Canım bazı doktorların karşı olması normal , çünkü bir reaksiyon durumunda geri dönüşümü zor .Birçok doktor başına bela almak istemez .Reaksiyon ender görülen bir olay ,ama bu risk var ..Geçici madde reaksiyon verse bile cilt tarafından emildiği için sorun olmuyor .Ama kalıcı maddeye cerrahi müdahale gerekiyor .Bu maddeyi yapan doçentlerde var .Hatta ablamın doktoru doçent .Bana kanser iddiası inandırıcı gelmedi .İçindeki akrilamid maddesi ile poliacrilamidi karıştırmamak gerekli .Kalıcı dolgunun riskli olduğuna bende katılıyorum .Ama bu risk sadece çıkabilecek yan etkiler .150 000 bin kişide görülmez ama bende çıkabilir .Sorduğumda doktor kanser iddiasına hayret etti .Çünkü kendileride suçlu duruma düşüyor .Site adı istedi .Ben de LYS e sordum ,cevap bekliyorum .Ayrıca google baktım Avrupa ülkelerinde bir sürü estetik cerrahi merkezinin adresleri var ,hepside bu maddenin reklamını yapıyorlar .Böyle riskli bir madde olsa Avrupa niçin kullanıyor ?Kaldıki poliakrilamid jel içeren tek dolgu maddesi bu değil .Aynı içerikli bir sürü madde var .Aquamid ismi sadece bir marka .Peki formcryl, bioalkamid, amazingel , beautical, argyform ,evolution,outline gibi poliacrilamid jel maddeler ne olacak .O zaman hepsinin yasaklanması gerekir . Yani hepsinin kanser yapması gerekir ki bu imkansız .Çünkü bütün Avrupa kullanıyor .Sen de yazmışsın zaten," yapmayan doktorlar "bile kanserojen dememişler , bu iddialar doktorları zan altında bırakır .Bu tip iddialarımızda muhakkak site adı verelim lütfen .Çünkü iddialar kanıtlarla desteklenmezse suçlu duruma düşülür .Bence dikkat etmek gerekir .
Slm arkadaşlar,,,,,,,aquamid ile ilgili olarak link felan istemişsiniz fakat şöyle izah ediyim size...ben bir video klip ararken nette(cerrahi op.video klibi) tesadüfen öğrendim aquamidin hollandada yasaklı olduğunu.....bir kişi video klip altına yorum yapmıştı açıkcası....hatta kendisi de diyordu,,,,bu kadar nasıl yaygın kullanımı olabiliyor,,bizm hollandada yasaklandı 2 sene evvel diye......walla arkadaşlar,yan etkileri çıkmış,,ben de onun yalancısıyım ki,,,açıkcası ben de üzülüyüm mü sevineyim mi şaşırdım:1shok:,,,çünki kafama koymuştum eylül gibi aquamid koyduracaktım dudaklarıma.......geçici dolgu istemiyordum..ikide bi git İstanbula uğraş(bursada yaşıyorum) en iyisi dedim kalıcı olsun,,bi defada bitsin ama şuanda ciddi tereddütlerim var.....kaldı ki aquamidin ingilizce orjinal sitesini yaladım yuttum ama hala kafamda soru işaretleri var,,,,,, bilimsel bi abtracte de rastlamadım konuyla ilgili,,,,bilimsel olmaktan çok ticari amaçla kotarılmış bi site.....kaldıki farmokolojik olarak ilaç etken maddelerinin bile yan etkilerinin yada direkt kötü etkilerinin ortaya çıkması yıllar alabiliyor.......ha belki geç çıkar,15 sene sonra,,,ne biliyim,,bu da hesaplanamaz bir risktir,,değer mi acaba diyorum,,,,,tabiki değmez diyo beynim,,,geçici dolgu yaptırıp şimdilik olayı uzaktan takip edicem ben......sevgiler herkese....hihoyyyt