Dua veya enerji ile zenginlik

Allah zenginliği diledigine, ilimi dileyene verir derler. Duayla olacağına inanmıyorum açıkçası. Kismetinde yoksa yoktur. Elbette elinden geldiği kadar çalışır cabalarsin ama rızkın kadar kazanırsın. Okumak falan da hikaye. İlkokul terk olup şirket sahibi olan insanlar o kadar çok ki. Yürü ya kulum diyor işte. Şans, kader kısmet. Ha kazandiginizin bereketli olması için dua edebilirsiniz.

30 yasindayim, kendi capimda durumum iyi sayilir. her zmn dua ederim ve islerimin kolaylastigini hissederim.
ama 18 yasimdan beri ailemden uzakta herkes gezip tozarken ders calisiyorum, gecemi gunduzume katiyorum. o kadar soyliyim...
Tebrik ederim.
Önce tedbir , sonra tevekkül..
İşin özü bu..
Oturduğumuz yerden zengin olayım demekle de olmuyor..

Hahahaha öyle bir şey varsa bana da söyleyin canım.
Bolluğu bereketi geçtim, alın terim de çöpe gidiyor artık.
Üstelik şu durumda bile gırtlağıma kadar borç içindeyken bile kurbanımı keseceğim.
Zekatımı vs veriyorum Allah'ın izniyle.
İnanıyorum düzelecek inşallah..

Keşke her şey dua ve enerjiyle yoluna girseydi.

Maddi durumum iyi çok şükür. Kendi yağımızda kavruluyoruz, etrafımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Tabi ki insan daha iyisini istiyor her zaman ama elimizde olanlar bunlar, şükür deyip geçiyoruz.

Şimdi ben totomu yırtsam, gece gündüz çalışsam da kazanacağım para belli. Eğitimim, yeteneklerim buna elveriyor. Ama zamanında daha çok çalışıp bazı şeylere daha çok önem verseydim farklı olurdu her şey. Ne bileyim mesela üniversiteye hazırlanırken daha çok çalışsaydım şimdi diş hekimi olabilir şu ankinin üç katı para kazanabilirdim. Ama yapmadım. Şimdi benim bir diş hekiminin kazandığı paraya özenmem ya da onun kadar kazanmak istemem ne kadar doğru olur? Ya da bir fabrika işçisi bana özense, benim yaşadığım hayatı yaşamak, kazandığım parayı kazanmak istese yapabilir mi? Muhtemelen allah yürü ya kulum demezse hayır...

Yani anlayacağın dua, enerji bir yere kadar. Sen bu zamana kadar ne yaptın, kendine ne kadar değer kattın, karmana neler kattın asıl mesele orda.

Kurban aynı zamanda berekettır
Kurban kesıldıgı zaman evde cok bolluk bereket olur
Bu sene kesemeyeceksınız tatıle gıttınız mı mesela , eger gıttıysenız bence ne yapıp edıp kesmenız gerekıyor. tatılden once buu ayarlamanız gerekıyordu ha tatıle gıtmedık dersen kı zaten durumun suanda el vermedıgı ıcın kesmıyor olusundan bol bol dua
Ne tatili arkadaşım ya ben sıkıntıdayım diyorum sen ne geveliyosun ? Kurbanimizi geçen sene kestik bu sene para olmadığı için doğal olarak kesemiyoruz ne yapmamızı istersin? Para olmayınca nasıl kesilecek nasıl hayir yapılacak senin tuzun kuru galiba konusursun tabi böyle boş boş..

Ne tatili arkadaşım ya ben sıkıntıdayım diyorum sen ne geveliyosun ? Kurbanimizi geçen sene kestik bu sene para olmadığı için doğal olarak kesemiyoruz ne yapmamızı istersin? Para olmayınca nasıl kesilecek nasıl hayir yapılacak senin tuzun kuru galiba konusursun tabi böyle boş boş..
Senin paranın olmamasının sorumlusu ben degılım önce bı kendıne gel , benimde sinirlerimi zıplatma
Çok var tatile gidip ay kesemicem durumum el vermiyor diyen adam gibi onu yazdım bana dırdır yap dıye yazmadım

ne kadar agresif bi insansin. sana yardim edenlere bile boyle davranirsan daha cok sans bolluk diye konu acarsin. cunku onlar da gidecegi kisiyi iyi biliyor. once icine don bak derim

Senin paranın olmamasının sorumlusu ben degılım önce bı kendıne gel , benimde sinirlerimi zıplatma
Çok var tatile gidip ay kesemicem durumum el vermiyor diyen adam gibi onu yazdım bana dırdır yap dıye yazmadım
Sen benim hiç bişeyimin sorumlusu olamazsın zaten. Çok mu hoşunuza gidiyo yardım isteyen insanlara laf sokmak insanlar burda sana ohh ne güzel laf soktu desinler diye uğraşmaktansa olumlu yaklasmayi dene bence olur mu?

niye bu kadar sinirlisin ki?
ne is yapiyorsun? hakinimi yediler, istenmi cikarildin, calisip atanamadinmi?
hicbirsey yazmiyorsun ama las carpmaktan baska.
meslegini soylesen belki akil veren cikabilir, dua kismindan ayri dunyevi olarak fikirler cikar belki diyorum yani.

Sen benim hiç bişeyimin sorumlusu olamazsın zaten. Çok mu hoşunuza gidiyo yardım isteyen insanlara laf sokmak insanlar burda sana ohh ne güzel laf soktu desinler diye uğraşmaktansa olumlu yaklasmayi dene bence olur mu?
Bence sizin sorununuz sandıgınızdan buyuk
cunku sıze laf sokmaya calısmamıstım
fakat sonra
Sız benden hakettıgınız tepkıyı gordunuz o kadar

Tebrik ederim.
Önce tedbir , sonra tevekkül..
İşin özü bu..
Oturduğumuz yerden zengin olayım demekle de olmuyor..

zenginlikten konu acilmis, bende zenginim sanilmasin simdi :) 30 yasim icin bekledigim yerdeyim diyelim. cokta hayallere kapilmamak lazim belkide.

Ben enerji yükseldiğinide maddi manevi bolluğun geldiğini düşünenlerdenim tabi olumsuza odaklanıp borcu düşünüp enerji yükseltilmez.
bazı dualar ve Esma'lar bereket için Ya fettah Ya rezzak gibi araştırırsanız bir çok Esma bulabilirsiniz
Yan gelip yatmakla olmuyor tabiki duayla başlayıp emekle devam eden bir döngü bu enerji yükseltmek şu açıdan gerekli; olumsuza odaklanıp depresyon boyutuna geçmek bir çok FIRSATı görmemenize neden olur ama farkındalıkla iyiye odaklandığınızda ne istediğinizi bilip hedefinize ilerlediğimizde o fırsatı yakalarsınız
Peygamber efendimiz ayakkabı bağcınıza kadar Allahtan isteyin diyor düşünün duanın önemini ve duanın kıymetini gücünü bilsek gerçekten inanarak dua etsek dağlar taşlar dümdüz olur bunun için müthiş bir enerji ve edilen duaya güven gerek ama hangimiz yapabiliyoruz ki

Sizden sadece varsa böyle bi dua bildiginiz benimle paylaşır mısınız dedim dimi gelmişsiniz burda yan gelip yatmakla olmuyor banka mı soycaksin falan filan boyle boş boş çene çalarak beni tahrik edip sonrada ne kadar agresifsin diyemezsiniz sizin gibilerden yardım isteyende hata zaten. Yardımcı olmaya çalışan bi iki arkadas sizlere çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Geçmişte ben de çok sıkıntılı dönemler geçirdim. Ailemizde bu dua işleri ile ilgilenen yakınlarımız mevcut. Tüm sorunlar zamanı geldiğinde bıçak gibi kesildi. Gün içerisinde El-Aliyy zikrini çek. Bir de sabah ve akşam 7'şer defa olmak üzre '' Hasbiyallahü, la ilahe illa hüve, aleyhi tevekeltü ve hüve rabbul arşil azim.'' oku.
Bu duanın manası nedir?

Konu sahibi, seni anlıyorum. Yetmiyor, daha fazlası lazım değil mi? En azından çalışıyorsun onu da bulamayanlar ve duaya sığınanlar var. Bunlar normal şeyler insan kendi hayatını iyileştirmek için her zaman çabalar. Bir arkadaş daha yazmış Vakıa suresi maddi manevi tüm sıkıntılara bir kapı açıyor. Okuyabiliyorsan kendin oku, yoksa da dinle ve bir yandan içinden dua et. Evde de aç dinle yankılansın. Bereket dileyebilirsin.

para parayı çeker diye bir kanun var, para yok demek yerine param var deyip zengin olunabilirmiş evrenden torpilim var kitabı açıklıyordu güzel bir kitaptı benim para da gözüm olmadığı için uygulamadım ama diğer konularda hakikaten faydasını gördüm. olumlu düşünme gücünün farkına vardırıyor.

Back
X