arkadaslar yazdıklarınızı okuyorumda hepsine cvp yazamadım. herkes sakın bu hatayı yapma demiş ama mantıklı yol gösteren yok. uzaktan yorum yazmakla olmuyor. ben tabiki kendi ailemle bile anlaşamadığım zaman oluyor. taa bastan anlatayım o halde.
Biz 2 yılı geckin birlikteyiz. yaslarımız 30 üstü. ikimizde ünv okumuş iyi denecek paralar kazanıyoruz. onun kenarda hatırı sayılır miktar parası var. evlensek evde alır evde gecindiririz. Lakin sevgilim askere gitmemek için iyi kariyeri olduğu halde bir ünv daha baslamış. bedelli çıkarsa askere gitmeyecek bedelli çıkmazsa 2 sene sonra gidecek.
Aileye gelince gercekten iyiler. Biz henüz tanışmamışken annesi bana altın kelepçe aldı hediye. sonra kendi alışverişinde pantolon bluz şal fular kolye çanta pırlanta küpe vs beni hediye yağmuruna boğdu. sonra hadi kız kıza tatile çıkalım dedik yedik içtik eğlendik. sonra akşamları sahile kahve içmeye indik sonra yemeğe çıktık. hadi şekercim kuaföre gidelim dedik saçımızı boyattık falan.
sonra ben evlerine her gitmemde yemekler yapılıyo kahveler içiliyosa benim her kalkmamda otur kızım biz yaparız diyolar. babası sigara uzattı ilk gidişimde biz öyle şey bilmeyiz kızım içmek istersen iç dedi. arabanın ön koltugunu teklif ettim orası her zaman senin yerin kızım dedi. mutfakta bulasıkları babası dizerken bu işleri ben yaparım kızım otur sen dedi. ben oturum oğluyla tv izlerken teyzesi gelip agzıma tatlı verdi kendi eliyle. eviniz çok büyükmüş nasıl temizlencek dedim sen yapmycaksın şekercim temizlikçimiz var çalışıyosun zaten dediler.
gecim konusuna gelincede, benim şahsi borclarım var. aylık 5000 e yakın ödemem oluyor. aileme ev aldım ödycem 8 sene. baska kredi çekmiştim. şu an kendi evimizi alırsak eşim öder ama 2 sene sonra askere gittiğinde ben 8000 lira ödeyemem. helede işten çıkarılırsam yanarım. üstelik benim ailem bane ev esya ceyiz vermycek durumları yok. kolumdaki altına kadar kendim yapcam zaten.
hal böyle olunca sevgilim dediki eger biraz dişimizi sıkabilirsek ben askerden gelene kadar sabredebilirsek sonra evimizi alırız dedi. ailem senden iş temizlik yemek hizmet hürümet beklemez zaten işin zor yorucu farkındayız kalan günlerinde dinlenmeye iht olacak zaten sen mutsuz olursan ben istemem eşim mutsuzsa ne yapayım öyle evliliği hissettiğim an ayrılırım evden dedi.
ben de üst kat komple benim olursa olur dedim. kira derdim olmaz hem anlasırsak çocuguma bile bakar dedim 2000 lirada bakıcı parasımı verelim. wc var mutfak yapılacak ama kardes var evde tabi. ünv bitirmiş yeni çalışıyo.
gelelim soruya. burdaki herkes sakın sakın sakın demiş ama çok açıklayıcı olmamış. ama sebeplerini yazmamış. bana daha mantıklı çözümlede gelmemiş.
biri yol ver gitsin demiş
biri 40 yasında evlen demiş
biri geceleri mesaiye kal demiş sanki işimi düzenimi biliyo
biri ev al geçinemesende olsun demiş
biri 1+1 al demiş sanki stüdyoyu hallettik o kusur kaldı
bunların hiçbiri çözüm değil hatta imkansızlar.
sakın haa sakın diyen arkadaslar neden sakın olduğunu da açıklamamış. mesela onlarında kv si daha sevgiliyken pırlanta hediye almış ve beraber tatile çıkacak kadar yakın abla kardes gibiymişde sonradanmı düşman olmuş. biri evdeki koltugu o seciyo demiş. secer secsinde onun evi BANANE parasını ben verirsem ona sormam onun evine onun parasıyla alınacak koltugada fesatlanmam.
benim annem görümce olarak kv ile beraber oturan gelinini dövdü. evet dövdü ve çokda iyi yaptı. çünkü biz onlara gittiğimizde çocugunu alıp dışarı çıktı, ananemin aldıgı çokokremi bizde sakladı, arkamızdan bidaha gelmesinler çocugumun huzuru kacıyo demiş. herkes yerini haddini bilecek ben kv min evine gelen misafiri kovacak degilim esyasına karısacak degılım çocugumda olursa bi büyük olarak bana yol gösterecek tabi o iki cocuk büyütmüş ben ondan iyi bilecek degilim ya. onlar benim ana babama ev alıp ödememe müsade etmiş ben neden fesatlanayım.
Ben sorun yasayan arkadasların nerde sorun yasadıgını bilmek ve onlarda benim kadar can ciğermiydi sonramı bozuldular bunu bilmek istiyorum.
yoksa benim ev almam yada kiraya çıkmam için ya gelirimin 2000 artması yada piyangodan para çıkması lazım
sakın diyen arkadaslar lütfen secenekde sunsunlar