dua ediyorum boşa gidiyor çok bunaldim

Allahın dualarına karşılık vermemesinin sebebi böyle inançsız insan düşüncelerine sahip olman bence.inanclı insan nasıl düşünür ben söliyim , Allahım herkese bol bol ver ama banada hayırlısı ile nasip eyle der...kimseyi yargılama hakkına sahip değilsiniz.içki masasındalarsa belki senin bilmediğin çok büyük iyilikleri vardır....

Ben de hiç bir istediğime tek seferde kavuşamamışımdır, hep bir zorluk. Elimden geldiğince duamı da ederim ama olmadı mı olmuyor, sınanıyoruz farklı şekillerde. Hayırlısı böyledir hakkımda diyorum.

Kusuruma bakmayın ama ben "dindar takılma " kısmına çok güldüm.

Sanki dindar isminde bir arkadaşınız var da birlikte alemlere akıyormuşsunuz gibi olmuş.

Allah iyiliğinizi versin diyeceğim de muhtemelen o da kabul olmayacak.

Belki de dindar geçinip de bazı şeylere böyle sahip olacağınızı zannettiğiniz için olamıyorsunuzdur.Çoğu insan da kibirlenebilmek için böyle şeylere sahip olmuyor bilin istedim.

Dua boşa gitmiyordur yeri zamanı vardır canım geç olsun hayırlısı olsun biraz geri plan da mı kalıyorsun çekingen misin olmadı mı birileri hayatında

gamzeugurum .!.:
Bir müslüman bir Müslümana cehennemlik derse diyen kişi cehenneme girer. Ne alakası var dediklerinle benim kuzenim içiyo erkek eşide içiyo ne yani karı koca karşılık içti keyif yaptı. Ee boşansınlar o zaman. Sen duam boşa gidiyo diyerek zaten yanlış yapıyorsun. İnsan içine çık sosyalleş
Hasa cehennemlik demem sadece bunaldm burda bi çok insan bazen içinden geçiriyorum niye ben diye ben yazdım fark bu
İstedikleriniz olsun diye "dindar takılıyorsanız" sizin tabirinizle o dualar daha çoook "boşa gider" çünkü ibadet ibadet olmaktan çıkar, Allah ile pazarlığa girer (haşa).
Verdiğinde bir hayır, vermediğinde bin hayır aramak gerek. Bir de böyle bakmaya çalışın. :)
Ya mesela 4444 filan çekiyorum dileklerim olsun diye olmuyor

Canım cokE="bicirik54, post: 47171544, member: 686757"]Dua boşa gitmiyordur yeri zamanı vardır canım geç olsun hayırlısı olsun biraz geri plan da mı kalıyorsun çekingen misin olmadı mı birileri hayatında[/QUOTE]
Canim cok sagol insan bunu duymak istiyor

3 aylık sevgilim var hemen evlenelim istiyor ben de biraz daha geçsin istiyorum böyle dedim diye soğuk davranmaya başladı geçen gün isyerinden bekledigi terfiyi aldı bana hep diyor du ki terfiye beraber gideriz herkes seni tanır ben de beni davet edecek sandım aradım o gün geleyim mi ne giyeyim diye gelme bana hiç destek olmadın bu kutlamaya da gelme dedi çok bozuldum kufrettim o.ç. terbiyesiz dedim o da pis kaşar kaltak dedi çok sinirlerim bozuk çok sanssizim aileler tanışmış yüzükleri almıştık bunları haketmiyorum

Ağzım çok bozuk sinirlenince öfke kontrolü yok ben de
evlenmek istemiyorum diyorsun bir önceki konunda. üstelik ağzın kötüymüş.
huyunu düzeltmeden, samimiyetsiz davranarak biraz zor kazanırsın gibi.

şöyle düşün. ertesi gun sinavin olsa sen dua etsen ama girmesen kazanabilir misin? tabiki hayir. sen dua ediyorsun ama uslubun cok kotu o.ç falan diyorsun adama. bu kufurden bile tavirlarini gözümde canlandirabiliyorum boyle biriyle evlenmek isteyen adam da zor bulunur.

Bende az önce Allah'tan bana bir son model Nissan gtr vermesini istedim.belki olur diye ana yola çıktım bekliyorum:işsiz:.bu arada yazayım komşumun var Nissan Gtr ı ve adam hergün içiyor.ama o zaten müslüman değil hristiyan..
Ayyyy buraya yazarken önümden geçti kaçırdım tuhhh :mad:

Bilemezsin arkadasim rabbim senin icin neyi hayirli kildigini.
Ayrica evde kalmak nedir 33 yas evde kalma yasimi oluyor;) gunumuzde bi cok insan o yaslarda evleniyor zaten hayirlisi.ayrica disaridan hersey dort dortluk gozukebili ama herkes dort divar arsinds ne ysar bilinmez.
Ins.seninde mutlu bir yuvan olur

küfürleştim dedğiniz bir sevgiliniz vardı hani.. belki barışır evlenirsiniz.. işleriniz de var niye stres yapıyorsunuz ki...

bide " dindar takılmak " kişiden kişiye değişir. bazı insanlar bayramdan bayrama namaz kıldıkları için kendilerini dindar sanır..

Iyi de dindar olmak, istediklerimize kavusmak icin bir "taktik" degil yani. Icinden gelmiyorsa dindar takilma. Bu isler orucla, namazla olmuyor. Ibadet eden bu hayatta daha mutlu olacak diye bir sey yok. Somut seyler yap. Mesela insan icine karis. Birileriyle uyusursan evlilik de olur belki. Ayrica olsa da hava atsam kafasindan cik. Ayaklarin yere basin biraz. 33 yas olgunlugu yok uzerinde sanirim.

OTE="kalbimsenisecti, post: 47171721, member: 567722"]küfürleştim dedğiniz bir sevgiliniz vardı hani.. belki barışır evlenirsiniz.. işleriniz de var niye stres yapıyorsunuz ki...

bide " dindar takılmak " kişiden kişiye değişir. bazı insanlar bayramdan bayrama namaz kıldıkları için kendilerini dindar sanır..[/QUOTE]
Cok iyisiniz sagolun

[QUOTErazi olsun sun ="ipeqbojuqu, post: 47171713, member: 747074"]Bilemezsin arkadasim rabbim senin icin neyi hayirli kildigini.
Ayrica evde kalmak nedir 33 yas evde kalma yasimi oluyor:KK66: gunumuzde bi cok insan o yaslarda evleniyor zaten hayirlisi.ayrica disaridan hersey dort dortluk gozukebili ama herkes dort divar arsinds ne ysar bilinmez.
Ins.seninde mutlu bir yuvan olur[/QUOTE]
Allah razi olsun arkadasim

Iyi de dindar olmak, istediklerimize kavusmak icin bir "taktik" degil yani. Icinden gelmiyorsa dindar takilma. Bu isler orucla, namazla olmuyor. Ibadet eden bu hayatta daha mutlu olacak diye bir sey yok. Somut seyler yap. Mesela insan icine karis. Birileriyle uyusursan evlilik de olur belki. Ayrica olsa da hava atsam kafasindan cik. Ayaklarin yere basin biraz. 33 yas olgunlugu yok uzerinde sanirim.
Haklısın valla bu dünyada kaybettim öbür dunyami kurtaraym

Haklısın valla bu dünyada kaybettim öbür dunyami kurtaraym
Yok, obur dunya filan anlaminda demedim, zira dindar biri degilim zaten. Sadece taktigin yanlis. Bu sekilde evlenilmez demek istedim.

Bayram için memlekete geldim yaşım 33 evde kaldım zaten biliyorum annem hemen acelesi varmış gibi benden küçük erkek kuzenimin çocuğu olcakmis onu soyledi bir de tayini çıkmış eşiyle memlekte ev alcaklarmis 300 milyara yahu dur daha yeni gelmişim depresyondayim insanlari kiskaniyorum elimde değil o kadar dindar takılıyorum namaz oruç felan içki masasından kalmayan bu insanlara allah veriyor da veriyor yoruldum artık azcık da bana verse ben hava atsam çok bunaldm
Alşah rızkı istediğine istediği sekilde verir.sonucta mal mulk sınavdır. ayrıca herkes 300000 lık ev alamaz durumu iyi olsada . namaz kılıyosan ahiretin için kılıyorsun bunları bagdastıramassın . kısmete gelince bilemessin senin için ne nezman hayırlı .

Back
X