Ben tam bir hafta önce Halis Bey'e ameliyat oldum. Şu an burnumda sargılar ve dikişler duruyor. Yarın dikişlerim alınacak ve sargılar çıkacak, bu yüzden henüz şekliyle ilgili bir şey söylemek için erken ama şu ana kadar Halis Bey ve bağlı olduğu hastane ile ilgili deneyimlerimi aktarayım.
Benim burnumda kemik eğriliği vardı ve burnumun ucu top gibiydi. Berbat bir burnum yoktu, insanlar neden ameliyat olacağımı anlamadılar, çok şaşırdılar. Evet güzel değildi ama dikkat çekicek kadar kötü de değildi burnum. Nefes alma problemim de yoktu sadece muntazam olmasını istedim
estetik amaçlı bir ameliyattı yani.
Önce Ege Üniversitesine gittim ve muayene oldum, amacım orada ameliyat olmaktı çünkü hem çok deneyimli doktorlar oldugunu hem de fiyatının uygun oldugunu duymuştum ancak mesleğim gereği yazın ameliyat olmam gerekiyordu ve Ege asla yaza gün veremiyordu. Çok üzüldüğümü söyleyemem zira biraz daha para verecektim ama özelde daha çok ilgilenirler, belki daha iyi bile olur diye düşündüm. EKOL KBB Hastanesinde ameliyat olmaya kesin karar verdikten sonra oradaki doktorları inceledim ve en çok Halis Bey dikkatimi çekti, referansları çok iyiydi. Kısacası önce hastane sonra doktor seçimi yaptım.
İlk görüşmemiz iyiydi, Halis Bey burnuma baktı, ne yapılması gerektiğini söyledi, ameliyatı anlattı ben de isteklerimi söyledim. Fotoğraflar çekildi ve gün belirlendi: 10 Temmuz.
15 gün vardı ve sabırsızlanıyordum. Ameliyat günü yaklaştıkça heyecanım arttı, doktorla şeklinin nasıl olacağını yeterince konuşmadıgımızı fark ettim ve tekrar randevu alıp gittim. Nasıl bir burun istediğimi Halis Bey'e anlattım; kavissiz ve ince uçlu hafif kalkık bir burun istiyordum. Halis Bey ikinci görüşmede biraz ilgisizdi yani nasıl anlatayım, Halis Bey'le tanışırsanız siz de hak vereceksiniz, daima çok acelesi varmış gibi bir tavrı var. Söylediklerinizi ilgiyle dinlemiyor ve istediğinizi yapacağına emin olamıyorsunuz.
Ben ameliyata girip çıktım, sargılarım var, tamponlarım alındı ama inanın hala Halis Bey'den rahatlatıcı hiçbir açıklama duymadım istediğim gibi mi oldu, bu süreç nasıl ilerleyecek, burnum neye benzeyecek vs.
Kısacası şu ana kadar gördüğüm en büyük eksiklik hastasıyla iletişimi. Hiç rahatlatmıyor, sanki bir an önce yetşmesi gereken bir yer varmış gibi. İşinizin şansa kaldıgını hissediyorsunuz. Doktorumun biraz daha güven vermesini isterdim ve bu açıdan şimdiden pişmanım kendisine ameliyat oldugum için.
Ama tabi henüz hiçbir şey sonuçlanmış değil, belki öyle güzel bir burun yapmıştır ki bu yazdıklarımın hepsinin boşa oldugunu görüp iyi ki ona olmuşum derim.
Hastaneye gelince, dört dörtlük bir hastane oldugunu söyleyebilirim. Ameliyat öncesinde ve sonrasında herkes çok güzel ilgileniyor. Sizi kesinlikle rahat hissettiriyorlar. Ameliyata girmeden önce hastane müdürü bile odanıza gelip rahatlatıyor sizi. Açıkçası ben Halis Bey'den alamadığım gücü hastane personelinden aldım.
Geri kalan süreci yarından itibaren sizinle paylaşacağım.
Bu arada tamponların alınması kısmının çok acılı oldugunu söylerlerdi evet biraz acıyor ama abartıldıgı kadar değil inanın. Halis Bey'in hakkını bu konuda vermek lazım.