dr um redüksiyon dedi :((

four dahlia

Bir bedende 5 kalptik :))
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
2.906
4.101
133
37
merhaba..

1 yıldır süren tedaviler sonucu tek tüple, sadece gonal f iğne kullanımı sonucu doğal yoldan 4 üzlere gebeyim şu an 6 haftalıklar ve hepsinin de kalbi atıyor..çok şükür rabbime çok dua ettim bebeğim olsun die 4 tane birden verdi sonsuz şükür kudretine..ben çok korkuyorum o ayrı,
ama derdim dr un alalım demesi 3 üzken 1 ini alalım çok riskli demişti ertesi hafta 4 kese oluştu şimdi 1i ya da ikisini alalım çok riskli diyor..ne gibi bir risk var kesin bişe yok hani şimdilik bebekler perematüre oluyor biliyorum benim sağlığım açısından da risk vardır onu da tahmin edebiliyorum ama ben böyle bir kararı nasıl vereyim rabbime sığınıyorum sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün aklı başında olmaları tek temennim onun dışında elimden bir şey gelmiyor aksi gibi olacaksa rabbim kendisi verdi kendisi alsın diyorum

çoğul gebelikler kısmına yazdım ama kimsecikler yok sizden akıl istiyorum daha doğrusu moral sabahtan beri çok kötüyüm etrafınızda bu şekilde olup sağlıklı gebelik geçiren var mı yardım edin lütfen..teşekkürler

Kısmeti yoksa Rabbim verdiği gibi alır demeyin, bu artık çocukların sağlığına ve bilime çok ters düşen bir davranış. Rabbim size akıl vermiş mantık vermiş, bundan sorgulanacaksınız.
Eğer riskliyse, doktor bile demişse 1 tanesini aldırın 4 bebek hem size hem kardeşlerine büyük risk. 3 bebeği riske atmaktansa 1'ini üzülerek de olsa kaybetmek daha iyidir.
Ayrıca evlatlarınız için sizin sağlıklı olmanız şart.
Evlatlarınızın da sağlıklı olması şart.
Lütfen biraz da mantıklı düşünün.

Bu karar çok çok çok zor bir karar. Düşüncelerinde duygularında çok haklısın. Tüp bebek annesiyim, karnımda öldü kızım. Bir gün bile daha yaşaması için canımı verirdim. Ama canım arkadaşım, birbirlerini tehlikeye atabilirler... Hepsi birden hastalanabilir... Bir perinatologa git acilen, riskleri öğren ve o şekilde karar ver. Allah yardımcın olsun

Zor bir durum
Ama Allaha sığınarak doktorunuzu dinlemek mantıklı görünüyor.Allah yardımcınız olsun.sağ salim bebeklerinizi kucaginiza almanız dilegiyle

Kiyamam Allah senin de yardimcin olsun canim.bende iki kere kayıp yaşadım.Zor durumlar.Rabbimden herkese şifa diliyorum

benım bebegım tup bebek bızım zamanımızda bırı oyle hamıle kalmıstı 4'üz idi 1 tanesini aldırdılar sonlandırıldılar yani. üçüzlerle devam etti ve ona ragmen epey sorun yasadılar cocuklar aylarca hastanede kaldı . ama kadın cok dırayetlıydı hepsıne dayandı ve 1 tanede buyuk bır kızı vardı. ama dördüzle zor . ama imkansız değil. baska doktorlarlada görüşün

Birini aldırmıyım/aldıramam düşüncesiyle dördüne birden zarar vermek hiç mantıklı değil.
Başka doktorlarlada görüşün ondan sonra karar verin.

İnternetten çoğul gebeliklerin riskini araştırabilirsiniz. Sağlıklı, akıllı vs olmaları tek temellim diyorsunuz da, zaten bebekler açısından risk de burada. Prematürelik başlı başına komplikasyonlar oluşturabilecek bir durum. Bir sürü risk var. Araştırırsanız öğrenirsiniz zaten. Kimi prematüre bebekler komplikasyon yaşamıyaor, ama kimileri yaşıyır, bu da baştan bilinebilecek bir şey değil. Benim iş arkadaşımın dördüzleri 32. haftada doğmuşlar ve sağlıklılar. Öte yandan bildiğim üçüz kardeşlerin ikisi engelli, prematüreliğe bağlı.
İyi olur veya kötü olur diyemezsiniz, bu bilinemez henüz. Kısmete ne çıkarsa. Risk var sadece. İçinizi karartmak için yazmadım, sormuşsunuz, bildiğimi söyledim.
Çok zor bir karar olmalı bu. Aldırsanız ayrı dert, aldırmasanız ayrı. Kolay bir karar değil kesinlikle. Bu durumda internetten araşrırarak öneri bakımından literatürde de bir şeyler bulabilmeniz mümkün, ya da bunu birebir yaşamış kişiler vardır. Allah yardımcınız olsun, en hayırlısını dilerim sizin için.

thatwoman başın sağolsun..yorum yapan diğer arkadaşlar hepiniz çok haklısınız o kadar çok korkuyorum ki... biliyorum tek bebekle prematüre olan tek bebeğini kaybeden 4üne 3ü ne sağlıkla kavuşan ..yani olacağı varsa kimse engel olamıyor ve bilemiyoruz beni en çok üzen de o hani nasıl diim kesin şu an şu durumda şöyle olur dense tamam derim haklı sonlandıralım ama kesin bir şey kimse söyleyemiyor risk bütün gebeliklerde var benimki biraz daha fazla sadece zaman tek ilacı ve ben o kadar güçlü değilim çok korkuyrum gerçekten..

ama sabah uyandığımda elimi karnıma koyduğumda kalbinin atışını hissettim sanki ve dr a gittim hepsinin kalbi atıyor dedi nasıl kıyim ben hangi birine kıyim minnacık kalbi atıyor yüreğim dayanmaz ki yıllarca pişmanlığımı atamam içimden

valla hata en basta o kadar dollenmis yumurtayi yerlestirmekte.
onu yapan doktor zaten gerekirse oldururuz kalan saglar bizimdir kafasinda.
en fazla 3 embriyo yerlestirilseydi keske.
4uz riskleri cok buyuk hepsi tehlikeye girmemesi icin mecburen 1ini feda edeceksiniz.

yok yerleştirme falan yok sadece açık tüpün orda hiç yumurta oluşmuyordu bizde oluşssun die iğne kullandık iğne sonucunda yumurtam gelişti ama hepsinin kendiliiğinden döölleneceğini ne eşimle ben ne de dr um beklemiyordu sürpriz oldu bize..

Yasiniz cok mu ileri, bu hamilelik son sansiniz miydi? 4 tane embriyo yerlestiren doktorun akli neredeymis?

Saglikli gebelik ve dogum dorduz bebekler ile cok zor. Ben olsam once bu 'ben fazladan yerlestireyim tutmazsa sorun olmasin bana' dusuncesiyle kendimi ve bebeklerimi riske atan doktoru degistirir, bu karari oyle verirdim.

yok arkadaşım 27 yaşındayım tüp bebek değil kendiliğinden döllendi bu..

İlgili bölüme taşınmıştır,yazmışsınız alt başlıklara bu durumu ama yapabileceğim bir şey yok kurallar böyle :)

Şimdi ne diyim bilemedim ama içimden geleni yazıyorum Rabbim size bunu nasib etmiş bi bildiği vardır elbet çok zor bi süreç sizi bekliyor ikizde olsa Üçüzde olsa aynı zorluklar Yaşanacak ben sizin yerinizde olsam yapmaz beklerdim yıllarca acaba oda yaşarmıydı demek istemezdim yinede karar sizin diğer arkadaşlarımada SAYGI duyuyorum herkes aynı şekilde davranmazdı.

Yahu hanımefendi, ya bilimin size gösterdiği yolu seçeceksiniz ya da dini yolu izleyeceksiniz.
Şöyle:
1. yol (en güvenli yol): Doktorunuz hem bebeklerin hayatında hem de sizin sağlığınızda risk görüyor ise ve siz doktorunuzun bilgisine güveniyorsanız o yolu isleyeceksiniz. doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktordan fikir alıp onun yolunu izleyeceksiniz.

2. yol (riskli yol): Rabbinize sığınıp doktorun söylediklerinizi göz ardı edeceksiniz. Zaten doktor rabbinizden daha iyi bilecek değil ya. Çocuk istediniz, olmayınca tıbbi tedavi gördünüz ama bebekleriniz tıbbın değil rabbinizin isteği ile oldu. Bu durumda tabii ki aldırmayacaksınız. Hamileliğinizde bir sağlık riski oluşur ise de geçmesi için doktora gitmek yerine dua edersiniz olur biter. Dua yolu ile geçmezse de ne yapalım, takdir-i ilahi der helvanızı yerler.

Ben olsam ilk yolu tercih ederdim. Selamlar.

konuyu tam olarak okumadan yorum yapanlara uyuz oldum!

neyse satucum,arkadaşım bak bir bayan daha yazmış. perinatoloğa git iyice baktır. kararı evde tek başına vermen çok zor. RabBim yardımcın olsun

ben bağnaz bi insan değilim evde hastalıktan öleyim rabbim iyileştirir düşüncesinde değilim tabi önce şifa ondan ama akıl da vermiş fikir de ..ama siz benim yazdıklarımı tam okumadan bu şekilde bir yorum yapmışssınız belli..bir dr çok riskli bir dr şimdilik risk görünmüyor devam edelim dedi ne yapacan, ki öyle ? ben dedim ki belirli bir risk olsa şu şu sebep var hemen sonlandıralım dese tamam derim dedim..kimse kesin konuşamıyor ileride ne komplikasyon gelişeceğini kimse bilemez ihtimaller doğrultusunda neden bebeğime kıyayım..şu an çok hassasım zaten moral istemiştim neyse.. size de ii günler..

konuyu tam olarak okumadan yorum yapanlara uyuz oldum!

neyse satucum,arkadaşım bak bir bayan daha yazmış. perinatoloğa git iyice baktır. kararı evde tek başına vermen çok zor. RabBim yardımcın olsun
canım çalışıyorum ..açıkçası drum da çok kesin konusamıyor bir hastam vardı 4 ünü de sağlıkla dğurdu ama riske atmayalım biz dedi..hani bilimsel bakıyor ilerdeki olumsuz ihtimalleri yaşamamak adına..inşallah sağlıklı sıhhatli olur bebeklerim ne diim çok üzgünüm zaten..diğer arkadaşın yorumu da beni gerdi ii ce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…