dua ediyorum boşa gidiyor çok bunaldim

Ayyyyy mubarek gun knusmayayım dıyrum da susamıyrum arkadas

Yahu bacım bı kere dındar takılıyrum demek ne demek ıkıncısı ne yanı sana zembılle ıletıldı raparu mu gelecektı tovbe haşa
Ucuncusu madem yapıyrsun bsuna yapma ac oku ogren oruc nedır ne ıcın tutulur namaz nedır ne ıcın kılınır dua nedır nasıl yapılır bunları ogren Allah ı anlamaya calıs dınımızı anlamaya calıs LUT FEN...

daha snra musayıt bı zamanda gırersın depresynuna acelen ne zaten senden syle bır ızlenımde cıkardım sımdı herseyın olsa koca para ıs hepsı olsa sen dındar takılmayı bırakırsın bu ızlenımı sen olustrdun kendını bu sekılde yansıttın uzgunum...

Allah ıbadetlerını sureklı kılsın ınsallah ylundan ayırmasın

Ettiğin duaların boşa gittiğini sanmam. Bende senelerce bir amaç için bıkmadan usanmadan dua ettim. Duam kabul oldu ve sonunda amacıma ulaştım. Geçen dönemde anladığım şu ki doğru zaman gelmeden olmuyor. Benimde olmayabilirdi. Şükürler olsun diyorum şimdi. Olduğun durumu kabullenip dua etmeye ve şükretmeye devam et derim. Söylediklerinde tek yanlış olduğunu düşündüğüm şu. Allah ona buna veriyor bana neden yok demen. Allah eğer gerçekten samimi isen cevap verecektir. O yüzden hoşgörünü kaybetme ve şu şöyle bu böyle deyip de insanları sınıflama.

Namaz kilip oruç tutunca hayatta her istediğin olacak diye bir şey yok. Allah ile sözleşme imzalamiyoruz sonuçta. Ben sana ibadet edicem sen de bana istediğimi vereceksin! diye bir düşünce yok islamiyette. İmtihan diye birşey var. Bazıları sabırla bazıları da şükürle imtihan edilir. O mutlu gozuyle baktiginiz kisilerin yarin sagliklari ya da sevdikleriyle imtihan edilip edilmeyecegini bilemezsin.En büyük sıkıntıları peygamberler çekmiş, en büyük acılara onlar maruz kalmış mesela.Ama dini inancın varsa bu sıkıntılara imtihan gözüyle bakiyorsun. Nasıl olsa bu dünya geçici..Mutluluk da geçici, mutsuzluk da. . Diye düşünüyorsun. Lütfen sabredin, dua etmeye devam edin. İnşallah yakındır mutluluk size. Ama ölüm var bu dünyada. Her şeyin bir sonu var. Çok da takmam ak gerek hayatı diye düşünüyorum

İçelim :KK50::KK50: panpacım olan herife kötü davranmışsın yani Allah sana adam yollamış ama sen b.k etmişsin, her şeyi devletten bekleme :halay:
Evet allah verdi ben icine ettim[/QUOTE]

O zaman kısmetsiz kadersiz değilsin. Olanların suçunu kadere yükleme sen kendin bozmuşsun. Madem kısmetin açık , başka adam da gelir ona da kötü davranırsın:deli:

Söz verdiği ="MissCherryBlossom, post: 47172588, memberinşallah 20"]Evet allah verdi ben icine ettim[/QUOTE]

O zaman kısmetsiz kadersiz değilsin. Olanların suçunu kadere yükleme sen kendin bozmuşsun. Madem kısmetin açık , başka adam da gelir ona da kötü davranırsın:deli:[/QUOTE]
Soz verdigi bir kutlamaya yok sen gelme diye eziklemez insallah

[QUgüzel yazmışsın ="neyisada, post: 47172562, member: 663230"]Namaz kilip oruç tutunca hayatta her istediğin olacak diye bir şey yok. Allah ile sözleşme imzalamiyoruz sonuçta. Ben sana ibadet edicem sen de bana istediğimi vereceksin! diye bir düşünce yok islamiyette. İmtihan diye birşey var. Bazıları sabırla bazıları da şükürle imtihan edilir. O mutlu gozuyle baktiginiz kisilerin yarin sagliklari ya da sevdikleriyle imtihan edilip edilmeyecegini bilemezsin.En büyük sıkıntıları peygamberler çekmiş, en büyük acılara onlar maruz kalmış mesela.Ama dini inancın varsa bu sıkıntılara imtihan gözüyle bakiyorsun. Nasıl olsa bu dünya geçici..Mutluluk da geçici, mutsuzluk da. . Diye düşünüyorsun. Lütfen sabredin, dua etmeye devam edin. İnşallah yakındır mutluluk size. Ama ölüm var bu dünyada. Her şeyin bir sonu var. Çok da takmam ak gerek hayatı diye düşünüyorum[/QUOTE]
Ne guz

İbadetlerinizi bu dünya için yapıyorsanız belirtmemde fayda var, ahiret ve şükür içindir onlar.
Bugün oruç tuttunuz, namaz kıldınız diye kimse size madalya takamaz ya da bolluk bereket, aşk sevgi veremez.
Zaten mükafatını verecek olan dünyalar ve yaşamlar üzeridir, hediyesi bu kadar basit de değildir.
Ama günümüz için yapmanız gerekenler elbette var.
Dürüst, doğru, güvenilir, özgüvenli bir birey olup, kendinizi geliştirmek, yeniliklere açık olmak ve en başta 'kimseyi kıskanmamak' gelebilir.
Başkalarında olanı konuşmak hatta kınamak yerine, kendi eksiklerinize ya da hayatınıza yoğunlaşın.

Bence artık susmalısın .yazdıkça malesef kendini aşağı çekiyorsun. Lütfen anlamaya çalış insanlar sana dil döküyor kafa patlatıyor. O kadar çok düşünmeye de gerek yok üstelik samimi miyim diye sor iç sesin sana cevap verecektir. Takılma yaşa....

Ibadetler dualar kabul olsn diye yapilmaz Allah rizasi icin yapilir bunuda bilin
Dualar kabul olsn diye yapilsaydi kafirler toprak olurdu inancsizlar dunyada surunurdu

Takılma ya"egejale, post: 47172670, member: 769153"]Bence artık susmalısın .yazdıkça malesef kendini aşağı çekiyorsun. Lütfen anlamaya çalış insanlar sana dil döküyor kafa patlatıyor. O kadar çok düşünmeye de gerek yok üstelik samimi miyim diye sor iç sesin sana cevap verecektir. Takılma yaşa....[/QUOTE]
Takilma diyon da yaşım geçiyor çocuğum olmucak

Takılma diyorum evet. Yaşa diyorum. Nerden biliyorsun olmayacağını. Allah büyük. Akşamdan sabaha, dakikadan ana değişir herşey. Tevekkül etmek gerekmez mi. Sabır dileyip duaya devam etmek gerekmez mi. Samimi dualar diliyorum sana. Yarın yeni bir gün. Hakkında hayırlısı olsun

Böyle düşünerek isyana giriyorsun ama.. :KK43: nerden başlayıp anlatayım bilmiyorum.. Tövbe et, duaya devam.. Bu dünyaya mutlu olmaya gelmedik.. Herkesin bi imtihanı var.. Namaza, oruca devam.. Ahiretin için devam.. Duaların için de tabii.. Dua boşa olmaz hem.. Bu dünyada kabul olmasa ahirette karşılığını bulursun..
Hayır bu site en basit örneği.. Eş bulamayanlar, eş bulup çocuğu olmayanlar, hamileliği riskli olanlar, eşi çocuğu her şeyi olup boşanma aşamasında olanlarr.. Herkesin sınavı ayrı işte.. Sabret..

İnsan dinini bir karşılık almak için değil huzurlu olmak için yaşar, bence birazda kalbini düzeltmesi için Allah'a yalvar

Vallaface filan kkapattım insanlar ne kadarmutlu ya ddayanamıyorum artik

Neden arkadaşımıza bu kadar yukleniyorsunuzki bende zaman zaman düşünmüyor değilim 35 yaşındayım bekarim başımdan iki sefer nisan geçti ve olmadı .... ve ailemde bekar insan kalmadı ...nerde ise yaramaz bundan bir yol olmaz denilen insanlar bile yuva kurdu .... bazen bende diyorum bu dünya kötülerin dünyası diye çok zor bir durum lütfen biraz empati kurun o taraftan bakın ... bende çok mutsuzum
neden boyle oluyor biliyor musunuz ssiz baskalarinin iyiliklerini istemiyorsunuz. o insanlar yasamlarindaki huzur sizi huzursuz ediyor. gonlunuzu cirkinlestiriyorsunuz ve bu da hayatiniza yansiyor...
alkol alan insan kotudur diye birsey yok alkolun yargisi Allaha kalmis sana degil konu sahibi. bak sen nmmazindasin ama nmmazin icerigini anlayamamissin. orucsun ama sadece ac kaliyorsun. yuregine namaz kildiramamis oruc tutturamamissin... once bir silkelen kendine gel. hosgorulu ol tebessum et once. kiskanma. o insanlar icin iyi olani dile daima. kendine istedigini bir baskasi icin de iste bak gor o zaan nasil da degisiyor hersey...

[QUOTöyle deapyonkilikli, post: 47172973, member: 364542"]neden boyle oluyor biliyor musunuz ssiz baskalarinin iyiliklerini istemiyorsunuz. o insanlar yasamlarindaki huzur sizi huzursuz ediyor. gonlunuzu cirkinlestiriyorsunuz ve bu da hayatiniza yansiyor...
alkol alan insan kotudur diye birsey yok alkolun yargisi Allaha kalmis sana degil konu sahibi. bak sen nmmazindasin ama nmmazin icerigini anlayamamissin. orucsun ama sadece ac kaliyorsun. yuregine namaz kildiramamis oruc tutturamamissin... once bir silkelen kendine gel. hosgorulu ol tebessum et once. kiskanma. o insanlar icin iyi olani dile daima. kendine istedigini bir baskasi icin de iste bak gor o zaan nasil da degisiyor hersey...[/QUOTE]
Aman oyle de yaptım hiçbişey duzelmedi

Back
X