Tüp Bebek Merkezleri Dr. Halit Fırat Erden Hastaları

Sen neden yaptirmistin? Kesin olucam ama ne zman olacagima birturlu karar veremedim . Bu gece karar vermem lazim. Ya bu persembe yada 15 gun sonra. Bir an once olup ne olup bittigini gormek istiyorum. Ama bu ay belki dogal yolla olur diye baya da calistik, eger ufak da olsa bir ihtimalle bu ay bir supriz olursa diye sonra olmak istiyorum. On dakikada bir karar degistiriyorum. Kafayi yicem yakinda:37:

Bence sen bekle sonuçta doktor orda ben bu ay dinlenmek istiyorum dersin bir dahaki ay randevu alıp gidersin hem kısa sürüyor yumurta toplama işlemi gibi düşün en fazla 1 saat sürüyor bayılma ameliyat uyanma falan derken o kadarda çok ağrısı olmuyor zaten ağı kesici vuruyorlar sana...

Benim birinci ile ikinci ameliyatımın arasında 1,5 ay var...İkinciyi ameliyat olacağımda saçlarım beyazladı stresten 1 ayda,doktora gerek varmı dediğimde kapalı kutuyu düşün yaa içini açıp bakacız yada tahminlerde bulunucaz demişti.

Son düzenleme:
Dün saat 2 de çıktım kk dan bugün geldim sayfalarca yazı olmuş, bu ne hız yahu...Paylaşacak çok şey tabiki. Bir çoğunuzun yaşadıklarını yaşamış biri olarak biraz bende yazmak istedim, histereskopi de oldum, laparoskopi de oldum. Laparoskopi açıkçası daha zor ve komplike, zaten histereskopide süre 15 dakikayı geçmiyor ama benim laparoskopi işlemim 1 saatin üzerinde olmuştu. Histereskopiden hemen sonra kalktım aynen hayatıma devam ettim, ama laparoskopide zaten 4 saate yakın merkezde tuttular sonrada 1 gün nerdeyse hep uyudum. İki operasyonu da Halit bey yaptı, laparoskopide iki tüpüm de alındı histereskopide birşey çıkmadı sadece içimiz rahat etmiş oldu. Negatif sonuçtan sonra Halit bey bana her şeyin yolunda olduğu halde tutmadığını onun içinde yumurta kalitesini biraz daha arttırmak için Murat Bey'e gitsem iyi olacağını söyledi. Murat Bey' e gittiğimde zaten Halit bey bütün gerekli testleri yaptırmıştı, onun için ek bir test istemedi, ciddi bir diyet programı uyguluyorum yaklaşık 40 gündür, eşimde Murat beyin attığı fırça sayesinde sigarayı bıraktı :) Hiç birşey olmasa bile daha sağlıklı bir yaşama geçtiğimiz muhakkak, şimdide yine Murat beyin isteği üzerine metobolik holter diye bir alet takıldı koluma tüm metobolizmamı ölçüp ona göre devam edecek tedaviye. Açıkcası ben diyet programını oldukça ciddiye alarak yaptım ve ilk kontrolde de Murat Bey den aferin i aldım hatta bu ay olacak regl imde tedaviye başlayabileceğimizi bile söyledi. 4. denemeyi yapacak biri için söylenen her olumlu şey de kalbim pır pır oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu çabalarımızın sonucunda hepimizin kolları sağlıklı bebeklerle dolsun inşallah...

Dün saat 2 de çıktım kk dan bugün geldim sayfalarca yazı olmuş, bu ne hız yahu...Paylaşacak çok şey tabiki. Bir çoğunuzun yaşadıklarını yaşamış biri olarak biraz bende yazmak istedim, histereskopi de oldum, laparoskopi de oldum. Laparoskopi açıkçası daha zor ve komplike, zaten histereskopide süre 15 dakikayı geçmiyor ama benim laparoskopi işlemim 1 saatin üzerinde olmuştu. Histereskopiden hemen sonra kalktım aynen hayatıma devam ettim, ama laparoskopide zaten 4 saate yakın merkezde tuttular sonrada 1 gün nerdeyse hep uyudum. İki operasyonu da Halit bey yaptı, laparoskopide iki tüpüm de alındı histereskopide birşey çıkmadı sadece içimiz rahat etmiş oldu. Negatif sonuçtan sonra Halit bey bana her şeyin yolunda olduğu halde tutmadığını onun içinde yumurta kalitesini biraz daha arttırmak için Murat Bey'e gitsem iyi olacağını söyledi. Murat Bey' e gittiğimde zaten Halit bey bütün gerekli testleri yaptırmıştı, onun için ek bir test istemedi, ciddi bir diyet programı uyguluyorum yaklaşık 40 gündür, eşimde Murat beyin attığı fırça sayesinde sigarayı bıraktı :) Hiç birşey olmasa bile daha sağlıklı bir yaşama geçtiğimiz muhakkak, şimdide yine Murat beyin isteği üzerine metobolik holter diye bir alet takıldı koluma tüm metobolizmamı ölçüp ona göre devam edecek tedaviye. Açıkcası ben diyet programını oldukça ciddiye alarak yaptım ve ilk kontrolde de Murat Bey den aferin i aldım hatta bu ay olacak regl imde tedaviye başlayabileceğimizi bile söyledi. 4. denemeyi yapacak biri için söylenen her olumlu şey de kalbim pır pır oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu çabalarımızın sonucunda hepimizin kolları sağlıklı bebeklerle dolsun inşallah...

Ne yiyip ictigimiz okadar onemli ki bircokseyi degistiriyor. Eminim bu sefer sansin cok artmistir.

Canim o ihtimal onemli bir ihtimal, bak sakin bu hafta yaptirma. Gebe degilsen 15 gun sonra yaptir. Bunu ogrenmeden nolur yaptirma. Ben sana basimdan gecen bir olayi anlatiyim karar vermende yardimci olur belki.

Ilk dis gebeligimi gecirdigimde henuz cok saftim. Normal yolla hamile kalmis, hicbirseyden haberim yok saf bi kizdim. Doktora gittim, kese yok dis gebelik olabilir 1 hafta daha bekleyip gorucez dedi. eve gittim esime dis gebelik diye bisey varmis o olabilirmis dedim. ve hic arastirmadim. Bir gece uyurken istifra ederek ve iki buklum agri icinde uyandim. Ve biz okadar saftik ki bunu kese olusuyor diye yasanan bir mide bulantisi sandik. 4 saat boyunca regl agrisinin 10 kati, zehirlenme istifrasinin 100 katini yasadim. Bunu yasarken gozlerimi kapadim ve esime soyle dedim ` ne guzel bi aci bu, bebek kesesi olusuyor ve ben bunun icin caba sarfediyorum cok hosuma gitti u duygu, sonunda bebegim kucagima gelecekse deger buna dedim` sonra? bayilmisim. Wc ye istifra etmeye giderken sabaha karsi 5 te. esim ambulansla hastaneye kaldirmis. Ve ex olmak uzere oldugum soylenmis. 5 litre ic kanama gecirmisim ve midemin arkasindan cekilmis.

SOnra ne yaptim ben biliyormusun? Bu bende cok buyuk bir travma oldu, tekrardan gebe kalmayi goze alabilmek icin 6 ay prokiyatriste gittim. ve sonra kabul ettim normal gebelik gecirebilecegimi. Ve tekrar gebe kaldim 8 ay ugrastiktan sonra. Sonra ne yaptim biliyor musun? BHCG degerlerim yanlis artislar gosterdigi icin, kendi kendime emin oldum ve doktoruma bana kemoterapi ignesini apin hemen bu bebek dusmeli diye yalvardim. Agladim. eroin arar gibi methotreksat aradim hastanede. Ve dokto receteyi yazdi. Icerdemi disardami bilmeden o igneyi yaptirdim kendime. Sonra 1 hafta icerdeyse diye cok vicdan azabi cektim olmek istedim. Ve sonra tekrar tupte cikti cok sukur. Bu vicdan azabi hic bireye bezemiyordu. Olum gibiydi.. diyecegim o ki, bu ihtimali beyninde muallakta birakma. En azindan test yaptirmadan o laparoskopiyi yaptirma)

Ve simdi tek tupum hala durdugu icin ve bende dis gebelik yapan bir enfeksyon oldugu icin, tup bebekte de dis gebelik riskim cok ama cok yuksek. Tupumu almak istediler ama ben izin vermedim. bir daha gecirirsem aldiririm dedim.

Bu kadar... oh be :)
Paylastigin icin tesekkurler. Sen cok cesur bir kizmissin. Bu anlattiklarin kadarini bile yasamak her yigidin harci degil diye dusunuyorum.

Halit bey laparoskopiyi nerede yapti? Bana baska bir hastanede yapicaz dedi ama adini soylemedi.

:nazar::nazar::nazar:hepimizde tekar bi gayret Allah hayırlı sonuç almamızı nasip etsin. ewest sana da hayvansal gıdaları yasakladı mı,biz de onlar yasak. daha başlamadık biz diyete tokluk şekerime bakılacak sonra başlıcaz. bi kaç günümüz daha var yani, o yüzden eşimle ne bulursak yiyoruz ,mutfakta yarış halindeyiz,dolaplar talan edilmiş durumda,nerdeyse 1 ayda yiyeceğimiz şeyleri şu bi kaç günde yedik :) diyete tam anlamıyla uyucaz tabi nolursa olsun. tek düşündüren şey yürüyüş yapmak. akşam saat 20:00 de geliyoruz o saatten sonra bu soğuk havada yürüyüş biraz zor olacak ama olsun değmez mi benim kuzum için :)
canlarım Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın,olacak olacak ilk güzel haberi senden alıcaz inşallah. dualarımız seninle.
bu arada kliniğe gitmeden burdan gideceğimiz günü ve saati yazalım ve artık tanışalım olur mu?

Viyag canim mutlaka tanisalim. Ben bundan sonra gitmeden yazacagim.

Bugun aradilar. 1 tane embriyonun durumu iyimis. Hucre sayisini ogrenemedim ama 4. Gunde neredeyse birlesmis. Bu nedemek bilemedim :)
Diger embriyo iyi diil. Gidiyorum. Sizi habersiz birakmayacagim. Insallah guzel gecer sonuca da ulasiim bu sefer. Su minik keseyi ve kalbi rahimde gordugum gun aglamaktan talan edicem muayene odasini :)

:nazar::nazar::nazar:hepimizde tekar bi gayret Allah hayırlı sonuç almamızı nasip etsin. ewest sana da hayvansal gıdaları yasakladı mı,biz de onlar yasak. daha başlamadık biz diyete tokluk şekerime bakılacak sonra başlıcaz. bi kaç günümüz daha var yani, o yüzden eşimle ne bulursak yiyoruz ,mutfakta yarış halindeyiz,dolaplar talan edilmiş durumda,nerdeyse 1 ayda yiyeceğimiz şeyleri şu bi kaç günde yedik :) diyete tam anlamıyla uyucaz tabi nolursa olsun. tek düşündüren şey yürüyüş yapmak. akşam saat 20:00 de geliyoruz o saatten sonra bu soğuk havada yürüyüş biraz zor olacak ama olsun değmez mi benim kuzum için :)
canlarım Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın,olacak olacak ilk güzel haberi senden alıcaz inşallah. dualarımız seninle.
bu arada kliniğe gitmeden burdan gideceğimiz günü ve saati yazalım ve artık tanışalım olur mu?

Ewet canım tüm hayvansal gıdalar, şekerli herşey, çay, kahve herşey yasak :1: eşimin deyimiyle ot gibi yaşıyoruz. Benim normalde de etle pek aram yoktu onun için çok zorlanmadım ama aklım fikrim sürekli tatlılarda, tatlı yemek istediğimi söyledim Murat Beye bana bal çörekotu karışımı önerdi ama sabah kahvaltısında 1 dilim ekmek dışında hiç ekmek yok onu ne zaman yiyeceksem :5: yürüyüşler beni de zorluyor açıkçası eve geliş saaatim benimde belli olmuyor, elimizden geldiğince yürümeye çalışıyoruz, hiç akıl işi değil ama dün akşam mesela şakır şakır yağmur da 3 km yürüdük. Eşimizle birbirimize gülüp duruyoruz , düştüğümüz duruma bak diye..

:nazar:Tünaydın hanımlar....:38:

Yürüyüş için bir öneride bulunayım Leslie Sansone programı var 1,2,3,4,5mil diye evde olduğun yerde tempolu yürüyorsun baya faydası var ve ter döktürüyor yürüş yapmadığınız yerde bunu yapın

Ben genelde 5mil yapıyorum 1 saat sürüyor ve baya etkili oluyor (bu ara yapmasam da arada yapıyorum)

Viyag canim mutlaka tanisalim. Ben bundan sonra gitmeden yazacagim.

Bugun aradilar. 1 tane embriyonun durumu iyimis. Hucre sayisini ogrenemedim ama 4. Gunde neredeyse birlesmis. Bu nedemek bilemedim :)
Diger embriyo iyi diil. Gidiyorum. Sizi habersiz birakmayacagim. Insallah guzel gecer sonuca da ulasiim bu sefer. Su minik keseyi ve kalbi rahimde gordugum gun aglamaktan talan edicem muayene odasini :)

olacak olacak çok sevindim senin adına,1 tane kaliteli olsun senin olsun. inşallah bize de umut olursun,aynı kilinik aynı doktor olunca insan daha da umutlanıyo güzel haberleri aldıkça. Allay yar ve yardımcın olsun canım,bizi habersiz bırakma.

selam kizlar.

transfer oldu ama olurke bu sefer hic rahat degildim. kasilmis bir haldeydim. zaten ultrasondada bu kasilmalar vcikti ve bana transferden hemen sonra fitil verdiler. afedersiniz onu bile yaparken geri firladi okadar kasilmisim :( bisey olmaz dimi simdi rahatladim ama transfer sirasinda kasiktim ve transferden 2 saat sorasina kadar.... SOnra o ilac rhatlatti biraz cok sukur

selam kizlar.

transfer oldu ama olurke bu sefer hic rahat degildim. kasilmis bir haldeydim. zaten ultrasondada bu kasilmalar vcikti ve bana transferden hemen sonra fitil verdiler. afedersiniz onu bile yaparken geri firladi okadar kasilmisim :( bisey olmaz dimi simdi rahatladim ama transfer sirasinda kasiktim ve transferden 2 saat sorasina kadar.... SOnra o ilac rhatlatti biraz cok sukur

slm canım hadi hayırlısı olsun. bi şey olmaz korkma tutunmuştur sana. senden çok umutluyum bu sefer. aman çok dikkat et kendine. geri sayım başladıııııııııı artıkkkkkkk :)

selam kizlar.

Geçmiş olsun başladı bekleyiş inş. bu sefer tutacak Allah'a emanet olun ikinizde.:emir_bebek::emir_bebek:

gobegimi sizsiz sevemem siz kader arkadaslarimsiniz. siz de hamile kaldiginizda boy gosterebilirim ancak. ve ben gebe kalirsam ilk duam sizlere olacak.

Neden sevmeyecekmissin kiz? Bu senin en dogal hakkin. Neler cekiyorsun bunun icin. Gor bak hepimiz sirayla alacagiz bebeklerimizi kucagimiza. Aldikca geride kalanlara umut olacak , ben boyle dusunuyorum.

Negatif sonuctan sonra hic disari cikmak istemedim. Annem zorla tutup kolumdan goturdu beni oraya buraya. Her gordugum bebege baktikca hickiriklara boguluyordum. Sonra da utancimdan pusuyordum bir koseye. Hatta bazen gordugum bir bebegi kapip kaciriveresim geliyordu. Sonra dedim ki kizim sen kafayi yemek uzeresin topla kendini. Can cikmadi hala umut var. Yumurta var mi var, sperm var mi var. Sadece sabir tukendi. Ama elden birsey gelmiyor. Gelmeyince de ss sabretcen dedim kendi kendime. Ve boylece ayaklandim ben.

Murat beyle gorusmemiz cok iyi gecti. Bazi bildigim seyleri bazi bilmediklerimi konustuk. Sizler gibi bana da sebze agirlikli beslenme verdi. Aldigim takviye vitaminlere birkactane daha ekledi (omega 3 vs) . Bir kitap tavsiye etti. Bebekle dogmak diye. Soyle bir goz attim , genelde bildigim seylerden bahsediyor ama mesgale olsun diye aldim ben de (doktorun dedigini harfiyen yapcaz ya o baglamda yani :1:)
Kitabi kitapcida ararken su cevaplar kitabini gordum . Hani cok kalin bir kitap, icinden bir soru geciriyorsun sonra kitabin herhangi bir sayfasini aciyorsun ve senin sorunun cevabi oluyor. Bu ay hamile kalabilecek miyim dedim. Actim bir sayfa " Buyuk bir suprizle karsilasabilirsiniz " cikti. Hehe inandigimdan falan degil iste komiklik olsun diye soyledim.

Laparoskopi isini de dediginiz gibi gelecek aya attim. Hem biraz da korkuyordum belki alistiririm kendimi o zamana kadar.

Bu gd56 problemi icin de bir aylik haftada bir olan bir serum tedavisi verdi. Bakalim bu ise yararsa ocak ayina tedaviye baslanacak olmazsa kortizon tedavisi ve ben bu ihtimali hic begenmedim :19: insallah olmaz.

Bu arada bir dip not. Yaptigikas kilo yag bilmem ne olcumunde metabolizma yasim 33 cikti :51: Benim gibi eyvah yas aldi basini gidiyor diye panik yapan birine doping etkisi yapti ki havamdan yanima yaklasilmiyor.

İste boyle olacakolacak senin icin transa gectik birsuru pozitiif enerji gonderiyoruz. Soz verdin bu sefer stres yapmak yok. Embryon da guzel gitmis. Olacak insallah...

mrb hanımlar halit bey hakkında bikaç şey sorucam .cevaplarsanız gerçekten duacı olurum çünkü çok sıkıntıdayım dr. konusunda
ilk olarak.çok yoğun olduğunu biliyorum yani randevu iptali veya başka dr.a yönlendirmesi transferi başka dr.a yaptırması gibi durumlar oluyomu
ikincisi diyelimki başladık tedaviye her defasında yapılan tahlillerden ayrı ücret alınıyomu yoksa hepsi başta söylenen ücrete dahilmi
aklıma gelenler şimdilik bunlar ama hemen cevaplarsanız sevinrim çünkü pek vaktim kalmadı adet dönemime .sizlerin önerisiyle gidip görüşücem dr.la..
haaa bir de embiryo için 5.gün felan bekliyolarmı hem dondurulmuşta hem ilk embiryoda yoksa hemen transfer ediliyomu.yani kısaca içinize sindimi hem dr. hem merkez negatif sonuç alsanız bile orada devam edermisiniz.lütfen yorumlarınızı bekliyorum

mrb hanımlar halit bey hakkında bikaç şey sorucam .cevaplarsanız gerçekten duacı olurum çünkü çok sıkıntıdayım dr. konusunda
ilk olarak.çok yoğun olduğunu biliyorum yani randevu iptali veya başka dr.a yönlendirmesi transferi başka dr.a yaptırması gibi durumlar oluyomu
ikincisi diyelimki başladık tedaviye her defasında yapılan tahlillerden ayrı ücret alınıyomu yoksa hepsi başta söylenen ücrete dahilmi
aklıma gelenler şimdilik bunlar ama hemen cevaplarsanız sevinrim çünkü pek vaktim kalmadı adet dönemime .sizlerin önerisiyle gidip görüşücem dr.la..
haaa bir de embiryo için 5.gün felan bekliyolarmı hem dondurulmuşta hem ilk embiryoda yoksa hemen transfer ediliyomu.yani kısaca içinize sindimi hem dr. hem merkez negatif sonuç alsanız bile orada devam edermisiniz.lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Doktor tabiiki cok yogun ve seninle oyle dakikalarca muhabbet edecek kadar zaman ayirmiyor. Hatta ben bu konuda pek memnun degilim cunku bu yogunluktan degil otomatiklesmekten kaynaklaniyor diye dusunuyorum. İnsan bazen iki cift laf etmesini istiyor doktorun. Moral ve motivasyon acisindan. Oyle dakikalarca terapi yapmasini degil tabiiki. Belki bu konuda cok memnun olanlar vardir. Bu benim durumum. Bende hic randevu iptali falan olmadi olamaz zaten cunku yumurta takibi yapiyor iptal edemez ki. Baska doktora da yonlendirmedi zaten 3 dakikalik birsey. Transferler ve yumurta toplamayi da kendi yapti. emin adimlarla giden bir doktor. Oyle hadi hemen toplayalim transfer yapalim falan demiyor. Once sen hazir ol ( rahim vs vs) sonra bebek nasilsa gelir diyor.
Tahliller icin ayri ucret odeniyor.
Embryolarin transfer gununu embryolog belirliyor. Gelisimine gore , geride kalan embryo varmi vs vs birsuru kritere gore.
Ben merkezden memnunum. Bir cesit fabrikadaki tavuklara benzetiyorum kendimi ama yapcak birsey yok. En iyisi bu diyorlar ben de inanarak geldim bu merkeze.

Doktor tabiiki cok yogun ve seninle oyle dakikalarca muhabbet edecek kadar zaman ayirmiyor. Hatta ben bu konuda pek memnun degilim cunku bu yogunluktan degil otomatiklesmekten kaynaklaniyor diye dusunuyorum. İnsan bazen iki cift laf etmesini istiyor doktorun. Moral ve motivasyon acisindan. Oyle dakikalarca terapi yapmasini degil tabiiki. Belki bu konuda cok memnun olanlar vardir. Bu benim durumum. Bende hic randevu iptali falan olmadi olamaz zaten cunku yumurta takibi yapiyor iptal edemez ki. Baska doktora da yonlendirmedi zaten 3 dakikalik birsey. Transferler ve yumurta toplamayi da kendi yapti. emin adimlarla giden bir doktor. Oyle hadi hemen toplayalim transfer yapalim falan demiyor. Once sen hazir ol ( rahim vs vs) sonra bebek nasilsa gelir diyor.
Tahliller icin ayri ucret odeniyor.
Embryolarin transfer gununu embryolog belirliyor. Gelisimine gore , geride kalan embryo varmi vs vs birsuru kritere gore.
Ben merkezden memnunum. Bir cesit fabrikadaki tavuklara benzetiyorum kendimi ama yapcak birsey yok. En iyisi bu diyorlar ben de inanarak geldim bu merkeze.

teşekkürler cvbın için...dr. içine sinmiş yani öyle anlıyorum..

canım transferin hayırlı olsun içim kıpır kıpır oldu valla:)kendini canım hiç kasma moralini de sakın bozma artık olumlu düşüneceğiz ayy çok heyecanlandım şimdi benimde az kaldı bu ay sonu adet olmam lazım biraz düzenim şaşdı bakalım ne olucak

geçmiş olsun inş herşey güzel olur bende çok düzensiz besleniyorum diyetisyene gidiyordum bıraktım yumurta kalıtem iyi olmaz herşeyden yiyim vitamin alıyım diye ne kadar saçma. herşeyden çektim tedavi öncesi her olumsuz tedavi sonrası başlıyorum spor tedaviye başlarkende sporu kesiyorum ahh ahh ne kadar yanlış düşüncelerim varmış benimde kilo sorunum var yaşım küçük dr kilon var dedi zayıflıyım dedim bişey olmaz iyisin dedi :) diğer gittiğim klınıtede zayıfla demişdi teksen hoca. boyum 1,68 kilom 86,5 du şimdii 80,5 oldum zyıflamam içinde bende pko var şeker ilacı kulalnıyorum aşılamalarımdan beri devam ediyorum teksen hoca vermişti halit beyde devam et dedi daha doğrusu içemiyorum sürekli istifra ediyorum

Back
X