Dudağımı kemirmeden duramıyorum..

ftma40

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
49
0
16
Kırşehir
Merhaba arkadaşlar,

Ben küçüklükten beri sürekli dudaklarımı kemirip dururum. Bunun sebebini bende bilmiyorum ama farketmeden bile olsa sürekli yapıyorum.. Geçen bunu bi arkadaşıma açtım ve bana psikolojik bi olay falan demişti. Ben aslında o kadar rahatsız olmuyorum ama ailem ve çevremdekiler sık sık uyarıyor.. Nasıl aşabilirim ?

Aynı sorun bende de var. Sürekli dudaklarımı ısırırım. Çoğunlukla yara oluyor o yüzden. Psikolojik bir açıklaması vardır belki bende merak ediyorum. Acı ruj filan kullanayım diyorum yok hiç bir şey engel olamaz bana:)

ben de tırnak yiyorum küçüklüğümden beri, tırnak olunca böyle güzel ojeler sürünce boncuk falan taktırıyorum mesela bazen, hoş geliyolar gözüme böylece az da olsa yemiyorum..ben kendimce böyle çözüyorum.ama dudağa ne yapılır kiiiii, ağzonda sürekli sakız çiğne, şeker bulundur sürekli, çünkü bu psikolojik.tırnak yeme gibi.ben elişi yapıyorum bazen...psikolojik yardım alsan???

Hakan Ural geldi aklıma.Çeşme 'de otele çaya-pastaya gidiyorduk,adamı ne zaman görsem dudaklarını yalıyordu. :) Bence çaresi yok.

tırnak kemirmek arada da dudak kemirmek

elimde değil bozuk olan psikolojimin dışa yansıması

Hmm.. :) ya benim ablam ve kardeşimde sürekli tırnaklarını kemirir. Bende dudağımı. Acı ruj sürüyodum bi arada fayda etmedi..

benim lisedeki sınıfımda vardı bir kız böyle sürekli dudağını kemirirdi.ben de kıza bak manyak mıdır niye sürekli dudağımı kemiriyor diye eleştirirdim.kınadığım başıma geldi son bir kaç aydır ben de kemirmeye başladım bence strese bağlı bir durum.
kemirince tabi doğal olarak yara oluyor,kabuk bağlıyor.hele ruj sürdüğünde falan çok kötü duruyor.en iyisi dudaklarına tadı güzel olmayan bir lip balm sür.o hem dudağında ağırlık yapar hem de yara olan kısmı iyileştirmeye çalışır.
blistexin med plusı var,ağır mentol kokuyor onu kullanabilirsin.ben aklıma geldikçe neutrogena kullanıyorum genelde.

ben de kendimi bildim bileli dudaklarımı koparıyorum hiç farkına varmadan yapıyorum ruj sürsem bile bir şekilde yapıyorum bence de psikolojik bir durum özellikle sıkıntılı olduğum durumlarda daha fazla oluyor çünkü

Ben de yapıyorum, bir de dudaklarımı kemirdikten sonra çiğdem yersem angelina jolie gibi oluyorum :)) hatta 2 kişiden 1i bile dudaklarını yiyor olabilir insan hayatında 1 kez bile olsa yemiştir yahu :))

"Dudak yolma huzursuz ortamlarda psikolojik olarak istem dışı geliştirdiği ve alışkanlık haline dönüşen bir davranış biçimidir. Bu alışkanlık beraberinde zamanla başka sağlık sorunlarını da getirir. Bu sorunlarınızdan kurtulmanın daha basit ve uygun yoları var. Huzursuz ve gerginsiz eliniz ağzınızda yada dudağınızı yolduğunuzu hemen aklınıza getirin kendinize hakim olmaya çalışın. Sakız çiğnemeyi deneyin. çerez vb bir şeyler yemeye başlayın. Ve en önemlisi sizi o gerginlikten uzaklaştıracak zihninizi meşgul edecek uğraşılar yapın; kitap okumak, bulmaca çözmek veya internette sörf yapmak gibi. Unutmayın ki edindiğiniz bu kötü alışkanlıklar bir davranış problemidir. Bu davranışları eğitimle çözmelisiniz. Bu problemin ilk çözüm noktası da sizsiniz."
Alıntı yapayım dedim.

Psikolojik davranışsal bir hastalıktır dudak kemirmek ve yemek.
Ağız kanserine bile yol açıyormuş düşünün.
Eczanelerde satılan bir ilaç varmış jel tarzında sanırım.
Yediğiniz yerlere sürüyormuşsunuz .Tadı acıymış .
Eczaneye danışabilir ekstra psikiyatr ile görüşebilirsiniz .

Ben de yapıyorum bunu ne yazık ki.
Ama farkında olarak yapıyorum ben.
Acayip zevk alarak hem de
Kaptırıyorum bazen engel olamıyorum kendime kanatınca bırakıyorum anca
Stresle alakası yok bana göre pozitif olduğum zamanlarda da yapıyorum bunu..
Mazoşist olabilir miyiz acaba? :44:

Son düzenleme:
valla benim dudaklarım çok kuruyor, kurudukça kuruyan kısmı istemsiz koparıyorum, ölü deri aslında yani
bu başlığı görünce sevinmedim desem yalan olur, tek ben değilmişim diye
ama benim alışkanlığımın sıkıntıyla stresle bi alakası yok, stresten bağımsız bi alışkanlık
çok yoğun olduğum zamanlarda yapmadığımı fark ettim o kadar

Bende de var ne yazık ki.Çok stresli olduğumda,canım sıkıldığında yapıyorum ben.Ruj falanda fayda vermiyor o zamanlarda ne yazık ki.Ama olan dudaklarıma oluyor.Soyuyorum çirkin bir görüntü oluyor kuruduğunda.

ah canım ah benım derdımı acmısın sen aynen bendede var yıllardır ama dudak yememem sukur edıyorum cunku once tırnak yıyodum cok utanıyodum ınsanlar tırnaklarımın o halını gorecek dıye hep saklardım ellerımı sonra tırnagı bıraktım dudak ıcını yıyorum bazen o kadar asırıya gıdıyokı vanpır gıbı oluyorum agzımın ıcı kan doluyo kanın tadını alnca anlıyorum ılerıye gıttıgımı ama su bı gercekkı gergınsem sınnırlıysem bısey dusunuyosam oluyo hersey sut lımansa yemıyom yanı kısacası tatlım psıkolojık vakalarız bız aslında:))

ah canım ah benım derdımı acmısın sen aynen bendede var yıllardır ama dudak yememem sukur edıyorum cunku once tırnak yıyodum cok utanıyodum ınsanlar tırnaklarımın o halını gorecek dıye hep saklardım ellerımı sonra tırnagı bıraktım dudak ıcını yıyorum bazen o kadar asırıya gıdıyokı vanpır gıbı oluyorum agzımın ıcı kan doluyo kanın tadını alnca anlıyorum ılerıye gıttıgımı ama su bı gercekkı gergınsem sınnırlıysem bısey dusunuyosam oluyo hersey sut lımansa yemıyom yanı kısacası tatlım psıkolojık vakalarız bız aslında:))

bende sevinmedim desem yalan olur :) çevremde dudağını kemiren insana rastlamadım. Benim dudağımı kemirmek konusunda pek şikayetim yok ma annem ve arkadaşlarım uyarıp durur yapmamam için ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…