- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
- Konu Sahibi four dahlia
-
Kiyamam Allah senin de yardimcin olsun canim.bende iki kere kayıp yaşadım.Zor durumlar.Rabbimden herkese şifa diliyorumBu karar çok çok çok zor bir karar. Düşüncelerinde duygularında çok haklısın. Tüp bebek annesiyim, karnımda öldü kızım. Bir gün bile daha yaşaması için canımı verirdim. Ama canım arkadaşım, birbirlerini tehlikeye atabilirler... Hepsi birden hastalanabilir... Bir perinatologa git acilen, riskleri öğren ve o şekilde karar ver. Allah yardımcın olsun
yok yerleştirme falan yok sadece açık tüpün orda hiç yumurta oluşmuyordu bizde oluşssun die iğne kullandık iğne sonucunda yumurtam gelişti ama hepsinin kendiliiğinden döölleneceğini ne eşimle ben ne de dr um beklemiyordu sürpriz oldu bize..valla hata en basta o kadar dollenmis yumurtayi yerlestirmekte.
onu yapan doktor zaten gerekirse oldururuz kalan saglar bizimdir kafasinda.
en fazla 3 embriyo yerlestirilseydi keske.
4uz riskleri cok buyuk hepsi tehlikeye girmemesi icin mecburen 1ini feda edeceksiniz.
yok arkadaşım 27 yaşındayım tüp bebek değil kendiliğinden döllendi bu..
ben bağnaz bi insan değilim evde hastalıktan öleyim rabbim iyileştirir düşüncesinde değilim tabi önce şifa ondan ama akıl da vermiş fikir de ..ama siz benim yazdıklarımı tam okumadan bu şekilde bir yorum yapmışssınız belli..bir dr çok riskli bir dr şimdilik risk görünmüyor devam edelim dedi ne yapacan, ki öyle ? ben dedim ki belirli bir risk olsa şu şu sebep var hemen sonlandıralım dese tamam derim dedim..kimse kesin konuşamıyor ileride ne komplikasyon gelişeceğini kimse bilemez ihtimaller doğrultusunda neden bebeğime kıyayım..şu an çok hassasım zaten moral istemiştim neyse.. size de ii günler..Yahu hanımefendi, ya bilimin size gösterdiği yolu seçeceksiniz ya da dini yolu izleyeceksiniz.
Şöyle:
1. yol (en güvenli yol): Doktorunuz hem bebeklerin hayatında hem de sizin sağlığınızda risk görüyor ise ve siz doktorunuzun bilgisine güveniyorsanız o yolu isleyeceksiniz. doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktordan fikir alıp onun yolunu izleyeceksiniz.
2. yol (riskli yol): Rabbinize sığınıp doktorun söylediklerinizi göz ardı edeceksiniz. Zaten doktor rabbinizden daha iyi bilecek değil ya. Çocuk istediniz, olmayınca tıbbi tedavi gördünüz ama bebekleriniz tıbbın değil rabbinizin isteği ile oldu. Bu durumda tabii ki aldırmayacaksınız. Hamileliğinizde bir sağlık riski oluşur ise de geçmesi için doktora gitmek yerine dua edersiniz olur biter. Dua yolu ile geçmezse de ne yapalım, takdir-i ilahi der helvanızı yerler.
Ben olsam ilk yolu tercih ederdim. Selamlar.
canım çalışıyorum ..açıkçası drum da çok kesin konusamıyor bir hastam vardı 4 ünü de sağlıkla dğurdu ama riske atmayalım biz dedi..hani bilimsel bakıyor ilerdeki olumsuz ihtimalleri yaşamamak adına..inşallah sağlıklı sıhhatli olur bebeklerim ne diim çok üzgünüm zaten..diğer arkadaşın yorumu da beni gerdi ii cekonuyu tam olarak okumadan yorum yapanlara uyuz oldum!
neyse satucum,arkadaşım bak bir bayan daha yazmış. perinatoloğa git iyice baktır. kararı evde tek başına vermen çok zor. RabBim yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?