- 17 Temmuz 2013
- 2.479
- 3.072
- 333
kizkardesimin ameliyatinda genel anestezi uygulamamisti.biz lokal anestezi uyguluyoruz demisti zuhtu bey.istedigimiz zaman seni uyandirip tekrar uyutabiliriz gerekirse diye soylemisti.bikac yorumda gorunce de dikkatimi cekti.bastan sona butun konuyu okudumda bu arada :) ameliyattan ciktiginda uyanikti hatta ameliyatin nerdeyse buyuk bi bolumunu hatirliyordu ve cok aci cekmisti ameliyat sirasinda.alci koyulma islemlerini ameliyat sonrasindaki cogu konusmayi duymus.zuhtu beye soylediginde sasirmisti sen gercekten duydunmu diye.ameliyattan ciktiginda annem birdaha ameliyat olurmusun deyince hayatta olmam birdaha cok agridi dedi hatta ilk yarim saatte agrisi vardi sonra agri kesiciler falan hicbiseyi kalmadi tabi ama duyunca bende korkmustum ne yalan soyleyim.ameliyat olcagim zaman bende genel anestezi istiycem.kisa sureli bi ameliyatta deildi kardesiminki nerdeyse 4 saat surdu niye oyle yaptilar anlamadim simdi.gerci sonuc olarak cok guzel oldu burun ve o acilar gecip gitti ama ben yinede lokal olmam :)
anietelperien ve ank32 size arkadaslik gonderdim kabul ederseniz resimlerinizi gormek istiyorum.tabi diger arkadaslarda eklerse memnun olurum...
Ben sana benim sürecimi anlatayım.Hastahane odasında ameliyat kıyafetimi giymiş,damar yolum açılmış ameliyat saatini bekliyordum.Hastabakıcılar sedyeyi getirdi.Sedyeye yattım.Hemşire iğne yaptı.Hala daha odadayım düşün.Bu ne dedim anestezi odada mı veriliyor.Yok dedi sakinleştirici.Ooo gerçekten hızlı etki ediyor dedim.Ve film koptu bende.Odadan ne zaman çıktık,ameliyathaneye ne zaman girdik,daha doğrusu girdik mi hiç? Kendime geldiğimde hastane odasındaydım yine yatıyordum yatakta.Yani gözümü odada kapadım odada açtım.Odadan hiç çıkmamışım gibi geldi.Sanki uyudum uyandım.Hatta anneme 'anne bitti mi şimdi cidden bitti mi nasıl ya daha yeni geldik' demişim. Halbuki 2 saat filan ameliyatta kalmışım haberim yok.Çok rahat oldu valla.Çok şükür.
tamam canim ekledigin icin tesekkurler.ben sanki kendim ameliyat olmus gibi anlatiyorum cunku herseyinde yanindaydim kardesimin.onepte oldu ameliyatini.hatta odaya annemù bile aldirmadi abla sadece sen gel diye cok korkar boyle seylerden ve ilk ameliyatiydi.annemde biyandan agliyo iyice panik oldu.odada hazirlanirken bile nerdeyse bayilcakti heyecandan igne falan yapmadilar sandalyeye oturtup goturduler bi an sandalyeden firlayip vazgectim diyecek zannettim.hatta zuhtu beye ablamda gelsin ameliyathaneye dedi :) tabi oyle bisey mumkun olamazdi.ameliyattan ciktiginda yarim saat odada yatirdilar cok agri cektigi icin bayagi da sinirliydi.hani uyanmiycaktim deyip durdu.sonrasinda da hep ben baktim herseyiyle ben ilgilendim.hatta buz torbalarini bile benden baskasina koydurmazdi anneme sen yapamazsin ablam yapsin diyodu sanki ben uzmanim :) ne guzel cok rahat olmus senin ameliyatin ama genel anestezinin faydasi yoksa eminimki uyanirdin.kardesim ikidebir zuhtu beye soruyomus yeter artik bitmedimi cok agriyo diye ameliyat esnasinda.ama sonrasinda hic agri yasamadi ilaclarini duzenli kullandi.yeniden dogmus gibi oldu.tabi alci sonrasinda tampon cikarma islemleri falan hepsinde ayri bi stres yasadik zuhtu beye 100 kere soruyodu.cevreden burun ameliyati hikayeleri dinleyip korkudan oluyodu yok tamponlar cikarken bayilanlar varmis falan diye.sonrada cocuklar gibi seviniyodu aaa hic acimadi diye.gercekten kullandiklari yontem cok guzel ve acisiz.insallah bende yazcam kendi deneyimlarimi bigun ama cok var benim ameliyat olmama daha.en az 2 yil.suan yurtdisinda yasiyorum.turkiyedeyken kontrollere giderken kardesimle zuhtu bey benimde resmimi cekip bakmistik olurda bigun ameliyat olursan bk boyle olcak diye.illa bana yaptirmak zorunda deilsin ameliyatini en azindan fikrin olmus olur diye.cok kibar bi adam kendisi saolsun.bende suan deil ama yaptircagim zaman mutlaka size olcam demistim ve fikrim hic deismedi...
Ablanın bu kadar ağır atlatmasına üzüldüm.Çok geçmiş olsun.Ama ameliyat uzun süre önce yapılmıştı dedin diye hatırlıyorum.Sanırım zamanla yöntemler değişmiş.Ben ameliyattan çıktığımda hiç ağrı hissetmedim.Ertesi gün başladı ağrım.Sen olduğunda da rahat geçecektir eminim.
Ne yapsın alçılarıyla dikişleriyle takılıyor uslu uslugenel anestezi olmadigi icin agri hissetti zaten uyanmis ameliyat sirasinda sanirim son yarim saat kala falan belki daha uzun sure once.ameliyattan cikinca bi yarim saat daha agri hissetti agri kesici verdiler.sonrasinda hic agrisi olmadi cok rahatti.bende oyle umit ediyorum.ama bana daha coook var :) senin burnus ne durumda suan ?
Bana sormamışsın ama cevap vereyim.Tasarımdan sonra karar vermeye eve gidiyorsun.Karar verdikten sonra arayıp ameliyat günü belirliyorsun.Ameliyata 1 hafta kala filan kan tahlillerini yaptırıyorsun.Ameliyattan önce Zühtü Hoca seni görüşmeye çağırıyor.Kan tahlillerinin sonuçlarına bakıyor.Ameliyata engel bir durum var mı sonuçlarda diye kontrol ediyor.Sana kaçta hastahanede olman gerektiğini söylüyor.Sonra da büyük gün. =)
Arkadaşlar merhaba, ben 20 gün önce Zühtü Demir'e burun estetiği yaptırdım, yazma fırsatını şimdi bulabildim. Şu an çoğunuzun aklındaki kuşkular bende de vardı ama inanın biraz cesaretli davranıp karara varırsanız her şeyin çok kolay olduğunu göreceksiniz. Benim iyileşme aşamam tahmin ettiğimden çok daha kolay geçiyor. Eğer burnunuzdan şikayetçiyseniz tereddüt etmeden Zühtü Bey'e ameliyat olmanızı tavsiye ederim. Sorularınızı ayrıntılı olarak cevaplayabilirim :)
çok teşekkürler canım verdiğin cvp için. sürecin genelini merak ediyordum. birde ameliyat olanlar kapalı teknik mi hep zühtü beyde. bu konuda da bilgi verebilecek olan varsa süper olur :)
En yakin zamanda esimi ikna edip
merhabalar esınız neden ıstemıyor benım esımde ızın vermıyordu daha tam ızın vermıs degıl ama benım cok ıstedıgımı bılıyor benım zaten belırgın kemık egrılıgım var nefes alamıyorum dedım oda ozaman kbb doktoruna gotururum oda gerekenı yapar dıyor ama ben doktorumu buldugumu zuhtu bey ıcın soyluyorum ızın verıcek gıbı ama benı zorluyo yok katur kutur kırıyolar dıyor ılerıde dusuyor dıyor ama su ankı burnumda cok duzgun degıl bıde cırkın bı bayan oladıgımı dusunuyorum ama burnum cok bozuyor oda bunu bıldıgı ıcın galıba o zaman senı cok kıskanırım dıyor bıde gecenlerde ınternette okumustum kbb doktorları nefes sorununu halledıyomus ama plastık cerrahlar estetık egıtımı alırken nefes alma sıkıntısınıda halletmek ıcın egıtım alıyolarmıs onun ıcın plastık cerrah ama sunuda unutmamak lazım emre ılhan var ıstanbulda cok guzel burunlar yapıyor ve kbb cı ama doktorun elı yeteneklı el yetenegı cok onemlı bende zuhtu demırı dusunuyorum hem ankarada oldugu ıcın hem fıyatı uygun oldugu ıcın umarım pısman olmayız
Ne yapsın alçılarıyla dikişleriyle takılıyor uslu uslu
selam yenı amelıyat olan arkadaslar zuhtu bey genel anestezı yapmıyormu.benımde bır arkadasım bundan sekız sene once amelıyat olmustu amelıyattan cıkınca annesıne bu kadar zor oldugunu bılseydım yaptırmazdım demıs oda amelıyatta artık lokal anestezımı sormadım ama butun konusulanları duymus ve cok acı hıssetmış lutfen bızde boyle bısey olmasın aradan cok zaman gecmıs ve teknıkler ılerlemıs olsun umarım zuhtu bey genel anestezı yapıyordur
amelıyat olan arkadaslara sormak ıstıyorum amelıyattan sonra bırkac gun yatmak gerekır demıssınız benım oyle bır luksum yok tamam ev işi yapmayım ama ıkı tane cocugum var bırı 7 bırı 3 yasında onlara bakmak zorundayım agır ıs yapmadan ayakta atlatabılırmıyım cunku olmak ıstıyorum uzatmak ıstemıyorum
Canım yorumları okuduysan başka bir arkadaşın ablası da önceden ameliyat olup aynı sıkıntıyı yaşamış.Ama bu yöntemi bırakmış olmalılar ki genel anestezi uyguluyorlar.Şahsen ben bırak ameliyat anını odadan ne zaman beni alıp ameliyathaneye götürdüler onu bile hatırlamıyorum.Bir anda olup bitiyor.Sen uyuyorsun bu süre içerisinde.selam yenı amelıyat olan arkadaslar zuhtu bey genel anestezı yapmıyormu.benımde bır arkadasım bundan sekız sene once amelıyat olmustu amelıyattan cıkınca annesıne bu kadar zor oldugunu bılseydım yaptırmazdım demıs oda amelıyatta artık lokal anestezımı sormadım ama butun konusulanları duymus ve cok acı hıssetmış lutfen bızde boyle bısey olmasın aradan cok zaman gecmıs ve teknıkler ılerlemıs olsun umarım zuhtu bey genel anestezı yapıyordur
Canım benim ameliayatıma Hakan bey(KBB'ci) ve Zühtü bey beraber girdiler.Hakan bey nefes problemimi halletti,Zühtü bey estetik kısmını.merhabalar esınız neden ıstemıyor benım esımde ızın vermıyordu daha tam ızın vermıs degıl ama benım cok ıstedıgımı bılıyor benım zaten belırgın kemık egrılıgım var nefes alamıyorum dedım oda ozaman kbb doktoruna gotururum oda gerekenı yapar dıyor ama ben doktorumu buldugumu zuhtu bey ıcın soyluyorum ızın verıcek gıbı ama benı zorluyo yok katur kutur kırıyolar dıyor ılerıde dusuyor dıyor ama su ankı burnumda cok duzgun degıl bıde cırkın bı bayan oladıgımı dusunuyorum ama burnum cok bozuyor oda bunu bıldıgı ıcın galıba o zaman senı cok kıskanırım dıyor bıde gecenlerde ınternette okumustum kbb doktorları nefes sorununu halledıyomus ama plastık cerrahlar estetık egıtımı alırken nefes alma sıkıntısınıda halletmek ıcın egıtım alıyolarmıs onun ıcın plastık cerrah ama sunuda unutmamak lazım emre ılhan var ıstanbulda cok guzel burunlar yapıyor ve kbb cı ama doktorun elı yeteneklı el yetenegı cok onemlı bende zuhtu demırı dusunuyorum hem ankarada oldugu ıcın hem fıyatı uygun oldugu ıcın umarım pısman olmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?