• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Hatası ?

Rozalinnda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
678
Puanlar
43
Ya kızlar 2024 de Hsg çekildim iki tüp açık. Çikolata kistim vardı gerçi hala var. Ağrılarım olduğu için hastanede iki kere yatışım oldu doktor tanısal laporoskopi diye kayıtlara girdi ve beni ameliyata aldı. Sağ da ki kistimi aldı solu bırakmış? 2025 de bir profa muayene oldum bana sol tüpünde sıvı var dedi. Tabi usg de belki yanlış gördü dedim gittim Hsg çekildim tekrar özelde gerçekten sol tüpümde genişleme sıvı varmış. Şimdi bu kist orada kaldığı için şişme olmadı mı yani doktor hatası değil mi? 7 cm olmuş ben neden yarım bıraktığı işi için organımı aldırmak zorunda kalıyorum. Belki de iki tüpüm alınacak Allah korusun bunun bi yargı yolu varmı şikayet etsem Google da şikayet etmek istiyorum o doktoru. Haklılık payım varmı.

Hem organım gidiyor hemde transfere gidemiyorum sıvıdan sebep.

Çikolata kisti yumurtalıktaki rezervlere zarar verdiği için kısırlık yapıyor. Ameliyat olması gereken durumlarda da tüm kistler çıkarılamayabiliyor. Bazen kistin içi boşaltılıyor bazen tamamen çıkarılıyor. Bu ameliyatlar da yumurta rezervini düşünebiliyor ve son çare olarak uygulanıyor. Kistler, adet gördükçe oluşmaya ve büyümeye devam edecek bu hastalığın bir kesin tedavisi yok. Ancak menapoz döneminde ilerlemesi duracak. Çikolata kistinde tüp defornasyonu, karın içi yapışıklıklar da çok normal. Doktorun bu durumlara yapabileceği bir şey yoktu. Bu hastalık maalesef böyledir çoğumuz bunları yaşıyoruz.

Back
X