• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

Gayet de anladım siz dediniz o eve tek kuruş veremem yok zaten diye

Sonra ayrı ev olursa 8000 gider olur bende de o gelir yok ödeyemem diyorsunuz

O hesabınızda yatılı bakıcı da dahildi mesela çocuk için aceleye gerek yok eşin gider gelir sonra yaparsın çocuk

Özetle diyorum ki gider o kadar yüksek olmak zorunda değil

3 krediyi şu anda da ödüyorsunuz aile evinde yaşasanız da kişisel gideriniz var eşinizle bu harcamaları ortaklaştırın olsun bitsin diyoruz ama siz Kv ile yaşamak istiyorsunuz

Siz bilirsiniz
çocugu düşünmeyelim şimdi ona daha cok var.
ben 5000 alıyorum 4000 krediye gidiyor 8 senesi var. 1000 kalıyor onuda ben yiyorum yol yemek bakım vs.

kiraya cıkarsak 1,500 kira 500 fatıralar 1000 mutfak oldumu sana 3000

toplam 7000

bizimde giderlerimiz var sac boyatsan 100 lira yol parası çorap terlik vs.

daha düğün nişan masraflarını esya taksidimi katmadım.

esimle calışıp öderiz ama o askere gidince ben o ev kirası fatura gecim vs 1000 ilemi yapcam?.

Bence iki taraf anlayisli ve calisan insanlar olunca anlasmak imkansiz degil hatta hem maddi hem manevi destekte olursunuz birbirinize eger kv ve siz calismasaydiniz butun gun evde olsaydiniz sorun cikabilirdi

Benim kayinvalidem akrabalarla hep ayni apartmanda oturmus ve cok cekmis.

Bize hicbir zaman ne ayni apartman baskisi yapti ne ayni mahallede oturalim baskisi yapti.

Cok uzak degiliz ama ulasim arabayla olmak zorunda.

Aksam bizdelerdi. Esim espiriyle anne bir arsa alin bir ev yapinda uzerinede biz ev yapalim dedi. Kayinvalidemin verdigi cevap su " ayni binada olup birbirimizi yiyecegimize ayri evlerde olalim birbirimizi sevelim daha iyi"

Cok hakli. Biz hicbir sorun yasmadik kayinvalidemle. Ben evlenirken benim istedigim evi tutmasini tembihledi ogluna ve benim istesigim ev tutuldu. O bana iyi oldugu icin bende evimin kapilarini ona sonuna kadar actim istedigin zaman gel anne dedim.

Ayni apartmanda ya da ayni evde olsaydik iliskilerimizin bu kadar iyi olacagini hic zannetmiyorum.

Eviniz ayri olsun araniz iyiymis zaten bu iyilik bozulmasin.

bende ayrı ev istersem acacaklar. o zaman şuda eklenecek evlilik için kız tarafının yapması gereken çeyiz mutfak saat altın bilezik yatak odası bunlarda benim borcuma eklenecek ödediğim borc olacak 5000/6000 yoksa ev bak sen begen tutalım dediler. ama gerisine karısmıyolar gecin gecinme. istersen evlenme askerden sonra evlen bekle 2 sene diyolar

Seçenek diyorsun biz de söylüyoruz işte adamın birikmişi de varsa askerde iken de onu yersin işte

İşsiz kalırsan o zaman düşünürsün Kv yanına gitmeyi diyoruz

Bir de Kv abartılı iyi geldi bana maddi şeyleri geçtim var ki alıyor işte aman yorulma vs diyor ama üç kuruş ev kuramayız diyor

Sanki böyle ağa dizilerindeki hanım ağa olmaya özeniyor gibi

ben
Bence iki taraf anlayisli ve calisan insanlar olunca anlasmak imkansiz degil hatta hem maddi hem manevi destekte olursunuz birbirinize eger kv ve siz calismasaydiniz butun gun evde olsaydiniz sorun cikabilirdi
de biraz öyle düşündüm o çalışan ben calışan birbirimizi görmycez bile. kalan günlerde evde toz temizlik bi zahmet yapcam herkes yapmıyomu o yemek yapıyosa ben salata yapcam o yemek yapıyosa ben çorbasını yapcam ben vardiyalı ve sehir dışına gidip geliyorum ayda bikaç kez. ve haftanın 3 günü yokum burda

bende ayrı ev istersem acacaklar. o zaman şuda eklenecek evlilik için kız tarafının yapması gereken çeyiz mutfak saat altın bilezik yatak odası bunlarda benim borcuma eklenecek ödediğim borc olacak 5000/6000 yoksa ev bak sen begen tutalım dediler. ama gerisine karısmıyolar gecin gecinme. istersen evlenme askerden sonra evlen bekle 2 sene diyolar

O çeyiz dediğini de makul fiyatla al sonra değiştir yani ne olur ki

Size ait bir hayatınız olsun Evlenince diyoruz aksi halde eşin evin oğlu sen de onun sevgilisi modunda yaşarsınız

Bu belki güzel olur belki de evlendim ama bağımsız olamıyorum dersin zira eşin aile babası moduna giremez

ben

de biraz öyle düşündüm o çalışan ben calışan birbirimizi görmycez bile. kalan günlerde evde toz temizlik bi zahmet yapcam herkes yapmıyomu o yemek yapıyosa ben salata yapcam o yemek yapıyosa ben çorbasını yapcam ben vardiyalı ve sehir dışına gidip geliyorum ayda bikaç kez. ve haftanın 3 günü yokum burda
Bu sekilde birbirine destek olup ev sahibi olunca ayrilan cok aile var bence anlasabilirseniz size büyük destek olur yoksa hem kira öde hem para biriktir ev sahibi ol imkansiz

Seçenek diyorsun biz de söylüyoruz işte adamın birikmişi de varsa askerde iken de onu yersin işte

Bir de Kv abartılı iyi geldi bana maddi şeyleri geçtim var ki alıyor işte aman yorulma vs diyor ama üç kuruş ev kuramayız diyor

hanım aga degil kadın modern. bizim anamız babamız bize ev almadı demiş sizde kendiniz alacaksınız demiş. ev kuramayız demiyorki neden anlatamıyorum. ev istersen istediğin yerden acar erkek tarafının yapacaklarını yaparız diyor. kız tarafıda yine benim sırtıma biniyor. borcum artıyor. esimin peşinatını ev alabilmek için peşinat yapabiliriz ancakki.

arkadaslar yazdıklarınızı okuyorumda hepsine cvp yazamadım. herkes sakın bu hatayı yapma demiş ama mantıklı yol gösteren yok. uzaktan yorum yazmakla olmuyor. ben tabiki kendi ailemle bile anlaşamadığım zaman oluyor. taa bastan anlatayım o halde.

Biz 2 yılı geckin birlikteyiz. yaslarımız 30 üstü. ikimizde ünv okumuş iyi denecek paralar kazanıyoruz. onun kenarda hatırı sayılır miktar parası var. evlensek evde alır evde gecindiririz. Lakin sevgilim askere gitmemek için iyi kariyeri olduğu halde bir ünv daha baslamış. bedelli çıkarsa askere gitmeyecek bedelli çıkmazsa 2 sene sonra gidecek.

Aileye gelince gercekten iyiler. Biz henüz tanışmamışken annesi bana altın kelepçe aldı hediye. sonra kendi alışverişinde pantolon bluz şal fular kolye çanta pırlanta küpe vs beni hediye yağmuruna boğdu. sonra hadi kız kıza tatile çıkalım dedik yedik içtik eğlendik. sonra akşamları sahile kahve içmeye indik sonra yemeğe çıktık. hadi şekercim kuaföre gidelim dedik saçımızı boyattık falan.
sonra ben evlerine her gitmemde yemekler yapılıyo kahveler içiliyosa benim her kalkmamda otur kızım biz yaparız diyolar. babası sigara uzattı ilk gidişimde biz öyle şey bilmeyiz kızım içmek istersen iç dedi. arabanın ön koltugunu teklif ettim orası her zaman senin yerin kızım dedi. mutfakta bulasıkları babası dizerken bu işleri ben yaparım kızım otur sen dedi. ben oturum oğluyla tv izlerken teyzesi gelip agzıma tatlı verdi kendi eliyle. eviniz çok büyükmüş nasıl temizlencek dedim sen yapmycaksın şekercim temizlikçimiz var çalışıyosun zaten dediler.

gecim konusuna gelincede, benim şahsi borclarım var. aylık 5000 e yakın ödemem oluyor. aileme ev aldım ödycem 8 sene. baska kredi çekmiştim. şu an kendi evimizi alırsak eşim öder ama 2 sene sonra askere gittiğinde ben 8000 lira ödeyemem. helede işten çıkarılırsam yanarım. üstelik benim ailem bane ev esya ceyiz vermycek durumları yok. kolumdaki altına kadar kendim yapcam zaten.

hal böyle olunca sevgilim dediki eger biraz dişimizi sıkabilirsek ben askerden gelene kadar sabredebilirsek sonra evimizi alırız dedi. ailem senden iş temizlik yemek hizmet hürümet beklemez zaten işin zor yorucu farkındayız kalan günlerinde dinlenmeye iht olacak zaten sen mutsuz olursan ben istemem eşim mutsuzsa ne yapayım öyle evliliği hissettiğim an ayrılırım evden dedi.

ben de üst kat komple benim olursa olur dedim. kira derdim olmaz hem anlasırsak çocuguma bile bakar dedim 2000 lirada bakıcı parasımı verelim. wc var mutfak yapılacak ama kardes var evde tabi. ünv bitirmiş yeni çalışıyo.

gelelim soruya. burdaki herkes sakın sakın sakın demiş ama çok açıklayıcı olmamış. ama sebeplerini yazmamış. bana daha mantıklı çözümlede gelmemiş.
biri yol ver gitsin demiş
biri 40 yasında evlen demiş
biri geceleri mesaiye kal demiş sanki işimi düzenimi biliyo
biri ev al geçinemesende olsun demiş
biri 1+1 al demiş sanki stüdyoyu hallettik o kusur kaldı
bunların hiçbiri çözüm değil hatta imkansızlar.

sakın haa sakın diyen arkadaslar neden sakın olduğunu da açıklamamış. mesela onlarında kv si daha sevgiliyken pırlanta hediye almış ve beraber tatile çıkacak kadar yakın abla kardes gibiymişde sonradanmı düşman olmuş. biri evdeki koltugu o seciyo demiş. secer secsinde onun evi BANANE parasını ben verirsem ona sormam onun evine onun parasıyla alınacak koltugada fesatlanmam.

benim annem görümce olarak kv ile beraber oturan gelinini dövdü. evet dövdü ve çokda iyi yaptı. çünkü biz onlara gittiğimizde çocugunu alıp dışarı çıktı, ananemin aldıgı çokokremi bizde sakladı, arkamızdan bidaha gelmesinler çocugumun huzuru kacıyo demiş. herkes yerini haddini bilecek ben kv min evine gelen misafiri kovacak degilim esyasına karısacak degılım çocugumda olursa bi büyük olarak bana yol gösterecek tabi o iki cocuk büyütmüş ben ondan iyi bilecek degilim ya. onlar benim ana babama ev alıp ödememe müsade etmiş ben neden fesatlanayım.
Ben sorun yasayan arkadasların nerde sorun yasadıgını bilmek ve onlarda benim kadar can ciğermiydi sonramı bozuldular bunu bilmek istiyorum.

yoksa benim ev almam yada kiraya çıkmam için ya gelirimin 2000 artması yada piyangodan para çıkması lazım

sakın diyen arkadaslar lütfen secenekde sunsunlar

Arkadasim sen kararini vermissin ve beraber oturmak icin bir suru mantikli sebep sunmussun.

Eeee sorun ne?

Niye oturup seni ikna etmeye calisalim ki baska bir ev icin.

Her kapiyi kapatmissin su olmaz bu olmaz diye.

Tamam otur beraber sana mutluluklar.

Mutlu olamazsin demiyoruz zeten sana. Mutlu olacagina sorun olmayacagina inanmissin. Dene ve gor.

an

ailesi düğünü yapacak altınlarını yapacak ev esyasına yardım edecek. bankadaki parada ev pesinatı olacak. eve cıktıgımızda gecinebiliyoruz. kız tarafının yapacaklarıda hadı benim borcum 4000 den 5000 e çıksın diyelim askere gidince ayazda kalıyorum. 2 sene cocuk olmasa bile o zamana kadar kenara 10.000 lira atamıyoruz.

arkadaslar yazdıklarınızı okuyorumda hepsine cvp yazamadım. herkes sakın bu hatayı yapma demiş ama mantıklı yol gösteren yok. uzaktan yorum yazmakla olmuyor. ben tabiki kendi ailemle bile anlaşamadığım zaman oluyor. taa bastan anlatayım o halde.

Biz 2 yılı geckin birlikteyiz. yaslarımız 30 üstü. ikimizde ünv okumuş iyi denecek paralar kazanıyoruz. onun kenarda hatırı sayılır miktar parası var. evlensek evde alır evde gecindiririz. Lakin sevgilim askere gitmemek için iyi kariyeri olduğu halde bir ünv daha baslamış. bedelli çıkarsa askere gitmeyecek bedelli çıkmazsa 2 sene sonra gidecek.

Aileye gelince gercekten iyiler. Biz henüz tanışmamışken annesi bana altın kelepçe aldı hediye. sonra kendi alışverişinde pantolon bluz şal fular kolye çanta pırlanta küpe vs beni hediye yağmuruna boğdu. sonra hadi kız kıza tatile çıkalım dedik yedik içtik eğlendik. sonra akşamları sahile kahve içmeye indik sonra yemeğe çıktık. hadi şekercim kuaföre gidelim dedik saçımızı boyattık falan.
sonra ben evlerine her gitmemde yemekler yapılıyo kahveler içiliyosa benim her kalkmamda otur kızım biz yaparız diyolar. babası sigara uzattı ilk gidişimde biz öyle şey bilmeyiz kızım içmek istersen iç dedi. arabanın ön koltugunu teklif ettim orası her zaman senin yerin kızım dedi. mutfakta bulasıkları babası dizerken bu işleri ben yaparım kızım otur sen dedi. ben oturum oğluyla tv izlerken teyzesi gelip agzıma tatlı verdi kendi eliyle. eviniz çok büyükmüş nasıl temizlencek dedim sen yapmycaksın şekercim temizlikçimiz var çalışıyosun zaten dediler.

gecim konusuna gelincede, benim şahsi borclarım var. aylık 5000 e yakın ödemem oluyor. aileme ev aldım ödycem 8 sene. baska kredi çekmiştim. şu an kendi evimizi alırsak eşim öder ama 2 sene sonra askere gittiğinde ben 8000 lira ödeyemem. helede işten çıkarılırsam yanarım. üstelik benim ailem bane ev esya ceyiz vermycek durumları yok. kolumdaki altına kadar kendim yapcam zaten.

hal böyle olunca sevgilim dediki eger biraz dişimizi sıkabilirsek ben askerden gelene kadar sabredebilirsek sonra evimizi alırız dedi. ailem senden iş temizlik yemek hizmet hürümet beklemez zaten işin zor yorucu farkındayız kalan günlerinde dinlenmeye iht olacak zaten sen mutsuz olursan ben istemem eşim mutsuzsa ne yapayım öyle evliliği hissettiğim an ayrılırım evden dedi.

ben de üst kat komple benim olursa olur dedim. kira derdim olmaz hem anlasırsak çocuguma bile bakar dedim 2000 lirada bakıcı parasımı verelim. wc var mutfak yapılacak ama kardes var evde tabi. ünv bitirmiş yeni çalışıyo.

gelelim soruya. burdaki herkes sakın sakın sakın demiş ama çok açıklayıcı olmamış. ama sebeplerini yazmamış. bana daha mantıklı çözümlede gelmemiş.
biri yol ver gitsin demiş
biri 40 yasında evlen demiş
biri geceleri mesaiye kal demiş sanki işimi düzenimi biliyo
biri ev al geçinemesende olsun demiş
biri 1+1 al demiş sanki stüdyoyu hallettik o kusur kaldı
bunların hiçbiri çözüm değil hatta imkansızlar.

sakın haa sakın diyen arkadaslar neden sakın olduğunu da açıklamamış. mesela onlarında kv si daha sevgiliyken pırlanta hediye almış ve beraber tatile çıkacak kadar yakın abla kardes gibiymişde sonradanmı düşman olmuş. biri evdeki koltugu o seciyo demiş. secer secsinde onun evi BANANE parasını ben verirsem ona sormam onun evine onun parasıyla alınacak koltugada fesatlanmam.

benim annem görümce olarak kv ile beraber oturan gelinini dövdü. evet dövdü ve çokda iyi yaptı. çünkü biz onlara gittiğimizde çocugunu alıp dışarı çıktı, ananemin aldıgı çokokremi bizde sakladı, arkamızdan bidaha gelmesinler çocugumun huzuru kacıyo demiş. herkes yerini haddini bilecek ben kv min evine gelen misafiri kovacak degilim esyasına karısacak degılım çocugumda olursa bi büyük olarak bana yol gösterecek tabi o iki cocuk büyütmüş ben ondan iyi bilecek degilim ya. onlar benim ana babama ev alıp ödememe müsade etmiş ben neden fesatlanayım.
Ben sorun yasayan arkadasların nerde sorun yasadıgını bilmek ve onlarda benim kadar can ciğermiydi sonramı bozuldular bunu bilmek istiyorum.

yoksa benim ev almam yada kiraya çıkmam için ya gelirimin 2000 artması yada piyangodan para çıkması lazım

sakın diyen arkadaslar lütfen secenekde sunsunlar
Sizin en büyük sorununuz oturmadığınız evin kredisini ödemeniz. Yazdım ama cevap vermediniz. Niye ailenizin oturduğu evin kredisini siz ödüyorsunuz? Aileni ödesin sorun kökten çözülsün. Alın öneri işte.

ayrı e
Arkadasim sen kararini vermissin ve beraber oturmak icin bir suru mantikli sebep sunmussun.

Eeee sorun ne?

Niye oturup seni ikna etmeye calisalim ki baska bir ev icin.

Her kapiyi kapatmissin su olmaz bu olmaz diye.

Tamam otur beraber sana mutluluklar.

Mutlu olamazsin demiyoruz zeten sana. Mutlu olacagina sorun olmayacagina inanmissin. Dene ve gor.
AYRI EVE CIK DİYEN ARKADASLAR KESKE Bİ AYLIK KİRAMI ÖDESE DİMİ. 10.000 paramız olsa cıkcaz zaten çık derken nasıl gecinceğimide söyleseniz keske

Valla hâla ne seçenek istiyorsunuz anlamadım.

Sayısal için tüyo mu verilsin, cidden anlamadım.

Seçenek dediğiniz kiraya çıkmaktır, mümkün değil diyorsunuz.
E bitti gitti, seçenek diye sihirli değnek verecek kimse yok ki.

Konu amaçsız açılmış.
Hı diyorsanız içimi dökme ihtiyacım vardı, ona tamam.
Ama o eleştirdiğiniz çözümlerden başka ne bekliyorsunuz bilemedim.

Sizin en büyük sorununuz oturmadığınız evin kredisini ödemeniz. Yazdım ama cevap vermediniz. Niye ailenizin oturduğu evin kredisini siz ödüyorsunuz? Aileni ödesin sorun kökten çözülsün. Alın öneri işte.
aldık bi kere ne bilim işte ailem için bunuda yapmimmi dedim aklımca kendi evliliğimi düşünmedim hiç

çü
Valla hâla ne seçenek istiyorsunuz anlamadım.

Sayısal için tüyo mu verilsin, cidden anlamadım.

Seçenek dediğiniz kiraya çıkmaktır, mümkün değil diyorsunuz.
E bitti gitti, seçenek diye sihirli değnek verecek kimse yok ki.

Konu amaçsız açılmış.
Hı diyorsanız içimi dökme ihtiyacım vardı, ona tamam.
Ama o eleştirdiğiniz çözümlerden başka ne bekliyorsunuz bilemedim.
çünkü çıkamıyorum işin içinden

camım benim maddi anlamda benim kredim 8 sene sonra bitecek hiç evlenmeyeyim o zaman. evi alacak olan o sorumluluğu tasıyacak olan esim. okulu bitmemiş değil kurumsal bi firmada yönetici maasıda iyi kariyeride evliliğe hazır. ama askere gitmemek için ikinci ünv baslamış. askere giderse ben 8000 lira ödemek zorunda kalcam yada 3 sene sonra evlencem bunada ailem razı degil yasım 35 olacak

Dublex evin üst katı tamamen size ait olsaydı hadi neyse ama bunda anladıpım kadarıyla sadece bir oda sizin olacak. Yani cevaplarıniza bakıyırum da zaten siz bi şekilde beraber yaşamaya ikna olmuş ve karar vermişsiniz. Burada başka ne dense boş. Mesele iyi anlaşmak değil, birlikte yaşamanın zorlukları. Ne diyelim, yaşa ve gör, belki bir istisna olur ve çok mutlu olursunuz ama burada birçok kadının tercih etmeyeceği bir hayatı tercih ediyorsunuz. Olumlu olumsuz sonuçlarını burada bizimle paylaşırsanız biz de haberdar olmuş oluruz sizden. Kolay gelsin ne diyelim.

ayrı e
AYRI EVE CIK DİYEN ARKADASLAR KESKE Bİ AYLIK KİRAMI ÖDESE DİMİ. 10.000 paramız olsa cıkcaz zaten çık derken nasıl gecinceğimide söyleseniz keske

Tamam o zaman kardesim baska yolu yoksa illa oturmak zorundaysan konu niye actin? Otur iste.

Bircok kisi ilk mesaji okuyup cevap yaziyor. Sen bircok seyi sonradan anlattin.

Konu acmanin sebebi ben birlikte oturuyorum hic sorun yasamadim cokta mutluyum iyi yapmisim diyenleri gormekse insallah oyle diyen birileri gelip yorum yapar. Ben hic oturmadim birlikte bilemeyecegim o yuzden.

Bdv sihirli degnek degil yasam kocu da degil. Insanlar konu acar herkes kendince yorum yapar sana uygun varsa alirsin. Kirani nasil odeyecegini parayi nereden bulacagini biz nereden bilelim.

Ki cozum onerileri sunan @damdan a da durmadan boyle olmaz soyle olmaz diyorsunuz.

Bende size oturun ayni evde diyorum. Biraz sikinti yasarsaniz bile imkan buysa sikarsiniz disinizi esiniz askerden gelene kadar. Sonucta omur boyu oturmayacaksiniz birlikte.

Back
X