Dr. Levent Taşçı Lazer Lipoliz Bacak ve Basen Deneyimim

vixennez

Makyaj Delisi
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
46
3
Merhaba kızlar,

Ben geçtiğimiz Aralık ayının sonunda Superplast'ta Dr. Levent Taşçı'ya basen ve üst bacağımdaki fazlalıklardan kurtulmak için Lazer Lipoliz yaptırdım. Yıllardır bu işlemi yaptırmak isteyen ancak bir o kadar da korkan biri olarak bu sayfalardaki yorumları deli gibi okuduğum günleri hatırlayarak, benim durumumdaki arkadaşlara yardımcı olmak için kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Ben yıllardır üst beden 36 alt beden 38-40 olarak, basen ve bacaklarımdaki fazlalıklardan şikayetçiydim. Ne diyet ne de sporla bu fazlalıkların gitmediğinin de farkındaydım. Bir cesaret diyerek 29 Aralık'ta bu operasyonu gerçekleştirdim. Kliniğe gittiğimde doktorla görüşmemin ardından beni operasyon sonrası yatacağım odaya aldılar. Burada kıyafetlerimi çıkartıp bana verdikleri ameliyat kıyafetlerini giydim. Önce işlem sonrası karşılaştırma yapmak için bacak ve basen fotoğraflarım çekildi. Operasyona alınmadan önce oldukça heyecanlı ve tedirgindim. Ne kadar basit birşey gibi anlatılsa da sonucunda bir operasyon geçireceksiniz ve endişelenmeniz doğal. Ancak sağolsunlar ekibin şakalarıyla bu kısmı sorunsuz atlattım. Anestezi uzmanı gelip bana bazı sorular sordu, sonra da kolumdan sakinleştirici yaptı. Operasyon odasına giderken kendimdeydim. İşlemin gerçekleşeceği masaya yattım, sonra benim biraz daha sakinleşmem için gözlerimi bir göz bandıyla kapattılar. Ondan sonra işlem boyunca sanki çok uykuluymuşum gibiydi, herşeyi duyuyordum ancak yarı baygın gibiydim. Hiçbirşey hissetmedim. Sadece kasıklardan giriş yaptıklarında biraz bir sızı hissettim, bunu da söylediğim anda ilacın dozunu arttırdılar sanırım çünkü ondan sonra da birşey hissetmedim. Operasyon boyunca bir hemşire (erkek olanına da hemşire mi deniyor bilmiyorum ama :) ellerimden tutarak benimle konuştu, sakinleştirdi. Arada derin nefes almamı söyledi. Sonuçta tüm işlem doktorun dediği giib oldu: "Bir saat sürecek ama sen beş dakikada bitmiş zannedeceksin." Ve ilacın dozunu öyle ayarlamışlar ki 'bitti' deyip gözlerimi açtıkları anda tamamen kendime geldim. Ne baş dönmesi ne fenalaşma hiçbir şey yaşamadım. Odama da kendim yürüyerek geri döndüm. Bacaklarım ve basenim oldukça kalın pedlerle sarılmıştı ve bir korse giydirilmişti. Bir saat kadar dinlendikten sonra klinikten çıktım.

Şunu özelikle söylemek istiyorum ki burada okuduğum bazı yorumlar beni oldukça korkutmuştu. Kimileri haftalarca ağrılarının geçmediğini, bu operasyonun hiç de kolay olmadğını, uyandıktan sonra çok kötü bir nekahat dönemi geçirdiklerinden bahsediyor. Ancak ben klinikten çıktıktan sonra annemle alışverişe gidecek kadar iyiydim. Hiçbir ağrım ve sızım yoktu. Bandajların açılana kadar yani dört gün o kalın pedlerle yürümek biraz zor oldu ama verdikleri hiçbir ağrı kesiciyi kullanmayacak kadar iyiydim. Dört gün sonra bandajları doktoru beklemeden evde kendim çıkardım. Duş alamamaktan kafayı yemek üzereydim çünkü :) Ama ertesi gün görsün diye doktora kontrole gittim. Bandajlar çıktığında pek bir değişiklik yoktu açıkçası. Bunu doktor da dedi. Şişliklerimin inmesinin ve sonucun belli olmasının zaman alacağını söyledi. Ben pedlerin çıkmasından dolayı mıdır bilmem ama bana dört gün önce giydirilen korsenin yeterince sıkı olmadığını hissettim, doktor bey de bana bir beden küçük bir korse verdi. 'Bir hafta sonra giyebilirsin' dedi. Basenlerimde ise yer yer morluklar vardı ancak beni korkutacak kadar değildi. Doktor yeniden fotoğrafımı çektikten sonra klinikten ayrıldım. Yurtdışında yaşadığım için arada fotoğrafımı çekip ona göndermemi istedi. Ne diyet ne spor ne de ödem giderici herhangi birşey önermedi.

Bir hafta sonra ise küçük korseyi giymeye başladım. Bugün itibariyle operasyon sonrası 23. günümdeyim. Çok açık bir incelme görmüş değilim ancak yer yer küçük incelmeleri farkediyorum. Dizlerimin ve bacaklarımın arasında ödemler olduğunu hissediyorum, bazı yerlerde de hissizlikler var. Morluklar ise giderek küçülüyor da olsa halen var.

Yani sonuç olarak, hem operasyon süreci hem de sonrası benim için kesinlikle acısız ve ağrısız geçti. Sadece herkesin dediği gibi çok yürümüş ya da spor yapmışsınız gibi hafif bir kas ağrısı var o kadar. Böyle olacağını bilseydim hiç bu kadar korkmazdım. Ancak bir sonuç gördün mü derseniz, henüz değil. Spora başlayalı bir hafta oluyor, bazı diz üstünde esneme ve pilates hareketleri dışında zorlandığım bir durum yok. Ancak dizlerimi şişliklerden dolayı çok kıramıyorum.

Gelişmeleri burada arada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Yıllardır bu operasyonu düşünürken burada okuduklarım karar almamda bana çok yardımcı olmuştu, ben de size yazdıklarımla yardımcı olabilirsem ne mutlu. Ban sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeyin. Diğer lazer lipoliz olan arkadaşlardan da ben yardım istiyorum :) Ne kadar sürede incelmeleri farketmeye başladınız?

Teşekkürler
 
Son düzenleme:
Durumum seninkiyle ayni. Üst beden 36 alt beden 38-40. Ve baldırlarım çok kalın. Bende çok araştırdım, okudugum yorumlardan dolayı cok korkuyorum. Ama senin yazdiklarına kayıtsız kalamadim. Ben baldırlarıma yaptırmak istiyorum ve artık etek giymek istiyorum :KK43: Şu an ne durumdasın cnm. İncelme var mı?? Yaptırdığına degdimi ?
 
Merhabalar, geçmiş olsun. Ben de bir süredir lazer lipoyu araştırıyorum, bacak ve basenlerim üste oranla çok geniş. Ne denediysem olmadı. Diğer arkadaşlardan çok gözüm korkmuştu ama sizin deneyiminiz tekrar motive etti. Nasıl memnun kaldınız mı? İncelme durumunuz nedir?
 
ozelden seni cevapladim :KK66:
Geçmiş olsun, umarim neticenizden memnunsunuzdur. Okadar güzel detayli konu açmışsiniz, maalesef sonradan özelden yazmayi tercih etmişsiniz. Nedenini bilmek isterim doğrusu! Neticenizi beğenmiyormusunuz? Konunuza yazarsaniz, bilgilenmek isteyenlere yardimci olursunuz.

Amelyatinizi duyduğunuza göre lokal arti sedasyon mu yapildi?

Alt bedeninizde 36 ya düştümü acaba?
 
Durumum seninkiyle ayni. Üst beden 36 alt beden 38-40. Ve baldırlarım çok kalın. Bende çok araştırdım, okudugum yorumlardan dolayı cok korkuyorum. Ama senin yazdiklarına kayıtsız kalamadim. Ben baldırlarıma yaptırmak istiyorum ve artık etek giymek istiyorum :KK43: Şu an ne durumdasın cnm. İncelme var mı?? Yaptırdığına degdimi ?
merhaba, sizle aynı durumdayım...operasyonu yaptırdınız mı merak ettim...
 
X