dualarınızı eksik etmeyin...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
arkadaşlar,henüz 30 yaşındayım. ameliyat olmam gerekiyor, bir tane de 5 yaşında oğlum var bunu öğrendiğimden beri oğlumun yalnız başına kalacağı korkusu kapladı içimi. çok basit gibi görünen bi durum safra kesemin alınması gerekiyormuş... ama durum öyle değil... benim trombosit düşüklüğüm var herhangi bi cerrahi işlem sırasında kanamamın durmama ihtimali çok yüksek. bunun yanı sıra kalp kapakçığımda da sorun var. o ameliyata girmek istemiyorum ama olmazsam da kansere çevirebilir dedi doktor... ameliyat olursamda ailem bulunduğum şehirde değiller gelme imkanları da yok, babam rahatsız annem onunla ilgilenmek zorunda. o kadar yalnız hissedyorum ki kendimi. eşimin ailesi burada, ama onlarda umursamazlar; bu durum komşularının başına gelse daha fazla üzülürler, önemsemiyorlar beni... kaç gündür çok çaresizim. bi kaç doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor, ilaçla tedavisi yokmuş ameliyat şart dediler.. ya ordan çıkamazsam... ben oğlumun başındayken eşimin ailesi tarafından bu kadar ayrım yapılıp dışlanırken ya bana bişey olurda onların eline kalırsa, itilip kakılarak dışlanarak büyüyecek. ben o tek başına kalmasın diye kardeşi olsun diye can atarken, olanlara bak... o daha çok küçük onu bu hayatta tek başına bırakmak istemiyorum
lütfen benim için dua edin...

Kanseri defalarca kez yenmiş aynı zamanda kronik ciddi bir rahatsızlığı olan birini tanıyorum...

Her seferinde yanındaki arkadaşlarını kaybetti kendisi sağ kurtuldu...

Hala trombosit değerleri yerde olduğu için hızlı yoruluyor, kendine dikkat etmesi gerekiyor...

Ama insanların koltuklarında televizyon izlerken ecelleriyle ölüverdikleri ya da en gürbüz adamın trafik kazasında birkaç saniye içinde hayatını kaybettiği bir dünyada dua ve yüksek moralle bunları aşmışken hiçbir şeyden korkmuyor, korkmuyoruz...

İnanın aklınıza gelen ürkütücü ihtimaller hastaneden enfeksiyon kapıp hayatını kaybetme riski olanlardan fazla değil...

Bir de şu var, konunuzu okuyanlar dikkate alırlar umarım:

Muhammed Bozdağ İstemenin Esrarı isimli kitabında diyor ki:
2700 hasta üzerinde yapılan 23 ilmî araştırma, kendilerine haberleri olmadan dua edilen hastaların yüzde 57sinde, ağrının azalması ve iyileşmenin hızlanması gibi tesirler ortaya çıkarmıştır. (Annals of Internal Medicine 2000; 132: 903- 910)

İçiniz rahat, Allah yardımcınız olsun...

ben kanser teşhisi konduğunda bile bu kadar güçsüz olmadım...
lütfen atın bu düşünceleri kafanızdan...
ameliyattan sapasağlam çıkacağım diye telkinler verin kendinize...

Çok geçmiş olsun canım. doktorlar bu trombosit eksikliğinden kaynaklanabilecek sorun için bir şey düşünmüştür kesinlikle.
ne diyorlar bunun için?_
nadir rastlanan bir durum değil. mutlaka bir çözümü vardır.

Doktorlar bu riskli durum için mutlaka bir önlem almışlardır, ayrıca ameliyattan önce kalbinizin bunu kaldırıp kaldırmayacağına yönelik tedbir amaçlı eko yaparlar ki zaten..
Şimdi karından 3-4 tane laporoskopik delikle yapıyorlar diye biliyorum bu ameliyatı, ananem de olmuştu.. Çok korkulacak bir durum yok.. Dualarım sizinle.
Acil şifalar dilerim.

ben bazen çok takılıyorum bu konuya. bir insanın ölüm vaktinin değişmeyeceği ayetlerle belli. "ne bir saniye geriye alınabilir, ne de öne" bu durumda insanın öleceği vakit belli ise dua ile bu nasıl değişir ki yukarıda belirtmişsin ağrının azalması,iyileşmesi gibi..yaşam kalitesini yükseltebilir ama ölümcül hastalığın iyileşmesindeki sırrı çok merak ediyorum.
İnançlı biriyim ve duanın gücüne inanıyorum. ama şu kısmı tam anlayamıyorum.

Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. Beterin beteri var, ben de yavrum 4 aylık ufacık bir bebekken onu çok zor bir ameliyata uğurlamıştım kocaman bir tümörü vardı, elim kolum bağlıydı keşke o ameliyatı ben olsaydım. Herşey düzelecek kötü şeyler düşünmeyin olur mu

canım bunu ilk kez 5 yıl önce oğlumun doğumunda son anda farkettiler ünite ünite kan yüklemişlerdi o zaman. hematoloji bölümüne yönledirdiler ama değişken olduğu için trombosit değerleri her zaman aynı olmuyormuş. sürekli değişkenlik gösterdiği içinde bunu ameliyat günü yapılacak testte yeniden kan değerlerime bakacaklar sanırım. ihtiyaç halinde de kan bulacaklar sanıyorum. ilgin içinde çok tşk ederim.

Acil şifalar canım. Siz endişelerinizi doktorlarla konuşmadınız mı? Tatmin edici bişeyler söylemediler mi?

Çok yaşlı insanlar biliyorum, hep safraları alındı. İnşallah sandığın kadar bünyeyi zorlayan bir durum değil sanki.

Rabbim sizi sağlığınıza kavuştursun. Evladınızla, eşinizle birlikte çok güzel uzun bir ömrünüz olsun inşallah.

cok cok gecmıs olsun lutfen umutsuzluga dusme senı cok ıyı anlıyorum benımde annem yok ve bazen nekada yanlızım dıyorum. cocugun ıcın saglam dur lutfen ve onu bırakmamak adına kendını guclu kıl.. allah yardımcın olsun...

canım bu arada bir konunda inanılmaz böbrek ağrım var diye yazmıştın,
safra kesesinden dolayı mı ağrıyormuş.hamilelikten şüphelenmiştin.

canım bu arada bir konunda inanılmaz böbrek ağrım var diye yazmıştın,
safra kesesinden dolayı mı ağrıyormuş.hamilelikten şüphelenmiştin.
evet canım, böbreklerden zannettik ama nedeni safra kesesindeki taşlarla çamurlaşmadan dolayıymış. mideyle böbreklere sırta yayılan dayanılmaz bi ağrısı oluyor. Allah herkese şifa versin inş..

canım kan-idrar tahlilinde mi çıktı yoksa emarda mı?
aynı ağrı bendede var 3 haftadır ondan soruyorum.
tahlil sonucu idrar yolları iltihabı çıktı emara giricem bende.
amin canım

Canım çok geçmiş olsun...

benim bir yakınimda da trombosit düşüklüğü var...Burada aslında önemli olan hastalığın bilinmesi.bilinmedigi takdirde acil durumlarda riskli durumlar olusturuyormus. Ameliyat olacağın gün kan testi yapacak ve durumuna göre ameliyata alacaklardır ve aksi bir durum olursa ki inşaallah olmaz onlar ona göre önlemini alacağı için kesin girip cikamicam diye kendini sartlama. Bize Dr. Lar böyle anlatmıştı...moralini yüksek tutmaya çalış ve çıktığında zor günler geçirsende oğlunve eesinle daha cook güzel günlerinin geçeceğini düşün. ..iyi olacağına inan ki iyi ol... Allah yardımcınız olsun hastalığı veren Rabbim şifa sini da versin inşaallah. ..

mide ve böbrekte var.ama dayanılamayacak gibi değil.sızlama şeklinde.
canım sakin ihmal etme. aslında hani kendimizi çok sağlam görüyoruz ama hastalık pat diye gelmiyor gerçekten kendimizi dinlersek baya sinyaller veriyor belki de yıllar öncesinden..
ben babamı kaybettim belki rast gelmişsindir konularda.
böbrek başlangıcı oldu. o yüzden baya bir şey biliyorum bu konuda.

çok basit olarak dahiliyeye dahi gidip böbrek değerlerine baktırabilirsin. alacakları az bir kan biyokimyada senin böbrek fonksiyonlarını verir. en önemlisi kreatin, üre değerlerin. 1 saat ayır kendine ve bu tahliller yaptırmaya çalış.

mide ve böbrekte var.ama dayanılamayacak gibi değil.sızlama şeklinde.
mide bulantıların ve bacak şişliklerin oluyor mu?yani böbrek de sanabilirsin. mesela kulak ağrısı diye düşündüğümüzün çoğu aslında diş ağrısı olurmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…