- 7 Mart 2014
- 513
- 230
- 133
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
Çok geçmiş olsun canım. doktorlar bu trombosit eksikliğinden kaynaklanabilecek sorun için bir şey düşünmüştür kesinlikle.arkadaşlar,henüz 30 yaşındayım. ameliyat olmam gerekiyor, bir tane de 5 yaşında oğlum var bunu öğrendiğimden beri oğlumun yalnız başına kalacağı korkusu kapladı içimi. çok basit gibi görünen bi durum safra kesemin alınması gerekiyormuş... ama durum öyle değil... benim trombosit düşüklüğüm var herhangi bi cerrahi işlem sırasında kanamamın durmama ihtimali çok yüksek. bunun yanı sıra kalp kapakçığımda da sorun var. o ameliyata girmek istemiyorum ama olmazsam da kansere çevirebilir dedi doktor... ameliyat olursamda ailem bulunduğum şehirde değiller gelme imkanları da yok, babam rahatsız annem onunla ilgilenmek zorunda. o kadar yalnız hissedyorum ki kendimi. eşimin ailesi burada, ama onlarda umursamazlar; bu durum komşularının başına gelse daha fazla üzülürler, önemsemiyorlar beni... kaç gündür çok çaresizim. bi kaç doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor, ilaçla tedavisi yokmuş ameliyat şart dediler.. ya ordan çıkamazsam... ben oğlumun başındayken eşimin ailesi tarafından bu kadar ayrım yapılıp dışlanırken ya bana bişey olurda onların eline kalırsa, itilip kakılarak dışlanarak büyüyecek. ben o tek başına kalmasın diye kardeşi olsun diye can atarken, olanlara bak... o daha çok küçük onu bu hayatta tek başına bırakmak istemiyorum
lütfen benim için dua edin...
arkadaşlar,henüz 30 yaşındayım. ameliyat olmam gerekiyor, bir tane de 5 yaşında oğlum var bunu öğrendiğimden beri oğlumun yalnız başına kalacağı korkusu kapladı içimi. çok basit gibi görünen bi durum safra kesemin alınması gerekiyormuş... ama durum öyle değil... benim trombosit düşüklüğüm var herhangi bi cerrahi işlem sırasında kanamamın durmama ihtimali çok yüksek. bunun yanı sıra kalp kapakçığımda da sorun var. o ameliyata girmek istemiyorum ama olmazsam da kansere çevirebilir dedi doktor... ameliyat olursamda ailem bulunduğum şehirde değiller gelme imkanları da yok, babam rahatsız annem onunla ilgilenmek zorunda. o kadar yalnız hissedyorum ki kendimi. eşimin ailesi burada, ama onlarda umursamazlar; bu durum komşularının başına gelse daha fazla üzülürler, önemsemiyorlar beni... kaç gündür çok çaresizim. bi kaç doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor, ilaçla tedavisi yokmuş ameliyat şart dediler.. ya ordan çıkamazsam... ben oğlumun başındayken eşimin ailesi tarafından bu kadar ayrım yapılıp dışlanırken ya bana bişey olurda onların eline kalırsa, itilip kakılarak dışlanarak büyüyecek. ben o tek başına kalmasın diye kardeşi olsun diye can atarken, olanlara bak... o daha çok küçük onu bu hayatta tek başına bırakmak istemiyorum
ben bazen çok takılıyorum bu konuya. bir insanın ölüm vaktinin değişmeyeceği ayetlerle belli. "ne bir saniye geriye alınabilir, ne de öne" bu durumda insanın öleceği vakit belli ise dua ile bu nasıl değişir ki yukarıda belirtmişsin ağrının azalması,iyileşmesi gibi..yaşam kalitesini yükseltebilir ama ölümcül hastalığın iyileşmesindeki sırrı çok merak ediyorum.Kanseri defalarca kez yenmiş aynı zamanda kronik ciddi bir rahatsızlığı olan birini tanıyorum...
Her seferinde yanındaki arkadaşlarını kaybetti kendisi sağ kurtuldu...
Hala trombosit değerleri yerde olduğu için hızlı yoruluyor, kendine dikkat etmesi gerekiyor...
Ama insanların koltuklarında televizyon izlerken ecelleriyle ölüverdikleri ya da en gürbüz adamın trafik kazasında birkaç saniye içinde hayatını kaybettiği bir dünyada dua ve yüksek moralle bunları aşmışken hiçbir şeyden korkmuyor, korkmuyoruz...
İnanın aklınıza gelen ürkütücü ihtimaller hastaneden enfeksiyon kapıp hayatını kaybetme riski olanlardan fazla değil...
Bir de şu var, konunuzu okuyanlar dikkate alırlar umarım:
Muhammed Bozdağ İstemenin Esrarı isimli kitabında diyor ki:
2700 hasta üzerinde yapılan 23 ilmî araştırma, kendilerine haberleri olmadan dua edilen hastaların yüzde 57sinde, ağrının azalması ve iyileşmenin hızlanması gibi tesirler ortaya çıkarmıştır. (Annals of Internal Medicine 2000; 132: 903- 910)
İçiniz rahat, Allah yardımcınız olsun...
canım bunu ilk kez 5 yıl önce oğlumun doğumunda son anda farkettiler ünite ünite kan yüklemişlerdi o zaman. hematoloji bölümüne yönledirdiler ama değişken olduğu için trombosit değerleri her zaman aynı olmuyormuş. sürekli değişkenlik gösterdiği içinde bunu ameliyat günü yapılacak testte yeniden kan değerlerime bakacaklar sanırım. ihtiyaç halinde de kan bulacaklar sanıyorum. ilgin içinde çok tşk ederim.Çok geçmiş olsun canım. doktorlar bu trombosit eksikliğinden kaynaklanabilecek sorun için bir şey düşünmüştür kesinlikle.
ne diyorlar bunun için?_
nadir rastlanan bir durum değil. mutlaka bir çözümü vardır.
evet canım, böbreklerden zannettik ama nedeni safra kesesindeki taşlarla çamurlaşmadan dolayıymış. mideyle böbreklere sırta yayılan dayanılmaz bi ağrısı oluyor. Allah herkese şifa versin inş..canım bu arada bir konunda inanılmaz böbrek ağrım var diye yazmıştın,
safra kesesinden dolayı mı ağrıyormuş.hamilelikten şüphelenmiştin.
arkadaşlar,henüz 30 yaşındayım. ameliyat olmam gerekiyor, bir tane de 5 yaşında oğlum var bunu öğrendiğimden beri oğlumun yalnız başına kalacağı korkusu kapladı içimi. çok basit gibi görünen bi durum safra kesemin alınması gerekiyormuş... ama durum öyle değil... benim trombosit düşüklüğüm var herhangi bi cerrahi işlem sırasında kanamamın durmama ihtimali çok yüksek. bunun yanı sıra kalp kapakçığımda da sorun var. o ameliyata girmek istemiyorum ama olmazsam da kansere çevirebilir dedi doktor... ameliyat olursamda ailem bulunduğum şehirde değiller gelme imkanları da yok, babam rahatsız annem onunla ilgilenmek zorunda. o kadar yalnız hissedyorum ki kendimi. eşimin ailesi burada, ama onlarda umursamazlar; bu durum komşularının başına gelse daha fazla üzülürler, önemsemiyorlar beni... kaç gündür çok çaresizim. bi kaç doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor, ilaçla tedavisi yokmuş ameliyat şart dediler.. ya ordan çıkamazsam... ben oğlumun başındayken eşimin ailesi tarafından bu kadar ayrım yapılıp dışlanırken ya bana bişey olurda onların eline kalırsa, itilip kakılarak dışlanarak büyüyecek. ben o tek başına kalmasın diye kardeşi olsun diye can atarken, olanlara bak... o daha çok küçük onu bu hayatta tek başına bırakmak istemiyorum
böbrek ağrısı mı sende?canım kan-idrar tahlilinde mi çıktı yoksa emarda mı?
aynı ağrı bendede var 3 haftadır ondan soruyorum.
tahlil sonucu idrar yolları iltihabı çıktı emara giricem bende.
amin canım
mide ve böbrekte var.ama dayanılamayacak gibi değil.sızlama şeklinde.böbrek ağrısı mı sende?
canım sakin ihmal etme. aslında hani kendimizi çok sağlam görüyoruz ama hastalık pat diye gelmiyor gerçekten kendimizi dinlersek baya sinyaller veriyor belki de yıllar öncesinden..mide ve böbrekte var.ama dayanılamayacak gibi değil.sızlama şeklinde.
mide bulantıların ve bacak şişliklerin oluyor mu?yani böbrek de sanabilirsin. mesela kulak ağrısı diye düşündüğümüzün çoğu aslında diş ağrısı olurmuş.mide ve böbrekte var.ama dayanılamayacak gibi değil.sızlama şeklinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?