da indi. Sakin skmayin caninizi boyle birseyle. Ki alci cikinca bile son halinden cok farkli oluyor. Ah keske daha kalkik olsa bile diyebilirsiniz bile!

2) Dudakla burun arasindaki 1 kilometreye varan mesafe cok normaldir :D DUzeliyor

3) Iki kasinizin arasindaki aslan gibi ilerde duran bolge iniyor. Normal burun oluyor.

4) Tamponlar benim canimi feci yakti. Ama yapacak birsey yok, disinizi skip katlanicaksiniz. Tampon ve alci ciktigi gunlerde, en az 20 dk muayenehaneden cikmayin (bayilma riski var, ben fena olmustum

5) Burnunuz mukemmel olsa dahi, gozunuzun alismasi icin biraz sure verin. 20-30 yil ayni yuze bakip sonra bir anda degisince garip bir his oluyor.

6) Cok fazla aynalara yapismayin. Yavas yavas alisin. Aynaya yapisirsaniz, olur olmadik seyleri kafaya takip psikolojinizi bozarsiniz. Ama sabahlari bir kere uzaktan sacinizi yaparken gorurseniz, ruhsal olarak daha rahat kaldirabilirsiniz durumu.

7) Insanlarin yorum yapmasina izin vermeyin. Kafaniz net degilse, zaten ameliyat olmayin. Ameliyat sonrasi yorum yapanlar da.... neyse!! Bana hicbirsey degismedi filan diyen cok oldu. Herhalde yeni bir yuz satin almadik burun yaptirdik! :P

Hepinizi opuyorum. Cok gecmis olsun. :82:

Son düzenleme:
Kizlar selamlar,

Kusura bakmayin inanilmaz bir yogunluk var uzerimde. Sorusu olan varsa lutfen beni durtsun. Oyle genel bir baktim yazilanlara, hizla cevap yaziym:

1) Daha ilk gunlerden, hele hele de alci cikmadan, burnunuzun kalkik, kucuk, buyuk vs oldugu konusunda yorum hichic yapmayin sakin. Sonradan inanilmazzz degisecek. Benim 2 ay oldu henuz yeni yeni indi. e haliyle indikce, ucu da indi. Sakin skmayin caninizi boyle birseyle. Ki alci cikinca bile son halinden cok farkli oluyor. Ah keske daha kalkik olsa bile diyebilirsiniz bile!

2) Dudakla burun arasindaki 1 kilometreye varan mesafe cok normaldir :D DUzeliyor

3) Iki kasinizin arasindaki aslan gibi ilerde duran bolge iniyor. Normal burun oluyor.

4) Tamponlar benim canimi feci yakti. Ama yapacak birsey yok, disinizi skip katlanicaksiniz. Tampon ve alci ciktigi gunlerde, en az 20 dk muayenehaneden cikmayin (bayilma riski var, ben fena olmustum

5) Burnunuz mukemmel olsa dahi, gozunuzun alismasi icin biraz sure verin. 20-30 yil ayni yuze bakip sonra bir anda degisince garip bir his oluyor.

6) Cok fazla aynalara yapismayin. Yavas yavas alisin. Aynaya yapisirsaniz, olur olmadik seyleri kafaya takip psikolojinizi bozarsiniz. Ama sabahlari bir kere uzaktan sacinizi yaparken gorurseniz, ruhsal olarak daha rahat kaldirabilirsiniz durumu.

7) Insanlarin yorum yapmasina izin vermeyin. Kafaniz net degilse, zaten ameliyat olmayin. Ameliyat sonrasi yorum yapanlar da.... neyse!! Bana hicbirsey degismedi filan diyen cok oldu. Herhalde yeni bir yuz satin almadik burun yaptirdik! :P

Hepinizi opuyorum. Cok gecmis olsun. :82:

canım çok güzel özetlemişsin..zamana bırakmak lazım ki zaten zamanla gözümüzde alışıcak..ameliyat öncesinde de zaten aynalara yapışık değildik bundan sonrada alışmak uğruna çok aynalara yakın olmak doğru deil..çünk ben her baktığımda herseferinde frklı bi insan görüyorum gibi oluyor :)) bizi sürekli görenler karşımızdaki insanlar çünkü..
ben daha tampon çıkmadan alçım hala yüzümdeyken panik yaptım ve hala daha yapıyorum biraz fevriyim ve sabırsızım ..bian önce herşey olp btsin istiyorum,böyle bi yapım var napiyim:))
uzaktan zaten aynaya bakınca çok güzel görünüyor ama yakınlaştıkça yüzümdeki alçı beni sinirlendiriyor :)))

ilerleyen günlerde alçı çıkınca ve şişliklerm inince fotoğraflarımı paylaşıcam sizlerle..
kendinize iyi bakın 1 saat sonra tamponu çıkartmaya gidiyorum CONCERS ile birlikte :))
öptm hepinizii sağlıklı kalınn

Arkadaşlar ben de mart ın ilk haftası Barış bey e burun ameliyatı olacağım, öncelikle deneyimlerinizi burdan paylaşmanız süper onu belirteyim, ben burda okuduklarım sayesinde tam olarak karar verebildim diyebilirim. Barış Bey le yaptığımız görüşmede birkaç farklı tasarım yaptık, bana fikir verirseniz çok sevinirim. Beni tanımayan insanların yorumlarına ihtiyacım var çünkü tanıyan herkes ne gerek var deyip canımı sıkıyoo:5:

Şimdiden teşekkürler.

Canım ortadaki tasarımın seni 3560 derece değiştirecek :)) Herkesin çevresindeki ilk tepkisi sanırım bu ne gerek var repliği :) Güzel bir ameliyat süreci dilerim sana, şimdiden geçmiş olsun :)

kızlar ;
hazır kendimi biraz iyi hissediyorken bi kaç cümle yazıyım dedim..ben daha çok aneztezi bölümünden korkuyordm buradaki bi çok kişi gibi ama aneztezi kısmı ameliyata gidiş anı en kolay kısmı emin olun..sadece braz rahatlamak için ameliyt sonrasnda kusmanız gerekiyor..kustktn sonra ilk gün gayet rahat ameliyt olduğunuzu bile anlamyosnuz..sıkıntılar ikinci gün başlıyor sağ gözümün üstnde çok az olmakla beraber morarmadm ama epey şiştm ben ki şu anda da hala çok şişim..tabi yüz şiş olunca üzerinizde büyük bi yük warmş gibi ghissediyosnz we hareketlernz de çok kısıtlanıyor..özellikle gece braz dha zor..burnunz da sızlıyo tabi haliyle ama ağrı kesiciler yardımcı oluyor..zannediyorm tamponlar alınıncaya kadar braz zor geçiyo ama katlanılmıcak gibi diil özellkle sonucu düşününce bunlar da geçicelk dye kendinize elkinlerde bulunuyorsnz...bugn büyük ihtimalle tamponlarm alıncak bnm braz korkuyorm haliyle..ben bişi sorucam bu arada dudaklarm acayip şiş o yzden burnumla dudaklarm arasnda mesafe çok gibi düzeliyo dimi kızlar?

Canım geçmiş olsun :nazar: burnuna gelsin bu nazarcık :))

Yüzün 4.gün inişe geçmeye başlayacak daha rahat olursun o zaman. Bol sıvı tüket anestezi etkilerini daha çabuk atarsın vucuttan. Bir de dudak ile burun arasındaki mesafe yüzündeki ödemden kaynaklanıyor alçılar çıkana kadar daha da toparlanmış olur. Tamamen ödemden kaynaklanıyor tabiki düzelecek :)

ya kızlar bende ameliyat olalı 2 gün oldu hem çok şişim hemde çok fazla kanamam var ve pzt tamponlarım alınacak kanamam ozmna kadar geçmezse nolcak .s nie bu kadar kanıyo burnum barış ney demşti sağ tarafınla çok uğraştım çok fazla et ve baloncuk wardı ( baloncuğu hala anlamış değilim ) buyüzden ameliyatım 1 saat daha geç bitti çok sıkıntılı bi dönemdeyim gözlerimden bile kan geliyodu .s gözümdeki geçti ama burnum hala dehşet tamponlardandır heralde dimi .s.s

İlk günler kanama olması normal concersciğim. Bir iki güne kadar o da açık renkli bir akıntıya dönüşecek. Sende işlemde çokmuş artık iyileşme sürecin hız alır rahat ol sen. Senin nefes almana engel olan burun etlerini temizlemiş Barış Bey, bende de aynı durum vardı.
Tamponlar çıkınca daha rahat edeceksin. Şu an tamponun baskısından da kaynaklanıyor. Gerçi ben cevap verene kadar senin tamponlar çıkmış olmalı :) Şimdi nasılsın bakalım :)

kzlar bıgın teyzm ve kuzenımle konustum kuzenımle ben yaptırıcaz kuzenımın burnunda nefes olmasına engel bır kıkırdakvardı onu aldırmıstı bundan 1-2 yıloncesınde ısde estetık olmayı konustuk fılan dr.ra benım kuzen hazır yatıorum esttetıkde oluyım demıs dr da tır carpmıs gıbı olrsun demıs:) dogrumudur yha burda herkes agrı yok szı yok dıor ama sımdı kanama sızıntı cok oluor denılıo herkes ne yasadıgını anelen kotude olsa ıyıde olsa anlatabılırmı acaba :S

Tır çarpmış gibi tabiri bende çok duymuştum çevremden ama bu tamamen yapanla alakalı bence :D

Ben yine sözlerimin arkasındayım ağrı yok - sızı yok. Kapalı teknik ameliyatın etkisi büyük bunda.
Kanama denilen burun kanaması gibi değil oluk oluk hiç değil, içerisi malum ameliyat geçirdi ve yaralı bir bölge oluyor ve nefes alıyorsun orası hiç kuru kalmıyor haliyle ince ince özellikle başın aşağıda durduğunda kanamaya başlıyor ikinci günden sonra rengi değişmeye açılmaya başlıyor 3.gün sarımsı bir renk alıyor ve alçı çıkmadan bu akıntıda geçiyor.
Kötü olarak ne var onu düşünüyorum. Ben sakin sakin sürecin bitmesini bekledim hep hala da bekliyorum. İlk zamanlar alçılıyken dışarıda yürürken özellikle adımlarıma dikkat ediyordum düşme korkum vardı. Burnuma zarar gelir diye korkuyordum. Küçük küçük adımlarla gidip geliyordum. Kalabalıkta insanlar yüzüme çarpar diye korkuyordum. Bir de küçük çocuk kucaklamamak.
Başkada bir durum yok zamanla oturan bir ameliyat çünkü sonuçlarını hemen değil zamanla alıyorsun.

canım sen ne durumdasın şuan?? ya benm burnum çok kalkık duruyo burun deliklerim görünüyo ve çok raharsızım bu durumdan..yrn tamponlarımı aldırmaya gidicem ..acaba hiç yaptırmasamıydım diyorum ara ara...bnm gibi hisseden varmı yaa? yoksa ben mi çok abartıyrm..
kendimi cidden kötü hissediyorm yaa bu kalkıklık bnm için çok fazla çirkinleştim resmen.:((

Şu an ne kadar kalkık alçı çıktıktan sonra o kadar iyi kızlar :)

Sonra bu kalkıklık böyle kalsın diye sorarsınız Barış Bey'e benden söylemesi :D

Tamponlardan sonra kalkıklık biraz daha iyi gelecek gözüne alçı çıktıktan sonra esas gör sen :)
Şu an alçının altındaki bantlarda burnunu sabit tutuyor.

canım bence çok iyi düşünüp öyle karar ver..ben 5senedir düşünüyodum fakat şmdi yaptırmasamıydım diyorum..sonçta geri dönüşü olmayan bi durum ve tamamen değişiyosun..oyüzden çok iyi düşün iyice sonuçları ölç tart..bana çevremdeki herkes yaptırma diyodu ki bnm burnum baya bi büyük burundu..
ama ben kendm istediğim için yaptrdım sanırm alışmam zor olucak yeni burnuma :/

Canı alçı çıkmadan kendinizi niye kötü hissediyorsun. Çıksın ondan sonra ilk ben soracağım yaptırmasamıydım diyor musun diye :)))

canım ne durumdasın merak ettim ?? yarını iple çekiyorm okdr çok sorum var ki barışbeye soracağım.
sennde çok mu kalkık mı hala?? ne zaman inicek kalkıklığı? kızlar bişeyler söyleyin ya kafayı yemek üzereyimm

Eyvahlar olsun :)

kafayıyemişdüşler 2 :)) diyeceğim.

Kalkıklık tamponlar alındığında seni rahatlatacak kadar gidecek. Alçı çıktıktan sonra da daha da kalkık olsaymış dedirtecek. Azcık sabır yahu şu günlerini güzel geçir, iyileşmene bak. Alçı çıkana kadar pimpiriklendim kendimi üzerek geçirdim demeni istemem. ;)

Canım geçmiş olsun :nazar: burnuna gelsin bu nazarcık :))

Yüzün 4.gün inişe geçmeye başlayacak daha rahat olursun o zaman. Bol sıvı tüket anestezi etkilerini daha çabuk atarsın vucuttan. Bir de dudak ile burun arasındaki mesafe yüzündeki ödemden kaynaklanıyor alçılar çıkana kadar daha da toparlanmış olur. Tamamen ödemden kaynaklanıyor tabiki düzelecek :)

çok teşekkr ederm canım benm nazar boncuğumu çok sewdim :) bu arada ben bişi sorucam şimdi benm burnuma bakıldığında çok hafif eğri gibi duruo sağa doğru ama şöle de bşi war sağ tarafım daha şiş ondan mı kaynaklanıyodr acaba yoksa bi eğrilik olablrmi?

çok teşekkr ederm canım benm nazar boncuğumu çok sewdim :) bu arada ben bişi sorucam şimdi benm burnuma bakıldığında çok hafif eğri gibi duruo sağa doğru ama şöle de bşi war sağ tarafım daha şiş ondan mı kaynaklanıyodr acaba yoksa bi eğrilik olablrmi?

Kesinlikle ödemden kaynaklanan bir görüntüdür. Benim de sağ tarafımda çok fazla şlem olmuştu eğrilik vardı çıkıntı bir kemiğim vardı. Ben acaba luzumlu bir dikiş mi kopardım diye Barış Bey 'e sorduğumda sağ tarafın daha şiş ondan böyle demişti. Bu arada temizlik yaparken 3 adet dikiş ipi koparmışlığım var o yüzden temizlik yaparken dikkat et veya yapma spreyle idare et :))

Ödemler hatırı sayılır kadar indiğinde düzgünlüğünü daha rahat göreceksin. İyileşme döneminde bölgesel şişlik yaşaman normal. Sabah kalktığında -- akşam yapttığında dikkat et burnun her baktığında daha farklı gelecek sana. Tabi daha zamanı var biraz daha :)

İlk günler kanama olması normal concersciğim. Bir iki güne kadar o da açık renkli bir akıntıya dönüşecek. Sende işlemde çokmuş artık iyileşme sürecin hız alır rahat ol sen. Senin nefes almana engel olan burun etlerini temizlemiş Barış Bey, bende de aynı durum vardı.
Tamponlar çıkınca daha rahat edeceksin. Şu an tamponun baskısından da kaynaklanıyor. Gerçi ben cevap verene kadar senin tamponlar çıkmış olmalı :) Şimdi nasılsın bakalım :)

evet cnm çıktı bugün gayet iyiyim burnum hala tıkalı rahat nefes alamıyorum ama zamanla geçer die düşünüyorum sendede olmuşmuydu kaç günde çok rahat nefes aldın

bide sey sorcam ben koku ve tat alamıyorum bu normal mi .s

canım barış bey'e kalkıklıkla ilgili sordunuzmu? benim yüzümdeki şişlikler inio yawaş yawaş da burnum çok fena şiş ve burun deliklerm bildiğin ortada...cumrtesi alçı alnır dedi sevin hanım ama sanki o zamna inmezmş gibi gelio burnuma dokunamıorm bile senin de öle mi?

Burnunu aşırı kalkık bulan arkadaşlar için benim alçı sürecimde yazdıklarımdan minik bir alıntı seti oluşturdum =) Daha fazlasını okumak isterseniz (beni o kadar ikna etmeye çalışmışlar, ama bir türlü ikna olmamışım , boşu boşuna pimpiriklenmişim, şimdi okuyunca kendime baya kızdım ) 129-133. sayfalar arası yazılanları okuyabilirsiniz =)

Arkadaşlar merhabalar
Görmüş olduğunuz gibi sağ salim döndüm.
Öncelikle hepinize sonsuz desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Oraletciim sana da çok teşekkür ederim ziyaretime geldiğin için =) , burnun yakından çok daha güzelmiş :nazar:
Kalemciim sana da çok teşekkürler merak edip aradığın için =)

Bana gelince , yüzümde hiç morluk olmadı, bugün birazcık şiştim haliyle

Burnuma gelince, ameliyattan önce barış beye kendimi çok iyi ifade edemediğimden burnum aşırı kalkık oldu
barış bey bu kadar kalkık burun hiç yapmıyordu ama sanırım çok kalkık istediğimi düşündü
ben iyi anlatamadım =(
bu yüzden moralim biraz bozuk
dün odama geldiğinde inme şansının olup olmadığını sordum,(hatta yanımda oralet de vardı o sırada) o da çok kalkık dersen alçı çıktıktan sonra 2 dikiş keser indiririm dedi.
Bugün tekrar odama gediğinde annem de aynı şeyi söyledi. Kalkık diye üzülüyor dedi.
O da dün konuştuk onunla bunu, indirmek kolay da kaldırmak zor dedi
1 ay geçsin bakalım dedi bana , bi gez dolaş dedi ama
ben bu kadar kalkık burunla insan içine çıkamam
bu yüzden dedim ki alçım çıkınca tekrar konuşuruz =)
muhtemelen alçım çıktığında ya da alçıdan 5 gün sonra indirtirim hemen
bu şekilde çok fazla bekleyebileceğimi sanmıyorum

barış beye de çok kalkık gelmiş olmalı ki,hiç "çok kalkık olmadı" demedi
o benim çok kalkık istediğimi düşündüğü için mümkün olduğu kadar kalkık yapmış mafoldumben
ben yine de alçıyı çıkardığı zaman muhtemelen baya indirmesini isticem çünkü bu şekilde duramıyorum,daha 2. gün bugün, sabredemiyorum bile ,insan içine de çıkamam
tabii ki ona da fikrini sorucam bu sırada
o tüm süreçleri bizden daha çok örnek gördüğü için daha iyi bilir

çok aşırı kalkık kızlar
kendi kendine inmesi bile yetmez yani
dümdüz olsun razıyım
yeter ki kalkıklığı böyle kalmasın
barış bey olmazsa indiririz , böye bir şansın cebinde duruyo dedi
alçının çıktığı gün bakıcaz artık
bakıcaz da ben o güne kadar nasıl sabredicem bilemiyorum

Arkadaşlaaaaaaaaaaaaarrr
Size çok güzel bir haberim var
Bugün alçım çıktıı, çok mutluyumm, burnum çok güzel olmuuuuş
Barış beyin ellerine sağlık, bana çok yakışan bir burun yapmış sağolsun
Kalkık diye o kadar üzülmüştüm ama şu an o kadar mutluyum ki delikafadulden
O kalkıklıktan eser kalmadı, 10 günde neredeyse 1 cm indi burun ucum
bu bir mucize olmalıkaydirigubbakcemile5
şu anki burnumun güzelliği bir mucize olmalı yaa
Sizlere de bitmez tükenmez desteğiniz için minnettarım
Ne kadar iyi insanlarsınız sizz opuyorumnanaktan

canım barış bey'e kalkıklıkla ilgili sordunuzmu? benim yüzümdeki şişlikler inio yawaş yawaş da burnum çok fena şiş ve burun deliklerm bildiğin ortada...cumrtesi alçı alnır dedi sevin hanım ama sanki o zamna inmezmş gibi gelio burnuma dokunamıorm bile senin de öle mi?

ben knştum işte dedim fazla kalkık olmadı die benimki dio barış bey kalkık işte daha nası olsun .) dert etme suan çok şiş dio inince çok hoş olacak dedi ve bende burnuma dokunamıyoum . peki sen koku ve tat alıyomusun nasılsın o konuda

merhaba kızlar. sonunda fotoğraf yükleyebildim. alçıdan sonraki kısma ait fotoğraflar. alçılı hallerim çok iğrenç. ben bile bakamadığım için size işkence çektirmek istemedim :37:

papricacım
fotograflarına baktım , şu anda bile minicik, zapzarif bir burnun var
üstelik en şiş hali bu =)
inanılmaz güzel olmuş
bandajlar ne zaman çıkacak?
bandajsız halini çok merak ettim , mükemmel ötesi bir burun daha geldi =)
güle güle kullan yeni burnuşunu
nazar boncuğu nerdeee?
al , bu senin :nazar:
:70:

Back
X