Canim 4. Haftam hala burnum sis ve halsizim ilk 2 hafta hele halsizlikten oluyordum ameliyat ne kadarda olsa bicak yarasi kucumsencek bi durum degilBende o günlerimi hatırlıyorumda 7. Günü bırak 2. Haftamda anca insan içine çıkabilecek duruma gelmiştim. Ama belki bu arkadaşın yüzü o kadar morarmaz
Burnun tam olarak ne zaman acildi bugun tam 4. Haftam azcik acildi ama geceleri asiri tikaniyorBence de rahat edemezsin ben ameliyattan 3 hafta sonra okula gittim sürekli ağzımdan nefes aldığım için aşırı rahatsız oluyordum daraltı geliyordu
Canım hala tam açılmış değil benim hatta 3. Ay kontrolüne gittiğimde Esabil beye bu tıkanıp açılmasını söylemiştim burnumun içine bakıp gayet iyi durumda demişti. İlk zamanlara göre tabi ki daha açık durumda ama hala tam açılmış değil. Bazen tam açılıyorBurnun tam olarak ne zaman acildi bugun tam 4. Haftam azcik acildi ama geceleri asiri tikaniyor
Kizlar ameliyat olali 3 hafta oldu ama hala ici buraz aciyo zaman zaman agriyo bide burnumun yanaklarimla kesistigi yere dokununca aciyo bu normalmi doktora gitsemmi
merhaba bende mayısta amelıyat olacağım tamponlar kaç günde çıkıyor mayısta birde sınavım var tamponlu yapabilir miyim bilemedim :)
Merhaba pınar benim 10 günde çıktı tamponlarım. Ama sınav dönemine denk gelmezse iyi olur senin için çünkü tampon burnumda olduğu süre boyunca geceleri uykum çok kesildi uykusuzluk çektim bu yönden iyi olmayabilir senin için
Benimd bazen aciliyor bitti heralde artik nefes alicam derken tikaniyor 6 ayimizi alicak heraldeCanım hala tam açılmış değil benim hatta 3. Ay kontrolüne gittiğimde Esabil beye bu tıkanıp açılmasını söylemiştim burnumun içine bakıp gayet iyi durumda demişti. İlk zamanlara göre tabi ki daha açık durumda ama hala tam açılmış değil. Bazen tam açılıyor
Merhabalar çok güzel olmuş acaba önceki burnunuz nasıldı ve ameliyattan ne kadar zaman sonra bu kareler acabaArkadaşlar merhaba 6 ay önce esabil eker’e burun estetiği oldum ameliyat öncesi kararsız kalan arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Aslında hiç problemi olmayan karakteristik bir buruna sahiptim ama nefes problemim vardı bu yüzden ameliyat olmalıydım narkoz almışken estetikte olsun diye 3 doktor gezdim esabil hocada karar kıldım. Muayene olmak, ameliyat günü almak biraz zorlu bir süreç çünkü hoca çok dolu bu nedenle sabah erken saatte nafiz köreze gidip sıra almalısınız ameliyat gününüz ortalama 6-7 ay sonraya veriliyor yoğunluktan ötürü.(en azından benim ameliyat olduğum dönem bu şekildeydi) hoca için ilgisiz diyenler olmuş ama bütün gerekli bilgileri size veriyor gerektiği kadar konuşuyor ve ameliyata girmeden önce nasıl bir burun istediğinizi size soruyor zira 1 ay önceden konuşsanız bile hocanın aklında kalmaz o yüzden ameliyata girmeden önce fotoğraflar çekiliyor, ne yapılacağına karar veriyor sizin istediğiniz burun yüzünüze yakışmayacaksa zaten uyarıyor olmaz diye bence bu durumda diretmeyin işin ehli o sonuçta. Ameliyatım çok rahat geçti eli gerçekten hafif morarma şişlik en az düzeyde oldu ve 10 güne bütün morluğum geçti ki aşırı beyaz tenli bir insanım. Verdiği masajı ne kadar çok yaparsanız sizin kârınıza ödem atmayı hızlandırmış olursunuz. Tamponlar alınırken asla acı hissetmedim zaten silikon tampon kullanıyor flop diye çıkarıp alıyor burnunuzdan, ilk 10 gün uyumakta zorlandım çünkü tampondan ötürü ağızdan nefes alıp uyumalıyız ve baş yukarda sırt üstü yatmalıyız haricinde bir sıkıntım yoktu taburcu olduğum gün misafir ağırladım. Tamponlar çıktığında ilk ay burunda kanlar birikip tıkıyordu bunları ya burna su çekip hınkırma yöntemiyle yada burnumun içine cımbız sokup o kurumuş kanları alarak çözdüm(cımbız doktorun önerisi) ilk aylar çok kalkık geniş bir burunlaydım ama zaman içinde incelmeye ve inmeye devam etti o yüzden ilk aylar burnum çok kötü düşüncesine kapılmayın oturması zaman alıyor o gördüğünüz burun kalmayacak. Şuan nefes konusunda hala problem yaşıyorum ama bunun sebebi aldığım 25 kilo olabilir o yüzden yorum yapamayacağım. Şekil konusuna gelirsek ameliyat olmamı kimse desteklemedi ama şuan herkes çok güzel oldu iyiki olmuşsun diyor başta annem. Ben sadece biraz burun boyunu fazla kısalttığını düşünüyorum uzun burunlar yüzü daha ince ve uzun gösteriyor bence şuan yüzüm biraz daha yuvarlak oldu ama dediğim gibi aldığım kilonunda etkisi büyük bu görüntüde haricinde her şey çok iyi ama benim doktordan istediğim tek şey sadece kemeri ve ucundaki sivriliğin gitmesiydi çok müdahale etmemesini rica ettim sonuç bu şekilde oldu. Estetik göreceli bir kavram kimine göre güzel olan kimine göre olmaz o yüzden burada burnum harika oldu yada burnum çok kötü oldu diyenlere kulak asmamanızı tavsiye ederim. Genel olarak esabil hoca boyu kısa, ucu hafif kalkık, az kavisli ve biraz geniş burunlar yapıyor benim gözlemlediğim. Bildiğim kadarıyla esabil hocanın alanı kbb ve estetik yani iki branşta da bilgi sahibi o yüzden ben kendisini tercih etmiştim. Memnun kalanların tarafındayım ben ama bu kişinin kendi karar vereceği bir durum, yakınlarıma doktorumu şiddetle öneriyorum
Merhaba,ben de esabil hocaya ameliyat olalı 2 ay olacak çok mutsuzum. Burnum haliyle çok şiş ama her geçen gün umudum tükeniyor sizin burun ameliyatı olduğunuz ilk zamanlar nasıldı burnunuz görme şansım var mı özelden? LütfenHerkese merhabalar, yaklaşık 2.5 sene önce estetik oldum bu site sayesinde olmaya karar vermiştim sizleri bilgilendirmek istedim. Ben ameliyat olmaya karar verdiğim zaman hastaneye gittiğimde iki hastasıyla karşılaşmıştım ve burunları çok güzeldi bu bana ön ayak olmuştu. Fakat burada bazı hastaların burunları çökmüş, burun delikleri eşitsiz, bazı hastaların düşmüş 6 ay sonra tekrar ameliyat yapacağı hastaları dahi vardı. Ben ameliyat olduktan sonra ilk 5 ay burun şekilden şekile girdi başta küçücüktü daha sonra kocaman oldu resmen eski halini almıştı, 2-3.ayımda burun deliğinde çökme görmüştüm burun ucu top gibi kocamandı vs. Arkadaşlar hepsi geçiyor sabırlı olun. En azindan bende öyle oldu hepsi zamanla geçti. Şu an 2.5 yıl oldu tek sorunum burun ucumda azıcık ödem var hala biraz sert bu da hocadan mı kaynaklıdır yoksa iyileşme sürecinden midir bilemiyorum. Bu arada hocaya gösterdiğiniz fotoğrafın bir anlamı yok diyebilirim sizin burnunuzdan ne çıkabilirse onu yapıyor, alçı ilk çıktıgında burnunuz inanılmaz kalkık ve kemik yokmuş gibi görünür korkmayın gayet normal. Ameliyat olacak herkese iyi şanslar:) eski burnumun fotoğrafı bulamadım ama ucu kocaman top gibi ve düşüktü, burnumun ucu olabildiğince küçük hafifte kalkık olsun demiştim kalın derili bir buruna sahip olduğum için çok ince görüntülü bir burun olmaz demişti. Ben mutluyum çevremde kimse anlamıyor. Esabil bey bariz estetik duran burunlar yapmıyor diyebilirim. Hafif kavisli burun ucu yuvarlak burunlar yapıyor gözlemlerim doğrultusunda. Şimdi de çevremden birinin burnunu esabil beye yaptıracağız hastaneye gideceğimiz zaman herhangi birinizle denk gelirsek ne mutlu, bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım sevgiler. şu an ki hali;
Merhabalar bana da atar mısınızMerhaba arkadaşlar 2017'de ameliyat oldum burnum artık tamamen oturdu, burada burnunun kısmen düştüğü tarzda yorumlar okudum fakat bende öyle bir durum olmadı burnum ekstradan daha dik oldu, ve burun ucumda ki ödem geçmedi orada top gibi kaldı beni rahatsız etse de o durum çevremde ki çoğu insan tarafından da beğeniliyor, benim burun dediklerimle de herhangi bir küçültülme yapılmadı o yüzden daha doğal bir burnum var isteyen arkadaşlara özelden fotoğraf atabiliriö.
Ben de buna cevap arıyorum yardım lütfen.Arkadaşlar merhaba burun ameliyatı olalı 3 ay oldu suratım hala domuz gibi sanki burnumla büsbütün, kalın değişik ucu falan. Zaman geçtikçe bu şişlikler indikçe (yani diliyorum ki şiştir)küçülüp inceliyor mu ne gibi değişiklik oluyor lütfen yardımcı olur musunuz?? Şimdiden teşekkürler
Suratın preslenmiş gibi mi senin de? Böyle gözlerin tuhaf bakıyor, suratın genişlemiş gibi? Ucu da kocaman? Bunlar geçecek mi bilmiyorum aksi halde iyi olamayacağım zira cok kotü bi burnum zaten yoktu inanılmaz pişmanlık yaşıyorum ve ruh halim bitik durumda üç aydır eve kapattım kendimi psikolojım alt üstBen de buna cevap arıyorum yardım lütfen.
Kesinlikle,bakışlarım değişti önceden anlamlı bakan o gözler şimdi çok afedersin aptal gibi bakar oldu.. Kas ortam hâlâ çok şiş 2 ay oldu ama hala pek değişim yok istediğim buruna dair em ufak bir şey yok,burun sırtımda önceleri hiç kemik kalmamış sanıyordum git gide geçer gibi oldu ama hala garip hissediyorum ben de ameliyatı olduktan sonra kaç hafta çıkamadım dışarı her şeyde isteksizdim mutsuzdum... Ameliyat olduktan sonra güzellik gelir sanıyordum değilmiş... Öyle şiş ki hele ucu,uzun kalmış sanki büyük patates gibi bir burun napicagimi ben de bilmiyorumSuratın preslenmiş gibi mi senin de? Böyle gözlerin tuhaf bakıyor, suratın genişlemiş gibi? Ucu da kocaman? Bunlar geçecek mi bilmiyorum aksi halde iyi olamayacağım zira cok kotü bi burnum zaten yoktu inanılmaz pişmanlık yaşıyorum ve ruh halim bitik durumda üç aydır eve kapattım kendimi psikolojım alt üst
Ben gereken özeni fazlasıyla gösterdim,hatta uzun bir süre dışarı cikmadim çok soğuk etkilenmesim diye. Ay benim yaptiklarimi bir bilsenizEsabil Hocaya ameliyat olacağım yorumlarınızı okuyunca açıkçası çok şaşırdım ve tereddüt ettim.
Ameliyat öncesinde burnunuz ciddi anlamda sorunluysa evet iyileşme süreci uzun sürebilir. Deriniz, kemik yapısı da etkiler ve ayrıca ameliyat sonrasında kendinizin de yapması gereken birtakım şeyler var. Özen mi göstermediniz kendinize yoksa burnunuz sorunlu muydu?
bu normal mi bilmiyorum ama benim de burnum fazlasıyla şiş. birinci ayımı doldurdum, alçım çıktığından itibaren burnum yamuktu. kemiğin törpülendiği kısım aşırı şişti ve burnum gerçekten yamuktu . herkes ödem dedi. sakin kalmaya çalıştım ama ucu da yamuktu ve moralim bozuluyordu. yandan aşırı bir sıkıntısı yoktu ama önden gerçekten hem çok şiş hem de yamuk bir burundu. ilk ay kontrolüme dün gittim. kapı önünde aşırı moralim bozuldu çünkü herkes burnumda sıkıntı olduğunu söyledi, yamuk olduğunu. içeri girince esabil bey baktıktan sonra eliyle kemiğe aşırı baskı uygulayarak sağ tarafımı oturttu. hani korkutmak için söylemiyorum ama kemik sesi duydum ve bir an kemiğimin kırıldığını falan düşündüm. yaşadığım acıyı anlatamam bile tamponda, ameliyatta bile böyle bir acı hissetmemiştim. kanadı biraz. sonra esabil bey aynaya bakmamı söyledi. yamukluğu direk farketmiş odaya girdiğimde. benim ağır masaj yapmam gerekiyormuş çünkü sağ tarafım çok ödemliymiş. kemiği oturtmak zorunda kaldığından böyle bir şey yapmış. ısrarla bir sorun olup olmadığını sordum . bana sorun olmadığını her şeyin yolunda olduğunu sadece şişlerim olduğunu bastırarak masaj yapmam gerektiğini söyledi. daha önceden bu tarz bir şey yaşayan var mı? ben hiç duymadım dünden beri de düşünüyorum... inşallah hepimizin burnu düzelir... :)İlaç yazdı ilaçları düzenli kullandım ama o süreçte kanamam çok olmuştu akabinde hapsuruyordum hapsurmamak için bir şey vermedi. Normalde diğer doktorlar yazıyor. Bana herhangi bir deniz spreyi dedi ben sterimar alıp kullandim zaten deniz suyu bağımlılık falan yapmaz. Tavsiye :) sterimar güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?