• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DR.GÜVENÇ KARLIKAYA VE MELEKLERİ;-)

Allah razı olsun İnan’ın bende Güvenç hocama çok güveniyorum ilk gebeliğimde oğlumun kalbi durduğunda çok üzülmüştü beni hep telkin etmişti kürtajımı da kendisi yaptı tüm iyi ve kötü anlarımda velhasıl yanımdaydı inşallah doğumumu da kendisiyle yapacağız :) kendisi de benim bu yeni halimden çok memnun hep kilo vermemi de istiyordu şimdi zaman kaybetmeyelim dedi ve bu ay hemen transfer yapıyoruz dedi :) bakalım Cuma günü kendisine gideceğim neler olacak :halay:

Aynı şeyleri yaşamışız gerçekten ve sanırım hala aynılarını yaşıyoruz. Bana da şunları söylemişti;
"Yumurta toplama için bu ilaçları kullan,sigarayı bırak ve kilo ver" Şöyle bir baktım kendisine göz göze geldik ve gülmeye başladı "hem hormon ilacı kullan hem sigara bırak diyorum üzerine bir de kilo ver diyorum çok şey istiyorum değil mi " diye:)))
Her aşamada ilgi alakası empati yeteneği bana büyük destek ve moral oldu. Açıkçası hiç inanarak gitmemiştim oraya sadece ileride neden denemedim dememek için gitmiştim ama gerçekten olabileceğini gösterdi bana.
Bu arada ben de cuma gideceğim ona sizin randevunuz kaçta ? denk gelirsek birer çay içeriz

Su yazdiklariniza guldum sadece sizin paraniz cok anladigim kadariyla rahim dinlendirmeye verecek cok paraniz varsa ne desek boş.ben bizzat yasadim googleden arastirmadim sadece.cok bilimsel yazdiginizi dusunuyorsunuz galiba neyse iyi aksamlar

Keşke yazmak istediğim kadar bilimsel yazabileydim. Ama burası yeri de değil ben de uzmanı değilim.Haddimi bilirim:)

Forumlar herkesin aynı telden çalıp oynadığı platformlar değildir Farklı fikirlerin ve bilgilerin tartışıldığı yanlışlarla doğruların yer değiştirebileceği platfomlardır hanımefendi. Ancak dünyaca kabul edilmiş bir gerçeği sadece sizin kafa yapınıza uymadı diye gerçekten bilmeden karalamak ve dahası hiç tanımadığınız özelliklerini bilmediğiniz bir insana bodoslama illa da benim dediğim doğru ben sizden çok araştırdım ben bilirim diye dikte etmeye çalışmak .....Buna söylenecek tek söz var ama neyse o da bana kalsın.

Dünya çapında isim yapmış bir merkezden bahsediyoruz burada. Adamlar hala daha biz her şeyi biliriz demiyor AR- GE yapıyor. Sürekli seminerlere gidiyor teknoloji takip ediyor,yatırımlar yapıyor ve hiç biri sizin kadar keskin konuşamıyor ,hatta doktorlara yeri geliyor bir şey soruyorsun tahmini bir şey söyleyip işin uzmanı ben değilim uzmanına gidin diyor. Ama siz 2 araştırmayla ben araştırdım ben bilirim bu kandırmaca diye hemen yapıştırıyorsunuz yaftayı.Ben daha ne diyeyim size.

Burası Güvenç Beyle alakalı bir topik onunla alakalı bir deneyiminiz varsa paylaşırsınız sorunuzu sorarsınız .

Madem sizi çok güldürmüşüm Allah gülüşlerinizi hiç eksik etmesin diyeyim :)))

Size de iyi geceler

Aynı şeyleri yaşamışız gerçekten ve sanırım hala aynılarını yaşıyoruz. Bana da şunları söylemişti;
"Yumurta toplama için bu ilaçları kullan,sigarayı bırak ve kilo ver" Şöyle bir baktım kendisine göz göze geldik ve gülmeye başladı "hem hormon ilacı kullan hem sigara bırak diyorum üzerine bir de kilo ver diyorum çok şey istiyorum değil mi " diye:)))
Her aşamada ilgi alakası empati yeteneği bana büyük destek ve moral oldu. Açıkçası hiç inanarak gitmemiştim oraya sadece ileride neden denemedim dememek için gitmiştim ama gerçekten olabileceğini gösterdi bana.
Bu arada ben de cuma gideceğim ona sizin randevunuz kaçta ? denk gelirsek birer çay içeriz
Elbette sizinle tanışmayı bende isterim siz kaçta geleceksiniz bende ona göre randevu alabilirim sabah saatlerini düşünüyordum :)

Benim randevum saat 2 de ama 1 de orada olmayı planlıyorum. Cuma öğleden sonra çok müsaitmiş tabi bu 1 2 günde dolmaz ise Güvenç Bey rahat rahat sorularımı sorarım diye o saati seçtim. Özelden telefonumu yazıyorum size .

Uzun zamandır kimse yazmamış. Ben yazayım. Güvenç hocanın hastasıyım. Güvenç hoca güven veren bir doktor. Hamile kalmak ve doğurmak nasip işidir. Milyonları da Dökseniz Allah nasip etmezse olmaz. Güvenç hoca, doğru hamlelerle işin ehli olan bir doktor. İlk tüp bebek denemesinde Güvenç hocayla pozitif oldu. Ama 5 haftalık iken düşük oldu. Şimdi dondurulmuş embriyo transferim yapıldı. İnşallah bu kez de pozitif olur ve bebeğim 9 ay boyunca benımle olur. Zor süreçlerden geçiyoruz. Maddiyat olarak yıpranıyoruz ama daha önemlisi maneviyat. İnşallah bu gunleri atlatır bizde daha güzel haberler vermek nasip olur.

Kelebek ben de senin tavsiyelerin ve forumdaki diğer iyi yorumlar üzerine güvenç beye gittim. İlk görüşmede iyiki dedim ben de.içim rahattı çünkü 35 dk boyunca tedaviyi anlattı bilgilendirdi sorunlarımızı cevapladı muayene etti ve her ayrıntıyı sordu önceki tedavimle ilgili.kafam rahatlamıştı böyle bir doktor bulduğum için çok mutlu olmuştum.fakat tedaviye başlayıp diğer kontrollere gittiğimde muayene ile birlikte 5 dk ancak görüyorduk.kaç saatlik yoldan gelip sorularımızı bile rahatça soramıyorduk. Başka bir odada muayene olup hiç odasına bile giremeden koridorda ayak üstü bilgi verdiği bile oldu.peşinden çekinerek gidip sorumuz var sorabilirmiyiz dedik o zaman cevapladı ama kendimi kötü hissediyordum.bir çok kez böyle oldu.mesleki yönünün iyi olduğuna hala inanıyorum.ama o kadar yoğun ki ve sanırım artık bıkmış.öyle hissettiriyor. Telden zaten ulaşılamıyor.bir kez daha yazıyorum alanına hakim bir doktor ama o kadar yoğun ki muayenedeyken bile kendini fazlalık hissediyorsun.beklediğin muameleyi göremiyorsun. Yani ben de öyle oldu..
Aynısını ben de yaşadım birebir ve hakkımı helal etmiyorum

arkadaşlar buradaki yorumlara bakarak bende bahçeci güvenç beye gitmiştim ilk gittiğimde çok olumlu bir tablo çizdi hatta ben eşim sigara kullanıyor hocam bununla ilgili birşey söyleyin dediğimde adam sağlıklı ne diyebilirim dedi ve bana da herşey çok iyi neyse ben tedaviye başladım doktoru çok az görüy0rum şehir dışından geliyorum beş dakka ancak sonra geri gidiyorum ve gerçekten yüz ifadesi artık bu meslekten bıktı mı o kadar yansıtıyor ki ve ben asistanını arıyorum nezaket gösteriyorum doktorun bana dönmesi gerek asistanı diyor kliniği arayın klinik asistanı ara doktor desen yok ortada ve ben negatiften sonra hocam niye olmadı bir bilginiz var mı diye sorduğumda beynimden vurulmuşa döndüm eşinin spermlerinde doğuştan bir problem var senin yumurta sayın az falan dedim ilk geldiğimde neden bunlardan bahsetmediniz neden eşime bir ürolog önermediniz ne oluyor hoca kem küm cevap veremedi ben bahçecinin sitesinde bunları tek tek yazdım güvenç bey beni aradı neden orada yazdığımı neden onu şikayet ettiğimi falan dedi ve embriyolog ile görüştüm bana ımsi yapıldığı söylendi fakat içime sinmedi formu karıştırdım ve mikroenjeksiyon olma ihtimali çok fazla geliyor ve arkadaşlar eşim dna sperm hasarı verdi sonuç %57 hasarlı çıktı siz siz olun bahçeci ismiyle ön planda bir klinik ama yine de iyi araştırın ve erkek problemlerinde sıfır şimdi tekrar denersem eşime tesa uygulanacak hakkımı kesinlikle helal etmiyorum yaşadıklarım gerçektir kesinlikle buradan doktor şakşakçılığı da yapmıyorum
Demek ki herkese aynı muameleyi yapmıyor. Ben de hakkımı helal etmiyorum.

Demek ki herkese aynı muameleyi yapmıyor. Ben de hakkımı helal etmiyorum.
:( Sıkıntı yaşamanıza öyle üzüldüm ki ben de Güvenç Hocanın hastasıyım kendisi normal de çok anlayışlı bir insandır çok sabırlıdır neyi sorsanız cevaplar fakat ciddi mana da yoğunluğu mevcut şuan pandemiden dolayı yeni hasta almıyor sadece eski hastaları gelirse onlarla ilgileniyor bir nevi biraz daha sistem değişti diyebilirim benim 2 tüp bebek 1 normal yolla gebelik deneyimim oldu fakat hepsini kaybettim şimdi dondurulmuş embriyolarımı ngs yöntemiyle gönderdik 4 embriyonun 3 ü iyi geldi şimdi 3.kez transfer işlemini bekliyorum. Bazen ne yaparsak yapalım olmuyor ama ruh halinizi öyle iyi anlıyorum ki insan neden diye soruyor hep bir cevap bulmak istiyor ilgi görmek istiyor çünkü maddi manevi yollarımız Çetin.. 😔😔 Allahım cümlemizin kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun bizleri kavuştursun

Biz pandemiden hemen sonra Mayıs ayının sonunda başvurduk. Pandemi sürecinde tüp bebek transferleri askıya alındığında Mart ayıydı, biz Ocak ayında ilk tüp bebek denememizi başarısızlıkla tamamlamıştık. Umutsuz bir bekleyiş içinde, bu sürece bir daha ne zaman gireceğimizi bilememenin karamsarlığındaydık. Madem yeni hasta almıyordu ve eski hastalarıyla ilgilenmeyi tercih ediyordu, bunu bize de samimiyetle belirtmiş olsaydı kendisini anlayışla karşılar diğer seçeneklerimizi değerlendirirdik. Bunu söyleyerek siz de Doktor Bey'in herkese aynı muameleyi yapmadığını itiraf ediyorsunuz. Bir sürece bile ne heyecanların ne fedakarlıkların ne umutların sığdığını bizden daha iyi biliyorsunuz sanırım.

Biz pandemiden hemen sonra Mayıs ayının sonunda başvurduk. Pandemi sürecinde tüp bebek transferleri askıya alındığında Mart ayıydı, biz Ocak ayında ilk tüp bebek denememizi başarısızlıkla tamamlamıştık. Umutsuz bir bekleyiş içinde, bu sürece bir daha ne zaman gireceğimizi bilememenin karamsarlığındaydık. Madem yeni hasta almıyordu ve eski hastalarıyla ilgilenmeyi tercih ediyordu, bunu bize de samimiyetle belirtmiş olsaydı kendisini anlayışla karşılar diğer seçeneklerimizi değerlendirirdik. Bunu söyleyerek siz de Doktor Bey'in herkese aynı muameleyi yapmadığını itiraf ediyorsunuz. Bir sürece bile ne heyecanların ne fedakarlıkların ne umutların sığdığını bizden daha iyi biliyorsunuz sanırım.
İnanın kendisiyle nasıl bir süreç yaşadınız veya hala yaşıyor musunuz hiç bilmiyorum detayınızı da göremedim ama samimiyetimle söylüyorum sizi çok iyi anlıyorum bu süreç bizleri zaten mahvediyor istiyoruz ki herşey açık açık söylensin belirsizlikte kalmayalım sabır zaten tükendi sizi anlamaz mıyım🤦🏽‍♀️ inanın öyle iyi anlıyorum ki ama şanssızlık mı talihsizlik mi desem inşallah Bundan sonra içinize sinen bir merkez de çok güzel Süreçleri yaşayarak sağlıklı sıhhatli bebişlere kavuşursunuz dualarım sizinle 🙏🏼 ♥️

İnanın kendisiyle nasıl bir süreç yaşadınız veya hala yaşıyor musunuz hiç bilmiyorum detayınızı da göremedim ama samimiyetimle söylüyorum sizi çok iyi anlıyorum bu süreç bizleri zaten mahvediyor istiyoruz ki herşey açık açık söylensin belirsizlikte kalmayalım sabır zaten tükendi sizi anlamaz mıyım🤦🏽‍♀️ inanın öyle iyi anlıyorum ki ama şanssızlık mı talihsizlik mi desem inşallah Bundan sonra içinize sinen bir merkez de çok güzel Süreçleri yaşayarak sağlıklı sıhhatli bebişlere kavuşursunuz dualarım sizinle 🙏🏼
Bu umutsuz dönemin bitişiyle kendisiyle yola çıkmak istedik. Gerekli tüm tahlillerimizi doktor beye uğramadan önce yaptık. Başarısız ilk süreç sırasında dondurduğumuz embriyolarımız bulunmasına rağmen, eski embriyolarımızdan ümitli olmadığımızı ve yeniden yumurta toplama işlemine girmeyi ısrarla belirtmemize rağmen Doktor Bey'in "Çocuklarınız sizi orada bekliyor olabilir" gibi varsayımcı ve duygusal cümlesine teslim olarak embriyoları Bahçeci kliniğine getirdik. Embriyoların çözülme işleminin yapıldığı gün doktor bey bize teslim aldığımız tıp merkezinde (MedAmerikan) 4.gün hazırlanan embriyoların aslında 3.gün embriyosu olduğunu belirtti ve transfer için hiçbirşey söylemedi. Ertesi gün sokağa çıkma yasağının olmasına rağmen "embriyolog doktor" tarafından telefonla transfere apar topar çağrıldık (40 km yol). Transfer sonrası 2 kez "ben başarı için kesin garanti veremiyorum" diye konuşması eşimin dikkatini çekti. "Başarılı olmak için doktor bey ne diyorsa bunca plansızlığa rağmen uyguluyoruz, bir de üstüne böyle konuşması bana tuhaf geldi" diye söylemişti. Sonucu bekleyene kadar (10 gün içinde) kendisine sadece 3 defa mesajlaştım son mesajında da ilaçlarıma sonuca göre devam edecek miyim sorusuna cevap da alamadım. Sonuç negatif geldiğinde kendisine ağlayarak bildirdim, "üzülme, birazdan sana geri döneceğim" demesine (belki tedaviyi gözden geçirir yeniden planlarız ümidi içime doğdu) rağmen dönmedi. Kendisine mesajla sitem ettiğimde kendisi de bana "sizin için en doğru olanı yapmaya çalıştım" (en doğrusu başarısız olmamız galiba) ve "birlikte ya da başka bir doktorla başaracaksın" gibi çözüm göstermekten çok baştan savmaya yönelik cümleler ile teselli edeceğini zannetti. Tedaviden sonra başka sağlık problemlerim de gelişti, dahiliye doktorum tüp bebek süreciyle ilgili olabileceğini söyledi. Tabi başarısızlık sonrası neden doktor yanlış yönlendirdi diye sorulmadı, neden doktor beyin ısrarına engel olmadınız diye bize soruldu. Doktor bey de asla sorumluluk almadı, bu kadar başarılı doktor yanılmazdı (!) elbette. Kendisine tedavinin başındaki kişi olarak güvenmemizin bedelini de biz ağır ödedik. Bunca tepeden bakmasının ve yaşadığımız hayal kırıklığının sonunda değil bir süreç daha yaşamak, karşı karşıya gelmek dahi istemiyoruz. Ama hayat onlar için tatlı devam ediyor, biz ise çektiğimiz acı ile başbaşa kalıyoruz. Kimin umrunda?

Aynısını ben de yaşadım birebir ve hakkımı helal etmiyorum
Bende guvenc maduruyum biz soru sormak isterdik adam zar zor yanitlardi ya da basindan savardi hep basma kalip cumleler kurardi ben her muayenede kendimi kotu hissederdim zaten negatif oldu gunlerce aradik telefonumuzu acmadi bu tavri bizi iyice uzmustu allah herkezin yardimcisi olsun dogru doktoru bulmak cok onemli

Doktorunuz
Bu umutsuz dönemin bitişiyle kendisiyle yola çıkmak istedik. Gerekli tüm tahlillerimizi doktor beye uğramadan önce yaptık. Başarısız ilk süreç sırasında dondurduğumuz embriyolarımız bulunmasına rağmen, eski embriyolarımızdan ümitli olmadığımızı ve yeniden yumurta toplama işlemine girmeyi ısrarla belirtmemize rağmen Doktor Bey'in "Çocuklarınız sizi orada bekliyor olabilir" gibi varsayımcı ve duygusal cümlesine teslim olarak embriyoları Bahçeci kliniğine getirdik. Embriyoların çözülme işleminin yapıldığı gün doktor bey bize teslim aldığımız tıp merkezinde (MedAmerikan) 4.gün hazırlanan embriyoların aslında 3.gün embriyosu olduğunu belirtti ve transfer için hiçbirşey söylemedi. Ertesi gün sokağa çıkma yasağının olmasına rağmen "embriyolog doktor" tarafından telefonla transfere apar topar çağrıldık (40 km yol). Transfer sonrası 2 kez "ben başarı için kesin garanti veremiyorum" diye konuşması eşimin dikkatini çekti. "Başarılı olmak için doktor bey ne diyorsa bunca plansızlığa rağmen uyguluyoruz, bir de üstüne böyle konuşması bana tuhaf geldi" diye söylemişti. Sonucu bekleyene kadar (10 gün içinde) kendisine sadece 3 defa mesajlaştım son mesajında da ilaçlarıma sonuca göre devam edecek miyim sorusuna cevap da alamadım. Sonuç negatif geldiğinde kendisine ağlayarak bildirdim, "üzülme, birazdan sana geri döneceğim" demesine (belki tedaviyi gözden geçirir yeniden planlarız ümidi içime doğdu) rağmen dönmedi. Kendisine mesajla sitem ettiğimde kendisi de bana "sizin için en doğru olanı yapmaya çalıştım" (en doğrusu başarısız olmamız galiba) ve "birlikte ya da başka bir doktorla başaracaksın" gibi çözüm göstermekten çok baştan savmaya yönelik cümleler ile teselli edeceğini zannetti. Tedaviden sonra başka sağlık problemlerim de gelişti, dahiliye doktorum tüp bebek süreciyle ilgili olabileceğini söyledi. Tabi başarısızlık sonrası neden doktor yanlış yönlendirdi diye sorulmadı, neden doktor beyin ısrarına engel olmadınız diye bize soruldu. Doktor bey de asla sorumluluk almadı, bu kadar başarılı doktor yanılmazdı (!) elbette. Kendisine tedavinin başındaki kişi olarak güvenmemizin bedelini de biz ağır ödedik. Bunca tepeden bakmasının ve yaşadığımız hayal kırıklığının sonunda değil bir süreç daha yaşamak, karşı karşıya gelmek dahi istemiyoruz. Ama hayat onlar için tatlı devam ediyor, biz ise çektiğimiz acı ile başbaşa kalıyoruz. Kimin umrunda?
doktorunuz guvenc beymiydi

Maalesef Güvenç beydi. Bu tek deneyim sonucunda yollarımızı ayırma kararı aldık. Pandemi öncesinde yaptığımız online görüşmelerde olmayan mesafeyi tedavi sürecinde bize karşı da (nedense?) uygulamaya başladı. Tüp bebekte sonuç beklemekle herşey bitmiyor, pozitif sonuçla birlikte risklere dolu gebelik dönemi de başlıyor.. Bu mesafe bu dönemde de olursa bizim endişelerimiz daha da artmaz mı? Bu da gebelik sürecini daha kötü etkilemez mi? En iyimser düşüncemle durumu hasta yoğunluğuna vermek istesem bile; böyle olduğunu açık açık paylaşarak bizi o klinikteki müsait ve başarılı başka bir meslektaşına da yönlendirebilirdi.

Back
X