• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

şartlar olgunlaşmadan ben olsam evlenmezdim. aynı ev, düşüncesi bile kötü. o evin kadını k.validen olacak, sen de sonradan gelmiş, onun kurallarına uymak zorunda olan gelin. ya bütün insiyatifi ele alacaksın, ki o zaman da onca insanın yükü altında ezilirsin, ya da marabacı gibi getir-götüre bakacaksın. rahat rahat misafirin gelemez, ailen bile gelemez. gelse de senin değil, k.validenin evine gelmiş olur. özel alan olmaz. özel alan olmayınca insan bunalır. her davranış gözetim altında gibi, bir evin ve bir ilişkinin her hali olur. bu her hale neden başkası veya başkaları şahit olsun ki?

sorumluluktan korkma, sorumluluk özgürlük demektir. hakkınızda en hayırlı kararı alırsınız inşallah.

hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım
becerikli olmadigini kv'ye soyleme, valla gun gelir burnundan getirir eger soylersen.
bikac arkadasinda dedigi gibi birlikte oturupta mutlu olani bende gormedim. her ne kadar iki katli falan olsada yinede ayni ev icerisindesiniz ve illaki bi anlasmazliginiz olacaktir. bazen kendi annemizle bile fikirlerimiz uyusmayabiliyor.

Normalde asla yapma derim ama aynı şekilde yaşayan bir arkadaşım var ve çok memnun. Ama kayınvalidesi cidden anne gibi. Çalıştığı için arkadaşımdan hiç birşey beklemiyor. Ama ona ait olan üst katıda toplamıyor. Çocuğuna bakıyor. Kısacası onlar çok mutlaka.

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:

Yani arada mesafe olmasını tercih ederdim ben olsam
Ama şuan durumlarınız el vermiyorsa bir müddet idare edebilirsiniz diye düşünüyorum
Durumunuzu toparladıktan sonra alırsınız olmadı nişanlınız ile başından konuşup allah korusun huzursuz olursam kira gibi bir tercih sunacağınızı hatırlatın kendisine

Biz aynı evde değiliz, ama aynı aile apartmanında oturuyoruz.
O bile zor oluyor.
Gelene gidene karışıyor.
O da yetmezmiş gibi eşimle gezmelerime söyleniyo..
Kesinlikle kabul etme derim, istisna olanlar elbette ki olabilir.
Ama benim çevremdekiler hep dert yanıyo ki ben de aynı şekilde memnun değilim. . .

ailenin borcunu ustlenmen de yanlis bence. kendileri odeyebilirler..en azindan kredinin yarisini odeyebilirler. annen de calisabilir. benim annem 55 yasinda hala calisiyo hemde fabrikada. bide bana destek olmaya calisiyo. erkek tarafı sunabilecegi destegi sunmus bence. en kotu ust kat 1+1 seklinde eve cevrilebilir kabul ederlerse. kapisi girisi mutfagi ayri olan

cocuk vs olana kadar iliskiler cok yipranmis oluyo zaten. ayricada sizin ailenizin evini ödeyip kayinvalidenin evindeki harcamalara hiç katilmamaniz sıkıntı olur

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:
BDV yi okudun mu hiç?
canım kv, balım görümcem diyenler 3 ay sonra boşansam mı diye soruyor?

Biz abimlerle altlı üstlü yaşıyoruz arada soğuk soğuk rüzgarlar esiyor herkesin evi ayrı olmasına rağmen.
Arada olan abime oluyor.
Çocuk kimseyi memnun edemiyor.
Kaldı ki bu devirde aynı evde oturmak diye bir şey mi kaldı yani.
Bir de bu acele niye?
Hiçbir şeyi oturtamamışsınız ikinizde.
Askerlik maddiyat vs vs.
Ailene bu kadar taviz vermen de garibime gitti doğrusu.

Kirayı biriktirmek nedir ya? Hem zaten sizin niyetiniz geçici süre kalmak değil sanırım ilerde çocuğa da bakar dediginize göre. Ya o coook iyi anlaşmalar kandirmasin sizi. İnsan aynı evde öz annesi babasiyla bile çatışıyor.
Yani yıl 2016 hala kayinvalide ile aynı evde oturma ihtimali üzerinde düşünenler var.:110:

yorumlara şöyle bir baktım da. aileni de çok uyanık gördüm. evlenecek yaşa gelmiş kızını bunca kredi borcu altına sokmak, sonra da ev-ev eşyası erkek işi demek? ne demek bu yahu? anladığım kadarıyla 10 yıllık ev kredisi borcuna girmişsin. aynı evde oturacaksın, ama eve beş kuruş katkıda bulunmayacaksın. eşin bedelli çıkmazsa, askere gidecek. bedelli çıkarsa kim ödeyecek? çocuğun olursa k.validene baktıracaksın?
istismarın her türlüsüne karşıyım. evlenmeyi düşünen sorumluluğunu da alsın bir zahmet. şartlar olgunlaşmadıysa da bekar kalsın. ya da gitsin gücü neye yeterse orada otursun.

çok sağolun yorumlarınıza. ama benim atladığım yerler olmuş. ben zaten bütün bu olumsuzlukların farkındayım ama bizimde çaresizliklerimiz var işte. benim şu an ayda 3000 borç ödemem var. nişanlım daha askerliğini yapmadı. okulunun bitmesine 2 sene var. ve kenarda hiç paramız yok. kiraya çıkabiliriz istersen dedi ama benim zaten hayrım yok, onun da kazandığı kiraya gidecek. ve ben işim gereği çok şehir dışında oluyorum. ilerde çocuk olursa 1500 de bakıcı ( ki yatılı zaten bulunmaz) bide üstüne kira bide askere giderse al sana 6000/8000 nasıl kalkarım ben altından. üstelik ev esyasınıda takside girip alcaz onlarıda biz ödycez yani. beraber olursak senede 50.000 birikse düğün takılarıyla eve gireriz o zamana kadar askerlikte biter diye düşündüm ama bilemiyorum yaa.
aynı evde de olsanız ayrı ev gibi para harcanıyor, birikmiyor.

Evlilik nedir allasen ?

Birini çok sevdim , onunla yasalar önünde karı koca olalım ve birbirimizi çok sevmeye
devam edelim mi ?

Tabi burada nerede ve kimlerle oturduğumuzun bir önemi yok mu ?

Bak adı bile "ev" kelimesinden türemiş .

Evlilik yeni bir ev , yeni bir hayat kurmaktır . Yasal sevgililik değil.

Öyle elli ayaklı , hürmetli değilim , pek iş bilmem , bi evi de çeviremem ... bir kadının kanatları altında olalım , o pişirsin ben tabak toplarım , o yönetsin ben alışverişe çıkarım ...

3 gün sonra anne/baba olacaksınız . Önce bir evde tek başına yaşabilecek , iyi kötü bir evi çekip çevirebilcek hale gelin ki ; sonra ebeveyn olarak güvenilir olabilin .

Yani canım şu kadarını diyeyim eşim bile en az 15km mesafe olacak evlerin arasında der.
Gerisini sen düşün.

yorumlara şöyle bir baktım da. aileni de çok uyanık gördüm. evlenecek yaşa gelmiş kızını bunca kredi borcu altına sokmak, sonra da ev-ev eşyası erkek işi demek? ne demek bu yahu? anladığım kadarıyla 10 yıllık ev kredisi borcuna girmişsin. aynı evde oturacaksın, ama eve beş kuruş katkıda bulunmayacaksın. eşin bedelli çıkmazsa, askere gidecek. bedelli çıkarsa kim ödeyecek? çocuğun olursa k.validene baktıracaksın?
istismarın her türlüsüne karşıyım. evlenmeyi düşünen sorumluluğunu da alsın bir zahmet. şartlar olgunlaşmadıysa da bekar kalsın. ya da gitsin gücü neye yeterse orada otursun.

Ben de aileyi çok kurnaz gördüm.
33 yaşındayım ailem daha benden 5 kuruş menafaat beklemez.
Ben eve bir şey alsam kızarlar paranı çar çur etme diye.
Değil ki ev aldırmak.
Çok ilginç.
Ama işte herkesin aile yapısı farklı.

Eşinizin ailesi kendi ailenizden insaflı... Ne demek ev almak erkek tarafının işi ben aileme ev aldım onu öderim... Evlenince sen ben olayına karşıyım eğer eş adayınız ailesine ev almiş onun borcunu ödüyor olsaydı kıyametler kopardı buralar bile karışırdı emin olun... Çifte standart bu... Ve bu şartlar altında aynı ev çok zor... Çünkü belli bi zaman sonra ister istemez sizin ödediğiniz para göze batar... Hani evliliğin mahremiyeti özel anlar v.s muhabbetine hiç girmiyorum bile...

Evim dublex,eşimin tüm ailesiyle çok iyi anlaşırım ama beraber yaşamayı hayal bile edemem. Samimiyet dozu aşılınca çok iyi anlaşma kalmıyor ortada bence. Ayrıca ben evimde rahat olmak isterim. Devamlı birilerinin olması çok can sıkıcı olur. Çıplak gezmek isteyebilirim,gece yataktan kalkıp çıplak mutfağa gitmek isterim,cinsel hayatımı sadece bir odada ve kısıtlanarak yaşamak istemem. Tercih meselesi tabi,seni bilemem.. Ama bence hiç gerek yok.

Eşinizin ailesi kendi ailenizden insaflı... Ne demek ev almak erkek tarafının işi ben aileme ev aldım onu öderim... Evlenince sen ben olayına karşıyım eğer eş adayınız ailesine ev almiş onun borcunu ödüyor olsaydı kıyametler kopardı buralar bile karışırdı emin olun... Çifte standart bu... Ve bu şartlar altında aynı ev çok zor... Çünkü belli bi zaman sonra ister istemez sizin ödediğiniz para göze batar... Hani evliliğin mahremiyeti özel anlar v.s muhabbetine hiç girmiyorum bile...

Evet erkek böyle bir şey yapsa kıyamet kopardı.
Objektif olamıyoruz ne yazık ki.
Ama ailelerin çocukların üstüne çöreklenmesine uyuz oluyorum.
Konu sahibi için demiyorum.
Genel olarak çocuğunu sömürmeye çalışan o kadar çok aile var ki.:KK11:

çok becerikli olmaya da çalışma. olduğu kadar. elinden geldiği kadar. seni eleştirmesine de izin verme sakın. kaynanalar burun kıvırmayı sever.
inşallah yaşamazsın böyle bi durum ama dikkatli ol.
ev parası birikene kadar birlikte kalabilirsiniz tabi. eşya almayacaksınız o zaman değil mi. görümcenle yan yana odalarda nasıl olacak. ebeveyn banyonuz var mı:KK45::KK45::KK45:

Back
X